Mikä on se ainoa oikea opiskelijan eväs? Tapaani laittaa tonnaria leivän päälle ihmeteltiin. Kuulemma hiutale on ällöttävää jämätonnaria. Hyvältä se silti maistuu.
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
Palana vedessä menee monikäyttöisimmin. Palat öljyssä ovat liian öljyisiä mun makuuni valutettuinakin, ellei olla tekemässä kastiketta. Hiutaleet ovat ällöttävää jämätonnaria.
Silloin joskus reippaat viistoista vuotta sitten, kun viimeksi lihaan koskin, niin tonnikalala paloina vedessä. Se, jonka mielestä ei maistu milleen, on kyllä pilannut makuaistinsa liioilla mausteilla tai muilla myrkyillä.
Silloin joskus sai myös tonnikalaa ja vihanneksia -purkkeja. Ne oli myös vedessä eikä siinä iljettävässä pahanmakuisessa öljyssä. Tonnikalahiutaleet on varmaan kalan suolesta tullutta tahnaa -> karseeta paskaa.
Ylikalastus ei koske kaikkia tonnikalalajeja: "Suomalaisten suursuosikki tonnikala jakautuu sekä vältettäviin, suositeltaviin että harkittaviin luokkiin. Tuoreena myytävä tonnikala, jota tarjotaan sekä sushissa että tonnikalapihveinä, on pääosin peräisin suurikokoisista lajeista. Niiden lähes kaikki kannat ovat ylikalastettuja, ja siksi tuoretta tonnikalaa tulee välttää. Keltainen valo palaa säilyketonnikalalle, esimerkkeinä `Skipjack´, `Bonito´ ja `Albacore´ -tuotemerkit. Kaikki MSC-merkityt kalatuotteet puolestaan saavat WWF:n luokituksessa vihreän valon."
Varis kirjoitti:Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.
Sen takia en tunaa juuri syökään. Mutta jos tonnikalaa on PAKKO syödä, niin filee maistuu parhaalle.
Varis kirjoitti:Tässä on nyt kuitenkin sellainen pieni ristiriita, että uhanalaisimpia lajeja ovat juuri ne kelta- ja sinievät joita isoina fileinä myydään.
Sen takia en tunaa juuri syökään. Mutta jos tonnikalaa on PAKKO syödä, niin filee maistuu parhaalle.
En nyt oikein keksi mitään normaalia sosiaalista tilannetta missä tonnikalaa olisi pakko syödä. Eettisistä syistä jostain ruokalajista kieltäytyminen on nykyään kuitenkin aika normaalia?