Torstai on tunnetusti hernekeittopäivä mutta ennen Kustaa Vaasaa syötiin lohta joka päivä, nykyään korvaukset riittää heikosti eilisiin silakoihin tai sitten pitää foxtrottia vetää ruotalaiaten hapansilakoitten kanssa, suurin määrä hapansilakoita on ollut 26 kappaletta, kuulema kulinaristi syö vähintään puolipurkkia eli 12-13 kappaletta surströmminkiä, kuulema Turun saristolaisruokaa alunperin, kun on itämeresä niiin vähän suolaa ettei riittänyt pidättämään hapantumista kaloissa.. Stephen Fry BBC entertaimentin ohjelmaas jertoi sellaisen jutun, en ole arlandan kautta yrittänyt kuitenkaan vaan laivalla tai stockan maahantuomana, joka tapauksessa kertomus meni niin että "ruotsalaiskalastajat oli kauppaamaan kalaa tulleet Suomeen, silakat oli pilantuneet, mutta suomalaiset olivat kuitenkin ostaneet kalat, ruotsalaiset ajatteli että tyhmät metsäläiset osti pilalliset kalat ja nauroi viikinkipartaansa, seuraava vuonna alkuasukkaat oli kysyneet niitä hyviä kaloja, olivat kalamiehet itsekin maistaneet ja hyvänmakuisiksi havainneet!" Ruotsalaisten kansallisruoka on siis suomalaisten keksintöä? Mikäpäs sen parempi anekdootti!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mutta kalassa pysyäksemme!
Mennään vielä väärille vesille kalaan? Noihin kerran sukelsin itsekin, muttei löytynyt sukellusvenettä..
Kuulema Bäckman on meille "revansisteille" perustanut vastavoiman Itä-Karjalaan tai ainakin ruokkinut sitä. Ilmeisesti mädällä maidolla? Ainakun nään, kuulen haistan kutsun hapansilakan, pitää minun keskustelualoittaa..
Pyyhin Netikettiin..