Joulupöytänne?
Joulupöytänne?
Tästä on ollu ennenkin keskustelua, mutta haulla löysin topikin vuodelta 2005...
Joten päivitettyä tietoa nyt, mitä Teidän joulupöydässänne tarjoillaan.
Syöttekö kotona, sukulaisilla vai missä?
Joten päivitettyä tietoa nyt, mitä Teidän joulupöydässänne tarjoillaan.
Syöttekö kotona, sukulaisilla vai missä?
Re: Joulupöytänne?
Vanhempieni luona olen ollut joka ikisenä elämäni jouluaattona, joulupäiväpaikka on sitten vaihdellut enemmänkin, pahimmillaan joulupäivänä on ajettu toiselle puolelle Suomea vain sen takia, etten ole aatosta suostunut tinkimään, enkä suostu. Aattona lounaaksi syödään joulupuuro, alkuiltapäivästä käymme perhetuttujen luona glögillä ja kahvilla (porukassa 13 aikuista + 5 lasta), päivällisellä puolestaan syödään mätivoileipiä, lohta, joululimppua, rosollia, itse tehtyjä laatikoita, kinkkua tai kalkkunaa herneiden, luumujen ja kastikkeen kera, joinain vuosina myös lipeäkalaa lisukkeineen, ja jokin jälkiruoka. Lisäksi tietenkin viiniä, ja hieman väkeviäkin, kukin valitsee oman makunsa mukaan. Loppuillasta vielä kahvia, tähtitorttuja ja piparkakkuja.ninnithequeen kirjoitti:Tästä on ollu ennenkin keskustelua, mutta haulla löysin topikin vuodelta 2005...
Joten päivitettyä tietoa nyt, mitä Teidän joulupöydässänne tarjoillaan.
Syöttekö kotona, sukulaisilla vai missä?
Listataanpas tämän vuoden menu:
- kinkku kuninkaana taas, liemestä tietysti kastike
- perunalaatikko (ei imelletty)
- porkkanalaatikko
- makaronilaatikko
- graavilohi
- kirjolohen mätiä
- smetanaa
- karjalanpiirakkaa
- keitettyjä munia
- aitoi voita
- herneitä
- kalkkunafileleikkeleitä
- juusto-poropiirakka
- mutsin tekemä sienisalaatti
- fetasalaatti
- Kestileipää
Mikähän unohtu?
Niin ja kolmisin kotona ollaan, puhelimet visusti suljettuna koko aattoillan. Joulupäivänä vien Nuutille jouluruokalautasen, ja aaton aattona ollaan käyty jo haudoilla.
- kinkku kuninkaana taas, liemestä tietysti kastike
- perunalaatikko (ei imelletty)
- porkkanalaatikko
- makaronilaatikko
- graavilohi
- kirjolohen mätiä
- smetanaa
- karjalanpiirakkaa
- keitettyjä munia
- aitoi voita
- herneitä
- kalkkunafileleikkeleitä
- juusto-poropiirakka
- mutsin tekemä sienisalaatti
- fetasalaatti
- Kestileipää
Mikähän unohtu?
Niin ja kolmisin kotona ollaan, puhelimet visusti suljettuna koko aattoillan. Joulupäivänä vien Nuutille jouluruokalautasen, ja aaton aattona ollaan käyty jo haudoilla.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Kokkaan n.10-12 hlölle Rukalla. Ruokalista näyttää tänään osapuilleen tältä:
Kinkkua
Kalkkunaa
Karjalanpaistia
Graavilohta (graavaan itse)
Lämminsavulohta (savustan itse)
Kylmäsavulohta (en savusta itse)
Kalaasia
Silliä
Silli-Sipuli-Suolakurkku-Smetana-hässäkkää
Lanttu-, porkkana-, ja imellettyä perunalaatikkoa (tein itse)
Rosollia
Jotain valmiita salaatteja (tod. näk. punajuuri ja italian, nirsoille)
Perunamuusia (pyydetty)
Karjalanpiirakoita
Munavoita
Joululeipää
Jälkkäri vielä avoinna, mutta luultavasti jouluhalko tai perinteisesti joulutorttuja
Glögiä
Suklaata
Niin ja tietty riisipuuroa
Kinkkua
Kalkkunaa
Karjalanpaistia
Graavilohta (graavaan itse)
Lämminsavulohta (savustan itse)
Kylmäsavulohta (en savusta itse)
Kalaasia
Silliä
Silli-Sipuli-Suolakurkku-Smetana-hässäkkää
Lanttu-, porkkana-, ja imellettyä perunalaatikkoa (tein itse)
Rosollia
Jotain valmiita salaatteja (tod. näk. punajuuri ja italian, nirsoille)
Perunamuusia (pyydetty)
Karjalanpiirakoita
Munavoita
Joululeipää
Jälkkäri vielä avoinna, mutta luultavasti jouluhalko tai perinteisesti joulutorttuja
Glögiä
Suklaata
Niin ja tietty riisipuuroa
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Huh kun oli ehdotonta jouluaattomeininkiä!
Minä olen myös yleensä perhepiirissä joulun, mutta olen aikas joustavaa plaatua tässä (pakolla kasvatettu, blääh!)
Kirjoitan joulunviettoa tuonne omaan palstaani, kun sellainen mulla kerta on. Kiinnostuneet voivat sen sieltä lukea mainiosti!
Sen vihjaan että Turskaa inhoan!!
Toivoo Arskis!!
Minä olen myös yleensä perhepiirissä joulun, mutta olen aikas joustavaa plaatua tässä (pakolla kasvatettu, blääh!)
Kirjoitan joulunviettoa tuonne omaan palstaani, kun sellainen mulla kerta on. Kiinnostuneet voivat sen sieltä lukea mainiosti!
Sen vihjaan että Turskaa inhoan!!
Toivoo Arskis!!
"Tää on vähän kuin seuraisi ruuhka-aikaan hernerokkasumussa tapahtuvaa auto-onnettomuutta moottoritiellä. Hidastettuna." MrM 05/13
- irmelianneli
- Kitisijä
- Viestit: 3375
- Liittynyt: 14.08.2005 19:34
Mul on pakastimessa kinkku!!!1 Ekaa kertaa elämässä. Semmonen pikkune söpö.. (my aaass, aargh) Kaikkeen sitä miehen takia taipuu. Luultavasti hän saa hoidella paistelut ihan itse. Se on hyvä hoiteleen. Mut ei vaa, kai se ihan hyvää on just uunista tulleena ja lämpimänä. Kylmenneenä paha maku, ei putoo.
Meillä kotona ei oo ikinä ollu kinkkua, ku ei kai sitä kukaan söis. Kolmella pienellä naisella jää siitä perinteisestä 1 kg:n kalkkunarullastakin kuleksiin seuraavaan vuoteen asti. On se kyl paljo parempaakin ku skinka.
Mut joo siis, perinteiset rosollit ja laatikot tietty, paitsi ett outo juttuna; maksalaatikko! Ei tod oo ikinä kuulunu jouluumme, mut kaipa se joillain jossain päin Suomea on joku joulusafka sekin. Ja siis rusinoilla toki. Eipä noita perunalaatikoitakaan oo yleensä meijän pöydissä näkyny, mut nyt niitäkin ja kumpaakin lajia. Anything foor laav. Mut kaupasta kaikki. Liisipuulon tietty keittelen ite. Ja luumusopan. Ja tortut. Paistelen. Ainiin, jonkun luumurahkan/jäädykkeen ajattelin ehkä tehdä jälkiruuaksi.
Punaviiniä, olutta, ehkä jotain snapsintynkää ja glögin terästettä.
Niin, jouluumme kuuluu vain kaksi henkilöä tänä vuonna, ihanaa. Eka joulu ilman ensimmäistäkään sukulaista, matkustamista toiselle puolen maata, pakkaamista, purkamista, hössöttämistä, ällöttämistä.
Meillä kotona ei oo ikinä ollu kinkkua, ku ei kai sitä kukaan söis. Kolmella pienellä naisella jää siitä perinteisestä 1 kg:n kalkkunarullastakin kuleksiin seuraavaan vuoteen asti. On se kyl paljo parempaakin ku skinka.
Mut joo siis, perinteiset rosollit ja laatikot tietty, paitsi ett outo juttuna; maksalaatikko! Ei tod oo ikinä kuulunu jouluumme, mut kaipa se joillain jossain päin Suomea on joku joulusafka sekin. Ja siis rusinoilla toki. Eipä noita perunalaatikoitakaan oo yleensä meijän pöydissä näkyny, mut nyt niitäkin ja kumpaakin lajia. Anything foor laav. Mut kaupasta kaikki. Liisipuulon tietty keittelen ite. Ja luumusopan. Ja tortut. Paistelen. Ainiin, jonkun luumurahkan/jäädykkeen ajattelin ehkä tehdä jälkiruuaksi.
Punaviiniä, olutta, ehkä jotain snapsintynkää ja glögin terästettä.
Niin, jouluumme kuuluu vain kaksi henkilöä tänä vuonna, ihanaa. Eka joulu ilman ensimmäistäkään sukulaista, matkustamista toiselle puolen maata, pakkaamista, purkamista, hössöttämistä, ällöttämistä.
- McJanne
- Kitisijä
- Viestit: 8611
- Liittynyt: 13.11.2005 23:14
- Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!
Ihan mikä tahansa porkkanalaatikkoresepti, pullo kossua ja arsenikkia riittämiin, sillä saa laatikkoruuat maistuviksi.ninnithequeen kirjoitti:Pistäkääs muuten Betty tai joku oikeen hyvä porkkanalaatikon resepti tulemaan. Mä oon monta erilaista versiota vuosien varrella tehny, mutta en tykkää ni en. Tyttären vuoksi teen tänänkin vuonna, mutta josko löytys semmonen resepti että mullekki maistuis paremmin?
Kirjoitan tätä alasti
No tää on aika perinteinen, perheen joululahjaksi vuonna -70 saamasta joulukirjasesta ja menee osapuilleen niin, että porkkanat (n. 1kg)keittäen ja soseeksi. Riisipuuro tulille (n. pari desiä riisiä?) ja ei tartte keitellä puuroksi asti vaan saa jäädä purtavaksi ja löysäksi. Puuron sekaan lisään n. 100g voita sulamaan, ja reippaasti maitoa. Sitten vaan porkkananoseen sekaan kananmunat, suola ja siirappi, ja näiden perään jäähtynyt riisipuuro. En laita mitään pippureita enkä muskottipähkinöitä. Massa vuokaan, päälle korppujauhoja ja kauhalla kivasti kuvioitu pinta. Pinnalle muutama nokare voita ja koko komeus uuniin, aluksi n. 200 asteessa puolisen tuntia ja sitten lämpöä vekka ja n. 1,5 h paistoa. Tämän jälkeen mulla on ollut tapana pakastaa laatikot, ottaa ne vrk aikasemmin sulamaan ja lämmittää ne uunissa voinokareiden kera ennen tarjoilua.ninnithequeen kirjoitti:Pistäkääs muuten Betty tai joku oikeen hyvä porkkanalaatikon resepti tulemaan. Mä oon monta erilaista versiota vuosien varrella tehny, mutta en tykkää ni en.
Niin, itsehän en toki syö muuta kun perunalaatikkoa, mutta kova oon kokkaamaan laatikoita muille. Ja jos jollekin ei maistu imelletty perunalaatikko, se ei vaan oo koskaan maistanu mun (tai mun mutsin) tekemää laatikkoa. Se nimittäin on parasta ikinä.
No pistähä siihenkin resepti, voisin kokeilla sitäkii. Ei oo töitä ennen joulua ni nyt olis aikaa tehä ja kokeilla vaiks mitäBettyB. kirjoitti:Ja jos jollekin ei maistu imelletty perunalaatikko, se ei vaan oo koskaan maistanu mun (tai mun mutsin) tekemää laatikkoa. Se nimittäin on parasta ikinä.

EDIT: ai ei kermaa porkkanalootaan? Mie oon aina vähäse laittanu.
Valtion sukulaisten joulupöydistä en tiedä, varmaan aika perussydeemillä mennään, mutta oma joulupöytä näyttää tältä:
kiNkku (itseasiassa kaksi, toisen teen jo tänään)
perunalaatikko
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
graavilohi (ehkä jotain muutakin kalaa vielä)
fetasalaatti
punajuurisalaatti
italiansalaatti
rosolli
erilaisia juustoja
juomat: viini ja vesi
kunnon liNppu
suklaata (varmaankin Pandan konvehteja)
Vielä ei päätetty tarviiko karjalanpaistia ja pottuja = kuiNka paljon masu vetää.
kiNkku (itseasiassa kaksi, toisen teen jo tänään)
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
perunalaatikko
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
graavilohi (ehkä jotain muutakin kalaa vielä)
fetasalaatti
punajuurisalaatti
italiansalaatti
rosolli
erilaisia juustoja
juomat: viini ja vesi
kunnon liNppu
suklaata (varmaankin Pandan konvehteja)
Vielä ei päätetty tarviiko karjalanpaistia ja pottuja = kuiNka paljon masu vetää.
Lukitsen tuon.bedlam kirjoitti:Jos oisin joulun kotona, niin menyy näyttäisi tältä:
-Kaljaa
Mutta koska tyttöystävän vanhempien luokse tulee mentyä, niin luultavimmin tarjolla on pottua, lihakastiketta, kinkkua, rosollia, puuroa, karjalanpiirakoita, munavoita, sienisalaattia, joulutorttuja ja sen semmottista.
Ei tietoa. Lähdetään ekaa kertaa viettämään joulua kotiseutua pidemmälle. Joten en tiedä. Syödään mitä eteen kannetaan. Viemisinä meillä:
- Juustokakku
- Juustoja + keksejä
- Olutta + tiukkaa
- Mahdollisesti myös kalaa + jos jotain muuta pyydetään viemään
- Juustokakku
- Juustoja + keksejä
- Olutta + tiukkaa
- Mahdollisesti myös kalaa + jos jotain muuta pyydetään viemään
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Meillä tasan se aatto, joulupäivänä raahaan kaiken pois (broidille ja miehen mummulle). Ainahan sitä jää yli, mutta tänä vuonna koitetaan väsätä pöytään vähän vähemmän... Ei jaksa luetella, perusmätöt listoiltanne. Poikkeuksellista, että tehdään itse alusta loppuun, yleensä nautittu muiden pöydistä.Pyry-Matias kirjoitti: - neljä päivää menee peräjälkeen ja se on paljon.
Jouluna syödään tähteitä, menen töihin.
En muutenkaan näe ideaa laittaa kahdelle hengelle yhdeksi päiväksi sen tuhatta lajia ruokaa, jaan eväät useammalle päivälle.
Perjantaina on riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa, joululeipää ja jälkiruuaksi maustekakkua ja kaneliässiä.
Lauantaina alkuruokana graavisiikaa, kylmäsavulohta, savulohta, paria silliä, joku mäti-smetanasetti, ehkä savulammasta ja minttuhyytelöä. Paistan jonkunlaisen kalkkunan, lisänä appelsiinikastike, porkkana- ja perunalaatikot, sienisalaatti, rosolli sekä herneitä ja joululeipää. Jälkiruuaksi joku luumu-/tai glögirahka.
Sunnuntaina syödään ulkona koska on juhlat.
Aattona talo tarjoaa perinteisen jouluaterian, otan eväät duuniin ja pistän miehen vanhemmilleen syömään kumista, punaista kinkkua.
Joulupäivänä minäkin syön sitä kumikinkkua appivanhemmilla. Vien mukana arabialaisen maustekakun jotta vältyn kaupan "säilyy ikuisesti"-kakuilta.
Tapaninpäivänä kaikki jouluruuat ällöttävät, joten teen juusto-pähkinäsalaattia, kylmäsavupororullia, kylmäsavulohipasteijoita ja ehkä jonkin keiton.
Pitääkin lähteä kauppaan, puolet aineista puuttuu vielä.
En muutenkaan näe ideaa laittaa kahdelle hengelle yhdeksi päiväksi sen tuhatta lajia ruokaa, jaan eväät useammalle päivälle.
Perjantaina on riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa, joululeipää ja jälkiruuaksi maustekakkua ja kaneliässiä.
Lauantaina alkuruokana graavisiikaa, kylmäsavulohta, savulohta, paria silliä, joku mäti-smetanasetti, ehkä savulammasta ja minttuhyytelöä. Paistan jonkunlaisen kalkkunan, lisänä appelsiinikastike, porkkana- ja perunalaatikot, sienisalaatti, rosolli sekä herneitä ja joululeipää. Jälkiruuaksi joku luumu-/tai glögirahka.
Sunnuntaina syödään ulkona koska on juhlat.
Aattona talo tarjoaa perinteisen jouluaterian, otan eväät duuniin ja pistän miehen vanhemmilleen syömään kumista, punaista kinkkua.
Joulupäivänä minäkin syön sitä kumikinkkua appivanhemmilla. Vien mukana arabialaisen maustekakun jotta vältyn kaupan "säilyy ikuisesti"-kakuilta.
Tapaninpäivänä kaikki jouluruuat ällöttävät, joten teen juusto-pähkinäsalaattia, kylmäsavupororullia, kylmäsavulohipasteijoita ja ehkä jonkin keiton.
Pitääkin lähteä kauppaan, puolet aineista puuttuu vielä.
Elämä kantaa, jos sen antaa