Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
Mä käsittääkseni ymmärrän ruoasta jotain ja olen varmasti päässyt syömäänkin niitä perinteisesti arvostettuja ruokia ja huippukokkien keitoksia. Silti olen sitä mieltä että sushi yksinkertaisesti vaan on hyvää, kun se on hyvin tehtyä. Toki sen voi pilata hyvinkin helposti esim. uittamalla koko hoidon soijassa. Ja sushihan vaatii myös tottumisen, ei se merilevä kenestäkään ekalla haukulla maailman parasta ole. Kuten ei vaikka oliivitkaan. Tai voimakkaat juustot jne.
Makuasioista on aika vaikea kiistellä, ja jos joku asia ei kuulosta paperilla hyvältä, ei se tarkoita sitä etteikö kokonaisuus toimisi. Mulle ainakin sushi kaikessa yksikertaisuudessaan ja tuoreudessaan toimii. Itsehän en voi käsittää esim. pannupitsoja tai ylipäätään pitsaa, johon tungetaan kuutta eri proteiinia ja tuplajuusto kylkeen.
Taas nakkikastiketta, uusia perunoita, keitettyä porkkanaa, keitettyjä pakastevihanneksia, hernemaissipaprikaa ja fetasalaattia. Luulis jaksavan koko päivän noilla eväillä.
Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
Silti olen sitä mieltä että sushi yksinkertaisesti vaan on hyvää, kun se on hyvin tehtyä. Toki sen voi pilata hyvinkin helposti esim. uittamalla koko hoidon soijassa. Ja sushihan vaatii myös tottumisen, ei se merilevä kenestäkään ekalla haukulla maailman parasta ole. Kuten ei vaikka oliivitkaan. Tai voimakkaat juustot jne.
Ei mulla mitään ongelmaa sen levän kanssa ole vaan sen riisipuuron suhteellisen määrän. Kaikki maut hukkuu siihen ja fiilis on vähän sama kuin mutustaisi pelkkää muottiin painettua vihannesriisiä lautaselta johon unohdettiin laittaa viereen broisku lisukkeineen.
Mulla ei tosiaan kovin montaa sushikokemusta ole takana sillä joka kerta olen pettynyt karvaasti. Ehkä mä en sitten ole vaan saanut sitä hyvää sushia vielä.
Perimätiedon mukaan sushikoulussa harjoitellaan aluksi pelkästään sitä riisin valmistamista ainakin vuosi ennen kuin edes päästään muihin raaka-aineisiin käsiksi. Oikein valmistettuna se on sitten kevyttä ja kuohkeaa, eikä vetistä puuroa. Itse voisin vetää ämpärikaupalla ebi nigiriä, eli ravunpyrstöjä. Ihan parasta ruokaa.
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.