Sivu 2/2
Lähetetty: 25.01.2006 16:05
Kirjoittaja HellBell
Lisää sämpylätaikinaan rusinoita. Sitä rutkemmin rusinoita, mitä enemmän rusinat mieleen.
Lähetetty: 26.01.2006 0:00
Kirjoittaja Brocker
mustaenkeli kirjoitti:Joku sitystä (Aydemir tai Melnais tai joku muu?!?) joskus antoi aivan loistavan vinkin tehdä riisipuuro kookosmaitoon.
Kokeilun jälkeen loistava idea! Kiitos vinkistä asianomistajalle!

Kookosmaitoa voi uuteniin käyttää kerman asemasta itämaisiin kastikkeisiin ja esim basmati- tai jasminriisin voi keittää niin, että laittaa puolet vettä ja puolet kookosmaitoa.
Tänään tein tälläistä katkarapu-lohikastiketta:
Ensin kuumennetaan öljyä (reilusti) kasarissa, lisätään tuoretta valkosipulia (useampi kynsi) ja pilkotaan sekaan chiliä, sitten heitetään sekaan katkaravut (hyvä alkupala muuten ihan sellaisenaankin "katkaravut valkosipli-chili öljyssä") ja hetken päästä lohi (joka voi olla aiemmin kypsennettyä tai vaikkapa kylmäsavustettua, kunhan ei ole ruotoja). Sitten vaan hiukan pippuria ja n. 2 dl kermaa tai kookosmaitoa. Pari ruokalusikallista creme fraisea antaa lopullisen silauksen. Annetaan hautua 10-15 min. Tarjoillaan pastan tai riisin kanssa. Helppoa ja hyvää

.
Lähetetty: 26.01.2006 5:20
Kirjoittaja Nighthawk
Lähes mihin tahansa ruokaan kun lisää aurajuustoa ja lorauksen kermaa, niin johan rupeaa maistumaan..