Iloinen hedelmä
Jospa seuraavaksi tapeltaisiin siitä, kumpi on se oikea Sacher: Demelin vaiko Sacherin.
Itselläni on kyllä melko oiva resepti sacherille kotona. Krullan katoamisesta olen silti minäkin äärimmäisen pettynyt, mutta luotan siihen että se vielä palaa.
Ai mikä hedelmä?
Itselläni on kyllä melko oiva resepti sacherille kotona. Krullan katoamisesta olen silti minäkin äärimmäisen pettynyt, mutta luotan siihen että se vielä palaa.
Ai mikä hedelmä?
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Tämän ketjun innostamana söin juuri kypsyysasteeltaan täydellisen banaanin. Täydellinen banaani on keltainen ilman vihreää tai yhtään ruskeaa pilkunalkua. Kun ruskeat pilkut ilmaantuvat banaanit voi syöttää miehelle, siltä puuttuu kranttuus-geeni.
Banaani kuuluu ehdottomasti täytekakkuun ja Sacher on hyvää. Nyt tekisi mieli kakkua ja illalla pitää ehkä saada vielä banaanipirtelöä (itse tehtyä).
Krantulle Urpiaiselle vielä tiedoksi, että säilykeananas käy kyllä tuoreen korvikkeeksi.
Banaani kuuluu ehdottomasti täytekakkuun ja Sacher on hyvää. Nyt tekisi mieli kakkua ja illalla pitää ehkä saada vielä banaanipirtelöä (itse tehtyä).
Krantulle Urpiaiselle vielä tiedoksi, että säilykeananas käy kyllä tuoreen korvikkeeksi.
Ei hätää, jopa Turussa voi kakunhimon (orastavan tai täyteen vauhtiin päässeen) tyydyttää Urpiaisen virallisesti hyväksymällä tavalla: Turussa käydessä tapaan ostaa kotiinviemisiksi Aschanin satukakun, joka toki pitää muistaa suomalaisen kakkukulttuurin klassikkoja listattaessa.Zeb kirjoitti:Nyt tekisi mieli kakkua
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Yhdyn Geeppariin, Sacher on skeidaa ja banaani menee hyvin täyskärissä, kunhan muut lisukkeet on sopivat (esim. kirpeä vadelma). Ja kakkugallerian ehdoton suosikki on mustaherukka-suklaa ![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Ostin tänään luomuaplareita, satsumia, kiivejä ja vihreitä rypäleitä huomiselle osastoaamiaselle. Huomaatteko kuinka kohtelias olen! Ja lisään tässä samalla kiivin omiin suosikkihedelmiini.
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Ostin tänään luomuaplareita, satsumia, kiivejä ja vihreitä rypäleitä huomiselle osastoaamiaselle. Huomaatteko kuinka kohtelias olen! Ja lisään tässä samalla kiivin omiin suosikkihedelmiini.
Work like a captain, play like a pirate.
Meil on vaan pieni vääntö siinä kermassa... Tytön mielestä kakku on yhtä kuin KERRRRMAAAAA ja vähän sekaan mausteit ja poika taas ei halua mitään valkosta töhnää suupieliänsä sotkemaan. Miehen mielestä on liiottelua tehdä omat kakut mut ei kyl oo, syön ne kuitenki sit yöllä loppuun...Vesper kirjoitti:Todellakin! Mun lemppariyhdistelmä itsetekemissäni täyskäreissäJenny Daa-aah! ling kirjoitti: 2v ja jo loistava maku.
Kermaa! Vattuja! Banskuja! Ehkä vähän suklaalastujakin!
uih.
banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
edit: laitan kaikki hedelmät pussiin ja jääkaappiin. jopa banaanit voivat säilyä pussitettuna jääkaapissa melkein viikon, appelsiinit 2 viikkoa. Sitä EN YMmärrä että jotkut laittavat hedelmiä lLman PUssia jääkaappiin. Sitten niistä kyllä suurin osa pilaantuvat äkkiä.
Pidän niistä Suomessa yleisimmin myytävistä tunnetuimmista hedelmistä.
Mulla ei tosiaan ole käsitystä miltä esim. avokado näyttää tai maistuu. Munakoisoakaan en tiedä maistaneeni, vaikka Luultavasti olenkin joskus syönyt niitä.
Ylipäätään säilytän mieluusti montaa muutakin kosteutta sisältävää ruokaa jääkaapissa tai pakastimessa mukaan lukien leivät ja pullat . Kuivaksi käntyksi kuivunutta kukaan viitsi syödä.
Ananasta, tuoreita luumuja, satsumia, viinirypäleitä, melonia.. Nam.
Joo luumuista voi mennä vatsa sekaisin.
edit: laitan kaikki hedelmät pussiin ja jääkaappiin. jopa banaanit voivat säilyä pussitettuna jääkaapissa melkein viikon, appelsiinit 2 viikkoa. Sitä EN YMmärrä että jotkut laittavat hedelmiä lLman PUssia jääkaappiin. Sitten niistä kyllä suurin osa pilaantuvat äkkiä.
Pidän niistä Suomessa yleisimmin myytävistä tunnetuimmista hedelmistä.
Mulla ei tosiaan ole käsitystä miltä esim. avokado näyttää tai maistuu. Munakoisoakaan en tiedä maistaneeni, vaikka Luultavasti olenkin joskus syönyt niitä.
Ylipäätään säilytän mieluusti montaa muutakin kosteutta sisältävää ruokaa jääkaapissa tai pakastimessa mukaan lukien leivät ja pullat . Kuivaksi käntyksi kuivunutta kukaan viitsi syödä.
Ananasta, tuoreita luumuja, satsumia, viinirypäleitä, melonia.. Nam.
Joo luumuista voi mennä vatsa sekaisin.
Viimeksi muokannut Jyrki73, 29.10.2009 5:36. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
- Frederik Krueger
- Kitisijä
- Viestit: 3760
- Liittynyt: 09.04.2008 10:49
- Paikkakunta: Häslinki
Nyt on pakko nillittää, vastaamiskynnys ylittyi vaikka onhan näistä jo kirjoitettu.

Kypsänä maistuu rasvaiselta, miedolta ja pehmeältä, vähän kuin rasvaista perunaa söisi. Ei maistu niinkään makealta kuten hedelmiltä yleensä odottaisi. Avocado katsotaan rasvaisten kalojen ja pähkinöiden ohella yhdeksi parhaimmista lähteistä aivojen toiminnan kannalta tärkeille (ja muutenkin terveydelle hyödyllisille) rasvoille, "aivoruoaksi".
Avocadon voi arvata kypsäksi jos suippo pää painautuu hieman sisään sormella painettaessa.
Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen. Siellä ne tummuvat alta aikayksikön. Jos on tarve saada vihertävät banaanit kypsymään mahdollisimman nopeasti, sulkee tertun huoneenlämmössä muovipussiin jolloin ne kypsyvät omien etyleenikaasujensa ansiosta. Jos ei ole tarvetta kypsytykseen, ilman pussia sitten, huoneenlämmössä.Jyrki73 kirjoitti:banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
Perin kummallista, onhan se kuitenkin ollut vaikka kuinka kauan kaikkien suomalaisten kauppojen vakiokamaa. Tässä joka tapauksessa nopea peruskurssi:Mulla ei tosiaan ole käsitystä miltä esim. avokado näyttää tai maistuu.

Kypsänä maistuu rasvaiselta, miedolta ja pehmeältä, vähän kuin rasvaista perunaa söisi. Ei maistu niinkään makealta kuten hedelmiltä yleensä odottaisi. Avocado katsotaan rasvaisten kalojen ja pähkinöiden ohella yhdeksi parhaimmista lähteistä aivojen toiminnan kannalta tärkeille (ja muutenkin terveydelle hyödyllisille) rasvoille, "aivoruoaksi".
Avocadon voi arvata kypsäksi jos suippo pää painautuu hieman sisään sormella painettaessa.
Jälleen, jääkaappi (viileä ja pimeä) on leiville ja leivonnaisille ihan väärä säilytyspaikka. Leipä vanhenee ja homehtuu jääkaapissa huomattavasti nopeammin kuin huoneenlämpötilassa valoisassa. Jos leipä säilyttäisi tuoreutensa paremmin jääkaapissa, myytäisiin sitä kaupoissakin viileäaltaista.Ylipäätään säilytän mieluusti montaa muutakin kosteutta sisältävää ruokaa jääkaapissa tai pakastimessa mukaan lukien leivät ja pullat . Kuivaksi käntyksi kuivunutta kukaan viitsi syödä.
No, jos pitää vatsan parempaa toimintaa ja paskan töröttämistä tuubaan vatsan sekaisinmenona.Joo luumuista voi mennä vatsa sekaisin.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Editoin hiukan omaa vastaustani.Frederik Krueger kirjoitti:Nyt on pakko nillittää, vastaamiskynnys ylittyi vaikka onhan näistä jo kirjoitettu.
Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen. Siellä ne tummuvat alta aikayksikön.Jyrki73 kirjoitti:banaanit, niin kuin kaikki muutkin hedelmät on parhaimpia jääkaappikylmänä.
Varmasti on, säilytykseen. Minä ostan banskut syötäviksi ja eivätkä ne kyllä kahdessa päivässä jääkaapissa mihinkään tummu, ja useamman päivän tarpeisiin en kerralla enempää osta.Frederik Krueger kirjoitti: Jääkaappi on joka tapauksessa aivan väärä paikka banaanien säilytykseen.
Niin että screw you vaan!
- Frederik Krueger
- Kitisijä
- Viestit: 3760
- Liittynyt: 09.04.2008 10:49
- Paikkakunta: Häslinki
Tehkää hei mitä teette, minun mielestäni banaanit muuttuvat päivässä tai parissa jääkaapissa päältä mustiksi mutta sisältä koviksi ja kuiviksi puunmakuisiksi käppyröiksi. Eivät kypsy samalla tavalla normaalisti kuin huoneenlämpötilassa, vaan alkavat muumioitua samantien.
Siksi olisinkin ennemmin ehdottanut että pitää banaaneja pääasiassa huoneenlämpötilassa (suljetussa pussissa jos haluaa niiden kypsyvän normaalia nopeammin), ja jos ei millään muuten mene alas, laittaa yhden tai pari banskua sinne viileäkaappiin vaikka tuntia ennen aiottua syömistä. Valitettavasti tuo vaatii järjestelmällisyyttä ja ennakkosuunnittelua. Jokainen tavallaan, tavallaan.
Siksi olisinkin ennemmin ehdottanut että pitää banaaneja pääasiassa huoneenlämpötilassa (suljetussa pussissa jos haluaa niiden kypsyvän normaalia nopeammin), ja jos ei millään muuten mene alas, laittaa yhden tai pari banskua sinne viileäkaappiin vaikka tuntia ennen aiottua syömistä. Valitettavasti tuo vaatii järjestelmällisyyttä ja ennakkosuunnittelua. Jokainen tavallaan, tavallaan.
Onko joku pissinyt mun muroihin?