Mikä on seuraava ISO juttu?

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

tuulenpuiska kirjoitti:No mutta joko olette unohtaneet lapsuusaikanne? Tuo halpa kaikille leviävä elämää mullistava uusi hot-keksintö on tietysti laserase!
http://www.howstuffworks.com/news-item80.htm
http://www.hsvt.org/

Olisihan tuollaisella tietysti ihan kiva tiputella oravia ja lintuja puista. Tai kiusata koirapuistossa säntäileviä hauveleita. Tai kimppuun höökivää raiskaajaa.
WanhaPervo

Viesti Kirjoittaja WanhaPervo »

AarneAnkka kirjoitti:
WanhaPervo kirjoitti:Fuusioenergia olisi SUURI juttu.

Ongelma on kuitenkin se, että 1950-luvulta lähtien sen on uskottu tulevan kaupalliseen käyttöön 50 vuoden kuluessa ja ennuste on edelleen, että se tulee kaupalliseen käyttöön 50 vuoden kuluessa.
Toinen ongelma on se, että tässä ketjussahan piti käydä läpi asioita jotka muuttavat tavallisten talliaisten elämää. Fuusioenergia pelastaisi maapallon saasteilta ja lupaa viisi hyvää ja kahdeksan kaunista, mutta tavallisten kansalaisten elämässä se ei näy kuin korkeintaan puhtaampana ilmakehänä.

Auto, Viagra, kännykkä, mikrouuni, internet, ehkäisypilleri, nämä taitavat olla niitä käytännön elämää muuttavia keksintöjä.
Kyllä minä uskon, että rajattomasti saatavissa oleva saasteeton energia näkyisi yleisenä elintason nousuna.

Jokapäiväinen elämä ei kyllä muuttuisi yhtä paljon, kuin kuvaamiesi keksintöjen ansiosta.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 7640
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

WanhaPervo kirjoitti:Kyllä minä uskon, että rajattomasti saatavissa oleva saasteeton energia näkyisi yleisenä elintason nousuna.
Fuusioenergia muuttaisi radikaalisti koko talouden toimintaa. Ilmainen energia mullistaisi materiaalikäytön teollisuudessa ja mahdollistaisi muiden luonnonvarojen kuin energian säästämisen.

Itse veikkaisin fuusiotalouden muokkautuvan todella nopeasti räjähtävästi lisääntyvää automaatiota ja kierrätystä suosivaan suuntaan. Esim. helposti kierrätettävällä alumiinilla voitaisiin korvata iso osa teräksestä ja muovista. Mikäli energiaa piisaa, niin työ voidaan hoitaa koneilla/roboteilla, materiaa voidaan kierrättää ja muuttaa muodosta toiseen.
Vastaa Viestiin