masa kirjoitti:En vaan jaksa kiinnostua paremmasta kahvista joatin syystä.
Miksi pitäisi? MIelestäni parasta kahvia on kotimainen pressa tai juhlamokka - maistuvat samalle ainakin mun suussa.
Tiedän että makuasiat jne, mutta pakko kysyä silti:
Maistuuko musta leima juusto samalle kuin perus-emmental?
Maistuuko Single Malt - viskit samalle kuin halvat blendit?
Maistuuko HK;n sininen samalle kuin täyslihamakkara?
Jos vastaat kaikkiin "kyllä" niin sitten ymmärrän postauksesi.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Jengillä on erilaiset maku- ja hajuaistit, kauheeta lynkkausta!
No hei!!! Jos et oo samaa mieltä kuin MINÄ ni oot väärässä!!!1
Vooe vittu, kuka täällä kenenkään makua on dissannut? Itse olen ainakin kiinnostunut siitä, että maistuuko kaikki muukin aina samalle ihmisen suussa jolle maistuu noin moniulotteinen asia aina samalle.
Sen takia mie aloitin ett makuasiat jne.. Ei ollu tarkoitus kenenkään makua tulla dissailemaan. Eipä ole minulta pois miten joku juo kahvinsa.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Sen verran muuten sanottava, että presidentti ja juhla mokka maistuvat minusta tylsälle.
Pitäisi löytää reippaampaa mokkaa jostakin, mutta oma vaivansa siinäkin. Tukolla oli aikoinaan joku oma mokkamerkkinsä joka oli mukavan mokkaista. Ei ole silmään sattunut aikoihin enää.
Jengillä on erilaiset maku- ja hajuaistit, kauheeta lynkkausta!
No hei!!! Jos et oo samaa mieltä kuin MINÄ ni oot väärässä!!!1
Vooe vittu, kuka täällä kenenkään makua on dissannut? Itse olen ainakin kiinnostunut siitä, että maistuuko kaikki muukin aina samalle ihmisen suussa jolle maistuu noin moniulotteinen asia aina samalle.
Sen takia mie aloitin ett makuasiat jne.. Ei ollu tarkoitus kenenkään makua tulla dissailemaan. Eipä ole minulta pois miten joku juo kahvinsa.
No on sitä ehkä vähän dissattu.
Mun isällä oli ongelmia nenäverenvuodon kanssa. Sieraimia operoitiin jotenkin (poltto? tamponointi?) ja verenvuodon lisäksi sairaalaan jäi hajuaisti. Voitte uskoa että ukkoa vitutti kun suurin osa mauista hävisi. Tietysi maistoi perusmaut (viime tiedon mukaan niitä on 5) mutta kaikki muu maistui samalta. Isä on kaiken lisäksi hyvän ruuan ystävä eli osaa nauttia mauista eikä syö "mitä vain kunhan nälkä lähtee". Tältä pohjalta myös kahvin juonti ei välttämättä ole enää nautinto. Onneksi hajuaisti on jo palautunut ainakin osittain.
Itse juon Juhlamokkaa tai Presidenttiä päivittäin, maidolla tai kermalla sekä sokerilla, se on tuoreena ihan ok. Sunnuntaisin teen uudella teräsmutterillani kahvit ja sekoitan siihen lämmintä maitoa. Ihan mahtavaa. Niin hyvää. Joululahjaksi oletan saavani myllyn.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Elppis kirjoitti:Ja olin tietenkin täysin tosissani, sarkasmimittarit päälle, pliis.
Sori, duunissa ei tollaset toimi. Valtaosa tehoista menee hermojen hillitsemiseen kun tulee niin mahtavia kysymyksiä ja "ongelmia".
" Mikä tähä on käyttäjätunnus?" ( Lukee näppiksessä isolla?
" Miksi tää kosketuslevy ei toimi?" (kun koittaa hinkuttaa 3 sormella sitä)
" Miten käyttäjä kirjataan ulos koneelta?" (Tämä siis tyypiltä joka istuu joka päivä koneella)
Joo sori, ei jää sarkasmille enää tehoja.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Haemaeraemies kirjoitti:Joo sori, ei jää sarkasmille enää tehoja.
EI mitn Vähän sama kun Saunalahden aspassa taannoin: "mä oon painanu kaiken niin kuin tehdän ohjeet nettisivulla näkyy, enkä silti saa sähköpostia toimimaan". "Rouva, teidän pitää avata se Outlook, kuvakkeiden painaminen sivuilta ei auta".
The great club outshines the individual, always and forever.
Suomessa on muutamia pienpaahtimoita, jotka pyrkivät tuotteissaan ennemmin laatuun kuin suuriin myyntimääriin, koska massatuotannossa laatu väkisinkin laskee.
Itse en juo suodatinkahvia, vaan valmistan kahvini aina espressokoneella, joten se rajoittaa omaa tietämystäni kahvilajeista. Luin joskus artikkelia Kaffan paahtimossa ja he mainitsivat mielestään parhaaksi valmistustavaksi pressopannun, joten sieltä saattaa löytyä suodatinkahvin ystäville hyviä vaihtoehtoja, kun tuntuvat vielä suosivan suht vaaleita paahtoasteita.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
Haemaeraemies kirjoitti:Sori, duunissa ei tollaset toimi. Valtaosa tehoista menee hermojen hillitsemiseen kun tulee niin mahtavia kysymyksiä ja "ongelmia".
" Mikä tähä on käyttäjätunnus?" ( Lukee näppiksessä isolla?
" Miksi tää kosketuslevy ei toimi?" (kun koittaa hinkuttaa 3 sormella sitä)
" Miten käyttäjä kirjataan ulos koneelta?" (Tämä siis tyypiltä joka istuu joka päivä koneella)
Joo sori, ei jää sarkasmille enää tehoja.
Noihin kaikkiin kannattaa vastata kuten dogbert käyttötuessa toimiessaan.
"Oletko jo koettanut sammuttaa koneen tallentamatta kesken jääneitä töitäsi?"
Kahvi on kahvipavuista uutettu juoma. Muuttujat ovat siis seuraavat:
- pavut
- paahto
- jauhatus
- uutto: suodatin, mokkapannu, espressokone, pressopannu, pannukahvi,
- lisukkeet: sokeri, maitotuotteet, jne.
Tavoitteena on saada hyvänmakuista juomaa, joten ei oikein voi sanoa, että esim. jokin uuttomenetelmä olisi se ainoa oikea. Tai no, ehkä se perinteinen suomalainen suodatinketin on aika huono vehje.
Pannukahvi on muuten uuttotavaltaan lähempänä fiksuja menetelmiä kuin suodatinkeitin. Jos siis tykkäätte perinteisestä pannukahvista, niin kokeilkaa piruuttanne vaikka 15€ pressopannua.
Itse juon kahvini maitokahvina, joten vaatimukseni itse kahville ovat matalammat kuin espresson kittaajille.
sivustahuutaja kirjoitti:
Tai no, ehkä se perinteinen suomalainen suodatinketin on aika huono vehje.
....
Itse juon kahvini maitokahvina, joten vaatimukseni itse kahville ovat matalammat kuin espresson kittaajille.
Se on huono vehje koska siinä on osa joka tuo ylimääräisen maun, eli suodatinpaperi. Siitä liukenee pölyä ja muita jäämiä paperista kahviin. Suodatinkahvin ongelma on myös veden liian pitkä kosketus kahvin kanssa, eli ns. yliuuttaminen. Sitten on myös lämpötilaongelma, koska suodatinkahvin optimaalinen uuttolämpö on 92 - 96 astetta, alle tämän juomasta tulee laihaa ja yli sen niin palanutta.
Pelottavan paljon muuttujia tuossa suodatinkahvin-meisingissä.
Itse juon vain maitokahvia, mutta teen sen maitokahvin mutteripannulla edellämainituista syistä. Pressokeittimestä tulee parhaat raakakahvit espressokoneen jälkeen, mutterista tulee parhaat maitokahviin imo.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Haemaeraemies kirjoitti:Suodatinkahvin ongelma on myös veden liian pitkä kosketus kahvin kanssa, eli ns. yliuuttaminen.
Kuis niin moni sitten pitää pannukahvia suodatinkahvia parempana mutta vaivalloisempana? Siinähän se vesi vasta lilluukin kiinni siinä kahvissa pieniä iäisyyksiä.