Sivu 1/2

tee parempaa ruokaa -vinkkeja kokeille

Lähetetty: 23.01.2006 18:29
Kirjoittaja cardic
en ole ainakaan huomannut, etta olisi ruuanteko ketjua (pois lukien ketju, jossa annettiin vinkkeja makaronin keittoon yms.), joten ajattelin semmoisen pistaa pykalaan. siis ketjun tarkoitus on antaa vinkkeja ja vastauksia kokkailua koskeviin kysymyksiin.
taalla ei jauheta paskaa, taalla kokataan gourmeeta, kyltyrellisti.



luonnollisesti tarjoan itse ensimmaisen mielestani kokeilun arvoisen vinkin

lisaa spagettikastikkeeseen 1-2:en porkkanan raaste, antaa kivan vivahteen ja samalla sakeuttaa kastiketta

Kierrepulla / Dallas-pulla

Lähetetty: 23.01.2006 18:37
Kirjoittaja RAM13
Kierrepulla / Dallas-pulla

Tarvitset:

Taikina:
1 l vettä
2 palaa hiivaa
100 g maitojauhetta
100 g kananmunia (n. 2kpl)
380 g hienoa sokeria
10 g suolaa
15 g kardemummaa
2,2 kg vehnäjauhoja
300 g notkeaa margariinia

Vaniljarahkatäyte:
100 g voita
100 g kananmunia (n. 2kpl)
50 g sokeria
200 g maitorahkaa
50 g vaniljakreemijauhetta


Valmistus:

Murenna veteen (n. 40 asteista vettä) hiivapalat ja lisää maitojauhe. Sekoita hyvin kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. Aloita vaivaaminen. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.

Valmista vaniljarahkatäyte. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
Kaulitse taikina levyksi ja levitä vaniljarahkatäytettä levylle. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. Kohota pullia vielä tunnin verran uunipellillä. Voitele kananmunalla. Pursota vaniljatäytettä esim. pursotinpussia apuna käyttäen pullien päälle. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 13-15
minuuttia.


Ja hyvää tulee :)

Lähetetty: 23.01.2006 19:36
Kirjoittaja cardic
jos joku tietaa hyvan (tai oikeestaan minka vaan) jugurttikastikkeen ohjeen, otan sen kiitollisena vastaan

Lähetetty: 23.01.2006 19:47
Kirjoittaja Vaola
Tässä tämä mun kastikkeeni:

2,5 dl maustamatonta jogurttia
puolikas kurkku, kuorittuna ja raastettuna
1-2 valkosipulin kynttä maun mukaan
loraus hunajaa ja valkoviinietikkaa

(Silputtua tuoretta korianteria tai minttua)

Jos kastikkeesta haluaa vähemmän vetisen, kannattaa jogurtti ja kurkkuraaste valuttaa suodatinpussin läpi, ennen aineksien sekoittamista. Noita yrttejä laitan sekaan lähinnä silloin kun teen tätä Intialaisten ruokien lisäkkeeksi.

Lähetetty: 23.01.2006 20:13
Kirjoittaja KulisataN
Jos tulee paljon vieraita niin meillä ainakin toimii:

Uuniperunat ja kastikkeet.

Katkarapukastike:
- 400g katkarapuja
- 3-4 kermaviiliä
- maustetaan valkopippurilla, suolalla ja 2-3 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan tietty)


Kinkkukastike:
- 3-4 pizzasuikalepussukkaa
- 3-4 kermaviiliä
- maustetaan currylla, valkosipulia(jos haluaa), mustapippurilla


Tsatsikityyppinen ratkaisu:
- kermaviiliä (riippuu määrästä kui paljon haluaa tehdä)
- kurkkua
- v*tusti valkosipulia ja mistä ite tykkää

Sitten voip vielä vääntää tällasta tomaattijuttuhöttöö

Avaa tomaatti ja kuori sisältö ja ota se talteen.
Keitä riisiä johon sekoitat tonnikalaa ja sen tomaattihötön minkä otat tomaateista talteen. Mausta pippurilla ja tabascolla.

Tomaatit uuniin 175 asteeseen ja silleen palttiarallasuurinpiirtein sellaaset 10-15 min (tai että sitten kun ne on valmiita)

Patonkia ja sellasta seuraks ja juotavaksi käyp mistä tykkää.


Näillä pitäis pärjätä JA HYVÄÄ JA HELPPOA ON!!! :D

Lähetetty: 23.01.2006 20:17
Kirjoittaja RAM13
cardic kirjoitti:jos joku tietaa hyvan (tai oikeestaan minka vaan) jugurttikastikkeen ohjeen, otan sen kiitollisena vastaan
Kannattaa sit kaupasta ostaa sellanen iso kilon turkkilainen Joghurttipurkki.

Re: Kierrepulla / Dallas-pulla

Lähetetty: 24.01.2006 10:27
Kirjoittaja Nowaysis
RAM13 kirjoitti:Dallas-pulla! Look at me, I'm so gay, I could sing and dance all day!
pus pus

Lähetetty: 24.01.2006 10:31
Kirjoittaja ninnithequeen
Tuota tuota, onhan tuolla Kity-reseptit-ketju olemassa? Siellä on kymmenittäin ja taas kymmenittäin hyviä reseptejä.

Mutta kertokaas, miten te teette ihan perus-ruskeakastikkeen?

Entä perunamuussin? Tuttavani opetti laittamaan muussiin mukaan vähän sipulia ja porkkanaa, eikä yhtään hassumpi idea ollutkaan.

Lähetetty: 24.01.2006 10:37
Kirjoittaja ninnithequeen
Vielä yksi vinkki: keitot saavat hyvän silauksen, kun mukaan suikaloi hiukan pekonia. Pekoni-porokeitto onkin ihan ykkösnannaa, samoin herkkusienikeittoon muutama pekonisuikale sopii mainiosti.

Lähetetty: 24.01.2006 10:42
Kirjoittaja Kid
ninnithequeen kirjoitti: Mutta kertokaas, miten te teette ihan perus-ruskeakastikkeen?
Äiteen reseptillä:
Sulatan voin kasarissa ja ruskistan jauhot. Sitten vaan lisään piiiiiikkuhiljaa veden koko ajan sekottaen ja annan porista hetken aikaa. Mausteeks lisään vaan lihaliemikuution.
Harmi vaan ettei mulla mitään mittoja oo antaa kun ihan näppituntumalla oon ton aina tehnyt.

Lähetetty: 24.01.2006 10:54
Kirjoittaja Hellu
KulisataN kirjoitti: Uuniperunat ja kastikkeet.
Chilimaustettu tonnikala sekoitettuna kermaviiliin toimii myös tosi hyvin.
Toinen vaihtoehto, mun suosikki:
Fetajuustoa murennettuna, punaista paprikaa pienenä silppuna ja Taffelin valkosipulidippi kermaviilin sekaan.
Voi tietty maustaa itekki mut toi dippi on niin helppo, ja hyvä.
Voi lisätä jotain kinkkua tai kalkkunaakin.

Lähetetty: 24.01.2006 13:59
Kirjoittaja mustaenkeli
Joku sitystä (Aydemir tai Melnais tai joku muu?!?) joskus antoi aivan loistavan vinkin tehdä riisipuuro kookosmaitoon.

Kokeilun jälkeen loistava idea! Kiitos vinkistä asianomistajalle! :P

Lähetetty: 24.01.2006 14:03
Kirjoittaja Vaola
Kokeiltiin nakkikastikkeeseen Maizenaa, siihen se EI sopinut. Olisi tullut parempaa vaan ruskistamalla vehnäjauhoja yms. Mutta muuten diggailen Maizenaa kastikkeissa ihan kybällä! 8)

Lähetetty: 24.01.2006 14:03
Kirjoittaja Angita
ninnithequeen kirjoitti:Mutta kertokaas, miten te teette ihan perus-ruskeakastikkeen?

Entä perunamuussin? Tuttavani opetti laittamaan muussiin mukaan vähän sipulia ja porkkanaa, eikä yhtään hassumpi idea ollutkaan.
Pussista :D

Lähetetty: 24.01.2006 14:18
Kirjoittaja Exsat
mustaenkeli kirjoitti:Joku sitystä (Aydemir tai Melnais tai joku muu?!?) joskus antoi aivan loistavan vinkin tehdä riisipuuro kookosmaitoon.

Kokeilun jälkeen loistava idea! Kiitos vinkistä asianomistajalle! :P
Mä tein viikonloppuna pullataikinan kookosmaitoon. Oli nannaa myös!

Re: Kierrepulla / Dallas-pulla

Lähetetty: 24.01.2006 14:19
Kirjoittaja RAM13
Nowaysis kirjoitti:
RAM13 kirjoitti:Dallas-pulla!
RAM13 oot sä sit yks seksikäs mies.Pus pus
HIIHAA 8) Kiitos :lol:

Lähetetty: 24.01.2006 17:58
Kirjoittaja cardic
ninnithequeen kirjoitti:Tuota tuota, onhan tuolla Kity-reseptit-ketju olemassa? Siellä on kymmenittäin ja taas kymmenittäin hyviä reseptejä.

Mutta kertokaas, miten te teette ihan perus-ruskeakastikkeen?

Entä perunamuussin? Tuttavani opetti laittamaan muussiin mukaan vähän sipulia ja porkkanaa, eikä yhtään hassumpi idea ollutkaan.
joo onhan siella resepteja helppoihin ja nopeisiin ruokiin. pari ekaa sivua neuvotaan kuinka keitetaan nuudeleita tai perunoita, pidemmalle en oo viittiny lukeekaan. tan perustin hieman vaativampia ruokia varten

mina teen rusekasoosini melkein kuten kid, kaytan vaan voin sijasta oljya ja aika harvoin kaytan liemikuutioita kastikkeissani.

Re: tee parempaa ruokaa -vinkkeja kokeille

Lähetetty: 25.01.2006 10:13
Kirjoittaja sivustahuutaja
Kalan lisukkeeksi sopii hyvin sitruunaperunaterriini:

500 g perunaa
100 g voita
1 sitruunan mehu ja kuori
suolaa
valkopippuria

Keitä perunat ja lohko lusikalla karkeasti. Sekoita ainekset (tarkista välillä ettei sitruunaa tule liikaa). Painele tiukasti kelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan. Pistä jääkaappiin jähmettymään miel. yön yli. Leikkaa jähmeä terriini annospaloiksi ja lämmitä uunissa. Teriiniin saa halutessaan väriä esim. lisäämällä hieman pinaattia.

Lähetetty: 25.01.2006 11:25
Kirjoittaja Kid
cardic kirjoitti:mina teen rusekasoosini melkein kuten kid, kaytan vaan voin sijasta oljya ja aika harvoin kaytan liemikuutioita kastikkeissani.
Öljyä? Helevettiläinen, täytyypi kokeilla sitä seuraavalla kerralla.
Ja liemikuution laitan mausteeks, ku en muuten osaa maustaa... :P

Lähetetty: 25.01.2006 11:29
Kirjoittaja ninnithequeen
cardic kirjoitti:
joo onhan siella resepteja helppoihin ja nopeisiin ruokiin. pari ekaa sivua neuvotaan kuinka keitetaan nuudeleita tai perunoita, pidemmalle en oo viittiny lukeekaan. tan perustin hieman vaativampia ruokia varten

.
On siellä loppupäässä ihan "normaaleitakin" reseptejä. Olisit vaan lukenut pidemmälle :D

Ja haluan taas kehua kaikille valkosipulin ystäville yksikyntisiä valkosipuleita. Kun käytetään paljon valkosipulia, kuten meillä, nuo ovat ehdottoman helppoja ja käteviä. Toinen on Valkoliekki-niminen valkosipulimurska, joka on vedessä, ei öljyssä kuten suurin osa vastaavista.

Lähetetty: 25.01.2006 11:33
Kirjoittaja AarneAnkka
Vinkki: Grillaus- ja yleismauste on hyvää ranskisten päällä. Broilerimauste sopii yllättävän hyvin kananmuniin, esim. munakkaaseen. Ja natriumglutamaatti E 621 (esim. Aromat) saa paskankin maistumaan hyvältä. :P

Lähetetty: 25.01.2006 11:34
Kirjoittaja ninnithequeen
AarneAnkka kirjoitti: Ja natriumglutamaatti (esim. Aromat) saa paskankin maistumaan hyvältä. :P
Syötsä useinkin paskaa?

Lähetetty: 25.01.2006 11:35
Kirjoittaja AarneAnkka
ninnithequeen kirjoitti:Syötsä useinkin paskaa?
Joo, aina kun sä kokkaat mulle.

(huonoon heittoon vieläkin huonompi vastaheitto, öhhöhö)

Lähetetty: 25.01.2006 11:37
Kirjoittaja ninnithequeen
AarneAnkka kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Syötsä useinkin paskaa?
Joo, aina kun sä kokkaat mulle.

(huonoon heittoon vieläkin huonompi vastaheitto, öhhöhö)
Öhhöhö joo.

Mä muistelisin, että sä kerroit joskus tarjoilevasi salsakastiketta vanhasta alusastiasta :lol:

Lähetetty: 25.01.2006 11:40
Kirjoittaja AarneAnkka
ninnithequeen kirjoitti:Mä muistelisin, että sä kerroit joskus tarjoilevasi salsakastiketta vanhasta alusastiasta :lol:
Ei siihen mahdu pannullista salsaa. Mutta munakkaan ainekset siinä sekoittaa vallan hyvin. Voilá! :kokkihymiö: