exPertti kirjoitti:Yksi syy läskiyteen nykyään on se, että elintarviketeollisuus haluaa myydä tuotteitaan eikä välittää asiakkaidensa terveydestä.
Tämä on erinomaisen totta, mutta minä ihmettelenkin niitä ihmisiä, en teollisuutta.
Plussana on vielä se, että sitten kun kaikki ovat läskejä voi alkaa myydä "hyvä sydän, light yms." tuotteita, joista saa vielä enemmän rahaa.
Light-tuotteet on yleensä myrkytetty aspartaamilla tai sitten niitä mainostetaan rasvattomina mutta ovat täynnä sokeria. Aspartaami sotkee muistaakseni insuliinitasoja ihan samalla tavalla kuin sokerikin, mutta on muuten myrkyllisempää ja munat putoo.
Jos oletetaan näin olevan mitä tehdä? Hyvä kysymys. Itse olen alkanut ostaa "hunajamarinoidun maailman" ohi maustamattomia lihoja.
Hyvä alku. Nuo "marinadit" sopii lähinnä peittämään syövän maun.
When I'm not lying I'm the most honorable man you'll know
exPertti kirjoitti:Yksi syy läskiyteen nykyään on se, että elintarviketeollisuus haluaa myydä tuotteitaan eikä välittää asiakkaidensa terveydestä.
Tämä on erinomaisen totta, mutta minä ihmettelenkin niitä ihmisiä, en teollisuutta.
Plussana on vielä se, että sitten kun kaikki ovat läskejä voi alkaa myydä "hyvä sydän, light yms." tuotteita, joista saa vielä enemmän rahaa.
Light-tuotteet on yleensä myrkytetty aspartaamilla tai sitten niitä mainostetaan rasvattomina mutta ovat täynnä sokeria. Aspartaami sotkee muistaakseni insuliinitasoja ihan samalla tavalla kuin sokerikin, mutta on muuten myrkyllisempää ja munat putoo.
Ihmisistä en tiedä. Yleistävä havainto naisista, jotka pitävät vaatteita joita ei olisi esteettisesti syytä on, että he yleensä myös haaveilevat miehistä joihin heillä ei ole mahdollisuutta. Kuvittelenko? Tulee näet heistä samanlainen olo kuin idolsin karsintoja katsoessa, että ehkä osalle heistä olisi äiti voinut kertoa totuuden ennen sinne menoa. Silläkin riskillä, että itsetunto kärsii.
Aspartaamia tulee kyllä käytetty. Varsinkin jogurteissa on tosi outoa, että mitä vähärasvaisempi tuote niin sitä makeampi. Onneksi nyt on näitä sekä että tuotteita markkinoilla. Esim. Valion Profeel. Tosin siinäkin on sokeri korvattu aspartaamilla jos se jotakuta häiritsee.
ninnithequeen kirjoitti:No miksi kaikki herkullinen on sitten niin lihottavaa ja epäterveellistä!!111
Evolutiivisesti aikaisemmin ei ole ollut yllin kyllin ruokaa, mutta energiaa on tarvittu kovasti*, mistä syystä nopeat energianlähteet kuten sokerit maistuvat meistä hyvältä. Tosin sekään sokeri ei ole aikaisemmin ollut muodossa, jossa sitä nyt teollisesti käsiteltynä ja kaikesta terveellisestä eroteltuna tarjoillaan, ja on saattanut tuoda mukanaan vähän muutakin kuin insuliinitason heilahtelua ja syödyn rasvan sitomista kehoon.
*armeijan käyneet tietää mistä mä puhun.
When I'm not lying I'm the most honorable man you'll know
ninnithequeen kirjoitti:^Mä tykkään enemmän suolaisista herkuista. Mikälie geenihäiriö, eikös naiset ole yleensä persoja juurikin makealle?
Ns. makea hammas on opittu juttu, ja siitä on aika helppo oppia myös pois. Kun on vaikkapa kuukauden ilman sokereita, sen jälkeen erityisen sokeriset murkinat ja vastaavat maistuvat ällöttävän makeilta (ilman totuttelua, mieltymyksen niihin kasvattaa nopeammin kuin vierottuu).
Lapitii kirjoitti:Joo, muut ei voi käsittää täst asiasta mitää.
Mä olen siviili.
Sulla on muuten koko kitinän sietämättömin avatar.
Viimeksi muokannut Newton, 06.08.2008 9:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
When I'm not lying I'm the most honorable man you'll know
Newton kirjoitti:Ns. makea hammas on opittu juttu, ja siitä on aika helppo oppia myös pois. Kun on vaikkapa kuukauden ilman sokereita, sen jälkeen erityisen sokeriset murkinat ja vastaavat maistuvat ällöttävän makeilta (ilman totuttelua, mieltymyksen niihin kasvattaa nopeammin kuin vierottuu).
Tätä olen kokellutkin joskus ja hämmästyksekseni sokerin poisjättäminen parantaa eniten hedelmien ja vihannesten makua. Ne alkavat jossakin vaiheessa maistua makeilta.
exPertti kirjoitti:Jos oletetaan näin olevan mitä tehdä? Hyvä kysymys. Itse olen alkanut ostaa "hunajamarinoidun maailman" ohi maustamattomia lihoja. Jostainhan on alettava.
Sama täällä, koska 99% valmiiksi marinoiduista lihoista ja broilereista on maustettu E621 natriumglutamaattipaatilla joka tunnetusti on saatanasta ja saa ihmiset ahmimaan yhä enemmän stuffia sisäänsä ja saa huonolaatuisenkin lihan maistumaan hyvältä. Karjaportin 500g marinoidut possunsuikaleet taisivat olla ainoa poikkeus jonka äkkiseltään huomasin, se oli aromivahvennevapaa.
Vaihdoin jopa Herra Snellmannin maksamakkaran HK:n vastaavaan, koska jälkimmäisessä ei ole kyseistä E621 "aromivahvenne"-kemikaalia toisin kuin edeltävässä.
Huomenna puolestaan syön ketsuppipullon, sisältöineen.
Newton kirjoitti:Ns. makea hammas on opittu juttu, ja siitä on aika helppo oppia myös pois. Kun on vaikkapa kuukauden ilman sokereita, sen jälkeen erityisen sokeriset murkinat ja vastaavat maistuvat ällöttävän makeilta (ilman totuttelua, mieltymyksen niihin kasvattaa nopeammin kuin vierottuu).
Tätä olen kokellutkin joskus ja hämmästyksekseni sokerin poisjättäminen parantaa eniten hedelmien ja vihannesten makua. Ne alkavat jossakin vaiheessa maistua makeilta.
Tähän aikaan vuodesta mä en muuta söiskään ku tuoreita vihanneksia, nuuh ne on hyviä nyt! Niin ja noita mansikoita tuolta pihalta, mutta ku niitä ei kauheen paljoo ole tullut ja laps pistelee parhaat punaset poskeensa ennenko ehtii kissaa sanoa Äsken sain yhen ihanan mantsikkaisen suuhuni. Raakileita on, joten ehkä saan vielä toisenkin tänä kesänä ;D
Frederik Krueger kirjoitti:
Vaihdoin jopa Herra Snellmannin maksamakkaran HK:n vastaavaan, koska jälkimmäisessä ei ole kyseistä E621 "aromivahvenne"-kemikaalia toisin kuin edeltävässä.
HK:n maksamakkara on myös huomattavasti parempaa kuin mikään Snellman, yöks.
Frederik Krueger kirjoitti:
Vaihdoin jopa Herra Snellmannin maksamakkaran HK:n vastaavaan, koska jälkimmäisessä ei ole kyseistä E621 "aromivahvenne"-kemikaalia toisin kuin edeltävässä.
HK:n maksamakkara on myös huomattavasti parempaa kuin mikään Snellman, yöks.
HK on ok.
Pidin kyllä aikoinaan siitä Atrian myymästä myös, mitähän kauheuksia siinä oli. Löytyykö sitä enää? Valko/punainen tuubi.
Frederik Krueger kirjoitti:Viehtymyksesi sukupuolettomiin androgyyneihin pantu merkille. Etkös sä fanittanut sitä L-koodin naisfriikkiäkin?
Neverheard, neverseen. Ainakaan ton kuvan perusteella en tod.
Frederik Krueger kirjoitti:Upea keskustelu vuosien takaa! SingleMalt väittelee kesselin kanssa ja käskee tätä tarkistamaan vuoteen alta kirvesmurhaajien varalta... :rofl:
ninnithequeen kirjoitti:No miksi kaikki herkullinen on sitten niin lihottavaa ja epäterveellistä!!111
Tämäkin on sinänsä myytti, että ainakin omassa perheessäni on aina herkuteltu kaikkea mitä vain on haluttu syödä. Ilman, että ikinä olisi kauhisteltu tai podettu huonoa omaatuntoa, että jokin "lihottaa", minkä vuoksi sitä ei "pitäisi" syödä. Terve suhtautuminen ruokaan ei lihota. Kaikkea voi syödä järjen rajoissa - myös lihomatta. Lisäksi on fakta, että terveellinen ruoka on usein monin kerroin herkullisempaa kuin epäterveellinen ja lihottava. Ehkä kyse on enemmänkin siitä, mihin itsensä totuttaa.