Mammailu

Painaako joku mieltä? Haluatko purkaa sydäntäsi? Jos ei apu löydy, niin ainakin kuuntelevia korvia.
VAIN ASIALLISET KOMMENTIT! Kuri on kova.
Avatar
irmelianneli
Kitisijä
Viestit: 3375
Liittynyt: 14.08.2005 19:34

Viesti Kirjoittaja irmelianneli »

Ei ole tässä kaupungissa minkäänlaista hammastarkastusta. Oulussa jopa isät pääsevät jonojen ohi hammastarkastukseen raskausaikana :evil: Meille sanottiin että mene yksityiselle jos haluat hampaas tarkistuttaa. Jotenkin se vain sitten jäi.. Neuvolassa annettiin lapselle sentään aika 6kk ikäisenä. Tytöllä olikin silloin jo neljä hammasta. Nyt 8kpl, ja pitkästä aikaa taitaa olla tulossa lisää ylös merkkien perusteella.
Fcuk

Viesti Kirjoittaja Fcuk »

Soitin tosiaan ajan muksuille heti tänä aamuna. Ei täti kauhistellut kun ilmoitin lasten iät eli pian 5v ja 2v ja mainitsin, että ovat isänsä kanssa kerran käyneet hampaita näyttämässä yksityisellä (ei mitään virallista, iskän mukana siivellä). Muutaman viikon päähän tarkistusaika.

Lapset on ihan tohkeissaan. Voi raukat mitä sekopää mammansa yrittikään heiltä pimittää!

Oon tosiaan ite käyny aikuisiällä kerran tarkastuksessa, ei mitään reikiä ikinä ja just tää omien hampaiden kunto on sit varmaan ollu syynä, etten yksinkertasesti oo tajunnu huolehtia muksujen suusta. Molemmille on opetettu hampaiden harjaus aamuin illoin ja syövät xylitolia päivittäin, koska iskänsä käskee. Ite en oo ikinä syöny mut joskus riidan välttämiseks otan tablettina.

Vähän naurattaa, että kaiken maailman puunaukset ja tuunaukset muuten onkin sit hoidettu mut tää hammashuolto... No, toivotaan, ettei mitään peruuttamatonta. Sisko ties kertoa, että minä kävin ensimmäisen kerran hammaslääkärissä eskarilaisena. Tyttönihän menee vuotta aiemmin. Voi meitä stadilaisia. 8)

:oops:
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Suvinen kirjoitti:Meillä saunottiin eilen illalla eka kertaa! Tyttö oli aivan täpinöissään ja tohkeissaan, tärisi innosta niin että hyvä kun sylissä pysyi. Suihku oli jotain käsittämättömän hauskaa; tyttö nauroi isoon ääneen kiljumalla kun äiti oli suihkussa. Löylyissä istuttiin alalauteilla muutama minuutti, sekin oli jännää mutta ei aiheuttanut kiljumista. Lopuksi vannassa pesu ja varovasti suihkussa huuhtaisu isin sylissä ja sitten kuivattelemaan. Enpä olis uskonut, että vauva nauttisi noin paljon saunareissusta, vaikka tykkääkin veden kanssa lotrata. Oppaissa sanotaan, että ei alle 6kk ikäistä saunaan, mutta useat sukulaiset ja tutut ovat kuulemma saunottaneet ihan vauvasta asti. Ei kuitenkaan mitään kovia löylyttelyjä, sen nyt sanoo järkikin.
Mulle kans sanottiin ettei löylyihin, mutta vannaan saunaan mukaan vaan, heti kun itse pystyy saunassa olemaan :) Eli poika oli noin 2kk ikäinen, kun ensimmäisen kerran "käväisi" saunatiloissa; muutaman kerran nukkui kantokopassa pukkarissa, kun iskä ja äiti ottivat löylyä.

Mä tässä lämmittelen ideaa kylpylästä - tosin jätkä on niin vilkas, että uskon että kallo halkeaa tmv. kauheeta, kun pistää menemään liukkailla :o
The great club outshines the individual, always and forever.
Rouva Pupu

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Täällä pääsee kanssa isät tarkastukseen ohi jonojen raskausaikana. Maksullinen tosin on molemmilla vanhemmilla.

Tuo saunominen onkin ihan uusi tieto, olen aina luullut että juuri esim. aukileen ja lämmönsäätelyn vuoksi suositeltava saunomisaika on vasta vuoden iässä. No ei kyllä ole meillä ajankohtainen kun tässä kämpässä ei ole omaa saunaa, enkä itse harrasta saunomista, joten en tästä mitään tietoa ole etsinyt.

Mielenkiintoista sinänsä, jotta pieni narina sai aikaan hammaslääkärirumban, kannattaa vissiin useamminkin avautua :D Kaikki vaan perässä, tiedä mitä muuta tässä missaillaan :D
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Elppis kirjoitti:Mulle kans sanottiin ettei löylyihin, mutta vannaan saunaan mukaan vaan, heti kun itse pystyy saunassa olemaan :) Eli poika oli noin 2kk ikäinen, kun ensimmäisen kerran "käväisi" saunatiloissa; muutaman kerran nukkui kantokopassa pukkarissa, kun iskä ja äiti ottivat löylyä.

Mä tässä lämmittelen ideaa kylpylästä - tosin jätkä on niin vilkas, että uskon että kallo halkeaa tmv. kauheeta, kun pistää menemään liukkailla :o
Meilläkin se vanna oli ihan pienestä asti. En keksi mistä iästä asti, kun en tarkkaan muista. Nykyäänkin on siellä "uimassa" ja tulee välillä lämmittelemään.

Kylpylään vaan. Eikös ns. sukellusrefleksi häviä noin 6 kk iässä ellei sitä harjoituta.
Came here for school, graduated to the high life
Fcuk

Viesti Kirjoittaja Fcuk »

Joo kiitos Pupu ja Kitinä! Tulipahan hoidettua! :D

Meillä tyttö kävi miedoissa löylyissä parikuisena ja poikakin pari kuukautta lasketun ajan jälkeen. Nää tuli katottuu valokuvista, muistais en tosiaankaan. Ei nuo ikinä ole kunnon löylyissä vielä olleet mutta tosiaan ihan vauvasta asti saunoneet kerran viikossa. Nykyään on sellanen kuumenematon kiuas, eikä liukkaita lattiakaakeleita, saavat itse kiipeillä heittämään coolit löylyt äiskälle. Viikon kohokohta.

Eilen uimahallin miedoissa löylyissä eräs sulonen mummu kysy tytöltä "heitetäänkö kovemmat löylyt kun tännehän paleltuu?", johon tyttö arasti hetken hiljasuuden jälkeen "ei tarvitse, mummihan on jo liian rusina". Sit ihailtiin omia uimisen ryppyynnyttämiä sormia ja onneksi riipputissien ihmettely alkoi vasta pukuhuoneen hiljaisuudessa...
Avatar
Xiberia
Kitisijä
Viestit: 3273
Liittynyt: 26.08.2006 9:58
Paikkakunta: Kenkäkaupunki

Viesti Kirjoittaja Xiberia »

Elppis kirjoitti:vanna
Tulipahan opittua taas ihan upouusi sana - kannattaa lukea vauvaketjuja :D
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
Zeb

Viesti Kirjoittaja Zeb »

Melnais kirjoitti:Nyt näkyy maha! Mahamahamaha! Että olen odottanut! Vähän jännittää kahden viikon päästä tulevat iltajuhlat kun etureppua ei nyt saa tungettua enää korsettiin.
Onneksi olkoon :D Saatat ehtiä tosin vielä kyllästyäkin siihen, mulla ainakin osa-aikakyllästystä esiintynyt viime aikoina, kun tää mokoma on tiellä. Mut on sitä aika kiva hiplatakin, erityisesti nyt kun siellä ilmiselvästi on elämääkin. Sen kanssa voi keskustella, tökkäät vähän, niin maha tökkää takaisin. Milläs viikolla sulla maha tupsahti esiin?
Nehemiah James

Viesti Kirjoittaja Nehemiah James »

Hei mammat ja papat, näist on tehty laulukin!!

Eric Clapton - So Tired

Get up in the morning already yawning and I'm so tired
I Ain't had a wink of sleep seems like all week
We're So tired
The Baby's only feeding and one of them is teething
They're So tired
They get up before the dawn I don't know how we carry on
We're so tired

Thank God their mama is a natural
She knows exactly what to do
And as for me I think I'd go insane
I just wouldn't have a clue

You know we try to do our best
Just don't get no rest
We're so tired
Would do it all again you can bet your life my friend
But I'm So tired
Bomp ba da da da da da
We're So tired So Tired
Bomp ba da da da da da
So tired So tired

Just can't wait til the sun goes down and all the kids have gone to bed
Trying to sleep you know but sleep won't come
With all the stuff goin through my head

Well its play group on thursday Music class on Friday, I'm so tired
And Now Mamas getting snappy
Daddy won't change no NAPPY*
And I'm so tired
Bomp ba da da da da da
So tired
Bomp ba da da da da da
So tired

Sometime I think I'll just go on to bed
I must have better things to do
When Its time to get my good night kiss
My dreams have all come true
Bomp ba da da da da da
So Tired
Bomp ba da da da da da
So Tired
So Tired So Tired
So Tired So tired
So tired So tired
So tired So Tired

Pieni pätkä:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UquCode9 ... re=related[/youtube]
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

:D:D:D
The great club outshines the individual, always and forever.
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2199
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Zeb kirjoitti: Onneksi olkoon :D Saatat ehtiä tosin vielä kyllästyäkin siihen, mulla ainakin osa-aikakyllästystä esiintynyt viime aikoina, kun tää mokoma on tiellä. Mut on sitä aika kiva hiplatakin, erityisesti nyt kun siellä ilmiselvästi on elämääkin. Sen kanssa voi keskustella, tökkäät vähän, niin maha tökkää takaisin. Milläs viikolla sulla maha tupsahti esiin?
Kiitos! :] Nyt on kuudestoista viikko menossa. Pienihän se vielä on, ei kukaan serkun häissä huomannut ennen kuin kerroin mutta itselle on tärkeää nähdä selkeä kohouma tasaisen turvotuksen sijaan. Rinnat näkyvät kyllä huomattavasti paremmin, puskee suorastaan kulman takaa ensimmäisinä.

Liikkeitä odotellaan, toistaiseksi itu viestii vain ummetuksena, jatkuvana väsymyksenä ja itkuherkkyytenä. Puhkesin surkeana kyynelehtimään kun näin alikulkutunnelissa aamulla kuolleen hiiren, jonka suu oli auki niin että pienet hampaat näkyivät. Ei ollut hanskoja mukana enkä tohtinut paljain käsin siirtää syrjään ja se itketti vielä enemmän. Samoin itkin liikutuksesta omaisten afaatikolle tuomalle suklaalevylle, se oli niin herkkä symboli avuttomasta huolesta ja välittämisestä.

Sinulla taitaa olla tosiaan jo muhkeat oltavat.. Vieläkö olet töissä? Saako kengät jalkaan? Onnea ja häiriöttömyyttä loppuaikaankin!
Elämä kantaa, jos sen antaa
Zeb

Viesti Kirjoittaja Zeb »

Melnais kirjoitti:Kiitos! :] Nyt on kuudestoista viikko menossa. Pienihän se vielä on, ei kukaan serkun häissä huomannut ennen kuin kerroin mutta itselle on tärkeää nähdä selkeä kohouma tasaisen turvotuksen sijaan. Rinnat näkyvät kyllä huomattavasti paremmin, puskee suorastaan kulman takaa ensimmäisinä.
Muistelisin, että itse olin yleisturvonnut pallero heti alusta alkaen ja varsinaisesti mahakohoumakin alkoi näkyä jo joskus viikolla 12, kun olen niin lyhyt ja kohtu suuntautuu eteenpäin.
Liikkeitä odotellaan, toistaiseksi itu viestii vain ummetuksena, jatkuvana väsymyksenä ja itkuherkkyytenä.
Mulla taisi liikkeet tuntua joten kuten just tossa viikolla 16-17, mikä kait on ihan kohtuu aikaisin esikoisesta. Säännöllisemmin ja selvemmin liikkeet tuntuivat viikolta 19.

Muutoin eka kolmannes meni kuvotuksen, väsymyksen ja turvotuksen parissa. Tais toi itkuherkkyyskin olla. Oikeastaan eka kolmannes oli kaikkein kurjin vaihe, tokalla ja vikallakin oon oikeastaan voinut paremmin.
Sinulla taitaa olla tosiaan jo muhkeat oltavat.. Vieläkö olet töissä? Saako kengät jalkaan?
Joo oon mä kohtuu pallomainen jo. Kenkien laitto vaatii akrobatiaa ja sohvalta ylösnousu on hankalaa. Kävellessä tulee supistuksia ja tyyppi painaa ja tökkii rakkoon niin että tuntuu et muka olisi koko ajan hätä. 9 kg on tullu painoa ekalta neuvolakäynniltä tähän mennessä, ja luulisin, että jo ennen sitä ekaa käyntiä oli jokunen kilo tullut, koska mulla ainoa mikä auttoi pahoinvointiin oli jatkuva kunnollisen ruuan/suolaisen syöminen. Nyt viimeisen kuukauden aikana painonnousu tuntuu onneksi pysähtyneen, eli ehkä en ole täysin muodoton kun tämä on ohi. Pääosin kilot on mahassa, mut on mulla nyt tullut vähän turvotustakin mm. jalkoihin.

Töistä jäin pois jokunen viikko ennen varsinaista äitiyslomaa, päasiallisena ongelmana medianuspinne, joka liittyy ilmeisesti raskauteen ja menee sitten ohi. Oikea käsi on aika pitkälti poissa pelistä.

Muuten tää raskausaika on terveydellisesti sujunut toistaiseksi hyvin, ei onneksi diabeteksia tai toksemioita, mut ehtiihän niitäkin vielä hankkia...

Hyviä odotuksen jatkoja sulle, Melnais! :)
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Suvinen kirjoitti:mielestäni juuri raakkasin kaikki pienet pois.
Musta tuntuu että edelleenkin (poika käyttää kokoa 86/92) joutuu lähes päivittäin jotain pistämään "alahyllylle" vaatekaapissa... Huoh. Eiköhän tuo kasvu kohta tasaannu.
The great club outshines the individual, always and forever.
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2199
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Pienenpieniä potkuja ja rakenneultrassa kaikki hyvin. Yhdistelmäseula jätettiinkin ottamatta ja hieman pelkäsin mitä mahdollista nyt voisi näkyä. Olen kieltänyt itseltäni tarkemman perehtymisen mahdollisiin ja mahdottomiin sikiön ja vastasyntyneen sairauksiin, koska miten niihin muka vaikuttaisin. Istukka saisi nousta kohdunkaulan tienoilta, sen vuoksi vielä jouluaatonaattona ylimääräinen ultra. Olen ihan pehmennyt, puhun jo mahalleni kun kukaan muu kuin me ei kuule. :]
Elämä kantaa, jos sen antaa
Zeb

Viesti Kirjoittaja Zeb »

^Mun käsittääkseni noi istukat yleensä nousee. Sittenhän on vaan ekstrabonusta että pääsette vielä joululahjaksi katsomaan miten vauveli on kasvanut.

Ihkua! :]
Dumis

Viesti Kirjoittaja Dumis »

Tää nauratti.
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Dumis kirjoitti:Tää nauratti.
Niin nauratti :D
The great club outshines the individual, always and forever.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Mä en kyllä jaksa olla yhtään innoissani vieläkään. Ei kukaan muukaan ole, Nitaa lukuunottamatta. Suorastaan vituttaa Facebookissa vanhoilta tutuilta tulevat ihQ-stdänsydänsydänonnittelut.

Kukaan muu kuin neuvolatäti ei soita ja kysy miten voit. Hää oli kyllä vallan järkyttynyt kun mitään tukiverkostoa ei kertakaikkiaan vaan ole.

Neuvolasta saatu "Odottavalle Äidille"-kirja lens alta aikayksikön roskikseen, kun ei siellä ollut muuta kuin kuvia onnellisista pariskunnista kääröineen, parisuhdevinkkejä ja "kuinka ymmärrät odottavaa äitiä"-osioita. Kristus. Missä oli luku väkivaltaisista ulosheitetyistä alkoholisti-"isistä", jotka jakelee tappouhkauksia jo valmiiksi stressaantuneelle ja masentuneelle äidille?

Tai katkeroituneista ex-miehistä jotka kiukuttelevat ensmäisen lapsen kustannuksella?

Tai tulevista isovanhemmista jotka kääntävät selän täysin ja välittömästi uutisen kuultuaan, mm. lomauttamalla töistä.

Tai Kelasta ja sossusta joiden kanssa saa taistella tosissaan ja pitkään että on makaroonia ja katto pään päällä?

Onnellinen odotus my ass.
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

ninnithequeen kirjoitti:Kukaan muu kuin neuvolatäti ei soita ja kysy miten voit. Hää oli kyllä vallan järkyttynyt kun mitään tukiverkostoa ei kertakaikkiaan vaan ole.
Hyvä kun sentään hän! ...
Missä sun ystävät on?
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Kukaan muu kuin neuvolatäti ei soita ja kysy miten voit. Hää oli kyllä vallan järkyttynyt kun mitään tukiverkostoa ei kertakaikkiaan vaan ole.
Hyvä kun sentään hän! ...
Missä sun ystävät on?
No en mä oikeen muita nää kun vanhaa kaveria joka asuu naapuritalossa, hoidan sen mukulaa välillä Nitan kanssa, ovat samanikäsiä.

Onhan noita kavereita, mutta ei ne juur soittele elleivät tarvii jotain. Nimimerkillä kuuntelin eilen tunnin ystävättären sydänsuruja...

Kotihomo kävi pikakahvilla perjantaina ja broidi toi pari viikkoo sitte telkkarin lainaks mun räjähtäneen töllön tilalle. Ja Ukkokulta kävi laittaa verhot taas paikalleen sunnuntaina. Juu.

En mä mihkään pääse, pennittä on vaikea kulkea.
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Onpa tyhmää... Mulle tuli niin sellanen fiilis jostain, ettei tuollaisesta selviä yksin. Kun oikein mistään ei...

Mistä löytyis joku, jonka kanssa jakaa ja vaikka märehtiä? Ite löysin Citystä joskus vahingossa kohtalotoverini. En siis ollut missään vaiheessa odotusta ilman perheen tukea tai ystäviä, mutta netin kautta saatu toisen yksin odottavan ihmisen kanssa jaettu jeesas hillittömästi. Meillä sattu olemaan nää exä-sun-muut-kuviot niin samat.

Täytyykin kertoa sille heti, en oo muistanu aikoihin...

Jaksamista ninni. Jos et olis noin depikses, soittaisit nyt sille ystävättärelle, jota eilen kuuntelit tunnin. Eikö? Voisit ehkä soittaa, vaikkei olo miksikään muuttuiskaan?
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti: Jaksamista ninni. Jos et olis noin depikses, soittaisit nyt sille ystävättärelle, jota eilen kuuntelit tunnin. Eikö? Voisit ehkä soittaa, vaikkei olo miksikään muuttuiskaan?
No en tod. soita. Se kun kitisi jo eilen että oon sille 10 euoa velkaa.

Eikä mulla ole ees puheaikaa, yllätys. Hah.
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Mikä rahasumma muuttais elämän paremmaks just nyt?
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mikä rahasumma muuttais elämän paremmaks just nyt?
Paljonko maksaa aikakone ja siirto vuoteen 2008?
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Kai Nalo kirjoitti:
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Mikä rahasumma muuttais elämän paremmaks just nyt?
Paljonko maksaa aikakone ja siirto vuoteen 2008?
Millä onnistuu sysäämään menneet mielestä ja keskittymään itsensä ja lastensa hyvään oloon?
Vastaa Viestiin