Mitä teillä Tänään syödään?
J-pihvit haudutettuna aurajuustokastikkeessa?
Jauhelihasta muotoillaan pihvit ilman mitään mausteita tms. paistetaan pinta ruskeaksi pannulla rasvassa. Maustetaan molemmin puolin rouhitulla viherpippurilla tai mustapippurilla. Viherpippuria saa laittaa PALJON. Ruokalusikallisen. Kaadetaan päälle ruokakerma. Ja murustellaan kermaan mukaan aurajuusto. Annetaan hautua hissukseen lämpimällä levyllä, kastiketta välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa siihen, ja lihasneste pihveistä tirisee mukaan.
Kun pihvit ovat kutistuneet kypsiksi, ja kastike saostunut, tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
PS meillä syödään just cesar-salaattia kanalla.
Jauhelihasta muotoillaan pihvit ilman mitään mausteita tms. paistetaan pinta ruskeaksi pannulla rasvassa. Maustetaan molemmin puolin rouhitulla viherpippurilla tai mustapippurilla. Viherpippuria saa laittaa PALJON. Ruokalusikallisen. Kaadetaan päälle ruokakerma. Ja murustellaan kermaan mukaan aurajuusto. Annetaan hautua hissukseen lämpimällä levyllä, kastiketta välillä sekoitellen, jotta juusto sulaa siihen, ja lihasneste pihveistä tirisee mukaan.
Kun pihvit ovat kutistuneet kypsiksi, ja kastike saostunut, tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
PS meillä syödään just cesar-salaattia kanalla.
-
- Kitinäaddikti
- Viestit: 57
- Liittynyt: 11.08.2007 13:19
- Paikkakunta: Pornainen
Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin? Pakaste jäähdyttää jääkaappia säästäen jääkaapin sähkönkulutusta. Toisen kerran sähköä sitten säästetään tietenkin siinä vaiheessa, kun itse ateria lämmitetään vähemmällä energialla kuumaksi. Ja vaikka et ihan heti vuorokauden kuluttua haluaisi sitä syödäkään, niin kyllä sulle silti jää muutaman päivän marginaali siihen minkä ajan se säilyy ihan hyvin jääkaappilämmössäkin.NegaDuck kirjoitti:Tempaisin taas Kitchen Joy -mikroaterian lounaaksi. Täytyy nyt uudelleen kehua, nää oikeesti toimii. Pakasteruokien sulatus-lämmitykseen menee toki enemmän energiaa kuin jääkaappilämpimän aterian lämmitykseen. Mutta vastapainona, pakasteita kun ovat, ne säilyvät hyvin kuukausia ilman säilöntäaineita.
Käskeekö vaimo nyt puhumaan ala- vai yläpään SUUREN hullaannuksen puolesta?Miehenmalli kirjoitti:Vaimo käskee sanoa että munakoiso on hänen SUURI herrku!
Vuorossa Mozzarella-Feta-salaatti;
Pohjalla jää-tammenlehvä-salaatit, lisänä tomaatti-kurkku-paprika--sipuli-varsiselleri-tuoreet herneet, siihen 150g revittyä mozzarellaa ja 50g feta-kuutioita, päälle silputtua tilliä ja maissia, ripaus suolaa ja pari nopeaa pyöräytystä neitsyt-oliiviöljyä!
Enjoy!
Pohjalla jää-tammenlehvä-salaatit, lisänä tomaatti-kurkku-paprika--sipuli-varsiselleri-tuoreet herneet, siihen 150g revittyä mozzarellaa ja 50g feta-kuutioita, päälle silputtua tilliä ja maissia, ripaus suolaa ja pari nopeaa pyöräytystä neitsyt-oliiviöljyä!
Enjoy!
Pyyhin Netikettiin..
Sulatin jääkaapin pakastelokerossa yli puoli vuotta loikoilleet mansikat. Kai ne on vielä syötäviä?
Muistin samalla, että mullahan lojuu jossain kaapin pohjalla vaniljakastikepussukoita, jotka sekoitetaan maitoon. Ne oli päivätty viime huhtikuulle, kai ne on vielä syötäviä?
Jollen enää palaa vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ne eivät olleet syötäviä.
Muistin samalla, että mullahan lojuu jossain kaapin pohjalla vaniljakastikepussukoita, jotka sekoitetaan maitoon. Ne oli päivätty viime huhtikuulle, kai ne on vielä syötäviä?
Jollen enää palaa vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ne eivät olleet syötäviä.
En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä. En tosiaan tiedä satavarmasti, mutta luulisin että se liittyy pakastusmenetelmään, ja pelkään että ateria menisi pilalle jääkaapissa.Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
No huh mikä nirsoilija.NegaDuck kirjoitti:En ole kokeillut, mutta arveluttaa hieman tuo ateriassa oleva riisi. Sillä ainakin perinteiseen suomalaiseen tapaan keitetty riisi menee jo parin tunnin jääkaappisäilytyksellä todella kalsean makuiseksi eikä enää mikrottamalla tokene. Kitchen Joy -aterian riisi taas tuntuu lämmityksen jälkeen kuin vastakeitetyltä.Herra Manala kirjoitti:Vaan jos tiedät suurinpiirtein etukäteen mitä/miten syöt, miksipä et ottaisi moista ateriaa jääkaappiin yläosastolle sulamaan vuorokautta aiemmin?
Mä teen aina ison läjän vihannesriisiä kerralla ja pakastan + syön sitä pikku hiljaa viikonkin verran, enkä kyllä ole huomannut moisia kalseuksia maussa. Säilytettävä riisi kannattaa keittää reilussa vedessä ja huuhdella ihan kuten pastakin keittämisen jälkeen.
- Pulkannaru
- Kitisijä
- Viestit: 4792
- Liittynyt: 28.07.2008 22:31
- Paikkakunta: Jäässä
Mitä teillä Tänään syödään?
Eilinen ruokailu oli aika runsasta, kiitos ison pihvin ja lisukkeiden.
Aamupalaksi 2 lasia vettä. Nyt päivällä grillistä: broileria ja kesäkurpitsaa. Molemmat eri folionyyteissä. Salaattia (salaateja,tomaattia,kurkkua,paprikaa,mozarellaa,oliiveja ja kevyttä salaattikastiketta). Taivaallista
Aamupalaksi 2 lasia vettä. Nyt päivällä grillistä: broileria ja kesäkurpitsaa. Molemmat eri folionyyteissä. Salaattia (salaateja,tomaattia,kurkkua,paprikaa,mozarellaa,oliiveja ja kevyttä salaattikastiketta). Taivaallista
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.