Mitä teillä Tänään syödään?

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Jauhelihasta jotain. Ideoita?
Avatar
AnaisJune
Kitinä paheena
Viestit: 38
Liittynyt: 17.08.2008 7:58
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja AnaisJune »

J-pihvit haudutettuna aurajuustokastikkeessa?

Jauhelihasta muotoillaan pihvit ilman mitään mausteita tms. paistetaan pinta ruskeaksi pannulla rasvassa. Maustetaan molemmin puolin rouhitulla viherpippurilla tai mustapippurilla. Viherpippuria saa laittaa PALJON. Ruokalusikallisen. Kaadetaan päälle ruokakerma. Ja murustellaan kermaan mukaan aurajuusto. Annetaan hautua hissukseen lämpimällä levyllä, kastiketta välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa siihen, ja lihasneste pihveistä tirisee mukaan.

Kun pihvit ovat kutistuneet kypsiksi, ja kastike saostunut, tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

PS meillä syödään just cesar-salaattia kanalla.
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

Syötiin.
Sovellettua "moussakaa", jossa munakoiso oli korvattu kesäkurpitsalla. Hyvää oli.
Miehenmalli
Kitinäaddikti
Viestit: 57
Liittynyt: 11.08.2007 13:19
Paikkakunta: Pornainen

Viesti Kirjoittaja Miehenmalli »

Vaimo käskee sanoa että munakoiso on hänen SUURI herrku!
Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

NegaDuck kirjoitti:Tempaisin taas Kitchen Joy -mikroaterian lounaaksi. Täytyy nyt uudelleen kehua, nää oikeesti toimii. Pakasteruokien sulatus-lämmitykseen menee toki enemmän energiaa kuin jääkaappilämpimän aterian lämmitykseen. Mutta vastapainona, pakasteita kun ovat, ne säilyvät hyvin kuukausia ilman säilöntäaineita.
Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin? Pakaste jäähdyttää jääkaappia säästäen jääkaapin sähkönkulutusta. Toisen kerran sähköä sitten säästetään tietenkin siinä vaiheessa, kun itse ateria lämmitetään vähemmällä energialla kuumaksi. Ja vaikka et ihan heti vuorokauden kuluttua haluaisi sitä syödäkään, niin kyllä sulle silti jää muutaman päivän marginaali siihen minkä ajan se säilyy ihan hyvin jääkaappilämmössäkin.

Miehenmalli kirjoitti:Vaimo käskee sanoa että munakoiso on hänen SUURI herrku!
Käskeekö vaimo nyt puhumaan ala- vai yläpään SUUREN hullaannuksen puolesta?
Quinevere

Viesti Kirjoittaja Quinevere »

Valmiskaalilaatikkoa. Paskat sitä itselleen jaksa kokata.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Vuorossa Mozzarella-Feta-salaatti;

Pohjalla jää-tammenlehvä-salaatit, lisänä tomaatti-kurkku-paprika--sipuli-varsiselleri-tuoreet herneet, siihen 150g revittyä mozzarellaa ja 50g feta-kuutioita, päälle silputtua tilliä ja maissia, ripaus suolaa ja pari nopeaa pyöräytystä neitsyt-oliiviöljyä!

Kuva

Enjoy! :wink:
Pyyhin Netikettiin..
SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

Sulatin jääkaapin pakastelokerossa yli puoli vuotta loikoilleet mansikat. Kai ne on vielä syötäviä?

Muistin samalla, että mullahan lojuu jossain kaapin pohjalla vaniljakastikepussukoita, jotka sekoitetaan maitoon. Ne oli päivätty viime huhtikuulle, kai ne on vielä syötäviä?

Jollen enää palaa vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ne eivät olleet syötäviä.
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

^On ja on
:D
Rouva Pupu

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Mulle tulee munakoisosta mieleen Geep!
SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

Bliss kirjoitti:^On ja on
:D
On and on. Söin jo puolet kyseisestä sotkusta, ainakaan vielä ei puske ulos sen enempää mansikkaa kuin koiranputkeakaan. Loput puolisen kiloa iltapaksi.
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

Koska äitini lahjoitti koemaistettavaksi purkillisen ihan liian hyvää, itsetehtyä omena-päärynäsosetta, piti sen seuraksi paistaa vaniljapannari. Syötiin siis ipanan kanssa illalla sitä ja nyt on lievä ähky. :P
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Tonnikalapastasalaattia valkosipulikastikkeella.
The great club outshines the individual, always and forever.
Stinky

Viesti Kirjoittaja Stinky »

Jotain lisää vain vesi- pastasienihässäkkää :oops:
Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Rouva Pupu kirjoitti:Mulle tulee munakoisosta mieleen Geep!
Sama vika, mistähän johtuis? Kesäkurpitsakuningatar (sopis hyvin tohon kuvan yläpuolelle sille).
<--
NegaDuck

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä. En tosiaan tiedä satavarmasti, mutta luulisin että se liittyy pakastusmenetelmään, ja pelkään että ateria menisi pilalle jääkaapissa.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Perunamuussia ja jauhelihakastiketta. Ja palajon aitoa voita molempiin! Lisänä salaattia ja Kestileipää.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Lounas 220808 klo 11.55

Kuva
Viimeksi muokannut Niba, 26.08.2008 15:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Iltapalaksi vähän salaattia..

Kuva
Pyyhin Netikettiin..
Bliss

Viesti Kirjoittaja Bliss »

Jauhlihakeittoa (pikaruokaa, laiskotti taas vaihteeksi...)
Iltapalaksi söin salaattia (jääsalaatti, kurkku, tomaatti, ananas, raejuusto) ja pahvinäkkäreitä (Cracotte) valkosipulituorejuustolla ja kurkulla.
Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

NegaDuck kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä.
No huh mikä nirsoilija. :D

Mä teen aina ison läjän vihannesriisiä kerralla ja pakastan + syön sitä pikku hiljaa viikonkin verran, enkä kyllä ole huomannut moisia kalseuksia maussa. Säilytettävä riisi kannattaa keittää reilussa vedessä ja huuhdella ihan kuten pastakin keittämisen jälkeen.
Avatar
Pulkannaru
Kitisijä
Viestit: 4792
Liittynyt: 28.07.2008 22:31
Paikkakunta: Jäässä

Mitä teillä Tänään syödään?

Viesti Kirjoittaja Pulkannaru »

Eilinen ruokailu oli aika runsasta, kiitos ison pihvin ja lisukkeiden.

Aamupalaksi 2 lasia vettä. Nyt päivällä grillistä: broileria ja kesäkurpitsaa. Molemmat eri folionyyteissä. Salaattia (salaateja,tomaattia,kurkkua,paprikaa,mozarellaa,oliiveja ja kevyttä salaattikastiketta). Taivaallista :dream:
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 15901
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Vähän savulohisalaattia Lounaaksi? Kyllä!

Kuva
Pyyhin Netikettiin..
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Ttu ranskalaisia ja jauhelihapihvejä :evil:

Perhe tuli eilenkin niin myöhään, herkkupihvien ääreen, että tänään en ala gourmeeta vetämään siksi että syyään telkkarin eessä ku Simpsonit tulee, tana.

Josko huomenna se ihana kalakeitto sitte ja ihan pöydän ääressä koko poppoo?
Rouva Pupu

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Pekoniin käärittyä possun sisäfilettä, perunoita, punaviinikastiketta, fetasalaattia.
Vastaa Viestiin