Jos kahvia niin miten?
-
- Kitisijä
- Viestit: 9426
- Liittynyt: 22.09.2008 13:03
Kotimaiset oluetkin (siis nää peruslaakerit) maistuvat kohtuu samoilta. Yritän kokea huonommuutta, etten tunnista niitä, mutta en osaa. Pidän mm. Karhun mausta sekä Lapparista. Eilen join kolme pulloa Karhua. Joskus juon Prismasta saatavia ulkolaisia vaihtelun vuoksi.
Ja pressa ja kultis maistuvat suussani samalta. En oikein pidä keskieurooppalaistyylisestä vaffemmasta kahvista, vaan kotimainen peruskahvi on mielestä parasta kahvia.
Ja pressa ja kultis maistuvat suussani samalta. En oikein pidä keskieurooppalaistyylisestä vaffemmasta kahvista, vaan kotimainen peruskahvi on mielestä parasta kahvia.
Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Vaihda nyt ihan alkuun edes peruspresidentti presidentin tummaan paahtoon. Sitten lämmität sopivan määrän maitoa mikrossa, niin olet itse asiassa ottanut aika harppauksen erikoiskahvien suuntaan. Aikaa ja vaivaa tuo vaatii lähes täsmälleen sen mitä normikahvinkin valmistaminen.Zeb kirjoitti:Yleensä juon laihaa peruspresidenttiä perusmoccamasterilla valmistettuna reilulla maidolla ilman sokeria. Tykkään kyllä erikoiskahveista, kuten lattesta, mutten niin paljoa että viitsisin kotona alkaa hifistellä.
Itse väsäsin aikoinaan maitokahvin suodatinkeittimellä tehtyyn pauligin parisienneen. Tuokin lopputulos oli parempi kuin monista kahviloista saatava automaattilatte tai jopa parempi kuin jotkut kahviloiden koneella vääntämät lattet.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
No testataanpa sitten kun tuli näin selkeä ohjeistuskin!sivustahuutaja kirjoitti:Vaihda nyt ihan alkuun edes peruspresidentti presidentin tummaan paahtoon. Sitten lämmität sopivan määrän maitoa mikrossa, niin olet itse asiassa ottanut aika harppauksen erikoiskahvien suuntaan. Aikaa ja vaivaa tuo vaatii lähes täsmälleen sen mitä normikahvinkin valmistaminen.

Jep. Harmi vaan että niissä parhaimmissakin kahviloissa on yleensä tarjolla pelkkää earl greytä ja ehkä hifistelynä jotain haudutettua teetä. Wuhuu!sivustahuutaja kirjoitti:Minua taas harmittaa, että en pidä teestä tämän enempää. Teessä tuntuu kuitenkin olevan vielä enemmän vaihtoehtoja kuin kahvissa.
Work like a captain, play like a pirate.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Tuo 'haudutettu tee' pistää aina hymyilyttämään silloin kun kyse on jostain tuntikausia seisoneesta pannusta. Mikä siinä mättää, että kahvilaksi itseään kutsuva ei pysty hankkimaan tusinaa sorttia laatuteetä ja vaikka vain teepalloja, jos kerran pienet mukaan annettavat pressopannut olivat liian hankalia.Vesper kirjoitti:Jep. Harmi vaan että niissä parhaimmissakin kahviloissa on yleensä tarjolla pelkkää earl greytä ja ehkä hifistelynä jotain haudutettua teetä. Wuhuu!
Turggusessa asuessani keittelin duunissa aina kahvit vesiautomaattien "lähdevedestä." Varsinkin keväiseen aikaan kraanasta valuva vesi haisi kuin viemäri, joten ei se ainakaan kahvin makua parantanut.sivustahuutaja kirjoitti: Joku kahvinjuoja saattaa toki käyttää jotain erikoisvettä, joten mainitkaa ihmeessä, jos vetenne on jotain 10 000 vuotta vanhaa jäätikkökamaa.
Samaan syssyyn voin ihmetellä, että kahvilaksi itseään kutsuva paikka ei osaa usein tarjota sitä kunnollista kahviakaan. Mm. Robert'sissa on pari kertaa ollut niin palaneen makuista lattea, että on jäänyt juomatta.sivustahuutaja kirjoitti: Mikä siinä mättää, että kahvilaksi itseään kutsuva ei pysty hankkimaan tusinaa sorttia laatuteetä ja vaikka vain teepalloja, jos kerran pienet mukaan annettavat pressopannut olivat liian hankalia.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Tuosta tuli mieleen, että saimme viime jouluna lahjaksi jonkin suomalaisen teenpakkaajan joulusekoituksen teetä. Ostin ihan teepallon sitä varten ja join sitten pikku hiljaa yksin koko paketillisen. Oli muuten taivaallisesti maustettua.sivustahuutaja kirjoitti:Tuo 'haudutettu tee' pistää aina hymyilyttämään silloin kun kyse on jostain tuntikausia seisoneesta pannusta. Mikä siinä mättää, että kahvilaksi itseään kutsuva ei pysty hankkimaan tusinaa sorttia laatuteetä ja vaikka vain teepalloja, jos kerran pienet mukaan annettavat pressopannut olivat liian hankalia.Vesper kirjoitti:Jep. Harmi vaan että niissä parhaimmissakin kahviloissa on yleensä tarjolla pelkkää earl greytä ja ehkä hifistelynä jotain haudutettua teetä. Wuhuu!
Muuten kun teen juonti rajoittuu jonkus earl greyn/keltaisen liptonin satunnaiseen kulutukseen niin jäi mieleen positiivisena kokemuksena.
Came here for school, graduated to the high life
No mutta, onhan se hautunut tosi pitkään!sivustahuutaja kirjoitti:Tuo 'haudutettu tee' pistää aina hymyilyttämään silloin kun kyse on jostain tuntikausia seisoneesta pannusta. Mikä siinä mättää, että kahvilaksi itseään kutsuva ei pysty hankkimaan tusinaa sorttia laatuteetä ja vaikka vain teepalloja, jos kerran pienet mukaan annettavat pressopannut olivat liian hankalia.
Teetä löytyy aika taivaallisiakin lajikkeita, joskin saatuani esim. tullilaboratorion faktaa vihreän teen sisältämistä torjunta-aineista, olen karsinut teenkin kulutusta raskaalla kädellä.
Ja siis noista "hienoista kahviloista"... Niissä on usein käytössä joku kahvakone, mutta kahvan varressa joku täysin kouluttamaton ja makuaistiton pissaliisa. Kahvihan voikin tällä yhdistelmällä olla mitä tahansa hyvä ja kuran väliltä, kun taas hyvin säädetyt ja pestyt/hoidetut automaatit tekee hyvää ja tasalaatuista kahvia.
Work like a captain, play like a pirate.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Roberts on aika kehno paikka. Joskus asemalta on ihan pakko napata latte mukaan ja silloin täytyy aina muistaa huhuilla neidille, että ethän nyt keitä sitä maitoa!.Lilo kirjoitti:Samaan syssyyn voin ihmetellä, että kahvilaksi itseään kutsuva paikka ei osaa usein tarjota sitä kunnollista kahviakaan. Mm. Robert'sissa on pari kertaa ollut niin palaneen makuista lattea, että on jäänyt juomatta.
Tulisi Starbucks ja tappaisi pois nämä kotimaiset sählääjät. Ne muutamat hyvät kahvilat kyllä pärjäisivät Starbucksin rinnallakin.
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
TIETENKIN Kahvinvärinen kommenttini:
En arvannutkaan laittaessani tätä kahvikyselyä, että kahviasia on näin monitahoinen, ts. on erilaisia mielipiteitä kahviin ja erikoiskahveihin liittyen noin paljon ja varsinkin mielipiteitä.
Mutta vallan mielenkiintoisia ajatuksia ja vaatimuksia. Se on hyvä juttu ettei enää olla sota-ajalla, jolloin oli hienoa jos ylipäänsä sai mustasta pörssistä tai Amerikanpostina kahviputua!
Minä itseasiassa tykkään Nespressosta. On sellaine kasettikapseli, jossa kahvi ja sitten vesi tulee suoraan. Oma keittimensä.
Mutta sitten olen toivottoman vanhanaikainen normaalin kahvin suhteen: eli vaaleapaahto ja JuhlaMokka-tyyppinen on ok. Ja maitokermaa ja hyvää seuraa. Ei, mutta keitänkin kahveet ja menen katsomaan San Marinon häviötä! Toivoo SA
En arvannutkaan laittaessani tätä kahvikyselyä, että kahviasia on näin monitahoinen, ts. on erilaisia mielipiteitä kahviin ja erikoiskahveihin liittyen noin paljon ja varsinkin mielipiteitä.
Mutta vallan mielenkiintoisia ajatuksia ja vaatimuksia. Se on hyvä juttu ettei enää olla sota-ajalla, jolloin oli hienoa jos ylipäänsä sai mustasta pörssistä tai Amerikanpostina kahviputua!
Minä itseasiassa tykkään Nespressosta. On sellaine kasettikapseli, jossa kahvi ja sitten vesi tulee suoraan. Oma keittimensä.
Mutta sitten olen toivottoman vanhanaikainen normaalin kahvin suhteen: eli vaaleapaahto ja JuhlaMokka-tyyppinen on ok. Ja maitokermaa ja hyvää seuraa. Ei, mutta keitänkin kahveet ja menen katsomaan San Marinon häviötä! Toivoo SA
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Kyllä, mutta jauhatus on erillainen. Se vaikuttaa siihen miten pitkään neste voi muhia purujen kanssa.Manaaja kirjoitti:Siinähän se vesi vasta lilluukin kiinni siinä kahvissa pieniä iäisyyksiä.Haemaeraemies kirjoitti:Suodatinkahvin ongelma on myös veden liian pitkä kosketus kahvin kanssa, eli ns. yliuuttaminen.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Jos keitän kahvin itse, sen pitää ehdottomasti olla tummapaahtoista, esimerkiksi Franskrostia tai Parisienia. Juon sen yleensä suodatinkahvina. Pressopannujakin kaapista löytyy. Ei maitoa, ei sokeria. Viikonloppuisin saatan keittää tuplavahvuisena ja nauttia maitokahvia 1:1 -sekoitussuhteella. Mikään ei kuitenkaan voita hyvää espressoa, mutta sitä tulee juotua harvoin. Ei jaksa säätää mutteripannun kanssa.
Töissä juon Juhlamokkaa.
Töissä juon Juhlamokkaa.
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Niin, aikamoisista tasovaatimuksistasi huolimatta pystyt juomaan työympäristössä JuhlaMokkaa! Mielenkiintoinen tutkimuskohde oikeastaan!pikkuprinssi kirjoitti:Jos keitän kahvin itse, sen pitää ehdottomasti olla tummapaahtoista, esimerkiksi Franskrostia tai Parisienia. Juon sen yleensä suodatinkahvina. Pressopannujakin kaapista löytyy. Ei maitoa, ei sokeria. Viikonloppuisin saatan keittää tuplavahvuisena ja nauttia maitokahvia 1:1 -sekoitussuhteella. Mikään ei kuitenkaan voita hyvää espressoa, mutta sitä tulee juotua harvoin. Ei jaksa säätää mutteripannun kanssa.
Töissä juon Juhlamokkaa.
Sama on minullakin periaatteessa kun kotona teen tuoretta kahvia ja jotenkin töissä tyytyy jarrusumppiinkin!
Tuntuu johtavan se kohta että kahvi otetaan maidolla ilman sokeria tai sitten maidolla sokerin kanssa, molemmilla seitsemän ääntä!
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Tätä olen seurannut omalla kohdallani. Nyt kun mutterointia on takana hyvä tovi, ja tuntee oman hellan, niin rutiinini hipoo täydellisyyttä. Aikaa seuraavaan kuluu noin 6 - 7 minuuttia, en ole sekuntikellon kanssa mitannut.pikkuprinssi kirjoitti: Ei jaksa säätää mutteripannun kanssa..
Hellat päälle, maitolevy 4 ja kahvilevy 6 (asteikko sii 1-6), saman tien maito kattilaan lämpenemään ja mutterin huuhteluun. Vedet sisuksiin, suodatin paikoilleen, kahvit suodattimeen ja tiivistys, mutteri kiinni ja hellalle. Siinä kun ne valmistuvat niin pesen 0.5l kahvimukini ja jätän sen lämpenemään. Tässä vaiheessa maidon voi nostaa pois hellalta ja ihan juuri kahvi kiehuukin. Nostan sen pöydälle tasoittumaan siksi aikaa kun tyhjennän mukini lämmitysvedestä ja täytän maidolla, sitten kahvit perään ja ripaus sokeria.
Siitä on minun aamuni tehty. Ja nautin tuosta rutiinista

Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Kupin lämmitän sen takia, että käytän tollasta kaameen kokoista maljaa joka on aika paksua lasia. Kun se ottaa vähä pohjalämpöä, pysyy kahvi sitten pidempään lämpinänä.sivustahuutaja kirjoitti:^ Komps komps
Tosin tuota kupin lämmittämistä en ymmärrä, koska kaadat sinne kuitenkin lämpimän maidon ja kahvin? Kahvinkinkin unohdit jauhaa...
Ja se tapahtuu jotenkin rutiininia sen tiskaamisen ohessa. En jauha itse vielä kahveja, se on sitten seuraava askel.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Automaattikahvissa menee raja.Stadinarska kirjoitti:Niin, aikamoisista tasovaatimuksistasi huolimatta pystyt juomaan työympäristössä JuhlaMokkaa! Mielenkiintoinen tutkimuskohde oikeastaan!pikkuprinssi kirjoitti:Jos keitän kahvin itse, sen pitää ehdottomasti olla tummapaahtoista, esimerkiksi Franskrostia tai Parisienia. Juon sen yleensä suodatinkahvina. Pressopannujakin kaapista löytyy. Ei maitoa, ei sokeria. Viikonloppuisin saatan keittää tuplavahvuisena ja nauttia maitokahvia 1:1 -sekoitussuhteella. Mikään ei kuitenkaan voita hyvää espressoa, mutta sitä tulee juotua harvoin. Ei jaksa säätää mutteripannun kanssa.
Töissä juon Juhlamokkaa.

- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Hei!
Tuossa gallupissa on nyt tasapeli sen suhteen otetaanko kahvi maidolla vai maidolla ja sokerilla?
Jos vielä on vastaamatta niin voit ratkaista "voittajan".
Muutoin kiitän kaikille tosi mielenkiintoisista vastauksista. Sain itse paljon oppia kuinka voi kahvista tai muista saada enemmän nautintoa! Kiitos!
Ja luulen, että muutkin sai tästä aika paljon!
sa

Tuossa gallupissa on nyt tasapeli sen suhteen otetaanko kahvi maidolla vai maidolla ja sokerilla?
Jos vielä on vastaamatta niin voit ratkaista "voittajan".
Muutoin kiitän kaikille tosi mielenkiintoisista vastauksista. Sain itse paljon oppia kuinka voi kahvista tai muista saada enemmän nautintoa! Kiitos!
Ja luulen, että muutkin sai tästä aika paljon!

- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi