Nettisivusto ja sen ylläpito

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
aimohaiku

Nettisivusto ja sen ylläpito

Viesti Kirjoittaja aimohaiku »

Tulipa tässä mieleen yksi vanha idea.

Osaisiko joku tiivistetysti kertoa, mitä esimerkiksi tällaisen sivuston pystyttäminen ja ylläpitäminen vaatii? Mitä softaa, rautaa, taitoja tarvitsen, paljonko aikaa? Tarkoituksena olisi siis arvostella jotakin. :)
Avatar
McJanne
Kitisijä
Viestit: 8611
Liittynyt: 13.11.2005 23:14
Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!

Viesti Kirjoittaja McJanne »

Joo. Koneen, 300+ mhz pena jokusen 500m-1g rammilla, kovo sitten sen mukaa mitä perse kestää. Wintööttipalvelin näky lollaavan 20g asemalla, data-asema karvan hulppea 40g itelläni. Tekstihän ei onneksi mitään tilaa edes vie :D

Kotisivupalvelinsoftan, esim Apache, php ja muilla herkuilla tottakai.
phpBB:n tapauksessa (tämä foorumi) (yleinen myös muilla) MySQL tietokantaserverisoftan ja luonnollisesti siihen luodun tietokannan.

Mysli ja php siis vähän kehittyneempiä kikkareita, muutenhan sitä tekee taikoja jo pelkällä hötömölölläkin. Useimmat palvelin/portaalikikkareet sisältävät nuo hankalammat kodestukset jo itsestään, joten se asennus lienee se hankalin osa. Tuuning tuuning!

Taidoissa riittänee edellisen kokoonpanon kasaaminen, käyttöjärjestelmästä riippuen vittumaisuusaste toki vaihtelee. Kyllä nämä wintöötissäkin pyörii, gurujen gurut suosii esim *nuxia. (Tokko joku mäkillä vääntäny?).

Siinä vaiheessa kun saitti on lollailemassa ja materiaalin syöttöä varten taiotut formit on kodesteltu, aikapanos on itse määräämälläsi tasolla. Aktiivinen nörde vetää 24/7 materiaalia sisää ja toisella kädellä kodestaa sisältöä ja imee pilillä osmoottisesti kokista pullosta.

Tosimies unohtaa koko sivuston olemassaolon ja pistää käyttäjät betatestaamaan/haalimaan matskua.
Kirjoitan tätä alasti
Vastaa Viestiin