Kovin harvassa ruokalassa/ravintolassa vaan tuntuu enää tänä päivänä olevan edes tummaa leipää leipäkoreissa. Jotain ranskanleipää kyllä löytyy ja jos oikeen hyvä munkki on, niin jotain, johon on jotain jyviäkin saatu sekaan, mutta tumma leipä tuntuu olevan jotenkin kortilla. Silloin jopa se pastakin voi olla parempi vaihtoehto kuin puputtaa sitä vaaleaa pullamössöä.sivustahuutaja kirjoitti:Oma vinkki kaikille: vaikka ruokala olisi kuinka surkea, niin leipää, saakutisti salaattia, lounasruuasta valikoiden proteiinia ja lopuksi koko homma kannattaa maustaa esim. oliiviöljyllä tms. Ihan kohtuullisen noista saa kun välttelee sitä ylikypsää pastaa ja kumiperunoita, joita joka paikassa saisi kuitenkin.
Työ/opistelupaikkaruokailu
Itse käyn usein kotona syömässä kesken työpäivän (kuten nyt). Jos tuntuu että on tiukka aikataulu niin sitten yritän ottaa lennosta jotain nopeaa. Myös ravintoloissa tulee käytyä, jos sellainen sattuu sopivasti eteen.
Aina ravinteelissa. Usein yhdistetään poikien kanssa lounasreissu keikkareissuun, jolloin yksi reissu-sana tippuu pois, kätevää.
Mutta itselläni eväät eivät tule kyseeseen jo pelkästään sen vuoksi, että tarvitsen tasokasta vaihtelua dieettiini. Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka viitsivät syödä samaa settiä kotona ja töissä. Kuitenkaan isolle osalle kyse ei ole taloudellisesta pakosta. Monipuolisen ja ravitsevan sekä etenkin riittävän tukevan lounaan kun saa 5-7 eetulla. Työporukallani on kierrossa reilut 10 lounaspaikkaa ympäri Tamperetta siroteltuna, jotta vältyttäisiin kylästymiseltä. ...silti usein huomataan, että joku paikka tökkii ja tarttis löytyy uusi mesta valikoimiin.
Kysynkin, miten ihmeessä vältytte ruokakuolemalta syömällä eväät töissä?
Mutta itselläni eväät eivät tule kyseeseen jo pelkästään sen vuoksi, että tarvitsen tasokasta vaihtelua dieettiini. Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka viitsivät syödä samaa settiä kotona ja töissä. Kuitenkaan isolle osalle kyse ei ole taloudellisesta pakosta. Monipuolisen ja ravitsevan sekä etenkin riittävän tukevan lounaan kun saa 5-7 eetulla. Työporukallani on kierrossa reilut 10 lounaspaikkaa ympäri Tamperetta siroteltuna, jotta vältyttäisiin kylästymiseltä. ...silti usein huomataan, että joku paikka tökkii ja tarttis löytyy uusi mesta valikoimiin.
Kysynkin, miten ihmeessä vältytte ruokakuolemalta syömällä eväät töissä?
Aina omat eväät. Lähin ruokala on avoinna vain lounasaikaan, ja on 300m päässä, maksaa 9,00€.
Meillä kun on töissä niin ihana systeemi, et jos ei oo toista työntekijää paikalla, et voi lähteä. Silti 30 min vähennetään palkasta.
Eli puhelimeen pitää vastata, asiakkaita pitää palvella, olit lounastauolla tai et, oli ruoka just lämmitetty mikrossa tai ei. Ihme että lähden sieltä.
Meillä kun on töissä niin ihana systeemi, et jos ei oo toista työntekijää paikalla, et voi lähteä. Silti 30 min vähennetään palkasta.
Eli puhelimeen pitää vastata, asiakkaita pitää palvella, olit lounastauolla tai et, oli ruoka just lämmitetty mikrossa tai ei. Ihme että lähden sieltä.
The great club outshines the individual, always and forever.
- McJanne
- Kitisijä
- Viestit: 8611
- Liittynyt: 13.11.2005 23:14
- Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!
PST! Lainopillisen neuvonantajan Tixin mukaan tähän ei saa vastata muuta kuin "Ei ole soveltuvaa työehtosopimusta"BettyB. kirjoitti:Toihan on laitonta. Miksi suostutte?Elppis kirjoitti:Meillä kun on töissä niin ihana systeemi, et jos ei oo toista työntekijää paikalla, et voi lähteä. Silti 30 min vähennetään palkasta.
Kirjoitan tätä alasti
- Frederik Krueger
- Kitisijä
- Viestit: 3760
- Liittynyt: 09.04.2008 10:49
- Paikkakunta: Häslinki
Jotenkuten ymmärrän perheellisillä jos edellisen päivän päivällistä jää yli, sitä lappaa mikroastiaan ja ottaa mukaan seuraavan päivän lounaaksi. No kuiteskin, oma päivälliseni oli tänään sipuli-herkkusieni-tonnikala-munakasta ja kasviksia, ja jotenkin ajattelin ettei se ole välttämättä kovin maukasta tai edes syömäkelpoista jos olisin tehnyt sitä isomman satsin ja laittanut osan jääkaappiin tai pakkaseen huomiseksi. Kerran pakastettua ja mikrossa uudelleenlämmitettyä munakasta, MMMM!nowaysis kirjoitti:Musta niitä eväitä on jotenkin ihan saakutin työlästä väsätä. Tai pitäis ostaa sillain ennakoivasti ruokaa, eikä se ehkäpä kuulu mun vahvuuksiin.
Taidan sittenkin satsata huomennakin 5,20€ laitoslounaaseen joka on ihan mukiinmenevää chili con carnea riisillä, kasviksia, ruisleipää ja marjajälkiruoka. On siellä myös kasvis-, kala-, pizza- ja salaattivaihtoehtoateriatkin, jos ei liha-ateriaa halua ottaa.
Pääkonttorin ruokalassa tosin oli paremmat valikoimat, liharuokia aina kahta eri vaihtoehtoa ja lisäksi wok-vaihtoehto, ja pizzavaihtoehtojakin pari erilaista roskaruokailijoille. Silti hinta sama 5,20€. Niin ja jos oli valmis maksamaan vähän extraa (jotain 7€ pintaan muistaakseni), pystyi ostamaan myös grillivaihtoehdon joka oli yleensä esim. naudan ulkofilettä kermaperunoilla. Pitäähän sitä valikoimaa olla herroille jotka pääkonttorissa työskentelevät, bulkkityöntekijöiden valikoimat ovat heikommat.
Onneksi taidan tänä vuonna päästä töihin takaisin saman ruokalan lähelle, vaikka voisihan sinne halutessaan päräyttää autolla nykyisinkin. Ei vaan jaksa.
Viimeksi muokannut Frederik Krueger, 18.08.2008 20:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Vastasin näkeväni nälkää työpäivän aikana. Valehtelin - en näe nälkää. Päivällä elän vedellä & kahvilla. Illalla saatan syödä salaatin & pähkinöitä, mikäli siltä tuntuu ja mikäli natsi-/armeija-/masokistimaisen lenkin jälkeen pystyy.
Lisäksi olen niin nihilisti-kuivaperse-pihi-kirjanpitäjä-paskiainen, että mielestäni minulla ei ole varaa laittaa ylettömiä määriä "turhuuteen" kuten työpaikkaruokailuun
.
Lisäksi olen niin nihilisti-kuivaperse-pihi-kirjanpitäjä-paskiainen, että mielestäni minulla ei ole varaa laittaa ylettömiä määriä "turhuuteen" kuten työpaikkaruokailuun

Syön ulkona. Melko usein työkohteen lähistöllä on jokin opiskelijaruokala, josta kuittaan lounaan hintaan 2.5/4.2€ ruokalajista riippuen. Melko usein syön erään ison firman laitosruokalassa, jossa pyrin luonnollisesti aina tekeytymään talon työntekijäksi ja syömään hintaan 5.2€. Joka toinen kerta joudun kuitenkin pulittamaan 7.5€ kun kusetukseni ei mene läpi tai esim. statukseni paljastavan vaatetuksen vuoksi sellaista ei kannata edes yrittää.
Jos joskus työskentelen pidempiä aikoja samassa kohteessa, jonka liepeiltä ei löydy puoli-ilmaista ravintoa, teen kotona viikon mällin sapuskaa ja roudaan sitä päivän kokoisissa erissä mukanani töihin. Näin käy tosin melko harvoin, moinen näpertäminen ei muutenkaan oikein istu porvarilliseen elämäntyyliini.
Jos joskus työskentelen pidempiä aikoja samassa kohteessa, jonka liepeiltä ei löydy puoli-ilmaista ravintoa, teen kotona viikon mällin sapuskaa ja roudaan sitä päivän kokoisissa erissä mukanani töihin. Näin käy tosin melko harvoin, moinen näpertäminen ei muutenkaan oikein istu porvarilliseen elämäntyyliini.