Kityn keittokirja
Tietenkin on mikro, saatana. Mulla on 700gr sikaa soijamarinaadissa eiliseltä jääkaapissa, mutta pakko tunkea se pakkaseen kun ei ole sitä fucking uunia. Ja ei, parempaa mikroa en ole aikeissa hankkia, mikro on ylipäätään olemassa pelkkää lämmitystä varten, miksi hankkia uuninkorviketta jos käytössä on jo uuni (no mulla ei nyt tosin ole)?
Jauhelihan ruskistaminen huudettu, onko muita ideoita?
Jauhelihan ruskistaminen huudettu, onko muita ideoita?
Mä voisin kaivata vihjeitä toimiviin valmiskeittoihin tyyliin kantarelli-, sipuli- jne. Sellaisiin, mitkä ei vaadi juuri mikrotusta kummempaa, eivätkä sisällä paljoa energiaa, ja toimivat kelvollisesti niin että sekaan lisää jotain rasvatonta lihaa.
Minimanista ostin tuplapakkauksen jotain Campbellin kantarellikeittoa johon heitin sekaan 135g purkillisen nötköttityylistä montana power caesarkanaa. Toimi ihan helvetin hyvin. Sääli vaan että molempia edellämainittuja tuotteita olen nähnyt ainoastaan minimanissa, ja minimania ei enää ole.
Minimanista ostin tuplapakkauksen jotain Campbellin kantarellikeittoa johon heitin sekaan 135g purkillisen nötköttityylistä montana power caesarkanaa. Toimi ihan helvetin hyvin. Sääli vaan että molempia edellämainittuja tuotteita olen nähnyt ainoastaan minimanissa, ja minimania ei enää ole.
Leivoin hapanruisleipää Viron maatalousmuseon johtajattaren tekemästä taikinajuuresta, vaikeusaste 18/20 ja maistui ihan ruisleivältä!
Hapatin 12h. Kekkonen kuulemma tykkäsi 4 päivää hapanneesta ja nuorista naisista..
Ohje ja mielihyvä;
Juurenherätys, lisäsin jopa 2l vettä jauhoa kunnes vellin ja puuron välissä sitten vain odottamaan kunnes kuplii, ja kuplinta alkoi hyvässä järjestyksessä lisäsin kyllä ruisjauhojen lisäksi koeleipään vehnäjauhoja mutta suurempaan osaan käytin ohrajauhoa ruisjauhon lisäksi kokeiluluonteisesti. 12h kuluttua otin juurta talteen ja laitoin taikinan sekaan kämmenellisen karkeaa merisuolaa . Lisäsin jauhoja ja vaivasin taikinaa kunnes tarpeeksi kiinteää, Jaoin tiskipöydällä taikinan kahtia ja muotoisin korkeahkon limpun ja odotin kunnes laskeutuu sitten pistin uuniin, uunin lämmmitin ensin 300 asteeseen leivän uuniinlaiton jalkeen laskin mittarin 225 asteeseen jossa puolituntia suihkutin hiukan vesisumua leivän päälle ja sitten laskin lämpötilaa puoleksi tunniksi 200 asteeseen ja vielä puolrksi tunniksi 150asteeseen. Otettuani leivät uunista käärin ne leivinpaperiin jonka ympärille kiedoin paksun keittiöpyyhkeen. Tuolla limput sitten jälkikypsyvät! Kokeiluleivän tein ihan pelkästä rukiista vaikka se löysähköksi jäikin, maku oli todella hyvä! Söin puolikkaista leivänpaloista tehtyjä "voi"leipiä virolaisten lepäsuitsujuusto- ja tuoreiden kurkunviipaleiden kanssa, juomana käytin RObert's Coffeen "talviblendiä" mustana.
Tein siis ensimmäisen Leipätaikinani!
(nyt voin kutsua itseäni leipuriksi)
Juuri on tallessa, en tiedä kuinka vanhaa juurta käytin, mutta se oli kotoisin Viron Maatalousmuseon arkistoista. Hiukkasen proovasin sekaan myös ostamani suomalaisen hapanleivän muruja kuten esityksestä saamani tuoreen leivän muruja.
Esim. vironkielessä kutsutaan vain ruisleipää Leiväksi, vaaleat leivät ovat jotain Sai-nimellä kulkevaa tavaraa. Suomenkielessä vehnämössölle on oma nimensä Nisu, käytettäköön sitä kaikesta venhästä tehdystä, on se sitten leipää , pullaa tai vodkaa! En syö kuin ruisleipää kuten näillä nurkilla on syöty viimeiset tuhat vuotta.
Hapatin 12h. Kekkonen kuulemma tykkäsi 4 päivää hapanneesta ja nuorista naisista..
Ohje ja mielihyvä;
Juurenherätys, lisäsin jopa 2l vettä jauhoa kunnes vellin ja puuron välissä sitten vain odottamaan kunnes kuplii, ja kuplinta alkoi hyvässä järjestyksessä lisäsin kyllä ruisjauhojen lisäksi koeleipään vehnäjauhoja mutta suurempaan osaan käytin ohrajauhoa ruisjauhon lisäksi kokeiluluonteisesti. 12h kuluttua otin juurta talteen ja laitoin taikinan sekaan kämmenellisen karkeaa merisuolaa . Lisäsin jauhoja ja vaivasin taikinaa kunnes tarpeeksi kiinteää, Jaoin tiskipöydällä taikinan kahtia ja muotoisin korkeahkon limpun ja odotin kunnes laskeutuu sitten pistin uuniin, uunin lämmmitin ensin 300 asteeseen leivän uuniinlaiton jalkeen laskin mittarin 225 asteeseen jossa puolituntia suihkutin hiukan vesisumua leivän päälle ja sitten laskin lämpötilaa puoleksi tunniksi 200 asteeseen ja vielä puolrksi tunniksi 150asteeseen. Otettuani leivät uunista käärin ne leivinpaperiin jonka ympärille kiedoin paksun keittiöpyyhkeen. Tuolla limput sitten jälkikypsyvät! Kokeiluleivän tein ihan pelkästä rukiista vaikka se löysähköksi jäikin, maku oli todella hyvä! Söin puolikkaista leivänpaloista tehtyjä "voi"leipiä virolaisten lepäsuitsujuusto- ja tuoreiden kurkunviipaleiden kanssa, juomana käytin RObert's Coffeen "talviblendiä" mustana.
Tein siis ensimmäisen Leipätaikinani!
(nyt voin kutsua itseäni leipuriksi)
Juuri on tallessa, en tiedä kuinka vanhaa juurta käytin, mutta se oli kotoisin Viron Maatalousmuseon arkistoista. Hiukkasen proovasin sekaan myös ostamani suomalaisen hapanleivän muruja kuten esityksestä saamani tuoreen leivän muruja.
Esim. vironkielessä kutsutaan vain ruisleipää Leiväksi, vaaleat leivät ovat jotain Sai-nimellä kulkevaa tavaraa. Suomenkielessä vehnämössölle on oma nimensä Nisu, käytettäköön sitä kaikesta venhästä tehdystä, on se sitten leipää , pullaa tai vodkaa! En syö kuin ruisleipää kuten näillä nurkilla on syöty viimeiset tuhat vuotta.
Viimeksi muokannut Niba, 19.02.2010 23:36. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Pyyhin Netikettiin..
Oletin teidän tajuavan ilman alleviivaustakin, ettei aikuinen Raavas Mies syö mitään soppaa. Ja uuniahan ei ole viikkoon pariin käytössä, koska keittiö on kosteusvahingon seurauksena remontissa. Kyllä te sen tiesitte, koska kerroin sen viikonpäiväketjussa, joten niiskutus siitäkin on aivan turhaa. Trangiaa en tietenkään hanki näin lyhyeksi ylimenokaudeksi, typerä ehdotus. Olen pettynyt teihin, olette tyhmiä. Ja rumia. Ja tyhmiäkin.
Kasvissosekeittoon koskemisesta en kyllä usko selviäväni hengissä... Onko olemassa mitään valmista siedettävää sipulikeittoa? En oikein usko että siedän keittoja hirveästi sieni- ja sipulilinjan ulkopuolelta. Ainakin kaikki kasvis-, minestrone- ja kesäkeittosysteemit aiheuttavat ainoastaan yrjöreaktioita. Soseuttaminen ei auta asiaa.
Kiitti ehdotteluista enivei, katkiskeittoa lisätyillä katkiksilla pitää ainakin kokeilla.
Kiitti ehdotteluista enivei, katkiskeittoa lisätyillä katkiksilla pitää ainakin kokeilla.
Mä vedän monta kertaa viikossa tota Finduksen Parsakaali-juustokeittoa, mut oonkin vähän päästäni vinksahtanut. Keittoon vaan extra parsakaalit & pippurit ja nesteeks veden sijaan ruokakermaa, nam nam. Saman sarjan äyriäiskeittokin menee välillä, sinne pussillinen katkarapuja sekaan ja reippaasti chiliä ja loraus tomaattipyrettä. Pikkasen keitossa hämää makeahko maku, mutta kyllä sillä nälkä lähtee.
Finduksen keitot
Kauhukseni huomasin että Apetiitiäisiin on livahtanut liian monta E-koodia. En syö enää.
Finduksen keitot
Kauhukseni huomasin että Apetiitiäisiin on livahtanut liian monta E-koodia. En syö enää.
Work like a captain, play like a pirate.
Saarioisten savuporo-juustokeitto. Vähän on E:tä mukana mutta on ihan hyvänmakunen.Manaaja kirjoitti:Kasvissosekeittoon koskemisesta en kyllä usko selviäväni hengissä... Onko olemassa mitään valmista siedettävää sipulikeittoa? En oikein usko että siedän keittoja hirveästi sieni- ja sipulilinjan ulkopuolelta. Ainakin kaikki kasvis-, minestrone- ja kesäkeittosysteemit aiheuttavat ainoastaan yrjöreaktioita. Soseuttaminen ei auta asiaa.
Kiitti ehdotteluista enivei, katkiskeittoa lisätyillä katkiksilla pitää ainakin kokeilla.
Valio Viola savuporo-juustokeitto on näköjään muuttanut sisältöään, pitää kokeilla tässä joku päivä.
Valio Viola kanttarellikeitto on hyvää.
Arla Ingmanilla on kans niitä Kelda-keittoja mutta tuoteselosteessa oli niin paljon termejä joita en ymmärtänyt (E-koodit ilmaistu kokonaisilla sanoilla) että jää multa väliin.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Mjoo...en mä nyt ihan E-vastainen ole, mutta säilöntäainevastainen olen kyllä, joka rajoittaa ton keiton pois. En muutenkaan oikein tykkää Saarioisten ja Jalostajan tuotteista, koska oman kokemusten mukaan ne on juuri eniten täyte- ja lisäaineilla jatkettua skeidaa, vaikka jotkut tuotteet voivat ihan hyvin onnistuakin. Plus toi on aika korkeaenergistä kamaa keitoksi (100kcal/100g). Esimerkiksi tossa Campbellissa oli 40kcal/100g, eikä lainkaan säilöntäaineita. Tuntuu vaan googlella löytyvän yllättävän vähän juttua noista Campbellin keitoista suomeksi. Enkä löytänyt isomitta-valikoimista ollenkaan tota kantarelliversiota, ainoastaan herkkutattikeiton. No, täytyy testata sitä(kin).annepa kirjoitti:Saarioisten savuporo-juustokeitto. Vähän on E:tä mukana mutta on ihan hyvänmakunen.Manaaja kirjoitti:Kasvissosekeittoon koskemisesta en kyllä usko selviäväni hengissä... Onko olemassa mitään valmista siedettävää sipulikeittoa? En oikein usko että siedän keittoja hirveästi sieni- ja sipulilinjan ulkopuolelta. Ainakin kaikki kasvis-, minestrone- ja kesäkeittosysteemit aiheuttavat ainoastaan yrjöreaktioita. Soseuttaminen ei auta asiaa.
Kiitti ehdotteluista enivei, katkiskeittoa lisätyillä katkiksilla pitää ainakin kokeilla.
Näitä täytyy testata, tänks! Sääli että toi jälkimmäinen on (jälleen kerran) yli tuplasti energiapitosempi huttu kuin toi Campbellin keitto.Valio Viola savuporo-juustokeitto on näköjään muuttanut sisältöään, pitää kokeilla tässä joku päivä.
Valio Viola kanttarellikeitto on hyvää.