Jos kahvia niin miten?
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Jos kahvia niin miten?
Kuinka paljon on niitä, jotka juo kahvia ja mitä siihen lisätään?
Itse juon kahvia maidolla ja sokerilla vähän
Itse juon kahvia maidolla ja sokerilla vähän
Viimeksi muokannut Stadinarska, 16.11.2010 8:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Näin snobina joutuu toteamaan, ettei vaihtoehdot kelpaa, koska näin Suomessa kahvilla yleensä viitataan siihen vetiseen ja kitkerään nesteeseen jota kahvista suodatetaan. juu, en juo.
Sen sijaan vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso eri johdannaisineen tilanteen mukaan kelpaa mainiosti. Sokerilla, kiitos.
Sen sijaan vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso eri johdannaisineen tilanteen mukaan kelpaa mainiosti. Sokerilla, kiitos.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
- Stadinarska
- Kitisijä
- Viestit: 6497
- Liittynyt: 30.10.2006 20:18
- Paikkakunta: No aivan varmasti aina Stadi
Niin nuo espressot ja nespressot... aivan.Vagabondo kirjoitti:Näin snobina joutuu toteamaan, ettei vaihtoehdot kelpaa, koska näin Suomessa kahvilla yleensä viitataan siihen vetiseen ja kitkerään nesteeseen jota kahvista suodatetaan. juu, en juo.
Sen sijaan vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso eri johdannaisineen tilanteen mukaan kelpaa mainiosti. Sokerilla, kiitos.
Laitat sitten ehkä vaihtoehdon "En juo kahvia" TAI "edelliset vaihtoehdot ei käy" huhhuh. Saat itse valita!
Maku muuttuu pikkuhiljaa. Lehmänhiki on jäänyt pois ja kahvikin tehdään kotona tästä.
Vielä tippuu yksi hermesetas sekaan, ehkä kohta siitäkin pääsee eroon. Duunissa joutuu vetämään presidenttiä.
Vielä tippuu yksi hermesetas sekaan, ehkä kohta siitäkin pääsee eroon. Duunissa joutuu vetämään presidenttiä.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
No niin, nyt ollaan perimmäisten kysymysten äärellä.
Tähän ei voi vastata helposti. Töissä juon automaattisotkua, lapissa perusplöröä mutta kotona en koskaan ikinä kuuna päivänä voisi tuollaisia sotkuja valmistaa tai juoda. Ei enää, ei ikinä.
Hörähdin " pareman kahvin maailmaan" tuossa jokuvuosi sitten. Sen jälkeen on kulutus laskenut ja laatu noussut.
Nyt kotona kahvit keitän mutteripannulla, johon lämmitän mukaan maitoa. Eli jonginlainen latten sukulainen tuo mun aamukahvi lienee, tosin mutteripannun kahvia ei voi espressoksi, koska se ei tule tarpeeksi paineella. Virallinen nimitys pannulle taitaa olla mocapot. No mut siis, tummapaahtoista kahvia, yleensä sekoitusta 2 - 3 eri lajista. Säilön pakastimessa isompia pusseja, joista sitten sekoittelen makuni mukaan käyttöreservin.
Uskomatonta kyllä miten paljon pelkkä suodatustekniikka vaikuttaa kahvin makuun.
Tähän ei voi vastata helposti. Töissä juon automaattisotkua, lapissa perusplöröä mutta kotona en koskaan ikinä kuuna päivänä voisi tuollaisia sotkuja valmistaa tai juoda. Ei enää, ei ikinä.
Hörähdin " pareman kahvin maailmaan" tuossa jokuvuosi sitten. Sen jälkeen on kulutus laskenut ja laatu noussut.
Nyt kotona kahvit keitän mutteripannulla, johon lämmitän mukaan maitoa. Eli jonginlainen latten sukulainen tuo mun aamukahvi lienee, tosin mutteripannun kahvia ei voi espressoksi, koska se ei tule tarpeeksi paineella. Virallinen nimitys pannulle taitaa olla mocapot. No mut siis, tummapaahtoista kahvia, yleensä sekoitusta 2 - 3 eri lajista. Säilön pakastimessa isompia pusseja, joista sitten sekoittelen makuni mukaan käyttöreservin.
Uskomatonta kyllä miten paljon pelkkä suodatustekniikka vaikuttaa kahvin makuun.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Italiassa kahvi ja espresso tarkoittaa samaa asiaa. Riippuu oikeastaan alueesta kumpi sana on käytössä. Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle. Mutterillakin jauhatuksen karkeus ja kuinka tiiviiksi sen painaa vaikuttaa paljon lopputulokseen.Haemaeraemies kirjoitti: Nyt kotona kahvit keitän mutteripannulla, johon lämmitän mukaan maitoa. Eli jonginlainen latten sukulainen tuo mun aamukahvi lienee, tosin mutteripannun kahvia ei voi espressoksi, koska se ei tule tarpeeksi paineella. Virallinen nimitys pannulle taitaa olla mocapot.
Itsekin keittelin mutterilla ennen kuin hankin puoliautomaattisen espressokeittimen ja myllyn kotiin. Hyppäys kahvin laadussa oli huomattava, joskin hifistinä on laitteiden päivitys tullut ajankohtaiseksi.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
En oikeastaan juo kahvia. Joskus kuitenkin juon. Kyllä tässä nyt on Arskan ja oman sukupolveni välillä huikea kuilu kahvituntemuksessa, ei meille riitä enää vaihtoehdot sokeri ja maito
Itse valitsisin pienen soijalatten ja mieluusti decaffina, no sugar. Vaemo tai joku muu aisantuntija voisi laittaakin hieman moninaisemman kyselyn pystyyn.
Oikeastaan siis pidän kahvin mausta kovastikin, mutta se kofeiinin määrä on tottumattomalle aika horroria, ja vaikka suuni pitää kahvista, vatsani ei
Kahvinporoja/puruja tai miksi niitä nyt sanotaan, siis käyttämättömiä, käytän toisinaan jalkojen ihon kuorintaan, kofeiini ehkä vaikuttaa ihon verenkiertoon. Tuoksu on ainakin hyvä ja tulee kiva bruna

Itse valitsisin pienen soijalatten ja mieluusti decaffina, no sugar. Vaemo tai joku muu aisantuntija voisi laittaakin hieman moninaisemman kyselyn pystyyn.
Oikeastaan siis pidän kahvin mausta kovastikin, mutta se kofeiinin määrä on tottumattomalle aika horroria, ja vaikka suuni pitää kahvista, vatsani ei

Kahvinporoja/puruja tai miksi niitä nyt sanotaan, siis käyttämättömiä, käytän toisinaan jalkojen ihon kuorintaan, kofeiini ehkä vaikuttaa ihon verenkiertoon. Tuoksu on ainakin hyvä ja tulee kiva bruna

Viimeksi muokannut nowaysis, 16.11.2010 10:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Prepare for the worstest.
Käytän kahvia lähinnä piristeenä, kun kerran amfetamiinia ei ole saatavilla. Toisarvoista, miltä se maistuu.
Aamukahvi on pakko saada, jotta heräisin, ja usein myös illalla jos pitää valvoa myöhään.
Murukahvi on nopeinta. Tunnustan, että sen verran makustelen, että suosin Nescafe Goldia tai Primaa. Not half bad. Siihen tottuneena tavallisessa suodatinkahvissa on minun suussani kitkerä sivumaku. Kahvin sekaan laitan maitoa ja sokeria.
Aamukahvi on pakko saada, jotta heräisin, ja usein myös illalla jos pitää valvoa myöhään.
Murukahvi on nopeinta. Tunnustan, että sen verran makustelen, että suosin Nescafe Goldia tai Primaa. Not half bad. Siihen tottuneena tavallisessa suodatinkahvissa on minun suussani kitkerä sivumaku. Kahvin sekaan laitan maitoa ja sokeria.
Maitoa ja makeutusainetta. Pakon edessä myös mustana ja makeutusaineella. Kaikenlainen kahvi käy noilla ehdoilla, mieluiten kuitenkin iso saavi pehmeän makuista maitokahvia, cafe au lait on ihana.
Kotioloissa kahvi on tavallista suodatinkahvia, tosin lähes tuplaporoilla, siis VAHVAA koska mies sellaisesta jostain syystä tykkää. Olen ehdotellut mutteripannun käyttöönottoa, mutta neiteilyt eivät kahvin kanssa kuulemma kiinnosta. Tähän asti on juotu Meiran reilua kahvia (4,50/paketti), mutta nyt on taloudellinen tilanne sellainen että on pakko vaihtaa puolta halvempaan. Kulutus on aika kova, mies juo kaksi kertaa päivässä kaksi mukia ja minä kerran päivässä viikonloppuisin yhden mukin.
Sokeri on muuten aika kamalaa kahvissa, kun on tottunut makeutusaineeseen. Jotenkin tahmaista ja ällömakeaa. Ja kofeiinin vaikutusta en huomaa lainkaan yhden, kahden mukin/kupin jälkeen ja lopultakin se on vain käsien tärinää. Piristänyt kahvi ei ole koskaan.
Kotioloissa kahvi on tavallista suodatinkahvia, tosin lähes tuplaporoilla, siis VAHVAA koska mies sellaisesta jostain syystä tykkää. Olen ehdotellut mutteripannun käyttöönottoa, mutta neiteilyt eivät kahvin kanssa kuulemma kiinnosta. Tähän asti on juotu Meiran reilua kahvia (4,50/paketti), mutta nyt on taloudellinen tilanne sellainen että on pakko vaihtaa puolta halvempaan. Kulutus on aika kova, mies juo kaksi kertaa päivässä kaksi mukia ja minä kerran päivässä viikonloppuisin yhden mukin.
Sokeri on muuten aika kamalaa kahvissa, kun on tottunut makeutusaineeseen. Jotenkin tahmaista ja ällömakeaa. Ja kofeiinin vaikutusta en huomaa lainkaan yhden, kahden mukin/kupin jälkeen ja lopultakin se on vain käsien tärinää. Piristänyt kahvi ei ole koskaan.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
- Riemumieli
- Kitisijä
- Viestit: 5971
- Liittynyt: 20.08.2005 23:12
- Paikkakunta: Vantaa
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Niin, voiko sitä sanoa oikeaksi espressoksi kun sitä painetta ei ole tarpeeksi keittämisen yhteydessä. Kyllä se lähelle pääsee maitokahvina kun on hyvät tuotteet sisällä ja kunnolla tiivistetty, mutta jos tahtoo mustan lyhyen niin sitten kyllä kahvakone on only way to go. Ei sitä mutterituotosta kovin mieluusti raakana juo, sitten vaikka ihan perus presso-pannulla jos ihan mustaa tahtoo.Vagabondo kirjoitti: Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Kahvakone ehdottomasti hyvään kahviin, mutta miten "oikea espresso" määritellään on vaikeampi juttu. Itse katsoisin mitä sillä tarkoitetaan Italiassa.Haemaeraemies kirjoitti:Niin, voiko sitä sanoa oikeaksi espressoksi kun sitä painetta ei ole tarpeeksi keittämisen yhteydessä. Kyllä se lähelle pääsee maitokahvina kun on hyvät tuotteet sisällä ja kunnolla tiivistetty, mutta jos tahtoo mustan lyhyen niin sitten kyllä kahvakone on only way to go. Ei sitä mutterituotosta kovin mieluusti raakana juo, sitten vaikka ihan perus presso-pannulla jos ihan mustaa tahtoo.Vagabondo kirjoitti: Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle.
We used to laugh a lot
But only because we thought
That everything good always would remain
But only because we thought
That everything good always would remain
- Haemaeraemies
- Kitisijä
- Viestit: 3484
- Liittynyt: 14.08.2005 18:34
Mä katsoisin jauhatuksen karkeutta, kahvin tummuttaa, ja ennenkaikkea suodatustekniikka. Mutteripannun paineen puuttumisen suurin ongelma on, ettei siihen saa muodostettua cremaa, joka on _ehdoton_ edellytys jos juomaa meinaa espressoksi kutsua.Vagabondo kirjoitti: Kahvakone ehdottomasti hyvään kahviin, mutta miten "oikea espresso" määritellään on vaikeampi juttu. Itse katsoisin mitä sillä tarkoitetaan Italiassa.
Eli en kyllä sanoisi mutterikahvia espressoksi, vaikka olisi kuinka italialaisten valinta kotipannuksi. Ei cremeä = Ei espressoa.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.