Päivän uutiskatsaus

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

http://www.iltalehti.fi/viihde/200903309324481_vi.shtml

Kuka voittaa? Kuka on Charles Plogman?
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 3989
Liittynyt: 19.08.2005 14:09
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja annepa »

sanctus kirjoitti:
annepa kirjoitti:Maahanmuuttajista ei saa sanoa pahaa sanaa (vaikka kantasuomalaisista saa). Islamista ei saa sanoa pahaa sanaa (vaikka kristinuskosta saa).
Luemme ilmeisesti jotensakin eri viestimiä, sillä ymmärtääkseni Islamin lähteiden tulkintaan nojaavaan väkivaltaan on otettu aina kielteinen ja vähintäänkin moraalisesti tuomitseva kanta.
Emme ole. Islamin lähteiden tulkintaan nojaava väkivalta ja islam ovat eri asioita. Käsittääkseni.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Avatar
JoeB
Kitinän uhri
Viestit: 776
Liittynyt: 22.02.2006 19:06
Paikkakunta: ~ 60°N 25°E

Viesti Kirjoittaja JoeB »

Frederik Krueger kirjoitti: Niin, oliko kotouttaminen huono idea vai ei? Eivätkö kieli- ja kulttuurikurssit ole aika keskeinen osa ns. kotouttamista.

Anna joitakin esimerkkejä mitä osia ns. kotouttamisesta pitäisi mielestäsi poistaa, jatketaan keskustelua sitten siitä.
Kotouttamisen tarkkaa sisältöä en pysty sanomaan kun siitä ei kunnolla tietoa löydy mutta:

http://www.kunnat.net/attachment.asp?pa ... 331;144354
"kotoutumiskoulutuksen kustannuksiksi arvioidaan nykyiselle kohderyhmälle ja laajuudella 28 - 30 milj. euroa"

Miten voi maksaa noin tolkuttomasti? Tuossa täytyy olla jotain kovin arvokasa mukana.
Frederik Krueger kirjoitti:
Jos ei ihminen niillä tiedoilla kotiudu niin hankalaa on ja ei häntä silloin oikeastaan täällä tarvitakkaan.
Puhummeko pakolaisista, vai työperäisestä maahanmuutosta? Turvapaikan myöntämisen ideana ei käsittääkseni ole ainakaan ensisijaisesti se "tarvitaanko" kyseistä henkilöä täällä, ainakaan ei mielestäni pitäisi olla. Ei suomalaisia sotalapsiakaan varsinaisesti tarvittu Ruotsissa, aivan varmasti olisivat pärjänneet ilman, silti niitä otettiin vastaan.
Tuo kotiutumattomuus ja siitäsyystä poislähtö koskee itseasiassa kumpaakin ryhmää ei pakolaisena tulevat varmaankin käyttävät sitä hanakammin hyväkseen. Mutta eteenkin turvapaikan saanut henkilö pitäisi olla hyvin tarkka siitä ettei käytä turvapaikkansa vieraanvaraisuutta hyväksen sillä mielestäni isännillä on täysi oikeus potkia sopeutumaton vierailija pois mikäli hän ei käyttäydy vieraalle sovinnaisella tavalla. Vierasmaalaisissa rikollisissa on se hyvä puoli että heidät voidaan karkoittaa pois.

Kerroppa onko nykyisten pakolaisten vastaanottamisesta pääosin mitään hyötyä kenellekkään (poislukien pakolainen itse sekä hänet tänne rahalla järjestänyt taho). Helpotan vähän mitä ajan takaa, aiemmat esim vietnamilaiset, heistä on hyötyä kun perustivat liikkeitään Suomeen ja sitä kautta työllistyivät itse ja jopa muutaman muunkin en muista kuulleeni kovinkaan paljoa heistä negatiivis sävytteisesi. Nykyinen materiaali vain ei tunnu saavan mitään edes sen suuntaista aikaiseksi.
Miten se auttaa lähtömaata että kyvykkäimmät ihmiset lähtevät maasta pois?
Suomesta lähtivät lapset pakoon ruotsiin, tänne sensijaan tulee about parikymppisen näköisiä miehiä (jotka keskimäärin kuitenkin ovat kuulemma tietysti alaikäisiä koska perhe pitää tietty saada mukaan myöhemmin). Ei yksikään Suomen sotalapsista halunnut perhettään yhdistettävän Ruotsiin vaan ideana oli että lapsi tulee takaisin Suomeen kun vanhemmat ovat lopettaneet sotimisen.

Miten se auttaa lähtömaata että potenttiaalisesti siellä auttamiseen menevät rahat hyödyttävät vain muutamaa sieltä pois lähtevää ihmistä?
Frederik Krueger kirjoitti:
Aina voi myös palata takaisin / vaihtaa toiseen maahan jos ei viihdy.
Sanomattakin selvää. Kotouttamisen ideana kuitenkin lienee pyrkimys vähentää maahanmuuttajien ja valtaväestön välisiä kulttuuritörmäyksiä tms., joten osittain kyse kai on myös valtaväestön viihtyvyydestä. Onko tämä mielestäsi turha ja jopa epätoivottava tavoite?
Tavoite on hyvä ja kunniallinen, kysymys kuuluu vain kustannuksista, ja siitä paljonko hihnaa annetaan kulttuureilleen toteuttaa omia tarpeitaan.

Frederik Krueger kirjoitti: Ihan normaalia, aivan kuten Yhdysvalloissa on edelleen esim. suomalaisyhdyskuntia. Pitäisikö Chinatown-tyyppisiä ratkaisuja mielestäsi pyrkiä aktiivisesti välttämään jollain tavoin? Auttaako "kotouttaminen" tässä pyrkimyksessä, esim. kielikurssit ja ohjaava neuvontatoiminta?
Ei tunnu auttavan, omien parissa on kiva olla, sitten tulee vain vääjäämättä Ruotsin kaltainen tilanne siellähän on hyvin paljon suvaittu ja oltu humaaneja olisiko se kiva vaihtoehto.
Frederik Krueger kirjoitti:
Lähinnähän siinä eniten kaikkia nyppii se kun käsitellään ilmiselvän tuntuisia tapauksia pitkään ja hartaasti eikä ko henkilö saa tehdä oikein mitään paitsi idlata ja ylläpito maksaa.
Väärinhän tuo on. Minulla ei ole mielessä tällaisia yksittäistapauksia, joten voitko antaa esimerkkejä päivänselvistä tapauksista joihin olet tutustunut lähemmin?
http://www.migri.fi/download.asp?id=tup ... 1162081D0F}

"Vuonna 2008 käsittelyaika kaikkien hakemusten osalta oli 127 vuorokautta (vuonna 2007: 206 vrk)8. Normaalissa menettelyssä ratkaistujen hakemusten käsittely kesti noin 176 vuorokautta (vuonna 2007: 275 vrk) ja nopeutetussa menettelyssä 57 vuorokautta
(vuonna 2007: 90 vrk). "

Nopeutetussa on kyseessä siis ilmiselvät tapaukset (pakolaisneuvonta ry:n sivuilta seuraava nopeutetun käsittelyn vaatimukset)

"1) hakija hakee turvapaikkaa Suomesta toisen kerran jo saatuaan kielteisen päätöksen,
2) jos hakija on tullut Suomeen ns. turvallisesta alkuperämaasta tai
3) jos hakemus katsotaan ilmeisen perusteettomaksi.
"
ilmiselviin tapauksiin siis kulutetaan lähes 2kk aikaa kun oikea määrä olisi about 1pv max, alas on toki tultu kuukauden verran mutta kuitenkin.

2005 tiedotteen mukaan keskimääräinen pakolainen saapuu laivalla ruotsista, toiseksi suurin tuloraja on Venäjä, ei fyysisesti ruotsin alueelta tuleva voi pyytää täältä turvapaikkaa se on tehtävä jo Ruotsissa jälleen 5 min käsittely ja ohjaus takaisin Ruotsin puolelle.

Tänään ei jaksa pidemmälle, mutta ehkä tässä vähän pohjaa.

Yleisesti ottaen, työperäinen maahanmuutto on jees, sen edistämiseksi voi jopa nähd jonkin verran efforttia johtuen siitä että sen edut ovat suuremmat kuin haitat yleensä kansantaloudellisestikkin. Pakolaisuuden kulut ja haitat pitäisi saada paremmin kuriin ja helpoiten se käy kun ko ihmisiä avustetaan heidän kotimaassaan eikä täällä jossa hintataso kaikessa on moninkertainen.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Came here for school, graduated to the high life
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 9426
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Yliuuttunut ja liian pieni hurmossetä.
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3029
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Viesti Kirjoittaja Lilo »

^ "...ReVa-puolueen puheenjohtaja Jorma Mela kertoo."

Tää on aprillipila.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2579
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay »

Lilo kirjoitti:^ "...ReVa-puolueen puheenjohtaja Jorma Mela kertoo."

Tää on aprillipila.
Taidat olla itte aprillipila..
Nyt penikseni on fantastinen!
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Punto menetti perän mutta sai uuden keulan!
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Pyyhin Netikettiin..
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009040 ... 9_uu.shtml

Kaipaan feministien ja pedofiilejä inhoavien kärkkäitä kannanottoja. En tosin pidätä hengitystäni odotellessa.

Hmm, pitäisiköhän Jammunkin vaan kääntyä tiettyyn nimeämättömään uskontoon niin avot.
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 6781
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

On ainakin yksi aihealue, missä Kepu ei petä koskaan. Vesien itsepintainen pilaamisvimma nyt tiedetään, mutta kyllä näitä tekoja alkaa olla muitakin sen verran, että Kepun äänestäminen voitaisiin julistaa ympäristörikokseksi, josta tuomio on kovempi kuin Karalahden velkojenmakselusta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

urpiainen kirjoitti:On ainakin yksi aihealue, missä Kepu ei petä koskaan. Vesien itsepintainen pilaamisvimma nyt tiedetään, mutta kyllä näitä tekoja alkaa olla muitakin sen verran, että Kepun äänestäminen voitaisiin julistaa ympäristörikokseksi, josta tuomio on kovempi kuin Karalahden velkojenmakselusta.
Väännä rautalangasta mikä tässä on ongelmana? Se, että ei ensimmäistä kertaa pakoteta hallintoalamaista vaan maanitellaan rahalla?
Came here for school, graduated to the high life
sanctus

Viesti Kirjoittaja sanctus »

exPertti kirjoitti:Väännä rautalangasta mikä tässä on ongelmana? Se, että ei ensimmäistä kertaa pakoteta hallintoalamaista vaan maanitellaan rahalla?
Vanhasen perusteella ongelmana näyttäisi olevan se, että sopimuksen varainen suojelu aiheuttaa liiallista rahan menoa. Toki voimme pohtia edelleen sitä, mikä on kieltämisen ja sopimisen välinen suhde silloin, jos kieltoa perustellaan rahan vähyydellä.

Keskusta on kuulemma päättänyt ulkoistaa Helsingin piiritoimiston "jonnekin sinne niin". Asia on sinänsä hieno uutinen, sillä kyseessä lienee ainoa alueellistamispäätös, jolla ei ole mitään negatiivisia vaikutuksia Helsingin elinkeinoelämään. Taputamma tahdissa.
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

exPertti kirjoitti: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009040 ... 9_uu.shtml

Kaipaan feministien ja pedofiilejä inhoavien kärkkäitä kannanottoja. En tosin pidätä hengitystäni odotellessa.
Kyseiset muslimitytöt tulisi pikimmiten karkoittaa takaisin maihin mistä sitten ovat "tulleetkaan"! Sillä he välttäisivät pakkonaittamisen, tai jotain.

Joskus yritän ymmärtää "maahanmuuttokriitikoiden" logiikkaa, mutta joudun kerta toisensa jälkeen nostamaan käteni pystyyn. Ei sellaista voi tajuta mitä ei ole olemassakaan.

Olen nähnyt lähempää erään Suomessa ja Ruotsissa asuneen/asuvan kurditytön tapauksen, hän vältti naittamisaikeet ja sai sovittua asiat vanhempiensa (lähinnä isänsä) kanssa. En tiedä olisiko onnistunut "alkuperäismaassa".
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Monsieur Manala

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala »

Frederik Krueger kirjoitti:
exPertti kirjoitti: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009040 ... 9_uu.shtml

Kaipaan feministien ja pedofiilejä inhoavien kärkkäitä kannanottoja. En tosin pidätä hengitystäni odotellessa.
Kyseiset muslimitytöt tulisi pikimmiten karkoittaa takaisin maihin mistä sitten ovat "tulleetkaan"! Sillä he välttäisivät pakkonaittamisen, tai jotain.

Joskus yritän ymmärtää "maahanmuuttokriitikoiden" logiikkaa, mutta joudun kerta toisensa jälkeen nostamaan käteni pystyyn. Ei sellaista voi tajuta mitä ei ole olemassakaan.
No mut hei, onneksi se kritiikki alkaa pikku hiljaa olemaan laitonta.

Kansainvälinen laki sananvapautta vastaan. Nyt voi Freddiekin jo olla tyytyväinen!
Duck

Viesti Kirjoittaja Duck »

Monsieur Manala kirjoitti:No mut hei, onneksi se kritiikki alkaa pikku hiljaa olemaan laitonta.
Kansainvälinen laki sananvapautta vastaan.
Nyt ateistienkin kannattaa julistaa vakaumuksensa uskonnoksi!
Bhven

Viesti Kirjoittaja Bhven »

Jussi Halla-aho pahoittelee sanomisiaan.

http://www.halla-aho.com/scripta/pahoitteluni.html
Avatar
Teraslilja_m
Kitisijä
Viestit: 1177
Liittynyt: 30.10.2005 15:31
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teraslilja_m »

Kärsitkö tinnituksesta? Ei hätää... kunhan jaksat odottaa :)

Stem Cells Could Regenerate Inner Ear Hairs—and Hearing
Stem cells may one day provide a cure for deafness, if scientists can build on recent experiments in which a British research team grew the very delicate hair cells of the inner ear from fetal stem cells. These inner ear cells are crucial for hearing but are also irreplaceable and extremely frail. The new study marks the first time they’ve been grown in a laboratory.
Life is complex, it has real and imaginary parts.
Avatar
Teraslilja_m
Kitisijä
Viestit: 1177
Liittynyt: 30.10.2005 15:31
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teraslilja_m »

Bhven kirjoitti:Jussi Halla-aho pahoittelee sanomisiaan.

http://www.halla-aho.com/scripta/pahoitteluni.html
Ei tuo kovin pahoittelevalta vaikuttanut ;-)
Life is complex, it has real and imaginary parts.
Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3484
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies »

No nyt sitten selvisi millä ne sodat voitettiin. Yllättäen eväinä muutakin kuin ruisleipää ja suomalaista sisua ;D

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hero ... 5244950759

Mutta siis tosissaan, kaikki mainittu oli vanhaa dataa alan harrastajille, mutta todella mukavaa nähdä Virallisessa Totuudessa myös tuosta aiheesta.

Asiaa hiukan sivuaa viime viikon MOT, jossa käsiteltiin lääkekannabiksen vaikeaksi tehtyä saatavuutta. Kyllä hävetti katsoa ylilääkäriä sopertelemassa jotain " mutta kun se on huume ja ei ratkaise tätä asiaa ", kun kysyttiin että miksei MS-potilaat saa lääkkeitään, vaikka on lailliset reseptit ja luvat ja se toimii selvästi.

Pitäisi sitten kiskoa addiktoivia ja toimintakyvyn lamaavia opiaatteja mielumin, kuin polttaa / syödä kannabista, jonka sivuvaikutukset kyseisen lääkärin mukaan on niinkin massiiviset kuin : euforia.

Vai olisiko ihan oikea syy haluamattomuutee,n ettei heinällä ole niin poskettomia myyntikatteita kun ihmiset voi tehdä sitä ihan itse.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

Bhven kirjoitti:Jussi Halla-aho pahoittelee sanomisiaan.

http://www.halla-aho.com/scripta/pahoitteluni.html
Oli muuten loistavaa kun jutussa mainittu heppu tuli valehtemaan seuraavana päivänä, että musta olikin valkoista ja ai juu teillähän laki olikin eri oli se vihitty varmasti 16. Sille on vissiin ihan oikea termikin ko. uskonnossa jonka suomennos on tyyliä "On oikeutettua salata totuus tai valehdella suojellakseen omaa uskontoaan".
Came here for school, graduated to the high life
Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 21470
Liittynyt: 08.02.2008 13:51

Viesti Kirjoittaja exPertti »

http://www.talouselama.fi/uutiset/article268532.ece

Lasia myös Atrian broilereissa ja Pagenin leivissä?

Ei helvetti.
Came here for school, graduated to the high life
Chap

Viesti Kirjoittaja Chap »

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1672107

Eiköhän se Lilius opi tästä, ettei kannatta purra kättä, joka häntä kurittaa.
elco

Viesti Kirjoittaja elco »

Chap kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1672107

Eiköhän se Lilius opi tästä, ettei kannatta purra kättä, joka häntä kurittaa.
Ironia-o-meter ei ehkä toimi, mutta eiköhän se tuosta lähinnä opi, että kannattaa tietty purra. Miihkaili nimittäin lypsää tuolla 1v 10kk miljuunaliksan rupuisen 400ke eläkkeen sijaan. Voisi melkein luulla, että tämäkin rähinä on mietitty juttu.
Vastaa Viestiin