PetriFB: Maailmanmeno

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Avatar
Nergal
Kitisijä
Viestit: 1661
Liittynyt: 17.01.2011 19:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nergal »

MiiX kirjoitti:Onko sillä loppujen lopuksi väliä, onko Petri se sinun Jumalasi tasan tuo kristinuskon Jumala vai olisiko se nyt hirvee katastrofi jos se onkin joku "laajempi" olento joka ei juutu pelkästään yhden kirjan antamiin ohjeisiin? Vai onko se Helvetin pelko ainoa asia mikä pitää sinut uskon tiellä?
Puhumattakaan siitä mitä tapahtuu kaikille muille "uskovaisille" joita maailmassa on. Kaikki helvettiin?

Petrin maalaama kuva Jumalasta on aika retard fuck face.
Society failed to tolerate me and I have failed to tolerate society
Avatar
Mirkku
Kitisijä
Viestit: 1286
Liittynyt: 20.08.2008 12:54

Viesti Kirjoittaja Mirkku »

Mä haluaisin myös kuulla Petrin vastauksen noihin Miix:n pohtimiin asioihin :?
"To infinity... and beyond!"
"Oh, I'm detecting nuttiness!"
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Mirkku kirjoitti:Mä haluaisin myös kuulla Petrin vastauksen noihin Miix:n pohtimiin asioihin :?
Älä turhaan pidätä hengitystäsi. :roll:
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

MiiX kirjoitti:http://www.evoluutio-kreationismi.argum ... .php?id=15

Tuossa ihan mielenkiintosta luettavaa Petrillekin, miksi maailma ei voi mitenkään olla vain n. 6000 vuotta vanha. Ns. nuoren maan kreatianismiin uskomista en kertakaikkiaan käsitä mitenkään. Tähän teoriaan ei löydy käytännössä mitään järkeviä todisteita, paitsi raamattu... No se taas ei ole yksistään järkevä todiste asiasta.

Mulle ei vaan mene mitenkään järkeen, miksi se luomisteoria pitää ottaa väkisin kirjaimellisesti. Sehän on pelkkä kertomus, joka ei välttämättä tarkoita asioita kirjaimellisesti. Jos Jumala on olemassa ja ollut mukana maailman luomisessa, niin eiköhän se ole tapahtunut tosiaan miljoonien vuosien aikana hiljalleen, eikä yhtäkkiä "poof" ja kaikki on ollut täällä valmiina.

Mielenkiintoinen homma oli myös, kun kerran väittelin erään uskovan ihmisen kanssa nimenomaan evoluutiosta. Kyselin siltä sitten, että mites kaikki nykyiset eläinlajit sopi aikanaan Nooan arkkiin. Vastaus oli osapuilleen "vapaasti suomennettuna" seuraavanlainen: No ei siihen aikaan ollut muutakuin noin 10 000 eläinlajia, sen jälkeen ne on MUUNTUNEET (evoluutio) useammiksi lajeiksi.

Eli ainakin osa uskovaisistakin myöntää, että evoluutiota tapahtuu. Melkosta tahtia ne elukat onkin kyllä saanu muuntua nykyiseen muotoonsa, jos vedenpaisumuksen jälkeen (joka uskovaisten mukaan tapahtui n. 4500 vuotta sitten) 10 000 eläinlajia on onnistunut muotoutumaan nykyiseen, monen miljoonan eri lajin määrään :roll:

Arvostan tiedettä tiettyyn rajaan asti, Silloin kun tiede sanoo, että se kykenee tarkasti mittaamaan ajan 4,5 miljardin päähän, niin en enää usko siihen.

Uskova ihminen uskoo luomiskertomukseen siksi koska Raamattu sanoo niin. Raamattu puhuu luomisen päivistä kirjaimellisesti.

Kukaan ihminen ei kykene tietämään tarkasti kaikkea mitä Raamattu opettaa, mutta sen tiedämme, että esim. niitä eläimiä oli arkissa. Kun tutkimme tarkasti Nooan arkkia, niin silloin vasta tajuamme kuinka se kykeni olemaan mahdollista.

Nooan arkki oli 137,2 metriä pitkä, 22,9 metriä levä ja 13,7 metriä korkea. Arkissa oli kolme kerrosta sen koko tilavuus oli 42984 kuutiometriä ja lattia pinta-ala oli 9383 neliömetriä. Arkin kapasiteetti vastaa 569 junanvaunua (vaunun pituus 13,4 m). Junan pituudeksi tulisi 8,85 kilometriä. Kuinka monta eläintä saisi mahtumaan lähes 9 kilometrin pituiseen junaan?

Sanoisin että aika monta.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Raamattu on kirjoitettu yli tuhannen vuoden ajan eri ihmisten toimesta. Raamattu on Jumalan sanaa, sillä Hän puhui ja vaikutti Raamatun kirjojen syntyyn ja sitä kautta Jumala on tuonut esille opetuksen, tahtonsa sekä pelastushistorian eri aikakausina. Raamatussa sanotaan, että Raamatun sanaa (profetiaa) ei ole tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet (kirjoittaneet) Pyhän Hengen johdatuksessa sen minkä saivat Jumalalta. Ihmiset ovat siis kirjoittanet Raamatun, mutta he ovat tehneet sen Pyhän Hengen ohjaamina.

Otan asiaa havainnollistavan esimerkin. Työpaikalla firman johtaja sanelee tekstin sihteerille, joka kirjaa sen ylös. Voimme sanoa, että sihteeri on kirjoittanut tekstin, mutta hän kirjoitti sen juuri sillä tavalla kun johtaja sen hänelle saneli. Sihteeri ei tehnyt tulkintaa, eikä kirjoittanut omia ajatuksiaan, vaan juuri sen minkä johtaja saneli hänelle. Raamattu on syntynyt juuri samalla. Ihmiset ovat siis kirjoittanet Raamatun, mutta he ovat tehneet sen Pyhän Hengen ohjaamina.

Raamattu kuvaa Israelin kansan vaiheita siksi, koska Jumala valitsi yhden piskuisen kansan, jonka kautta Hän ilmoitti itsestään ihmiskunnalle. Raamattu kuvaa Israelin kansan vaiheita sekä yksittäisen ihmisen elämän vaellusta ja suhdetta Jumalaan. Raamattu sisältää myös näiden ihmisten tunteita ja ajatuksia, johon sisältyy iloja, suruja, epäonnistumisia, onnistuneita valintoja, jne. Mutta kuitenkin kaikissa näissä eri ulottuvuuksissa tulee esille Jumala ja Jumalan tahto. Raamattu ilmoittaa ihmiskunnalle Jumalan sanan, koska Raamattu on Jumalan Sanaa. Kaiken keskipiste Raamatussa on Jumala ja Hänen valmistamansa pelastus, joka on Messias Herrassa Jeesuksessa.

Jumala on valmistanut Jeesuksen kautta pelastuksen syntiin langenneelle ihmiselle. Jumala opettaa sanansa kautta elämän perusarvot, joiden mukaan ihmisen on hyvä elää. Jumala ilmoittaa sanansa kautta tulevia tapahtumia. Jumala ilmoittaa sanassaan tien iankaikkisen elämän lähteelle. Raamatun kuvauksen keskus on Herra Jeesus.

Joh 7:38 Joka uskoo minuun, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on, juokseva elävän veden virrat." 

Jeesus itse opetti että meidän tulee uskoa Häneen ja Häntä niin kuin Raamattu sanoo ja näin elävän veden virrat (Pyhä Henki) virtailee meidän sydämessämme. Raamattu näyttää kuinka Pyhä Henki toimii ja Pyhä Henki toimii Sanan opetuksen mukaisesti. 

Uskon että Raamatun Jumala on Kaikkivaltias Jumala ja muiden uskontojen ja uskomusten jumalat ovat epäjumalia (pahoja henkiä).

Raamatussa ei ole sanaa uskonto. Kreikankielen UT:n alkutekstissä on sana threskeia, joka tarkoittaa palvontaa.  Jotkut sanakirjat antavat sanalle threskeia myös merkityksen uskonto, jota sana ei kuitenkaan tarkoita. Kreikkalaiset antiikin kirjoittavat kuvaavat sanalla threskeia jumalisuuden palvomista, joka esiintyy erilaisina seremonioina. Raamatun UT:n tekstissä sana threskeia tarkoittaa Raamatun Jumalan palvomista. Raamattu ei siis opeta uskontoa, vaan uskoa Jumalaan. Uskonto ja usko ovat kaksi täysin eri asiaa, ne ovat kuin yö ja päivä sekä väärä ja oikea.
 

Uskonto on sellaista, jossa ihminen yrittää omin voimin ja teoin pelastua sekä tulla paremmaksi ihmiseksi. Uskonto on itse asiassa saatanan keksintö, jonka kautta hän eksyttää ihmisiä. Uskonto saa aikaan ihmisessä vääriä ajatuksia ja tekoja, siksi kaikkien uskontojen historia on täynnä veritöitä ja tappamista. Uskonto johdattaa ihmiset tilaan, jossa he luulevat olevansa tiellä, joka johtaa valaistumiseen tai parempaan tietoisuuteen sekä hengelliseen kasvuun. Todellisuudessa uskonto johdattaa ihmisen lopulta iankaikkiseen kadotukseen, ei Jumalan luokse. Uskonto on paha asia, joka turmelee ja saastuttaa ihmisen kapinoimaan todellista Jumalaa vastaan.
 

Usko Raamatun Jumalaan on sellaista, jossa Jumala pelastaa ihmisen Herran Jeesuksen kautta. Uskon kautta Raamatun Jumalaan, Jumala auttaa ihmistä muuttumaan kohti Jumalan kuvan kaltaisuutta. Ihmisen ei tarvitse ponnistaa omin muuttuakseen, sillä Jumala antaa lahjaksi Pyhän Hengen, joka auttaa ihmistä muuttumaan Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Todellinen ja aito usko Herraan Jeesukseen saa ihmisen muuttumaan ihmiseksi, joka rakastaa Jumalaa, lähimmäisiään sekä elää rakkauden mukaan, joka on viitoitettu totuudella. Todellinen usko Herraan Jeesukseen saa ihmisen hylkäämään syntiä ja kaikkea vääryyttä. Todellinen usko Herraan Jeesukseen johdattaa ihmisen iankaikkiseen elämään.



Raamattu opettaa, että Babyloniin muodostui maailman ensimmäinen uskonto, jossa syntyi auringon palvonta ja taivaan kuningatar kultti. Henkivallat eli riivaajat ovat aktivoineet uskonnot, jonka kautta he suorittavat ihmisen mielessä aivopesun, jonka seurauksena ihminen uskoo sokeasti uskontonsa oppeja ja uskomuksia. Henkivallat saavat aikaan myös erilaisia ihmeitä kuten mm. sairasten parantumista eri uskonnoissa. Henkivaltojen suorittamat ihmeteot myös vahvistavat ihmisten uskoa uskontoon. Ihminen on uskontonsa orja, jonka on pakko suorittaa tiettyjä uskonnollisia rituaaleja. Lopulta henkivallat johdattavat ihmisen uskonnon kautta iankaikkiseen kadotukseen.

 
Raamattu opettaa, että saatana on vanginnut ihmisen synnin orjuuteen. Paha saatana kehitti uskonnot, siksi että hän koittaa niiden kautta eksyttää ihmisiä, että he eivät uskoisi oikeaan ja todelliseen Raamatun Kaikkivaltiaaseen Jumalaan. Paha saatana on juoninut ja kehittänyt monta uskontoa, koska siten ihmisen on vaikeampi tietää mikä oikeasti on totta. Paha saatana ajatteli, että jos on monta uskontoa, niin ihmisen on vaikeampi myös uskoa siihen, että voi olla olemassa yksi oikea usko Jumalaan. Uskonto on olemassa vain sen vuoksi, että pahat henkivallat turmelevat ja eksyttävät ihmisiä niiden kautta.

 
Todellinen usko Raamatun Herraan Jeesukseen tuo ihmisen sydämeen halun palvella Jumalaa. Todellinen usko Herraan Jeesukseen johdattaa ihmisen sellaiseen elämään, jossa hän oppii kasvun kautta ymmärtämään mikä on oikeata ja hyvää. Raamatun Jumala toimii sanansa kautta sekä vahvistaa myös sanansa ihmein ja merkein. Herran Jeesuksen opetuslapsi ei juokse ihmeiden perässä, vaan ne seuraavat niitä jotka uskovat Herraan Jeesukseen.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

PetriFB kirjoitti: Otan asiaa havainnollistavan esimerkin. Työpaikalla firman johtaja sanelee tekstin sihteerille, joka kirjaa sen ylös. Voimme sanoa, että sihteeri on kirjoittanut tekstin, mutta hän kirjoitti sen juuri sillä tavalla kun johtaja sen hänelle saneli. Sihteeri ei tehnyt tulkintaa, eikä kirjoittanut omia ajatuksiaan, vaan juuri sen minkä johtaja saneli hänelle. Raamattu on syntynyt juuri samalla. Ihmiset ovat siis kirjoittanet Raamatun, mutta he ovat tehneet sen Pyhän Hengen ohjaamina.
Lääkärithän sanelevat myös.

Lääkäri sanelee HYKS:ssä esim. "Potilas tulee pyörätuolilla Lahden keskussairaalasta".

Tällä lääkäri tarkoittaa, että potilas tulee junalla tai autolla, mutta potilas istuu pyörätuolissa auton tai junan sisällä.

Fundamentalisti saattaisi kuitenkin tulkita, että potilas todellakin on tullut 100km pyörätuolilla kelaten.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

PetriFB kirjoitti:

Uskova ihminen uskoo luomiskertomukseen siksi koska Raamattu sanoo niin.
Mitään muuta evidenssiä ei siis tarvita? :roll:
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Homeboy65 kirjoitti:
PetriFB kirjoitti:

Uskova ihminen uskoo luomiskertomukseen siksi koska Raamattu sanoo niin.
Mitään muuta evidenssiä ei siis tarvita? :roll:
Raamattu on Jumalan sanaa, jossa Hän puhui ihmisten kautta, jotka kirjoittivat Raamattua. Koska Raamattu on Jumalan sanaa, niin Hän kertoo sanassaan myös miten maailmassa asiat toimivat ja millainen maa on. Vanha testamentti on kirjoitettu monta sataa ja tuhatta vuotta ennen nykyisen tieteen syntymistä. Koska Jumala on ohjannut Raamatun kirjoittamista, niin siksi Raamatun Jumalaan uskoneet ihmiset ovat tienneet jo tuhansia vuosia asioista, jotka tiede on löytänyt paljon, paljon myöhemmin.

Jes 40:
21 Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet?
22 Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.

Han är den som tronar över jordens rund, och dess inbyggare äro såsom gräshoppor; han är den som utbreder himmelen såsom ett flor och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder. Jes 40:22 (SWE17)

Profeetta Jesaja puhuu Jumalan Hengen innoittamana ja ilmoittaa, että Jumala istuu pyöreän maan päällä. Tässä jakeessa 22 on hebrean kielisessä Raamatussa Chug, joka tarkoittaa ympyrää ja piiriä, eli pyöreän maan yläpuolella istuu Jumala. Ruotsalainen Raamattu vuodelta 1917 on sen ajatuksen myös hyvin Raamattuun tallettanut. Suomalainen käännös vuodelta 33/38 on myös kääntänyt aika hyvin puhuuhan se maanpiiristä. Jesaja tiesi maan olevan pyöreä ja hän eli n. 700 v. ennen Jeesuksen syntymää, eli lähes 2700 vuotta sitten. Mistä profeetta Jesaja tiesi maan olevan pyöreä? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Jes 45:
11 ¶ Näin sanoo Herra, Israelin Pyhä, joka on hänet tehnyt: Kysykää tulevaisia minulta ja jättäkää minun haltuuni minun lapseni, minun kätteni teot.
12 Minä olen tehnyt maan ja luonut ihmisen maan päälle; minun käteni ovat levittäneet (natah) taivaan (shamajim), minä olen kutsunut koolle kaikki sen joukot.

Edwin Hubble ja Milton Humason valokuvasivat galaksien spektrejä 1920-luvulla. Hubblen tutkimuksien pohjalta syntyi Hubblen laki, joka opettaa universumin laajentuvan. Hubblen lakia pidetään eräänä kaikkien aikojen tärkeimpänä tähtitieteellisenä keksintönä. Hubble oli oikeassa universumin laajentumisesta, mutta väärässä universumin iän määrittelyssä.

Jesaja 45 jakeessa 11 on hepreankielet sanat natah ja shamajim. Natah tarkoittaa laajentaa ja levittää qal verbivartalossa, jossa sana esiintyy Jes 45:12. Shamajim tarkoittaa taivasta, taivaita ja näkymättömiä taivaita, eli universumia. Jumala kertoi kansallensa profeetta Jesajan kautta, että universumi laajenee jo noin 2700 vuotta sitten. Jumala itse on luonut laajenemisen mekanismin universumiin. Raamattu on Jumalan sanaa ihmiselle, jossa Hän myös tarkasti kertoo maailman ja universumin toiminta mekanismeista.

1 Moos 7:
11 ¶ Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.
12 Ja satoi rankasti maan päälle neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.

Raamattua on syytetty satukirjaksi mm. sen tähden että meren syvyyksissä ei ole vesilähteitä. Tätä väitettä on ihmiskunnan historiassa ollut esillä noin 3000 vuotta. 1977 valtameren syvyyksistä löydettiin vesilähteitä. Näin jälleen kerran Raamattu osui oikeaan. Mistä Raamatun kirjoittaja on voinut tietää, että merien syvyyksissä on vesilähteitä? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Job 26:
7 Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle.
8 Hän sitoo vedet pilviinsä, eivätkä pilvet halkea niiden alla.

Jobin kirja kirjoittaja tiesi monta tuhatta vuotta sitten, että maa on tyhjän päällä. Maa planeetalla ei ole perustuksia, joka sitä kannattelisi, vaan se leijuu avaruudessa tyhjän päällä kuten muut planeetat. Miten on mahdollista, että Jobin kirjan kirjoittaja tiesi tämän asian? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Jobin kirjan kirjoittaja kertoo myös, että Jumala on sitonut vedet pilviinsä, eivätkä vedet halkea niiden alla, vaan pysyvät kasassa. Lämpö maapallollamme muuttaa vettä vesihöyryksi, joka nousee ilmaan muodostaen pilviä, jotka eivät tipu taivaalta, vaikka ne sisältävät vettä. Mistä Jobin kirjoittaja tiesi tämän? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

1 Moos 17:10-13 Ja tämä on minun liittoni sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: ympärileikatkaa jokainen miehenpuoli keskuudessanne. Ympärileikatkaa esinahkanne liha, ja se olkoon liiton merkki meidän välillämme, minun ja teidän. Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne kahdeksan päivän vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija kuin muukalaiselta, keneltä tahansa, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi. Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja niin minun liittoni on oleva merkitty teidän lihaanne iankaikkiseksi liitoksi.

Vanha testamentin mukaan (1 Moos 17:12), vastasyntyneiden poikavauvojen ympärileikkaus piti suorittaa kahdeksantena päivänä syntymän jälkeen. Miksi juuri kahdeksas päivä? Vuonna 1935 professori H. Dam kertoi, että "vitamiini K" on tekijä ravinnossa, joka auttoi estämään verenvuotoa kananpojilla. Nykyisin me tiedämme, että vitamiini K vaikuttaa veren hyytymää maksassa. Jos K vitamiinia on liian vähän, niin verenhyytyminen vähenee ja voi tapahtua sisäistä verenvuotoa. Vastasyntyneen poikavauvan elimistö alkaa tuottamaan K vitamiinia 5-7 päivä syntymästä. Ja kahdeksantena päivänä verenhyytymisprosentti nousee yli 100 prosentin normaalista määrästä. Ainoa päivä kun vastasyntyneen poikavauvan verenhyytymisprosentti on näin korkealla, on kahdeksas päivä. Näin ollen myös paras päivä ympärileikkaamisen suorittamiseen on kahdeksas päivä.

Totta kai Jumala tietää mikä on paras päivä ympärileikkaamiselle, sillä onhan Hän luonut meihin nämä verenhyytymisprosessit.

Taas yksi todiste, että Raamattu on Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa! Amen.

Tiesitkös, että Israelin kansa oli terveintä kansaa aikalaistensa joukossa VT: aikana?

Ja yksi syy oli myös tuo ympärileikkaus, joka helpotti miesten hygieniaa niinä päivinä.

Esinahan ympärileikkauksen kautta tehtiin liitto Jumalan kanssa. Ympärileikkauksella oli myös esikuvallinen merkitys, jossa leikattu liha heitettiin pois (lihan kuolema).

Samoin on myös Uudessa Liitossa ja Uuden Liiton ympärileikkauksen laita, sillä myös siinä liha leikataan pois (lihan kuolema) sydämen ympärileikkauksella Pyhässä Hengessä. Eli Pyhän Hengen voiman avulla uskovalla on voima vastustaa syntiä ja näin hän kuolee lihalle (lihan halulle syntiin). Jumala tekee uskovan kanssa Uuden Liiton Pyhän Hengen osallisuuden kautta.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
MiiX
Elämätön Kitisijä
Viestit: 350
Liittynyt: 17.07.2011 15:13
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja MiiX »

Luuletko Petri, että ketään kiinnostaa lukee noita sinun romaanin mittaisia "raamattu sitä ja raamattu tätä" -juttuja. Koitapas välillä kertoa henkilökohtaisia kokemuksiasi. Miten usko Jumalaan vaikuttaa sinun jokapäiväiseen elämääsi, miten koet Jumalan tukevan sinua ja mitä ihmeitä olet nähnyt Jumalan tekevän?

Sinun toimintaa voi verrata siihen, että menet hakkaamaan tuntemattomia ihmisiä raamatulla päähän keskellä katua. Et saa mitään muuta aikaseks paitsi puolustusmekanismeja ja ärtymystä. Ei se vaan toimi niin.

Katsopa ketä tahansa karismaattista, uskovaista puhujaa ja vertaile niiden juttuja omiisi. Ei ne selitä raamattua puhki vaan kertovat omia kokemuksiaan Jumalan toimista omassa tai tuttujen elämässä.

Ihan vaan vinkkinä, jos tosissaan haluat ihmisten kiinnostuvan sinun kirjotuksista. Edit: Tai siis ainakin paremmat mahdollisuudet saada ihmiset kiinnostumaan :roll:
Was many years ago that I left home and came this way
I was a young man, full of hopes and dreams
But now it seems to me that all is lost and nothing gained
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 6738
Liittynyt: 04.11.2007 3:11

Viesti Kirjoittaja Gat »

PetriFB kirjoitti:1 Moos 6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä (nefilim), ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

Alkutekstissä on sana nefilim, joka tulee sanasta naphal (nafal), joka tarkoittaa langeta. Jättilaiset olivat langenneita enkeleitä, eli langenneita Jumalan poikia, jotka yhtyivät ihmisten tyttärien kanssa, jotka synnyttivät heille lapsia. Jakeessa sanotaan, että myöhemminkin on ollut jättiläisiä, joka tarkoittaa sitä että he olivat langenneiden enkelien ja ihmisten tyttärien jälkeläisiä.

Sen jälkeen kun langenneet enkelit ja ihmisten tyttäret yhtyivät toisiinsa synnin pahuus sai kauheat mittasuhteet. Raamatun sanan mukaan Jumala käski hävittämään niitä kansoja, jotka polveutuivat langenneista enkeleistä ja ihmisistä sekä niitä kansoja, jotka olivat omaksuneet heidän tapojaan. Pahuuden vallassa olevat henkiolennot ihmisten tyttäriin yhtymällä saivat aikaan kansoja, jotka polttivat lapsiaan tulessa uhreina "jumalilleen", elivät väkivaltaisesti, olivat yhteydessä riivaajahenkiin, harrastivat luonnottomia seksuaalisia toimintoja (homoseksuaalisuus, eläimiin sekaantuminen). Koska nämä kansat eivät halunneet tehdä parannusta ja halusivat levittää pahuuttaan ympäri maailman ja he olivat täysin saatanallisten voimien vallassa, joiden takia he tekivät saatanallisia tekoja (polttivat omia lapsiaan), niin siksi Jumala salli hävittää näitä kansoja, että saatanallinen pahuus ei pääsisi turmelemaan koko maailmaa.

Jos Jumala ei olisi sallinut sitä, niin voisi olla niin, että tänä päivänä Suomessakin ja muualla maailmassa poltettaisiin pieniä lapsia "uhreina" epäjumalille. Pystyn ymmärtämään tässä kohden Raamatun sanaa ja Jumalan toimintaa ja näkisin vääryytenä ja epäoikeudenmukaisena sen, jos maailmassa olisi kansoja, jotka tappaisivat omia lapsiaan polttaen heitä tulessa. Raamatussa ei ole muualla käskyä hävittää kansoja, vaan ainoastaan näitä demoneista ja ihmisistä polveutuneita kansoja. Tämäkin ohje oli annettu tiettyyn aikaan ja tietyille kansoille, ei kaikille kansoille. Uuden Liiton aikana ei tietenkään ole tällaista opetusta ja ohjetta.

Monet sanovat, että eivät ymmärrä Jumalan käskyä hävittää noita kansoja, jotka polveutuivat langenneista enkeleistä, vaan syyttävät siitä Jumalaa. Jos Jumala ei olisi hävittänyt niitä kansoja, niin nykyään maailmassa olisi kansoja, jotka tekisivät paljon pahaa ja polttaisivat omia lapsiaan uhreina epäjumalille, eli saatanan pimeyden joukoille. Jos Jumala ei olisi hävittänyt näitä kansoja, niin samat ihmiset jotka syyttävät Jumalaa niiden kansojen hävittämisestä syyttäisivät Jumalaa siitä jos Hän ei olisi hävittänyt noita hirvittäviä kansoja, jotka polttavat omia lapsiaan tulessa. He olisivat sanoneet, että kuinka Jumala sallii tällaista toimintaa eikä tee mitään. Jumala teki kuitenkin oikein hävittäessään nuo kansat riippumatta siitä, vaikka jotkut Häntä siitä syyttävät.

Koko kirjoitus löytyy sivultani: http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raama ... aiset.html
Tsiisus. Sinä olet oikeasti hullu kuin käkikello.

1.) Tulkinta, että Israelilaisten "jumalansa" käskystä massamurhaamat kanaanilaiset polveutuivat "langenneista enkeleistä" on ihan uusi ja tuntematon. Onko sinulla tuosta jotain "raamatullista" perustelua, vai veditkö tuon tapasi mukaan perseestäsi? Vai valehteletko saaneesi tuon jumalallisessa ilmestyksessä?

2.) Moraalimielessä minä en ainakaan käsitä, miten olikin israelilaisilta ja heidän jumalaltaan laupiampaa tappaa ne kanaanilaisten lapset itse, kaikki ne. Estääkseen turmelusta että uhrasivat pienen osan omista lapsistaan. Että tapetaankin ne kaikki itse, ai kun hurskasta.

3.) Ei ole raamatullista tekstiä, että KAIKKI nuo teurastetut kansat olisivat uhranneet lapsiaan. Moolok ei ollut kaikkien jumala.

4.) Israelin uskontoonkin kuului esikoisten uhraaminen Jahvelle. Tämä kuitenkin korvattiin eläinuhrilla, kun sinun kuvitteellinen pikkujumalasi niin tykkäsi haistella palaneen lihan käryä. Miksi sinä sellaista pervoa haluat? Kuitenkin Joosuan tappamat kansat "pyhitettiin uhreiksi Herralle" ja minusta on hyvin mahdollista, että se osa sotavangeista, joka "annettiin suoraan Herralle", itse asiassa uhrattiin Jahvelle.

5.) Raamatun tekstien mukaan kaikkia kanaanilaisia vihollisheimoja ei kokonaan tapettu. Joskus neitsyet säästettiin Israelin miesten "omaan käyttöön", jotsa sopii arvailla mitä tarkoittaa. Jos "sitä" niin sittenhän sitä sinun teoriasi langenneiden enkelien verta sekoittui israelilaisiinkin. Ja alle lainaamassani Joosuan kirjan massamurhapätkässä, jotkut (sinun mukaasi siis langenneiden enkeleiden jälkeläiset??) säästettiin jos antautuivat.

6.) Eipä vaikuta toimineen tuo "Jumalasi" tekemä "puhdistus". Foinikialaiset uhrasivat lapsiaan vielä tuhat vuotta myöhemmin, ja pakanalliset roomalaiset tekivät siitä lopun puunilaissodissa Karthagon hävittäessään. Ilman että piittasivat pätkääkään juutalaisten kansantarujen jumalasta. Vielä eteenpäin muinaisskandinaavit uhrasivat lapsia suohon upottamalla ja viikingeillä oli tapana polttaa orjiakin kuolleen päällikön mukana. Ihan urakalla ihmisuhreja tekivät etelä-amerikan intiaanit aina Kolumbuksen aikaan asti. Miksei Raamatun Jumala puuttunut niihin? Minäpä kerron: Koska Jahvea ei ole olemassakaan, vaan tuo oli lähi-idän kansantarujen yksi pikkujumala. Ja ihmistäkin huonompi: ei "kaikkivaltiudessaan" keksinyt muuta keinoa kuin tappamisen.

7-) Kaiken lisäksi koko Kanaanin maan valloitusta noine kansanmurhineen ei edes tapahtunut. Ainakaan orjuudesta Egyptissä ja sitä seuranneesta Kanaanin maan valloituksesta ei ole mitään arkeologisia todisteita. Juutalaiset olivat ilmeisesti vain yksi kanaanilaisheimo, ja nuo Raamatun väkivallalla mässäilevät kansanmurhat ovat myöhempää, poliittisista syistä tekaistua valtionhistoriaa. Jumala ei antanut "pyhää maata" israelilaisille, ja koska kertomukset siitä jumalasta eivät ole tosia, sitä jumalaakaan ei ole olemassa. Jos olet eri mieltä. niin kirjoita heti sitä "pyhänhengen" tietoasi vaikka näille arkeologeille:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed

8.) Voisit vähitellen tunnustaa, että sinä et tiedä, yliluonnollistakaan tietoa sinulla ei ole, todisteet sekä luonnontieteessä että historian ja raamatuntutkimuksessa ovat ylivoimaiset päinvastaisesta, sinä vain haluat, ja se mitä haluat on sairasta pahuutta.

Lopuksi vain pieni kooste Joosuan kirjan
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Joos.html
julmuuksista, ja kohta miten kaikkia mukamas "langenneiden enkelien" jälkeläisiä ei tuon mukaan tapettukaan jos tekivät rauhan tai asuivat alueen ulkopuolella, tapoineen kaikkineen. Mutta tuokin on fiktiota kaikki, onneksi.

Joosuan valloittamat alueet

16 Joosua sai valloitetuksi koko maan: Juudan vuoriston, Negevin, Gosenin maan, Juudan läntiset kukkulat ja Jordaninlaakson sekä Israelin vuoret ja niiden länsipuoliset kukkulat. 17 Hän valloitti alueen, joka alkaa Seirin suunnalla kohoavasta Halakinvuoresta ja ulottuu Libanoniin, Bekaanlaaksossa, Hermoninvuoren juurella olevaan Baal-Gadiin saakka. Hän otti näiden seutujen kuninkaat vangiksi ja surmasi heidät. 18 Joosua joutui sotimaan kauan näitä kuninkaita vastaan. 19 Yksikään kaupunki ei solminut rauhaa israelilaisten kanssa lukuun ottamatta Gibeonia, jonka asukkaat olivat hivviläisiä. Koko muun maan israelilaiset valloittivat sotimalla. 20 Herra oli kovettanut vihollisten sydämet ja saanut heidät käymään sotaa Israelia vastaan, jotta heidät voitaisiin julistaa Herralle kuuluvaksi uhriksi ja säälimättä tuhota sen käskyn mukaisesti, jonka Herra oli antanut Moosekselle.
21 Samoihin aikoihin Joosua lähti sotaretkelle hävittääkseen anakilaiset vuoristosta, Hebronista, Debiristä, Anabista, kaikkialta Juudan vuorilta ja Israelin vuoristosta. Hän julisti heidät kaupunkeineen Herralle kuuluvaksi uhriksi ja tuhosi heidät. 22 Israelilaisten maahan ei jäänyt jäljelle ainoatakaan anakilaista; heitä jäi vain Gazaan, Gatiin ja Asdodiin.

23 Herran Moosekselle antaman käskyn mukaisesti Joosua valloitti koko maan. Hän jakoi sen Israelin heimoille antaen kullekin heimolle sille kuuluvan osuuden. Näiden sotien jälkeen maassa vallitsi rauha.
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Nephilim the giants in the Bible

Klikkaa linkkiä ja näet hakusanoilla Nephilim the giants in the Bible, ettei asia ole mikään uusi, siitä ovat kirjoittaneet monet muutkin kauan ennen minua.

Raamattu myös kertoo tämän asian tarkasti.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
Nergal
Kitisijä
Viestit: 1661
Liittynyt: 17.01.2011 19:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nergal »

PetriFB kirjoitti:Raamattu myös kertoo tämän asian tarkasti.
Ihan nyt täsmennyksenä, raamattu ei kerro yhtään mitään tarkasti. Se vihjailee että saisit siitä raavittua omiesi ajatustesi kaltaista seliselisoopaa kehiin. Huvittaa lapsellisuutesi ja typeryytesi totuuden edessä, etkö ymmärrä että uskot satuihin ja suoranaisiin valheisiin?
Society failed to tolerate me and I have failed to tolerate society
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

MiiX kirjoitti:Luuletko Petri, että ketään kiinnostaa lukee noita sinun romaanin mittaisia "raamattu sitä ja raamattu tätä" -juttuja. Koitapas välillä kertoa henkilökohtaisia kokemuksiasi. Miten usko Jumalaan vaikuttaa sinun jokapäiväiseen elämääsi, miten koet Jumalan tukevan sinua ja mitä ihmeitä olet nähnyt Jumalan tekevän?

Sinun toimintaa voi verrata siihen, että menet hakkaamaan tuntemattomia ihmisiä raamatulla päähän keskellä katua. Et saa mitään muuta aikaseks paitsi puolustusmekanismeja ja ärtymystä. Ei se vaan toimi niin.

Katsopa ketä tahansa karismaattista, uskovaista puhujaa ja vertaile niiden juttuja omiisi. Ei ne selitä raamattua puhki vaan kertovat omia kokemuksiaan Jumalan toimista omassa tai tuttujen elämässä.

Ihan vaan vinkkinä, jos tosissaan haluat ihmisten kiinnostuvan sinun kirjotuksista. Edit: Tai siis ainakin paremmat mahdollisuudet saada ihmiset kiinnostumaan :roll:
Ei ole pakko käydä kuuntelemassa, mutta tuolla on nauhoitettu puhe missä puhun lopunajoista:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/videolopunajassa.html

Puheen kesto on n. 25 min, eli ei kovin pitkä.

Jos sinua kiinnostaa niin voit kuunnella, että millä tavalla puhun ja mitä puhun.

Olen nähnyt aika paljon Jumalan ihmeitä isoja ja pieniä. Koitan toisella kerralla kirjoittaa niistä, nyt en kerkeä.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
Nergal
Kitisijä
Viestit: 1661
Liittynyt: 17.01.2011 19:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nergal »

PetriFB kirjoitti:Olen nähnyt aika paljon Jumalan ihmeitä isoja ja pieniä. Koitan toisella kerralla kirjoittaa niistä, nyt en kerkeä.
Kirjoittamuutesi täytyy olla yksi näistä ihmeistä, nyt minäkin ollen nähnyt/todistanut yhden. Hallelujah, Ylistystä!!
Society failed to tolerate me and I have failed to tolerate society
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 6738
Liittynyt: 04.11.2007 3:11

Viesti Kirjoittaja Gat »

PetriFB kirjoitti:Nephilim the giants in the Bible

Klikkaa linkkiä ja näet hakusanoilla Nephilim the giants in the Bible, ettei asia ole mikään uusi, siitä ovat kirjoittaneet monet muutkin kauan ennen minua.

Raamattu myös kertoo tämän asian tarkasti.
Ja hitot kertoo tuotakaan tarkasti.
Minulle oli joo uusi tulkinta että kansanmurhatut kanaanilaiset olisivat polveutuneet langenneista enkeleistä.
Tässä wikipedian artikkelissa kumminkin on juutalaisten myyttien tuollaisiakin tulkintoja ja vastatulkintoja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nephilim

Sitten vaikkapa tässä artikkelissa ollaan eri mieltä kanssasi, vaikka tekijä on myös ilmeinen fundamentalistihihhuli.
http://www.libertygospeltracts.com/ques ... antsfl.htm

Myönnän kaikki niin muinaista arkaaista mytologiaa ties mistä yleisitämaisista lähteistä, että noita muutamia sanoja voi tulkita miten vaan.

Itse kumminkin jos katson tätä:

ENSIMMÄINEN MOOSEKSEN KIRJA, GENESIS 6

1. Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä,
2. huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
3. Silloin Herra sanoi: "Minun Henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."
4. Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.
5. Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat,
6. niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä.
7. Ja Herra sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin, sekä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut; sillä minä kadun ne tehneeni".
8. Mutta Nooa sai armon Herran silmien edessä."


Niin minusta ei ole selvästi sanottu, että "muinaisajan sankarit", olivat ihmispahiksia. Mieleen tulee antiikin tarujen puolijumalat kuten Herkules ja kykloopit. Jättiläisiäkin vaikuttaa olleen ennen heitä. Ja sitäpaitsi tuohan on ennen vedenpaisumusta. Jos niin, jättiläisiä ei olisi selvinnyt kanaanilaisten esivanhemmiksi. Mutta jos "Jumalan pojat" panivat ihmisnaisia silloin ja vielä myöhemminkin paksuksi, pistää miettimään millainen fyysinen penis ja kromosomisto enkeleillä tai alajumalilla muka on.

Tässä hihhulointa fiksummin näistä ristiriidoista, ja arvio miten ja milloin tekstejä on muokattu:
http://www.awitness.org/contrabib/torah/giant.html

Sekavaa kaikki. Muinaistaruja.

Neljännessä Mooseksen kirjassa on toki tämä:

33. Niin he saattoivat israelilaisten keskuudessa pahaan huutoon sen maan, jota olivat olleet vakoilemassa, sanoessaan: "Se maa, jota olemme kierrelleet ja vakoilleet, on maa, joka syö omat asukkaansa; ja kaikki kansa, jota me siellä näimme, oli kookasta väkeä.
34. Näimmepä siellä jättiläisiäkin, Anakin jättiläisheimon jälkeläisiä, ja me olimme mielestämme kuin heinäsirkkoja; sellaisia me heistäkin olimme."


Alkuteksti kuulemma sanoo "Nefilimien" jälkeläisiksi. Jospas tarkoittivat vain isoja ihmisiä jotka toivat mieleen tarujen nefiilit?? Lisäksi nuo "anakiitit" olivat vain osa kanaanilaisista, yksi heimo siellä.. eli se siitä että kaikki "polveutuivat nefiileistä" http://en.wikipedia.org/wiki/Anak
Mutta eipä Kanaanin maastakaan ole löydetty jättiläisten luurankoja tai varusteita, se olisikin arkeologinen ja antropologinen sensaatio

Kuten jo selitin, Raamatun tarujen mukaan israelilaiset olivat vähintään yhtä julmia kuin viholliskansansa. Kaikki viholliskansat eivät edes uhranneet lapsiaan, israelilaiset taas murhasivat ne kaikki. Miinus joskus neitsyet omaan käyttöön, joissa raiskatuissa orjissa se "langenneiden enkeleiden" perimä kivasti varmaan säilyi? Eivätkä israelilaiset edes onnistuneet tekemään loppua maailman ihmisuhreista tuhansiin vuosiin.
Minusta on luultavaa, että uhrasivat itsekin sotavankeja,

4. Mooseksen kirja 31:

17 Tappakaa siis lapsista kaikki pojat ja tappakaa myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. 18 Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne
.....
36 Sotaretkeen osallistuneiden osuus, puolet saaliista, oli 337 500 lammasta ja vuohta, 37 ja Herralle kuuluva vero oli siten 675 eläintä. 38 Nautakarjaa sotilaat saivat 36 000 päätä, joista Herralle kuuluva vero oli 72 eläintä; 39 aaseja oli 30 500 ja niistä Herralle kuuluva vero 61 eläintä, 40 ja ihmisiä, vankeja, oli 16 000, joista Herralle kuuluva vero oli 32 henkeä. 41 Mooses luovutti tämän veron, Herralle kuuluvan uhrilahjan, pappi Eleasarille, niin kuin Herra oli käskenyt.j

....ja ainakin tapetut kansat olivat uhri Jahvelle ihan selkeästi Raamatussakin, Joosuan kirjassa.

Jos taas juutalaiset itse olisivat jatkaneet ihmisuhreja edelleen, sellaista inhoavat roomalaiset olisivat tehneet siitä lopun ihan ilman Raamatun Jumalaakin tai kanaanilaisten hävitystä, samoin kuin osittain lapsiuhrien takia kukistivat Karthagon, jo kauan ennen Jerusalemin hävitystä.

Mutta ennen kaikkea vielä kerran: Kanaanin maan valloituksesta eivät edes israelilaiset arkeologit löydä todisteita. Koko juttu on pelkkä taru. Muinaista valtiopropagandaa. Sinua on Petri huijattu, minkä lisäksi sinä itse haluat, että Jumala on massamurhaaja.
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 6738
Liittynyt: 04.11.2007 3:11

Viesti Kirjoittaja Gat »

"Jumalan pojista" ja enkeleistä:

Oikeastaan huvittavaa, miten monijumalainen eli polyteistinen uskonto kristinusko on, vaikka muuta väitetään.

Katolisilla (joita Petri ei hyväksy) on Maria ja pyhimykset. Selviä alajumalia henkimaailmassa.

Jos ja kun Petrillekin puhuessa sivuutetaan katolisten dogmatiikka, jää ainakin tämä Jeesus-hahmo. "Jumalan poika", niinkuin siihen aikaan merkkihenkilöiden piti polveutua jumalista. Silti Jeesus oli eläessään erillinen henkilö Jahvesta. Jos ei, niin ainakin kummasti sitten rukoili itseään, ylisti itseään ja ristillä yhden evankeliumin mukaan siteerasi psalmia kokiessaan itsensä hyljänneen itsensä?

Jos tuo yritetään ohittaa hämärällä ja muuten Raamatun ulkopuolisella "kolminaisuusopilla", jäljelle jäävät vielä "enkelit" ja johtajansa "arkkienkelit". Ylivertaisia, yliluonnollisia henkiolentoja "taivaassa". Ihan sama kuvio kuin polyteististen uskontojen pantheonissa, alajumalia ylijumalan komennossa. Paitsi ne, jotka mytologian mukaan kapinoivat, mitä sodankäyntiä hyvisjumalien ja pahisjumalien välillä esiintyy usein muissakin polyteistisissä uskonnoissa.

"Jobin kirjassa" Saatana oli tosiaan yksi "Jumalan pojista". Eikä mikään tuomittu käärme, vaan toimi Jumalan valtuutuksella syyttäjänä "Jumalan poikien" tuomioistuimessa, ja Jumalan valtuuksilla kiusasi Jobia. Aivan klassinen kanaanilaisten tai Syyrian Ugaritin "jumalien tuomioistuin" -kuvio.

Kaiken lisäksi juutalaisetkin olivat alunperin polyteistejä. Paljon voisi inttää Genesiksen "Elohim"-monikosta, mutta paljon selvemminkin se näkyy jo Raamatusta. Jahvekin saattoi alunperin olla vain yksi Ylijumalan pojista, ja sai hallittavakseen vain Israelin! Tuo näkyy selvemmin vanhemmista VT:n versioista, vasta keskiajalla se käännöksellä vääristeltiin:
http://evolutionofgod.net/q/israelite

Kehitys yksijumalaisuuteen meni sitten luultavimmin niin, kuin mitä arkeologisten ja lähdetodisteiden mukaan tässä jo aiemmin laittamassani linkissä näyttää:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed
Ei ollut oikeaa Kanaanin maan valloitusta. Juutalaiset olivat alunperinkin yksi kanaanilaisheimo. Juutalaisten kuninkaat sitten valtapoliittisista syistä pyrkivät siihen, että juutalaiset saavatkin palvoa vain omaa heimojumalaansa Jahvea. Kirjurit laitettiin töihin yhdenmukaistamaan kansanperinnettä ja keksimään lisää sekä kirjoittamaan lakeja muka Jumalalta tulleina vaikka naapurikansoja jäljitellen, mistä tuli meidän tuntemamme Vanha Testamentti.

Sitten juutalaisten eliittiä riepoteltiin mm. Baabelin vankeuteen. Jossa he säilyttivät identiteettinsä, uskonto mukaanlukien. Mutta koska jumalat käsitettiin siihen aikaan kansallisiksi, ongelmaksi tuli että ei kai esim. voittajien Marduk ollut sittenkin vahvempi jumala kuin israelilaisten Jahve? Selitykseksi keksittiin, että Jahve onkin ainoa jumala, joka vain koettelee kansaansa. Muita ei sitten olekaan.

Juutalaiset omaksuivat tuon. Juutalaisia levisi ympäri Välimerta. Lopulta kun roomalaisten jumaluuksiin ei enää suhtauduttu kovin vakavasti, monet roomalaiset siirtyivät juutalaisten siirtolaisten hangaroud-klubiksi. Tosiuskominen ja kirjoitukset kai vetosivat vakavampiin roomalaisiin. Mutta roomalaisia häiritsi vaatimus ruokasäännöistä ja pippelin leikkaamisesta. Tähän tuli Paavalin hellenismin sekainen kristinuskon muoto (josta alkuseurakunta ei tykännyt) vastaukseksi. Paljon roomalaisia kääntyi kristityiksi. Vainojen jälkeen kristinusko pääsi ensin sallituksi, sitten Rooman valtionuskonnoksi.

Ja sen takia meitäkin lopulta peräpohjolassakin on opetettu palvostelemaan muuatta Lähi-Idän heimojumalaa sinä ainoana jumalana. (Plus ne Jumalan Poika, enkelit ja joillakin Maria ja pyhimykset lisänä)
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

MiiX kirjoitti:Luuletko Petri, että ketään kiinnostaa lukee noita sinun romaanin mittaisia "raamattu sitä ja raamattu tätä" -juttuja. Koitapas välillä kertoa henkilökohtaisia kokemuksiasi. Miten usko Jumalaan vaikuttaa sinun jokapäiväiseen elämääsi, miten koet Jumalan tukevan sinua ja mitä ihmeitä olet nähnyt Jumalan tekevän?

Sinun toimintaa voi verrata siihen, että menet hakkaamaan tuntemattomia ihmisiä raamatulla päähän keskellä katua. Et saa mitään muuta aikaseks paitsi puolustusmekanismeja ja ärtymystä. Ei se vaan toimi niin.

Katsopa ketä tahansa karismaattista, uskovaista puhujaa ja vertaile niiden juttuja omiisi. Ei ne selitä raamattua puhki vaan kertovat omia kokemuksiaan Jumalan toimista omassa tai tuttujen elämässä.

Ihan vaan vinkkinä, jos tosissaan haluat ihmisten kiinnostuvan sinun kirjotuksista. Edit: Tai siis ainakin paremmat mahdollisuudet saada ihmiset kiinnostumaan :roll:


Usko Herraan Jeesukseen ei ole koskaan ollut minulle teoreettista tietoa, vaan käytännön elämää, jossa Jumala kohtaa, auttaa, johdattaa, opettaa, uudistaa ja muuttaa omia lapsiaan. Raamatun sanan opetuksen mukaan usko Jumalaan syntyy Jumalan sanan kuulemisen, siksi sanan julistus- ja opetustyö, jota olen jo vuosia tehnyt on keskittynyt hyvin voimakkaasti Jumalan sanan ympärille.

Koska minulta asiaa kysyttiin, niin tuon esille vain muutamia käytännön esimerkkejä ja henkilökohtaisia kokemuksiani elämästäni Jumalan kanssa. Elämässäni on tapahtunut paljon Jumalan ihmeellisiä ihmeitä, joista otan esille siis vain muutaman esimerkin.

Olin ollut vain vähän aikaa uskossa ja yöllä (tämä ei ollut uni) heräsin yöllä siihen kun huoneessa oli pehmeä tuuli. Ovi ja ikkuna oli kiinni, kun katsoin ikkunasta ulkonakaan ei tuullut. Siihen aikaan minulla oli tapana nukkua Raamattu sängyssä, joka nojasi seinää vasten. Huoneessani ollut tuuli puhalsi suoraan Raamattuun ja sen sivut alkoivat pyöriä todella nopeasti edestakaisin. Sivut pyörivät muutamia sekunteja ja sitten Raamattu jäi auki kohtaan, joka oli juuri minulle tarkoitettu siinä hetkessä. Raamattu jäi auki tähän kohtaan:

Gal 6:
6 Jolle sanaa opetetaan, se jakakoon kaikkea hyvää opettajallensa.
7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.
8 Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.

Tämä kokemus oli ensimmäinen ihme, jonka sain kokea Jumalan kanssa. Tuuli oli ihmeellisen pehmeä, se ikään kuin hyväili ja silitti kasvojani. Tämä kokemus on jäänyt mieleeni lähtemättömästi, se ei koskaan pyyhkiydy pois minun mielestäni. Kun tämä tapahtuma tapahtui, niin ajattelin ja ihmettelin kuinka Jumala näki sellaisen vaivan minun pienen ihmisen takia. Nyt jälkeenpäin tietenkin ymmärrän, että Hän rakastaa kaikkia lapsiaan äärettömän paljon ja Hän valitsee tavan miten ja millä tavalla Hän vahvistaa uskoamme sekä kohtaa lapsiaan.

Kerron ihmeestä joka tapahtui kun olin kokopäiväisessä Jumalan valtakunnan työssä, jota tein todella pienellä palkalla. Ajattelimme vaimoni kanssa tehdä kahden viikon lomaretken, jonka aikana kävisin erään uskovan miehen luona, jolla oli sellaista tietoa ja ymmärrystä, jota Jumala halusi jakaa minulle tämän miehen kautta, samalla oli aikomus mennä vaimon vanhempien luokse. Kun laskin kahden viikon budjetin (bensakulut ja muut kulut) sekä ajan seuraavan tilipäivään, niin totesin, että minulla pitäisi olla noin 1000 markkaa rahaa, että voisimme tehdä matkan ja selvitä seuraavaan tilipäivään. Minulla ei ollut tuota summaa. Emme voineet lähteä matkalle ja vaimoni oli kovin pettynyt, koska hän olisi halunnut nähdä vanhempansa. Emme kertoneet asiasta kenellekään ja jatkoimme elämäämme normaalisti eteenpäin.

Muutaman päivän päästä eräs uskova perhe pyysi minut kylään. Kun olin lähdössä pois heiltä, niin isäntä ojensi minulle kirjekuoren. Kävelin autolle jossa avasin kirjekuoren, jossa oli tuhat markkaa rahaa. Kävelin takaisin tämän perheen talolle ja sanoin, että tässä on joku virhe, sillä kuoren sisällä oli tuhat markkaa. He katsoivat toisiinsa ja sanoivat, että he olivat olleet rukouksessa kun Jumala sanoi, että antakaa Paavolan perheelle 1000 markka rahaa. Kun he sanoivat nuo sanat, niin heti muistin ja ymmärsin ja kiitin Herraa ja otin rahat ja menin kotiini. Vaimon kanssa kotona kiittelimme Herraa ja pääsimme sittenkin sille kahden viikon retkelle.

Tämä ei nyt sitä tarkoita, että taivaasta tiputetaan uskoville rahaa koko ajan, mutta näinkin voi tapahtua, että Jumala pitää meidän taloudestamme huolta. Samankaltaisia tapahtumia on tapahtunut todella monta kertaa. Ne on yleensä tapahtunut silloin kun meillä on ollut todella tiukkaa.

Olen aikoinani tehnyt hengellistä työtä Venäjällä viiden vuoden ajan. Siellä tapahtui paljon kaikenlaista, josta kerron pari tapausta. Olin erään uskonveljen kanssa Pietarissa pääkadulla (Nevski Prospekti) jakamassa hengellistä materiaalia. Olimme siinä olleet jonkin aikaa, kun miliisi (poliisi) tuli paikalle. Miliisi puhui englantia ja oli hyvin vihainen ja sanoin minulle, että evankeliointi tuli lopettaa ja painua ....(painokelvoton sana). Hän oli todella vihainen ja puristi kätensä nyrkkiin ja oli todella uhkaavan näköinen ja luulin että hän lyö minua.

Keräsimme kamamme uskonveljen kanssa ja pidimme rukoustauon. Saimme molemmat sydämelle, että Herra halusi meidän jatkavan hengellisen työn tekemistä Nevski prospektilla. Koin että ei tule uhmata Venäjän lakeja, mutta enemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä. Niin jatkoimme taas evankeliointia. Noin 15 minuutin päästä se sama miliisi tuli takaisin ja kun katsoin häntä, niin hän käveli ohitseni, niin läheltä, että olisin voinut koskettaa häntä. Olin jännittynyt ja ajattelin, että nyt kolahtaa häkinovet. Hän kuitenkin meni ohitseni sekä hän myös ohitti ystäväni, joka jakoi hengellistä materiaalia ihmisille. Uskoimme että Jumala auttoi meitä, niin ettei hän nähnyt meitä, eli hänen silmänsä näki kaikki muut ihmiset mutta ei meitä, vaikka seisoimme hänen silmiensä edessä. Uskon, että hän ei nähnyt minua ja uskonveljeä, koska kun hän tuli takaisin, niin katsoin suoraan häntä silmiin, eikä hän katsonut ollenkaan minuun vaikka seisoin hänen edessään kosketusmatkan päässä. Tämä oli todella rohkaiseva kokemus, joka antoi meille lisää uskoa.

Olin eräässä kylässä Venäjän Karjalassa (minulla oli tulkki mukana), jossa luokseni tuli vanhempi nainen. Hän pyysi minulta apua ja sanoi, että hyvin usein hän yöllä herää siihen, että hänen kuollut äitinsä ilmestyy hänelle ja koittaa viedä häntä mukanaan. Tämä pelottaa häntä ja hän on pyytänyt ortodoksipappeja auttamaan ja he ovat heilutelleet suitsukkeita ja rukoilleet hänen talossaan, mutta se ei auta, sillä kuollut äiti tulee vaan koko ajan yhä uudestaan. Nainen kysyi voinko auttaa häntä? Sanoin, että minä en voi auttaa häntä, mutta tiedän erään joka pystyy, eli Herra Jeesuksen.

Julistin hänelle evankeliumia ja hän tuli uskoon. Sanoin hänelle, että se kuollut äiti ei ole hänen äitinsä, vaan demoni (paha henki), joka jäljittelee hänen äitiään. Käskin tätä naista sanomaan sille demonille, että Herran Jeesuksen nimessä hänen lähdettävä pois ja väistyttävä. Sanoin naiselle, että aluksi se demoni voi vastustella, mutta joutuu kyllä lähtemään Herran Jeesuksen nimessä. Niin lähdin pois kylästä. Kuukauden päästä tulin takaisin siihen kylään ja se nainen sanoi, että tapahtui kuten olin sanonut ja hän käski sen demonin pois, eikä sitä ole sen jälkeen näkynyt.

Tein aikoinani puhelinmyynti työtä eräässä liikkeessä iltaisin. Olin siellä aina yksin. Kerran olin puhelimessa kun tunsin pahan läsnäolon ja ympärilläni leijui demoneita (siis näin heidät) ja siinä samassa kopiokone, joka oli kiinni käynnistettiin ja se alkoi ottamaan itsestään kopiota. Olin juuri sillä hetkellä puhelimessa asiakkaan kanssa, joten en voinut sanoa ääneen, vaan nostin käteni kohti kopiokonetta ja rukoilin mielessäni, että väisty saatana Herran Jeesuksen nimessä ja niin kopiokone sammui ja tilanne palautui normaaliksi. Jumalan voima ja Herra Jeesus karkotti nuo pahat henget.

Minulla on ollut aikoinaan vasen lonkka huonona, joka aina silloin tällöin tuli niin kipeäksi, että sillä ei voinut kävellä useaan päivään. Erään kerran eräs uskova, joka ei tiennyt mitään lonkkavaivastani sanoin minulle, että minulla on vaiva lonkan ja vyötärön alueella ja nyt Jumala parantaa minut. Niin sitten kävi, että kun hän rukoili puolestani, niin tunsin tulleeni terveeksi ja niin siinä kävikin. Lääkäri ei uskonut minua kun kerroin tästä parantumisesta Jeesuksen nimen kautta rukouksessa, mutta siitä huolimatta lonkkani tuli terveeksi.

Kokemuksia Jumalan kanssa on todella paljon ja tuossa oli vain muutama niistä. Mutta kuten alussa kirjoitin niin usko tulee Jumalan sanan kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta, siksi puhun niin paljon Jumalan sanasta. Ihmeet ei pelasta, vaan Herra Jeesus:

Luuk 16:31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: ‘Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös’."

Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Luepas miten Raamatun apostolit julistivat sanaa, he keskittyivät puhumaan Jumalan sanaa, ei omia kokemuksiaan!

1 Kor 1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Manaaja

Viesti Kirjoittaja Manaaja »

PetriFB kirjoitti:Nooan arkki oli 137,2 metriä pitkä, 22,9 metriä levä ja 13,7 metriä korkea. Arkissa oli kolme kerrosta sen koko tilavuus oli 42984 kuutiometriä ja lattia pinta-ala oli 9383 neliömetriä. Arkin kapasiteetti vastaa 569 junanvaunua (vaunun pituus 13,4 m). Junan pituudeksi tulisi 8,85 kilometriä. Kuinka monta eläintä saisi mahtumaan lähes 9 kilometrin pituiseen junaan?

Sanoisin että aika monta.
Penikseni on 17,4 metriä pitkä, 5,2 metriä leveä ja 4,8 metriä korkea. Peniksessäni on kolme paisuvaiskudosta ja sen koko tilavuus on 334,8 kuutiokilometriä ja pinta-ala on 283,6 neliömetriä. Penikseni kapasiteetti vastaa yhteensä 1534:ää John Holmesia ja 418,8 Rocco Siffrediä (peniksen pituus 22,5cm). Vehkeeni pituudeksi tulee kylpyankka-analyysilla 488 metriä. Kuinka monta narttua saisi nuolemaan lähes puolen kilometrin pituista vartta?

Sanoisin että aika monta.
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Manaaja kirjoitti:
PetriFB kirjoitti:Nooan arkki oli 137,2 metriä pitkä, 22,9 metriä levä ja 13,7 metriä korkea. Arkissa oli kolme kerrosta sen koko tilavuus oli 42984 kuutiometriä ja lattia pinta-ala oli 9383 neliömetriä. Arkin kapasiteetti vastaa 569 junanvaunua (vaunun pituus 13,4 m). Junan pituudeksi tulisi 8,85 kilometriä. Kuinka monta eläintä saisi mahtumaan lähes 9 kilometrin pituiseen junaan?

Sanoisin että aika monta.
Penikseni on 17,4 metriä pitkä, 5,2 metriä leveä ja 4,8 metriä korkea. Peniksessäni on kolme paisuvaiskudosta ja sen koko tilavuus on 334,8 kuutiokilometriä ja pinta-ala on 283,6 neliömetriä. Penikseni kapasiteetti vastaa yhteensä 1534:ää John Holmesia ja 418,8 Rocco Siffrediä (peniksen pituus 22,5cm). Vehkeeni pituudeksi tulee kylpyankka-analyysilla 488 metriä. Kuinka monta narttua saisi nuolemaan lähes puolen kilometrin pituista vartta?

Sanoisin että aika monta.
Mun mielestäni Manala kuulostaa tässä Petriä uskottavammalta.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Nergal
Kitisijä
Viestit: 1661
Liittynyt: 17.01.2011 19:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nergal »

Luin ketjun lävitse, saavutus sinänsä.

Tuli ajatuksia. Oletko Petri sinä ihmisenä ihan eheä ja kokonainen vai oletko täysin eksyksissä raamattusi kanssa. Et tunnu uskovan tieteeseen ja et usko mihinkään omaan järkeeni käyvään ajatukseen. Sydämestäni säälin sinua, olet hukassa ja koet kaiken selittyvän "uskolla" johonkin suureen ja mahtavaan. Näin tehdessäsi hylkäät kokolailla kaiken missä on uskomista, tiede ei merkkaa sinulle, historia vääristää sinusta, uskot silti kokoelmaan tekstejä jotka on kirjoitettu sen aikaisten poliittisten olojen mukaisesti.

Koska välistä saan nihilistesen puoleni kuriin ja tunnen sympatiaa...niin ole hyvä. Olen surullinen sinun ja perheesi puolesta, olet poikennut siitä mikä on normaalia ihmiselle ja olet muuttanut itsesi antikristukseksi.
Society failed to tolerate me and I have failed to tolerate society
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Nergal kirjoitti:Luin ketjun lävitse, saavutus sinänsä.

Tuli ajatuksia. Oletko Petri sinä ihmisenä ihan eheä ja kokonainen vai oletko täysin eksyksissä raamattusi kanssa. Et tunnu uskovan tieteeseen ja et usko mihinkään omaan järkeeni käyvään ajatukseen. Sydämestäni säälin sinua, olet hukassa ja koet kaiken selittyvän "uskolla" johonkin suureen ja mahtavaan. Näin tehdessäsi hylkäät kokolailla kaiken missä on uskomista, tiede ei merkkaa sinulle, historia vääristää sinusta, uskot silti kokoelmaan tekstejä jotka on kirjoitettu sen aikaisten poliittisten olojen mukaisesti.

Koska välistä saan nihilistesen puoleni kuriin ja tunnen sympatiaa...niin ole hyvä. Olen surullinen sinun ja perheesi puolesta, olet poikennut siitä mikä on normaalia ihmiselle ja olet muuttanut itsesi antikristukseksi.

Olen ihmisenä uskon kasvussa kohti koko ajan syvempää Jumalan tuntemista. Samalla olen ihmisenä varttumassa ja kypsymässä koko ajan ikääntymisen ja erilaisten kokemusten ja asioiden kautta.

Uskon tieteeseen tiettyyn rajaan asti, mutta en usko kaikkea mitä tiede kertoo ja opettaa. Tieteessäkin on hyviä asioita, mutta myös sellaisia joihin en usko.

Historia on kiinnostava aihe, jota olen lukenut ja tutkinutkin.

Uskoni Herraan Jeesukseen ja Raamatun sanaan merkitsee ja edustaa minulle uskomista Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, jonka tahto on ilmaistu Raamatussa ja jonka kanssa saa elää käytännössä Pyhän Hengen avulla.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
Mirkku
Kitisijä
Viestit: 1286
Liittynyt: 20.08.2008 12:54

Viesti Kirjoittaja Mirkku »

Usko jumalaan syntyy pelosta.
"To infinity... and beyond!"
"Oh, I'm detecting nuttiness!"
Avatar
Georgina
Kitisijä
Viestit: 3301
Liittynyt: 23.12.2005 23:36

Viesti Kirjoittaja Georgina »

Mirkku kirjoitti:Usko jumalaan syntyy pelosta.
tai tyhmyydestä. Ei uskalleta/pystytä jäsentämään asioita omin aivoin vaan halutaan mennä jonkun valmiiksi annetun ohjeistuksen mukaan.
When my baby is good she is good, but when she is bad she's even better
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Mirkku kirjoitti:Usko jumalaan syntyy pelosta.
Evankeliumi Herrasta Jeesuksesta ei ole kadotuksella pelottelua. Raamattu opettaa, että Jumalan hyvyys (rakkaus) vetää ihmistä parannukseen. Ihmisille tulee kertoa Raamatun mukaista evankeliumia, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat syntisiä ja vailla pelastusta ja syntiensä tähden kadotukseen matkalla, mutta Herra Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden ja pelastaa meidät jos uskomme Häneen. Jos kerromme evankeliumia Jumalan suuresta rakkaudesta syntistä ihmistä kohtaan, niin Jumalan hyvyys saa vetää ihmisen parannuksen paikalle, eikä hän tule pelastukseen helvetin pelosta, vaan sen tähden koska Jumala rakastaa häntä.

Evankeliumin sanoman julistukseen kuuluu rehellinen totuus ihmisen syntisyydestä, kadotuksesta ja pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa, joka tulee Jumalan rakkaudesta. Raamattu painottaa pelastuksen evankeliumissa Jumalan rakkautta, siksi painotan sitä myös tässä kohden. Sen seurauksena ajallaan ihmiset voivat tulla elämässään synnintuntoon ja Jumalan rakkauden tähden hän haluaa vastaanottaa pelastuksen.

Kadotus ei ole pääasia, vaan Jumalan rakkaus syntisiä kohtaan. Jumalan silmien edessä syntinen ihminen on synneillään ja oman valintansa kautta matkalla kohti kadotusta. Evankeliumi kertoo Jumalan rakkaudesta ja siitä, että Jumala ei halua ihmisen joutuvan kadotukseen, mutta Hän ei pelasta väkisin ketään, vaan vain ne jotka haluavat pelastua. Evankeliumi kertoo, että sinun ei tarvitse mennä kadotukseen, vaan saa valita pelastuksen ja iankaikkisen elämän.

Terve ja oikea evankeliumi synnyttää ihmisissä rakkautta Jumalaan kohtaan, joka pelastaa heidät kadotuksesta kun he tekevät parannuksen ja uskovat Herraan Jeesukseen, koska Herra Jeesus kuoli ja kärsi meidän syntiemme tähden. Ihminen ei tule uskoon kadotuksen pelosta, vaan rakkaudesta Jumalaan, joka tarjoaa meille mahdollisuuden pelastua. Synti, kadotus, parannus, Herran Jeesuksen sovitustyö sekä usko Jumalaan kuuluvat evankeliumin julistukseen, mutta evankeliumin ydin on siinä, että Jumala rakastaa ihmisiä ja Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Tämän voi rinnastaa yhteiskunnan sääntöihin. Jos rikot tietyllä tavalla lakia vastaan joudut vankilaan. Et varmastikaan elä elämääsi siinä pelossa, ettet vaan joutuisi vankilaan. Elät elämääsi koska tajuat että on hyvä noudattaa tiettyjä sääntöjä ja elät niiden mukaan.

Uskonva elää myös uskonelämää siksi koska Jumala on armahtava ja rakastava, joka on asettanut hyvät säännöt joiden mukaan on hyvä ja turvallista elää.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 16:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB »

Georgina kirjoitti:
Mirkku kirjoitti:Usko jumalaan syntyy pelosta.
tai tyhmyydestä. Ei uskalleta/pystytä jäsentämään asioita omin aivoin vaan halutaan mennä jonkun valmiiksi annetun ohjeistuksen mukaan.
Olipa ajattelemattomasti sanottu. Suomen kouluissa opetetaan valmiita juttuja, jotka joku muu määrittelee oppilaille. Melkein kaikki tässä maailmassa on jonkun valmista ohjeistusta, eli hyvin harva ajattelee omilla aivoillaan. Jopa evoluutio-satu on jonkun valmiiksi ohjeistettu juttu, johon moni ihminen uskoo.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!
Vastaa Viestiin