sivustahuutaja kirjoitti:Teorian mukaan pienen markkinaosuuden saavuttavat fuusiot ovat kannattamattomia ja hyödyttävät vain kilpailijoita. Teoreettisesti suuren markkinaosuuden saavuttavat fuusiot olisivat kannattavia ja tuosta syystä kilpailuviranomaiset estävät ne.
Toisinaan yrityksen voi silti olla kannattavaa ostaa liiallisellakin liikearvolla yritys, jolla se pääsee kiinni toiselle alalle tai markkina-alueelle. Liikearvon alaskirjauksella ostoksesta saadaan sitten poistoja verotukseen vaikka ostoksen todellisella markkina-arvossa ei mitään muutoksia olisikaan.
Sitä en silti ymmärrä, että hinta olisi joskus ostajan mielestä liian pieni.
Avioliitto on ihmeellinen asia. Sen avulla kaksi olentoa kestää vaikeudet joita heille ei olisi tullutkaan jolleivät he olisi menneet naimisiin! -Lucky Luke
So Hard kirjoitti:Toisinaan yrityksen voi silti olla kannattavaa ostaa liiallisellakin liikearvolla yritys, jolla se pääsee kiinni toiselle alalle tai markkina-alueelle.
Toisinaan varmasti, mutta keskimäärin fuusiot eivät kannata.
Ilmeisesti keskimääräinen haitta on liian pieni, että omistajat puuttuisivat asiaan ja riskeeraisivat toimivan johdon ehkä muilta osin tyydyttävän työn.
So Hard kirjoitti:Sitä en silti ymmärrä, että hinta olisi joskus ostajan mielestä liian pieni.
Olisi pitänyt kirjoittaa firman arvo.
Johto oli siis päättänyt ostaa firman ja kollega oli laskemassa mitä firmasta kannattaa maksaa. Kollega päätyi liian pieneen summaan, ts. firman arvoksi arvioitiin synergioitten ja muun tuubankin kanssa niin pieni summa, että firma ei olisi sillä summalla vaihtanut omistajaa. Ostava johto siis piut paut välitti laskelmista ja osti firman 'normaalilla' preemiolla, joka sittemmin alaskirjattiin kutakuinkin kollegan tiimin laskelmien mukaisesti alas.
Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.
Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?
Manzel kirjoitti:Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.
Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?
Ehkä sulla on hyvät geenit? Minulla tuo luku oli viime mittauksissa 10 enkä ole muuttanut juomatapojani sen jälkeen.
masa kirjoitti:Miksi sipuli maistuu paskalta, tai siis kitkerältä kun se silputaan/siivutetaan koneellisesti?
Tästä nakkikioskisipulista oli eräässä ruokakirjassa. Johtuupi siitä, ettei liian tylsä terä leikkaa sipulia kunnolla, vaan survoo itsensä läpi rikkoen sipulin rakenteen. Terävällä veitsellä leikatessa rakenne pysyy ehjänä, jolloin nesteet pysyy sipulissa. Tämän huomaa myös siitä, ettei sipulin leikkaaminen itketä, kun sen tekee riittävän terävällä veitsellä.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
En ole kyllä koskaan omistanut niin terävään veistä, ettei sipulin kuoriminen itkettäisi, vaikka pääsääntöisesti veitseni mahdollisimman terävässä kunnossa pidänkin.
Olen joutunut todistelemaan tänään, että amk- tutkinto ei ole akateeminen. Olen kokenut tämän hyvin hämmentävänä, ja haluaisinkin kysyä, onko moinen harha yleinen ja mistä ihmeestä se johtuu. T. nimimerkki "pöyristynyt"
masa kirjoitti:Miksi sipuli maistuu paskalta, tai siis kitkerältä kun se silputaan/siivutetaan koneellisesti?
Sama kuin valkosipulissa: eri aineet ovat kasvissa lokeroituneet erikseen ja murskatessa tai surkealla terällä ruhjoessa nuo aineet sekoittuvat ja maistuvat pistävälle. Jos valkosipulin pilkkoo terävällä veitsellä, niin nuo aineet eivät sekoitu ja lopputulos ei ole pistävä.
Manzel kirjoitti:Olen pidemmän aikaa kuvitellut, että alkoholin käyttöni on keskivertoa suurempaa; silloin tällöin viikolla otan punkkua lasin tai pari rentoutuakseni ja joskus viikonloppuina nollaan ihan kunnolla. Hallinnassa homma on kyllä.
Ihmettelen vaan sitä, että astuttuani uuteen firmaan, kävin kokonaisvaltaisissa testeissä. Kaikki arvot olivat normaaleja, mutta eniten ihmetyttää GT, joka oli 14. Jos viitearvot ovat 10-80, niin kuinka paljon pitää tintata ja kuinka rapajuoppo olla, että tuo lukema voi mennä yli 80-pisteen?
Ehkä sulla on hyvät geenit? Minulla tuo luku oli viime mittauksissa 10 enkä ole muuttanut juomatapojani sen jälkeen.
Kreitsu: Ehkä niin. Itse ajattelin lopettaa lähes kokonaan nauttimisen, jos ja kun lapsi tulee kuvioihin.
Exsu: Todella huolestuttavaa - nyt on tiukan treenaamisen paikka.
Selittäkääs meikäläiselle asioita leipäveitsen anatomiasta kun mielestäni sen nimellä myytävät jutut ovat mahdollisimman epäsoveliaita hommaansa. Sahanterä murustaa ja muoto ei mahdollista tukevuutta, jota kunnon limpun leikkaaminen vaatisi.
Bluntly kirjoitti:Selittäkääs meikäläiselle asioita leipäveitsen anatomiasta kun mielestäni sen nimellä myytävät jutut ovat mahdollisimman epäsoveliaita hommaansa. Sahanterä murustaa ja muoto ei mahdollista tukevuutta, jota kunnon limpun leikkaaminen vaatisi.
Miksi?
En tiedä leipäveitsistä.
Mutta miekoissa aaltoteräiset "flamboyant" -kahdenkäden miekat 1500-1600 -luvuilla oli tarkoitettu yhdistämään suoran miekan suunnattavuus, pituus, ja pistokyky käyrän miekan kuten sapelin viiltävyyteen. Aaltoterä toimi vain vedettäessä leikattavan pinnan (hehhehe, ihmiset tai seiväsmiesten kepit) pinnan suuntaisesti. Lyödessä kuten lyömämiekalla tai vesurilla siitä oli haittaa, koska vaikka yksittäisten aaltojen muoto leikkasi, terä tukehtui aallonpohjiin.
B: Oletko jo kokeillut terältään ohutta leipäveistä hintaluokassa yli 50€?
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
Ei sitten harmintakaan aavistusta paljonko ne yleisissä tiloissa käyttämäni veitset ovat maksaneet, mutta kaikki ne on paskoja olleet verrattuna kunnon veitsiin.