Lulz.Manaaja kirjoitti:Ja siis, voihan olla että se ruoka oli ihan oikeasti huonoa, enkä halua sinäänsä kenenkään subjektiivista kokemusta lähteä lyttäämään, mutta kun on itse ollut jos jonkinlaisen palautteen kanssa tekemisissä vuosien varrella, niin tuollainen kuulostaa aina vähän nihkeältä, kun ei oikein osata sanoa suoraan missä on vika, vaikka ei osata oikein olla mihinkään tyytyväisiäkään. Kaikessa on ikäänkuin "jotain" vikaa, vaikka ei oikein tiedetä mitä.
Ruuan jos minkä on subjektiivista taidetta, eikä siinä todellakaan tarvitse olla mitään vikaa sinällään saati olla kyse mistään elitistisestä pelleilystä, jos joku juttu nyt ei kolahdakaan täysillä tai jättää sellaisen Meh - ihan kiva kokemuksen. Kokemus voi olla nautinnollinen ja lopputulosta - sekä koko ravintolan efforttia - voi arvostaa hyvänä suorituksena, mutta nostaako se sielusi taivaisiin on sitten kokonaan eri kysymyksensä.
Minulla on ihan sama ongelma välillä ravintoloiden kanssa, että annos on periaatteessa ihan hyvä ja onnistunut, mutta se ei onnistu tuomaan settiin enää mitään lisää tai mitään erityistä, jonka takia sen muistaisi vielä seraavanakin päivänä. Ja vaikka tavalliset kuluttajat olisivatkin keittiössäkin valveutuneita, ei se tarkoita sitä - että tällainen kuluttaja osaisi suoraan sanoa, että millä joku juttu paranisi vielä entisestään. Se on niiden keittiömestareiden juttu yllättää ja luoda makukokonaisuuksia, jotka lopulta yllättävät positiivisesti.
Ymmärrän hyvin Melnaisin kommentit - samoin kuin sen, että toiselle se sama setti ja kokemus olisi voinut upota ihan eri tavalla.
Makuasioista pitää kiistellä.