Maistuuko olut samalta lasipullosta kuin tölkistä?
Maistuuko olut samalta lasipullosta kuin tölkistä?
Maistuuko sinusta olut samalta sekä lasipullosta että tölkistä? Kumpi maistuu paremmalta, vai onko sillä mitään väliä?
- Ruthlessboy
- Kitinäaddikti
- Viestit: 93
- Liittynyt: 20.11.2005 18:30
- Paikkakunta: Helsinki
No kai ne väittävätkin ettei olutta myydä muovipulloissa koska se vaikuttaa oluen makuun, mutta että tölkeistäkin muka irtoaisi makuja?
En osaa sanoa maistanko eroa, joten väitän sitä foliohattuiluksi. Ainoa syy minkä maalaisjärjellä voisin kuvitella makuun vaikuttavan (jos sekään) voisi olla että lasituopissa olut ehtisi jotenkin ilmaantua tms. ennen nauttimista. Kyllähän punaviinienkin annetaan ensin "hengittää" aukinaisessa pullossa ennen nauttimista, eikö?
En osaa sanoa maistanko eroa, joten väitän sitä foliohattuiluksi. Ainoa syy minkä maalaisjärjellä voisin kuvitella makuun vaikuttavan (jos sekään) voisi olla että lasituopissa olut ehtisi jotenkin ilmaantua tms. ennen nauttimista. Kyllähän punaviinienkin annetaan ensin "hengittää" aukinaisessa pullossa ennen nauttimista, eikö?
Ei se nyt kuitenkaan sen lasin läpi hengitä, joten eikö sen pitäisi olla ihan sama onko siinä hengitysreiän ympärillä lasia vai muovia?Hebuli kirjoitti:Ainoa syy minkä maalaisjärjellä voisin kuvitella makuun vaikuttavan (jos sekään) voisi olla että lasituopissa olut ehtisi jotenkin ilmaantua tms. ennen nauttimista. Kyllähän punaviinienkin annetaan ensin "hengittää" aukinaisessa pullossa ennen nauttimista, eikö?
Suomalaisia rapakaljoja litkittäessä paskan väliä. Sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan. Mutta jos napataan vaikka Tsekkiläinen Staropramen, on ehdottomasti pullo valintana.
En tiedä onko maussa loppujen lopuksi mitään eroa, mutta esim. Staropramenin kaltaisen herkun tarjoileminen säilyketölkistä, on jo pyhäinhäväistys. Hyvä juoma kun tarvitsee arvoisensa astian. Ja nimenomaan oikeat oluet kuuluu laskea vahdon kanssa, jolloin olut ilmaantuu. Suomalaisien lagerien kanssa on yks paskanhailee ilmaamisen kanssa.
Edit:
Tätä kannattaa maistaa, jos sattuu vastaan tulemaaan. Varsin maukasta.
http://www.svyturys.lt/En/
En tiedä onko maussa loppujen lopuksi mitään eroa, mutta esim. Staropramenin kaltaisen herkun tarjoileminen säilyketölkistä, on jo pyhäinhäväistys. Hyvä juoma kun tarvitsee arvoisensa astian. Ja nimenomaan oikeat oluet kuuluu laskea vahdon kanssa, jolloin olut ilmaantuu. Suomalaisien lagerien kanssa on yks paskanhailee ilmaamisen kanssa.
Olut tarvitsee säiliön josta ei pääse UV-säteily lävitse. Siksi väri pulloissa on tumma. Toki muovipullojakin saa ruskeana, mutta kyllä ostamatta jäisi olut muovipullossa ainakin meikäläisellä.Hebuli kirjoitti:No kai ne väittävätkin ettei olutta myydä muovipulloissa koska se vaikuttaa oluen makuun, mutta että tölkeistäkin muka irtoaisi makuja?
Vain jos kyseessä on huonompilaatuinen punkku. Hyvää punkkua ei tarvitse "ilmata."Hebuli kirjoitti:. Kyllähän punaviinienkin annetaan ensin "hengittää" aukinaisessa pullossa ennen nauttimista, eikö?
Edit:
Tätä kannattaa maistaa, jos sattuu vastaan tulemaaan. Varsin maukasta.
http://www.svyturys.lt/En/
Viimeksi muokannut SingleMalt, 29.11.2005 18:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Maistuuko olut samalta lasipullosta kuin tölkistä?
Lähden gallupin innoittamana maistamaan lasipullosta. Tölkkiä ei muistaakseni ole kotona, mutta pitääkin sitten vetää mäyräkoirallinen niitä pulloja, että maku jää mahdollisimman pitkäksi aikaa mieleen.
- irmelianneli
- Kitisijä
- Viestit: 3375
- Liittynyt: 14.08.2005 19:34
Itseni suosimia merkkejä ei käsittääkseni edes tölkissä saa, joten vastaan lasipullo. Jos 'joutuu' juomaan poron kusta, niin se nyt on aivan sama vaikka juotaisiin pääläristä.
Siinä tapauksessa, että aikomuksena on nauttia koko pullo yksin tein, suosittelen kokeilemaan karahviin kaatamista. Itse koen että ainakin jotkut tukevan oloiset punaviinit aukeavat rahtusen paremmin. Ja jos vielä sattuu olemaan karahvi ja lasit samaa sarjaa, niin onhan se jo prameemman oloistakin.Hebuli kirjoitti:Kyllähän punaviinienkin annetaan ensin "hengittää" aukinaisessa pullossa ennen nauttimista, eikö?
Kyllä oikeassa olet ja huonostihan tuo edellinen oli kuvattu "ilmaamiseksi". Mutta olet varmaan myös huomannut että tuota runsasta vaahtoamista tapahtuu vain "oikeita" oluita lasiin laskettassa.pikkuego kirjoitti: Korjatkaa jos olen väärässä, mut mä oon ymmärtäny vaahdon olevan nimenomaan eristeenä ettei olut väljähtyisi...
Suomalaiseen olueen kun tuollainen vaahtoaminen ei oikein kuulu. Saa sen toki vaahtoamaan, mutta silloin se lemmehtyy samalla vieläkin huonommaksi, kuin alunpitäen oli.
Olutlasi kuuluu täyttää ensin puoleen väliin asti reunaa pitkin valuttamalla ja sen jälkeen loput laadetaan suoraan lasiin. Tällöin pääsee muodostumaan se oikeanlainen vaahtokerros estämään oluen lemmehtymistä.
Ja jos ei hengitä suosittelen suusta suuhun menetelmää.Hebuli kirjoitti:No kai ne väittävätkin ettei olutta myydä muovipulloissa koska se vaikuttaa oluen makuun, mutta että tölkeistäkin muka irtoaisi makuja?
Pallotin foliohatun. Parhaillaan juon Sakua tölkistä enkä voi väittää sen olevan mitenkään huomattavan paljon vähemmän hyvää ku lasipullosta.
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
Tuossa Sakussa on vain sellainen huono puoli että kun tölkki on puolessa välissä, niin maku menee aivan kaameaksi. Mistä johtunee?M-ojo kirjoitti:Parhaillaan juon Sakua tölkistä enkä voi väittää sen olevan mitenkään huomattavan paljon vähemmän hyvää ku lasipullosta.Hebuli kirjoitti:No kai ne väittävätkin ettei olutta myydä muovipulloissa koska se vaikuttaa oluen makuun, mutta että tölkeistäkin muka irtoaisi makuja?
No kerronhan toki..nypari kirjoitti: Kerro toki lisää.
Hieman taisin liioitella, paskaksi liian hapokasta. Paska on enempi jauhoista, tosin se maltaisuus viittais siihen cacaan.nypari kirjoitti:Kyseessä ilmeisesti juokseva paska...joo-o, mutta mitens muuten, koostumus ja jälkimaku?
Mihin sitä nyt pieni ihminen oluen makua vertaisi.. Jos laitat antibioottia ja vichya suuhun, se on niinku siinä..
Rotan aivot valtasivat pääni.