Kityn keittokirja
Vaatimattomampi ohje, mutta toivottavasti kovin moni muu ei ole tällaisia väsännyt.
Savin eväsleivät:
1. ruisleipää (esim. Oululaisen Reilu)
2. pohjaan ja/tai kanteen Oivariinia
3. Oivariinin päälle hapankaalia
4. hapankaalin päälle viipaloituja mustia oliiveja
5. oliivien päälle tomaattiviipaleita
6. tomaattien päälle pari siivua voileipäkinkkua tai muuta leikkelettä
7. kansi päälle
Parasta leipä on vasta muhittuaan pari tuntia lämpimässä työlaukussa likaisten vaatteiden keskellä.
Savin eväsleivät:
1. ruisleipää (esim. Oululaisen Reilu)
2. pohjaan ja/tai kanteen Oivariinia
3. Oivariinin päälle hapankaalia
4. hapankaalin päälle viipaloituja mustia oliiveja
5. oliivien päälle tomaattiviipaleita
6. tomaattien päälle pari siivua voileipäkinkkua tai muuta leikkelettä
7. kansi päälle
Parasta leipä on vasta muhittuaan pari tuntia lämpimässä työlaukussa likaisten vaatteiden keskellä.
Nyt penikseni on fantastinen!
Helppo kanaruoka, jolla hurmata jokainen vähänkin valkosipulista pitävä mies/nainen.
- Paketti hunajamarinoituja broilerisuikaleita, koko valinnainen
- Yksi kokonainen valkosipuli
- Purkki kermaa tai vastaavaa, ei turhaan mitään kovin kevyttä.
Lisukkeeksi riisiä tai pastaa.
Suikaleet ja murskattu valkosipuli pannulle ja paistetaan (kyllä, koko valkosipuli eli parhaimmillaan toistakymmentä kynttä). Kun suikaleet paistuneet mukavasti ja saaneet vähän väriä, kaadetaan kerma joukkoon, levy ihan pienelle ja annetaan muhia riisin/pastan keittoajan välillä sekoittaen.
Valmis! Hurjasta valkosipulimäärästä huolimatta kastike on miedon ja pehmeän makuista. Parasta on, että annoksen ainoa suola tulee riisin/pastan keitinvedestä, siis terveellistäkin vielä!
- Paketti hunajamarinoituja broilerisuikaleita, koko valinnainen
- Yksi kokonainen valkosipuli
- Purkki kermaa tai vastaavaa, ei turhaan mitään kovin kevyttä.
Lisukkeeksi riisiä tai pastaa.
Suikaleet ja murskattu valkosipuli pannulle ja paistetaan (kyllä, koko valkosipuli eli parhaimmillaan toistakymmentä kynttä). Kun suikaleet paistuneet mukavasti ja saaneet vähän väriä, kaadetaan kerma joukkoon, levy ihan pienelle ja annetaan muhia riisin/pastan keittoajan välillä sekoittaen.
Valmis! Hurjasta valkosipulimäärästä huolimatta kastike on miedon ja pehmeän makuista. Parasta on, että annoksen ainoa suola tulee riisin/pastan keitinvedestä, siis terveellistäkin vielä!
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
- irmelianneli
- Kitisijä
- Viestit: 3375
- Liittynyt: 14.08.2005 19:34
Mitä mä olen missannutkaan poissaollessani!?!??!?!?!?!Patz kirjoitti:Nyt joudun pojittelemaan jopa Hot pàpaa: Kuulehan sie POIKA, tämä tyttö on kuulunut kalastusseuraan koko ikänsä ja kuuluu edelleen, on ehkä n. 4-vuotiaasta asti istunut tuntitolkulla rannassa/laiturilla/veneessä vapa kädessä kohoa tuijottaen, hanskaa mato-onget, verkot, katiskat ja uistimet, pilkkii talvisin muuallakin kun sohvalla. Ymmärtää eron kasiaisen, surviaisen ja kärpäsentoukan välillä. Tämä neiti osaa perata, suomustaa ja fileoida. Osaa graavata, kylmäsavustaa, savustaa, loimuttaa jne...
Ja veitsistä: jos ei tällä tytöllä muuta terävää olekaan, niin ainakin veitset. Sillä vaikkei kokkaaminen välineurheilua olekaan, saattaisin pärjätä siinäkin lajissa kotuullisesti... NIIH!

Tiedetään, tiedetään...1108 kirjoitti:Mitä mä olen missannutkaan poissaollessani!?!??!?!?!?!Patz kirjoitti:Nyt joudun pojittelemaan jopa Hot pàpaa: Kuulehan sie POIKA, tämä tyttö on kuulunut kalastusseuraan koko ikänsä ja kuuluu edelleen, on ehkä n. 4-vuotiaasta asti istunut tuntitolkulla rannassa/laiturilla/veneessä vapa kädessä kohoa tuijottaen, hanskaa mato-onget, verkot, katiskat ja uistimet, pilkkii talvisin muuallakin kun sohvalla. Ymmärtää eron kasiaisen, surviaisen ja kärpäsentoukan välillä. Tämä neiti osaa perata, suomustaa ja fileoida. Osaa graavata, kylmäsavustaa, savustaa, loimuttaa jne...
Ja veitsistä: jos ei tällä tytöllä muuta terävää olekaan, niin ainakin veitset. Sillä vaikkei kokkaaminen välineurheilua olekaan, saattaisin pärjätä siinäkin lajissa kotuullisesti... NIIH!
Ihana nainen!
Nyt on muuten jääkaapissa reilu kilonen järvilohi (isit on kivoja

Keksin hienon salaatin ihan omasta päästä (entinen mieskin teki sontareen omasta päästä, bon appetit).
tammenlehtisalaattia
rucolaa
avokadoa
vesimelonia
kastikkeeksi appelsiinistä tirautettua mehua
Avot! Terveellinen elämä maistuu hyvältä. Sitten syön kanaa kookosmaidossa ja basmatiriisiä.
tammenlehtisalaattia
rucolaa
avokadoa
vesimelonia
kastikkeeksi appelsiinistä tirautettua mehua
Avot! Terveellinen elämä maistuu hyvältä. Sitten syön kanaa kookosmaidossa ja basmatiriisiä.
Kikkelis kokkelis.
Olen rakastunut Halloumi-juustoon <3 Ja tässäpä teillekin vinkki viitonen sen käyttöön erityisesti näin grillikaudella (no joo, käy tohon hommaan paistinpannukin...).
Viipaloi halloumi sopiviksi slaisseiksi, viipaloi päälle reilusti valkosipulia, lorottele tilkka oliiviöljyä ja siirrä sivuun marinoitumaan. Tällä välin valmista hyvä salaattipohja (esim. kurkkua, paprikaa, tomaattia, herneenversoja, rucolaa, tammenlehvää, jäävuorisalaattia jne...) ja silppua valmiiksi sivuun nippu basilikaa. Grillaa (tai paista) juusto rapsakaksi ja kuorruta basilikalla. Lopuksi nakkaa viipaleet salaattikasan päälle, lirauta niskaan balsamicoa, oliiviöljyä ja mustapippuria (ja halutessasi vaikka oliiveja/paahdettuja cashew-pähkinöitä tmv. oman maun mukaan) ja nauti. Tautisen hyvää!
Viipaloi halloumi sopiviksi slaisseiksi, viipaloi päälle reilusti valkosipulia, lorottele tilkka oliiviöljyä ja siirrä sivuun marinoitumaan. Tällä välin valmista hyvä salaattipohja (esim. kurkkua, paprikaa, tomaattia, herneenversoja, rucolaa, tammenlehvää, jäävuorisalaattia jne...) ja silppua valmiiksi sivuun nippu basilikaa. Grillaa (tai paista) juusto rapsakaksi ja kuorruta basilikalla. Lopuksi nakkaa viipaleet salaattikasan päälle, lirauta niskaan balsamicoa, oliiviöljyä ja mustapippuria (ja halutessasi vaikka oliiveja/paahdettuja cashew-pähkinöitä tmv. oman maun mukaan) ja nauti. Tautisen hyvää!
Bettyn kasvissosekeitto
Pussi Pirkan paahdettuja paprikoita (pakastealtaasta, herkkua naminami)
Kesäkurpitsa
Sipuli
Purkki kaltattuja tomaatteja
Kasvisliemikuutio
Vettä
Pieni purkki tuorejuustoa (esim. Taco)
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Valkosipulia
Kamat kattilaan, vettä niskaan. Keittele hetki niin että kesäkurpitsa ja sipuli pehmenee. Sauvasekoittimella soseeksi ja tuorejuusto perään. Mausta oman maun mukaan. Nam!
Noi pakastealtaan paahdetut paprikat on muuten jätte hyvää!
Pussi Pirkan paahdettuja paprikoita (pakastealtaasta, herkkua naminami)
Kesäkurpitsa
Sipuli
Purkki kaltattuja tomaatteja
Kasvisliemikuutio
Vettä
Pieni purkki tuorejuustoa (esim. Taco)
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Valkosipulia
Kamat kattilaan, vettä niskaan. Keittele hetki niin että kesäkurpitsa ja sipuli pehmenee. Sauvasekoittimella soseeksi ja tuorejuusto perään. Mausta oman maun mukaan. Nam!
Noi pakastealtaan paahdetut paprikat on muuten jätte hyvää!
Bluntlyn salami-mozzarella pitsa
2 hengen annos
Otetaan 4 isoa sipulia ja heitetään ne tehosekoittimeen yhden chilin ja parin mustapippurihyppysellisen kanssa. Kaadetaan seos kippoon kera 900g sika-nauta jauhelihan ja rikotaan päälle 4 kananmunaa. Sekoitetaan riuskin ottein.
Taputellaan seos uunipellille tasaiseksi levyksi, heitellään salaminviipaleita päälle ja vaikka jotain pizzamaustettakin voi siihen ripotella. Päälle kaksi pussia mozzarella-raastetta.
Uuniin 200c 50min.
Nälkä lähti.
2 hengen annos
Otetaan 4 isoa sipulia ja heitetään ne tehosekoittimeen yhden chilin ja parin mustapippurihyppysellisen kanssa. Kaadetaan seos kippoon kera 900g sika-nauta jauhelihan ja rikotaan päälle 4 kananmunaa. Sekoitetaan riuskin ottein.
Taputellaan seos uunipellille tasaiseksi levyksi, heitellään salaminviipaleita päälle ja vaikka jotain pizzamaustettakin voi siihen ripotella. Päälle kaksi pussia mozzarella-raastetta.
Uuniin 200c 50min.
Nälkä lähti.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Toisenlaista mietittävää. Ei niin, että tuossa reseptissä olisi tarpeeksi selluloosaa, mutta ei ainakaan liikaa tärkkelystä.BettyB. kirjoitti:^ Ja verisuonet tykkää!
Unkarilaistyylinen hapankaalipata
Tarvitset:
Keitä kaalinlehdet puolipehmeiksi esim. riisin keittovedessä. Ota kaalinlehdet kämmenelle, laita lusikalla pallero jauhelihataikinaa lehdelle ja kääräise kiinni.
Paahda isohkon keittopadan pohjalla loput sipulista (pieneksi hakattuna) voissa. Kun sipuli on kuullottunut jonkin verran, ota kattila liedeltä (sipuli jää pohjalle).
Laita padan pohjalle sipulin päälle kerros hapankaalia (noin neljänneskilo) ja ripauta päälle hieman paprikajauhetta. Lado tämän kerroksen päälle kaalikääryleet, joiden päälle taas kerros hapankaalia ja paprikajauhetta. Tämän päälle laita kerrokseksi pieneksi kuutioitu savuliha. Päällimmäiseksi loput hapankaalista ja lisää paprikajauhetta.
Lisää pataan vettä sen verran että kaalit ovat peitossa. Laita pata takaisin liedelle, ja keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kymmenisen minuuttia ennen ajan kulumista sekoita vehnäjauho purkilliseen kermaviiliä, ja sekoita tämä päällimmäiseen hapankaalikerrokseen, jotta se suurustuu kermaiseksi.
Ja soon about siinä. Pata nautitaan syvältä lautaselta smetanan kera hyvässä seurassa. Nam!
P.S. Tästä tulee aika iso satsi, riittää useammaksi päiväksi. Ja mikä parasta, se vaan paranee lämmityskerta kerralta.
P.P.S. Jos kaalinlehtiin kääriminen on liian monimutkaista, voit yksinkertaisemmin vain muovailla sen lihamassan palleroiksi ja laittaa pataan ilman kaalinlehtiä. Myöskään tuo lopun suurustusvaihe ei ole välttämätön. Jos haluat vähärasvaisemman hapankaalipadan, jätä kermaviilisuurus pois. Tällöin pata kestää uudelleenlämmitystäkin paremmin kun siinä ei ole maitotuotetta mukana.
Tarvitset:
- Noin kilo hapankaalia (saa esim. Lidlistä purkkitavarana, tai kauppahallista. Tai voit hapattaa itse jos oot oikein hardcore)
- 400 grammaa sika-nauta -jauhelihaa
- 300 grammaa savukinkkua, palvikylkeä tai muuta savustettua sianlihaa
- 2-3 keskikokoista sipulia
- 100 g riisiä
- 8-10 kaalinlehteä (jos löytyy hapatettuna, niin niitä)
- 2 prk kermaviiliä tai smetanaa
- Suolaa ja pippuria
- Reilusti paprikajauhetta (myös tulinen käy)
- 30 g vehnäjauhoa
- 1 kananmuna
Keitä kaalinlehdet puolipehmeiksi esim. riisin keittovedessä. Ota kaalinlehdet kämmenelle, laita lusikalla pallero jauhelihataikinaa lehdelle ja kääräise kiinni.
Paahda isohkon keittopadan pohjalla loput sipulista (pieneksi hakattuna) voissa. Kun sipuli on kuullottunut jonkin verran, ota kattila liedeltä (sipuli jää pohjalle).
Laita padan pohjalle sipulin päälle kerros hapankaalia (noin neljänneskilo) ja ripauta päälle hieman paprikajauhetta. Lado tämän kerroksen päälle kaalikääryleet, joiden päälle taas kerros hapankaalia ja paprikajauhetta. Tämän päälle laita kerrokseksi pieneksi kuutioitu savuliha. Päällimmäiseksi loput hapankaalista ja lisää paprikajauhetta.
Lisää pataan vettä sen verran että kaalit ovat peitossa. Laita pata takaisin liedelle, ja keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kymmenisen minuuttia ennen ajan kulumista sekoita vehnäjauho purkilliseen kermaviiliä, ja sekoita tämä päällimmäiseen hapankaalikerrokseen, jotta se suurustuu kermaiseksi.
Ja soon about siinä. Pata nautitaan syvältä lautaselta smetanan kera hyvässä seurassa. Nam!
P.S. Tästä tulee aika iso satsi, riittää useammaksi päiväksi. Ja mikä parasta, se vaan paranee lämmityskerta kerralta.
P.P.S. Jos kaalinlehtiin kääriminen on liian monimutkaista, voit yksinkertaisemmin vain muovailla sen lihamassan palleroiksi ja laittaa pataan ilman kaalinlehtiä. Myöskään tuo lopun suurustusvaihe ei ole välttämätön. Jos haluat vähärasvaisemman hapankaalipadan, jätä kermaviilisuurus pois. Tällöin pata kestää uudelleenlämmitystäkin paremmin kun siinä ei ole maitotuotetta mukana.
Herkullinen Kanakeitto a la Ninni
400 g kanafilepaloja
3 sipulia
valkosipulia
purjoa
currya, pippuria, tabascoa
kanaliemikuutio
kasvisliemikuutio
tricolor-pastaa
paprika-tuorejuustoa
vettä
Paista kanafileet ja sipulit, lisää muutamia litroja vettä sekä liemikuutiot. Anna kiehuskella hetken, lisää purjo ja pasta. Mausta mieleiseksi, anna porista parikymmentä minuuttia ja lisää lopuksi tolkuttomasti tuorejuustoa. Voi jee että tulee hjyvää.
400 g kanafilepaloja
3 sipulia
valkosipulia
purjoa
currya, pippuria, tabascoa
kanaliemikuutio
kasvisliemikuutio
tricolor-pastaa
paprika-tuorejuustoa
vettä
Paista kanafileet ja sipulit, lisää muutamia litroja vettä sekä liemikuutiot. Anna kiehuskella hetken, lisää purjo ja pasta. Mausta mieleiseksi, anna porista parikymmentä minuuttia ja lisää lopuksi tolkuttomasti tuorejuustoa. Voi jee että tulee hjyvää.
Bliss kirjoitti:Oletko nyt ihan tosissas??ninnithequeen kirjoitti:lisää muutamia litroja vettä
Jepulis. Mä kusen sakeampaa soppaa kuin mitä tuo vesivelli on.
Itse tein makaroonilaatikkoa. Resepti on seuraavanlainen:
400gr pussi makaroonia. Lue sen kyljestä valmistusohje ja lisää sekaan reilusti chiliä ja muita mieluisia mausteita sekä päälle juustoa.
Meillä taas tehtiin tänään nopsa ja lihaisa, kevyempi kanakeitto/-pata:
800 gr hunajamarinoituja kanafilesuikaleita
500 gr kasvissuikaleita
500 gr parskakaalin nuppuja (suoraan pakastealtaasta)
purkki suikalepaprikaa etikkaliemessä
kasvisfondia
tabascoa
pari purkkia kevyttä creme fraichea
Kypsennä suikaleet kattilassa, lisää n 1,5 l vettä ja kasvikset, parsakaalit ja paprikat. Lisää tabasco, kasvisfondi, pippuria ja aavistus suolaa + yrttejä. Anna kiehua kunnes lihat ja kasvit ovat kypsiä. Lisää creme fraichet ja anna hautua miedolla lämmöllä.
800 gr hunajamarinoituja kanafilesuikaleita
500 gr kasvissuikaleita
500 gr parskakaalin nuppuja (suoraan pakastealtaasta)
purkki suikalepaprikaa etikkaliemessä
kasvisfondia
tabascoa
pari purkkia kevyttä creme fraichea
Kypsennä suikaleet kattilassa, lisää n 1,5 l vettä ja kasvikset, parsakaalit ja paprikat. Lisää tabasco, kasvisfondi, pippuria ja aavistus suolaa + yrttejä. Anna kiehua kunnes lihat ja kasvit ovat kypsiä. Lisää creme fraichet ja anna hautua miedolla lämmöllä.
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Suurin yksinumeroinen luku. Haluat niin paljon soppaa kuin vain muutamalla litralla vettä saa, eikä ole pelkoa että se muuttuu laihaksi, jos sinne laittaa enemmän niitä muita tykötarpeita. Ohjeita kun ei ole pakko noudattaa kirjaimellisesti.Geetz kirjoitti:Muutamia litroja muuntuu oudosti päässäni 9 litraksi!![]()
(Selittäkää joku miks aivoni tekee noin?)
Kinkkupastaa
öljyä (käytin rypsiä)
valkosipulia (laitoin kolme kynttä)
kinkkusuikaleita (itse käytin kalkkunafilesuikaleita)
valkoviiniä (käytin australialaista)
kermaa
sinihomejuustoa
halvinta makaroonia
ripaus mustapepparia
Käristä valkosipuleita ja kinkkuja öljyssä, lisää viini, lisää kerma, keitä makaroonit, lisää juusto kastikkeeseen, huuhtele makaroonit ja nakkaa kattilaan, mausta. Jotain tuohon voisi vielä lisätä, mutta en vielä tiedä mitä, ehkä jotain hedelmää.
Kelpasi tuomariraadille; 1,5v ja 10v, ja itsekin tykkäsin. Joku salaatti kylkeen ei myöskään tekis pahaa.
öljyä (käytin rypsiä)
valkosipulia (laitoin kolme kynttä)
kinkkusuikaleita (itse käytin kalkkunafilesuikaleita)
valkoviiniä (käytin australialaista)
kermaa
sinihomejuustoa
halvinta makaroonia
ripaus mustapepparia
Käristä valkosipuleita ja kinkkuja öljyssä, lisää viini, lisää kerma, keitä makaroonit, lisää juusto kastikkeeseen, huuhtele makaroonit ja nakkaa kattilaan, mausta. Jotain tuohon voisi vielä lisätä, mutta en vielä tiedä mitä, ehkä jotain hedelmää.
Kelpasi tuomariraadille; 1,5v ja 10v, ja itsekin tykkäsin. Joku salaatti kylkeen ei myöskään tekis pahaa.
Nyt penikseni on fantastinen!