Mammailu

Painaako joku mieltä? Haluatko purkaa sydäntäsi? Jos ei apu löydy, niin ainakin kuuntelevia korvia.
VAIN ASIALLISET KOMMENTIT! Kuri on kova.
Leila
Kitinän uhri
Viestit: 641
Liittynyt: 13.10.2006 10:12
Paikkakunta: Pohjois-Savossa

Viesti Kirjoittaja Leila »

Vielä alkoholin käytöstä raskausaikana; meillä mies ja samalla lasteni isä ei halua, että käytän alkoholia raskausaikana yhtään. Onhan ne hänenkin lapsiaan, joten kunnioittaakseni mieheni toivetta olen jättänyt alkon kokonaan pois. Tosin ei kyllä maistuisikaan, alkoholin ja tupakan haju yököttää tosi paljon. Ja kyse on kuitenkin vain kuukausista, maailmasta ei sillä aikaa viina lopu kun minä olen raskaana. Enemmän minua on rassannut ruokarajoitukset, graavilohta ja maksamakkaraa tulee menemään kunhan lapsi syntyy. Ja mikä on tuo salmiakkijuttu, pitäisikö sitä varoa. En käsitä miten se on mulla voinut mennä niin ohi, että mulla mulla ei ole mitään havaintoa salmiakin haitallisuudesta sikiölle.
Äiti tietää
Leila
Kitinän uhri
Viestit: 641
Liittynyt: 13.10.2006 10:12
Paikkakunta: Pohjois-Savossa

Viesti Kirjoittaja Leila »

bliss kirjoitti:Meillä on telkkarisota.
Meillä myös. Ja mitä enemmän tyttö katsoo telkkaria, sitä kiukkuisempi ja levottomampi hän on. Pakko rajoittaa telkkarin katsomista. Harmi vaan, että mies antaisi katsoa paljon enemmän kuin minä. Onhan tyttö tietysti hiljaa ja rauhallinen sen aikaa kun istuu telkkarin edessä, mutta sen jälkeen on vaikeampaa. Ehdotin, että kesäksi laitettais telkkari pois.
Äiti tietää
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Lolita kirjoitti:Joten:
Miksi kukaan haluaisi nauttia annosta tai kahta alkoholia raskauden aikana? :shock:
Mä juon edelleenkin alkoholitonta olutta/siideri kotona :D Kävin jopa baarissa maha pystyssä (ok, sports academyssä peliä katsomassa ja Sipsin pölöttelyseurana) pariin otteeseen. Tuimia olivat katseet, kun tilasin Nikolain alkoholitonta. Vastuuton tuleva äiti juo olutta! Niin, tosiaan, alkoholitonta peelot. Oli vähän typerä olo, mutta ei kukaan kiellä raskaana olevia pysymään kotona ja kutomaan sukkia koko 9kk.

Mies oli ostanut mulle jouluksi alkoholitonta viiniä; maistoin hörpyn ja totesin että mitäpäs jos joisin maitoa, karseaa tavaraa!
The great club outshines the individual, always and forever.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Manaaja kirjoitti::D Aika vaikea on päättää onko "rasittava" ihan riittävän hyvä adjetiivi kuvaamaan sanoja ja agendoja suuhun tuputtavaa vänkäämispainotteista luonnettasi.
Myönnettäköön: en kyllä tuon adjektiivin osuvuutta itseeni lähtisi missään nimessä kieltämäänkään. Tosin se, että avaat rasittavuuden sisältöä viittaamalla "agendojen suuhun tuputtamiseen" ja "vänkäämispainotteisuuteen" on jonkin verran paksua, kun tulee nimenomaan sinun näppikseltäsi. Keskustelussa, jossa teemana on äitien syyllistäminen faktoista välittämättä, käy ilmi, että sinun syyllistämisiesi pohjalla olleet faktat ovat kaikki väärin, mutta tämä ei mitenkään vähennä sen enempää syyllistämisen kuin vänkäämisenkään haluasi. Ja mitä agendojen tuputtamiseen tulee, kun alkuperäinen väitteesi siitä, että asiantuntijamielipide ei mitenkään salli alkoholin hallittua kohtuukäyttöä, on osoitettu vääräksi, siirryt sujuvasti esittämään, että pointtisi onkin (ollut koko ajan?) se, että et suosittele alkoholin käyttöä äideille. Tässä vedossa ei tietenkään ole tämän keskustelun kontekstissa mitään järkeä, jos et ole tuputtamassa jonkun suuhun sellaista agendaa, että alkoholin käyttö olisi jotenkin suositeltavaa. Oi aikoja, oi tapoja.
Lolita kirjoitti:Voi voi, me ollaan urpiaisen kanssa nyt ihan taajuuksilla! Minä kyseenalaistan koko alkoholin nauttimisen automaationa.
Taajuuksilla vai eri taajuuksilla? Minäkin kyseenalaistan juomisen automaationa, koska se täyttää kyllä alkoholismin tunnusmerkit, oli raskaana tai ei. Ylipäänsä ei kannata tehdä mitään periaatteessa tahdonalaista aktia automaationa, vaan punnita haitat ja edut ja toimia sitten harkitusti ja vastuullisesti. Tältä kannalta, sanotte Manalan kanssa mitä sanotte, pieni lasi viiniä voi olla ihan perusteltua raskaana ollessakin. Mitään riskiä se ei sikiölle tuota, mutta gastronomista nautintoa se voi listätä merkittävästikin. Vastuullista hedonismia ei pidä väheksyä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Toimistorotta

Viesti Kirjoittaja Toimistorotta »

Ensin mä kelasin, että kolmekymppisellä lapsettomalla kundilla joka ei ole eläessään edes vaippaa vaihtanut ei olis tähän niinku kauheesti antaa inputtia. Mutta sitten löysin valon! Mähän voin varmaan kaikkein asiantuntevimmin kommentoida tätä juttua, koska olen syntymättömänä ollut vakavasti alkoholin vaikutuksen alaisena! Meinasin tulla liian aikasin, ja silloin vuonna nakki ja muusi ei ollut muuta keinoa saada synnytys seis kuin pitää äiti armottomassa kekkulissa lääkekonjamiinilla päiväkausia.

Sitä myöten tietysti allekirjoittanutkin on yhteisen verrenkierron vai mitensemenytmeni takia ollut päiväkausia umpikekkulissa jo miinusnollavuotiaana ja siitä seurasi niin hirvittävät sikiövauriot, että synnyin ilman sydäntä ja minusta tuli isona juristi. Eli säästäkää lapsiparkaa älkääkä ainakaan vetäkö kauheita konjamiinikekkuleita, paitsi tietty jos lapsivesitutkimuksen perusteella näyttää vakavaa riskiä että lapsesta tulee insinööri. Sitä mä vaan jäin pohtimaan, että mitä ton yhden supermutsin mamma on vetänyt raskausaikana kun siitä on tullut noin keijo.
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

^ Jos äippäsi ei olisi nauttinut konjamiinia lääkärin määräyksestä, olisit Demokraattisten lakimiesten ja Attacin puheenjohtaja!
Toimistorotta

Viesti Kirjoittaja Toimistorotta »

NuoriD kirjoitti:^ Jos äippäsi ei olisi nauttinut konjamiinia lääkärin määräyksestä, olisit Demokraattisten lakimiesten puheenjohtaja!
Mistä tiedät etten ole?
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

Toimistorotta kirjoitti:
NuoriD kirjoitti:^ Jos äippäsi ei olisi nauttinut konjamiinia lääkärin määräyksestä, olisit Demokraattisten lakimiesten puheenjohtaja!
Mistä tiedät etten ole?
Haistelikö äitisi tinneriäkin?
Toimistorotta

Viesti Kirjoittaja Toimistorotta »

NuoriD kirjoitti:Haistelikö äitisi tinneriäkin?
Mistä mä tietäsin, koska olin niin vitun kännissä.
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

Toimistorotta kirjoitti:
NuoriD kirjoitti:Haistelikö äitisi tinneriäkin?
Mistä mä tietäsin, koska olin niin vitun kännissä.
Eikö sen kännin pitänyt juuri pitää sinut poissa sieltä vielä vähän aikaa? Myöhemmin se toimii sitten päin vastoin.
sipsi
Kitisijä
Viestit: 3083
Liittynyt: 15.08.2005 7:56
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Viesti Kirjoittaja sipsi »

Elppis kirjoitti:ok, sports academyssä peliä katsomassa ja Sipsin pölöttelyseurana
Hahaa, busted!
Mäkin taisin katsoa sitä peliä.. Olihan se lätkää? SM-liiga?
8)
Kylmä kahvi kaunistaa, mutta tee se vasta ihmeitä tekee.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

Hmm.. paljon puhettta alkoholinkäytön lopettamisesta ja alkoholin ja muiden myrkkyjen vaikutusta .. ja syyllisyydestä jne.

Itselle ehkä kovin tulee olemaan nää tuorejuustot .. ja öh.. kalat?

Mitenkäs tuota sitten, en ole varmaan ainoa masennuslääkkeitä syövä, niin.. Onko lääkitykset lopetettu raskauden ajaksi, vai miten olette toimineet? Tämä on yksi asia mikä minua pohdituttaa suuresti.
NuoriD

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

milli kirjoitti:Hmm.. paljon puhettta alkoholinkäytön lopettamisesta ja alkoholin ja muiden myrkkyjen vaikutusta .. ja syyllisyydestä jne.

Itselle ehkä kovin tulee olemaan nää tuorejuustot .. ja öh.. kalat?

Mitenkäs tuota sitten, en ole varmaan ainoa masennuslääkkeitä syövä, niin.. Onko lääkitykset lopetettu raskauden ajaksi, vai miten olette toimineet? Tämä on yksi asia mikä minua pohdituttaa suuresti.
Kopy-peistaan lääkärilehdestä:

"Masennuslääkkeet
Raskauden aikaisen masennuksen riskitekijöitä ovat aikaisemman masennusoireiston lisäksi perhe- ja parisuhdeongelmat, sosiaalisen verkoston puuttuminen, taloudelliset vaikeudet ja suunnittelematon raskaus (27). Lievemmissä tilanteissa äidin tukeminen ja mahdollinen psykoterapia ovat riittäviä toimenpiteitä, mutta vaikeammissa tapauksissa lääkehoito voi olla välttämätön. Raskauden aikana esiintyvä masennus lisää myös riskiä synnytyksen jälkeiselle masennukselle (4,27). Masennuksen hoitoon käytössä olevien lääkkeiden raskaudenaikaiseen käyttöön liittyvät erityispiirteet on kuvattu taulukossa 1.

Vuosikymmenet käytössä olleiden trisyklisten masennuslääkkeiden käyttöön ei liity lisääntynyttä epämuodostumariskiä, mutta käyttöön liittyvät antikolinergiset sivuvaikutukset (virtsaretentio, ummetus) ovat vähentäneet tämän lääkeryhmän käyttöä. Antikolinergiset vaikutukset ovat vähäisimmät nortriptyliinilla (28). Uudempien, selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien (SSRI-lääkkeet) ryhmästä eniten raskauden aikaista kokemusta on fluoksetiinista ja sitalopraamista, mutta muidenkaan ryhmän lääkkeiden kohdalla ei ole tullut viitettä epämuodostumariskin lisääntymisestä (29,30,31). Ensisijaisesti tulisi valita lääke, josta on eniten raskauden aikaista kokemusta. Jos äidillä on jo käytössä jokin muu SSRI-ryhmän lääke, jonka käytön aikana hän on voinut hyvin, ei lääkettä tarvitse lähteä raskauden vuoksi vaihtamaankaan (32). Essitalopraamista (sitalopraamin S-enantiomeeri) ei ole raskauden aikaisen käytön kokemusta. Essitalopraami on biologisesti aktiivisempi kuin raseeminen sitalopraami, eikä sen käyttöä raskauden aikana toistaiseksi suositella.

SSRI-lääkkeitä on käytetty myös paniikkihäiriöpotilaiden hoidossa sekä syömishäiriöissä ja pakkoneuroottisten häiriöiden hoidossa. Tämän lääkeryhmän käyttö loppuraskaudessa voi aiheuttaa vastasyntyneelle vaikeitakin, joskin palautuvia vieroitusoireita tai lääkeoireita, jotka liittyvät mahdollisesti serotonergisen järjestelmän yliaktivaatioon (33,34). Äidin lääkeannos on syytä tarkistaa raskauden viimeisen kolmanneksen aikana. On kuitenkin tärkeää, ettei äidin hoidon kannalta tärkeää lääkitystä lopeteta tai annosta pienennetä niin paljon, että se vaikuttaa äidin vointiin epäedullisesti (32). Ainakin fluoksetiinin farmakokinetiikka muuttuu raskauden aikana siten, että lääkeannosta voidaan joutua jopa lisäämään (35). Sikiökaudella SSRI-lääkkeille (fluoksetiinille) altistuneiden lasten pitkäaikaisseurantoja on toistaiseksi vähän, ja lääkkeiden käytölle raskauden aikana täytyy olla selkeä aihe. Viitettä kognitiivisista haittavaikutuksista ei kuitenkaan ole tullut esiin (36).
"
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

^Ei lopeteta. Lääke saatetaan vaihtaa tosin. Ei omaa kokemusta.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

^no on just noi SSRI-lääkkeet.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

RP kirjoitti:^Ei lopeteta. Lääke saatetaan vaihtaa tosin. Ei omaa kokemusta.
ok.

No mä elän siinä toivossa, että tää parantunut olotila olis pysyvä, ja että lääkkeistä pääsisi ennen yrittämisen aloittamista eroon.
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

milli kirjoitti:ja öh.. kalat?
Saat sä kalaa syödä, kunhan katsot vaan ettei se ole vakuumipakattua eikä itämerestä. Esmes norjan lohta voit kraavata ja syödä aivan huoletta.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

^jee :)
No asiaanhan ei oo tullut vielä ihan hirveästi perehdyttyä, koska ei ihan vielä ole niin ajankohtaista.. tietenkin koko ajan odottaa ja haaveilee, mutta realistisesti ajateltuna ei ole vielä nyt se hetki.

Pikkusisko tuntuu olevan extravaronainen kaikkien lisäaineiden suhteen, siltä voi sitten noista kaikista kielletyistä aineksista kysellä lisää :)
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

milli kirjoitti:^jee :)
No asiaanhan ei oo tullut vielä ihan hirveästi perehdyttyä, koska ei ihan vielä ole niin ajankohtaista.. tietenkin koko ajan odottaa ja haaveilee, mutta realistisesti ajateltuna ei ole vielä nyt se hetki.

Pikkusisko tuntuu olevan extravaronainen kaikkien lisäaineiden suhteen, siltä voi sitten noista kaikista kielletyistä aineksista kysellä lisää :)
Riippu ihan neuvolahoitajasta, minkälaisen "alun" saat noille raskaudenaikaisille varovaisuuksillesi ;) Mun hoitaja toitotti heti alusta, että "älä syö lakua, kolajuomia vain tän ja tän verran jne.", ja kun verenpaineet meni matalaksi, hoitaja määräsi lakua :D

Raskausaika oli mun kohdalla ainakin ihan loistavaa, Millin kanssa itseasiassa koko tämän ajan tsättäilin n. 3h / päivä, jos muistat? ;) Mun ruokavalio parani huimasti, söin automaattisesti paljon terveellisemmin ja säännöllisemmin. Voi kun olisin osannut jatkaa tätä samaa rytmiä lapsen syntymän jälkeen.

Se n.7kk aika, minkä tiedostaa olevansa raskaana, on superlyhyt ajatellen just noita kaloja, tuorejuustoja (hah - sekin on myytti, pitää vain olla pastöroitua) jne. mitä ilman joutuu elämään. Eiköhän sitä ehdi myöhemminkin syömään kaikkea mahdollista yllin kyllin :)
The great club outshines the individual, always and forever.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

Elppis kirjoitti:Riippu ihan neuvolahoitajasta, minkälaisen "alun" saat noille raskaudenaikaisille varovaisuuksillesi ;) Mun hoitaja toitotti heti alusta, että "älä syö lakua, kolajuomia vain tän ja tän verran jne.", ja kun verenpaineet meni matalaksi, hoitaja määräsi lakua :D

Raskausaika oli mun kohdalla ainakin ihan loistavaa, Millin kanssa itseasiassa koko tämän ajan tsättäilin n. 3h / päivä, jos muistat? ;) Mun ruokavalio parani huimasti, söin automaattisesti paljon terveellisemmin ja säännöllisemmin. Voi kun olisin osannut jatkaa tätä samaa rytmiä lapsen syntymän jälkeen.

Se n.7kk aika, minkä tiedostaa olevansa raskaana, on superlyhyt ajatellen just noita kaloja, tuorejuustoja (hah - sekin on myytti, pitää vain olla pastöroitua) jne. mitä ilman joutuu elämään. Eiköhän sitä ehdi myöhemminkin syömään kaikkea mahdollista yllin kyllin :)
Pikkusisko varovaisuuteen vaikuttaa se, että se opiskelee terveydenhoitoalaa.

Juu kyllä mä muistan ne keskustelut :) Ja hyvin pikkutarkat kuvaukset kivuista ja muista vaivoista :P
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

milli kirjoitti: Ja hyvin pikkutarkat kuvaukset kivuista ja muista vaivoista :P
Eipä mulla paljon onneksi niitä vaivoja ollut ;) Ainut oli se rokkitunti klo 9-10 joka aamu, kun maha futaili joka suuntaan kamalaa vauhtia.
The great club outshines the individual, always and forever.
Avatar
Xiberia
Kitisijä
Viestit: 3273
Liittynyt: 26.08.2006 9:58
Paikkakunta: Kenkäkaupunki

Viesti Kirjoittaja Xiberia »

Toimistorotta kirjoitti:...

Sitä myöten tietysti allekirjoittanutkin on yhteisen verrenkierron vai mitensemenytmeni takia ollut päiväkausia umpikekkulissa jo miinusnollavuotiaana ja siitä seurasi niin hirvittävät sikiövauriot, että synnyin ilman sydäntä ja minusta tuli isona juristi.
*nauraa vedet silmissä*

You made my day! ♥
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Nyt mä vasta tajusin kuka on Toimistorotta :D
Avatar
Xiberia
Kitisijä
Viestit: 3273
Liittynyt: 26.08.2006 9:58
Paikkakunta: Kenkäkaupunki

Viesti Kirjoittaja Xiberia »

ninnithequeen kirjoitti:Nyt mä vasta tajusin kuka on Toimistorotta :D
HIDAS! :D
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Xiberia kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Nyt mä vasta tajusin kuka on Toimistorotta :D
HIDAS! :D
Ei sydäntä ja juristi...no kukaha ois joo :D


Poitsuliini on nukkunu nyt vähän liianki hyvin koko päivän, tosin ollaan ulkoiltu ihan tuntikausia. Mitehän meillä taas yöllä sitten nukutaan...

Ja nyt se ihottuma poskessa on taas pahempana :?
Vastaa Viestiin