
Samalla voitte sitten kertoa mitä teidän joulupöydässä tänä(kin) vuonna syödään.
Kyseessä lienee ns. hämäläinen makaronilaatikko. Kymenlaaksolainen isoäitivainaani tapasi laittaa tuollaista (Kymenlaaksohan on murrealueenakin hämäläisalue), tosin ei jouluruoaksi, vaan sellaiseksi ei-juhlavaksi perusviikonloppuruoaksi: perunaa, lihaa, ruskeaa kastiketta ja tuota laatikkoa. Outoa. Luulisin muuten, että kyseessä ei ole mikään kansainvälisesti tunnettu pastatyyppi a la perciatelli, vaan puhdas suomalaisväännös, jota tosin ei taida enää kaupoista oikein löytää.Vesper kirjoitti:Siskon miehen perheessä myös sellainen epämääräinen, pitkistä ontoista pastapötkylöistä (perciatelli?) tehty laatikko on jouluruokaa. Ja sinne ei siis laiteta muuta kun ne pötkylät ja munamaito. V*tun omituista safkaa sanoisin.
Juu, toki joulupöytään.Suvinen kirjoitti:Mites sienisalaatti?
Kai se tulee jostain idästä.. Mun (venäläisellä) äitipuolella oli tapana tehdä RUUAKSI/aamupalaksi spagettivelliä, eli sokerimaidossa keitettyä spagettia, joka syötiin sen liemensä kanssa. Aivan karseaa.Vesper kirjoitti:^ Juurikin tämä kauhistus. Näemmä sekaan laitetaan vielä sokeriakin. Ihan kammottavaa ruokaa, pelkkää hiilaria ja värikin omittu suoraan olmilta.