mä en aina lue tätä keskustelupalstaa ajatuksen kanssa, ja oon oikeestaan aika tyytyväinen näin

nowaysis kirjoitti:Vast'ikään synnyttäneen tapauksessa varmaankin joo.Elukka kirjoitti:Saunanjälkeiseen coitukseen sisältyy sellainen harmi, että jos plotte on justiin puunattu saunassa viimeisen päälle puhtaaks, niin sen kostuttelu vaatii ylimääräistä vaivannäköä normaalitilanteeseen verrattuna.
Me lutkahtavat ainavalmiit yksinhuoltajat ollaan sit tapaus erikseen.
On tää hassua! Mä katsoin tän turkasen pitkän ketjun läpi, olihan pitkä! (vaikka siinä olikin samat immeiset keskustelemassa).prosessi kirjoitti:Syytän Geetzua.Bliss kirjoitti:Aihe kuin aihe, jutut kääntyy aina siihen samaan
Haluan tätä kommentoida sen verran, että helpommalla ei ole sama asia kuin helpolla.NuoriDaavid kirjoitti:Aborttiketjussa kollega Zeb kirjoittaa (lääkärin ammatista) "Rahan perusteella ei edes kannata nykyaikana lähteä, ellei sitten suunnista suorinta tietä privaattiin silmälääkäriksi tai ortopediksi, sillä helpommallakin varmasti pääsee samoihin ja parempiinkin ansioihin kiinni.".
Oletko samaa mieltä (laajemmin, ei tuijoteta pelkästään lääkärin ammattia)? Onko mahdollista päästä helpolla hyviin ansioihin?
Erm... käsittääkseni tällainen ei ole ennenkuulumatonta, vaikkei asiaan liittyisi rahaakaan. Vai olenko ihan väärässä?nowaysis kirjoitti:Seksi tuntemattoman, mahdollisesti väkivaltaisen tai pähkähullun miehen kanssa on aika eri asia, kuin se jokalauantainen post-saunayhdyntä espoolaisen pientalon makkarissa..
Kaikella kunnioituksella pyydän huomioimaan seuraavaa: aiempien kommentiesi perusteella on syntynyt käsitys, että Sinä et ole kovinkaan rahanahne, vaan jopa maailmanparantaja-idealisti. Minun on vaikea uskoa, että tienaisit kovinkaan paljoa millään alalla, koska rahaa harvoin väkisin kenellekään tyrkytetään, vaan se pitää haistaa ja sen perässä pitää juosta.Zeb kirjoitti:Henkilökohtaisesti uskon, että jos henkilön pääasiallisena motiivina työntekoon on raha, niin lääkärin ammattia fiksumpia valintoja voisivat olla esimerkiksi rakennusalan hommat (riippuen toki kansantalouden tilasta), taloustiede tai muu kaupallinen/myyntiala tai vaikkapa hammaslääkärin ammatti. Riippuen kaikki toki yksilön henkilökohtaisesta lahjakkuudesta. Tästä keskustelusta päätellen jopa tuo kartettu puhelinmyyjän ammatti voi näköjään olla tuottoisa, eikä tarvitse viettää ennen rahantulon alkua kolmea vuotta lukiossa ja kuutta vuotta yliopistossa.NuoriDaavid kirjoitti:Aborttiketjussa kollega Zeb kirjoittaa (lääkärin ammatista) "Rahan perusteella ei edes kannata nykyaikana lähteä, ellei sitten suunnista suorinta tietä privaattiin silmälääkäriksi tai ortopediksi, sillä helpommallakin varmasti pääsee samoihin ja parempiinkin ansioihin kiinni.".
Oletko samaa mieltä (laajemmin, ei tuijoteta pelkästään lääkärin ammattia)? Onko mahdollista päästä helpolla hyviin ansioihin?
.
Saatat olla ylläolevassa pitkälti ihan vihillä asioiden tilasta, mutta edelleenkin väitän, että helpommallakin pääsee parempiinkiin tuloihin kiinni. Ei helpolla, vaan helpommalla. Lääkärit, jotka ansaitsevat hyvin, ovat todellakin varmasti niitä, jotka haistavat sen rahan. Mun edessä voisi varmaan heilutella aika isoa nippua sataeurosia ilman että ihan hirveää reaktiota ilmenisi, eli minä olen tässä suhteessa tällainen ja juoksen mieluummin sen mielekkään työnkuvan ja kohtuullisen työmäärän perässä kuin fyrkan. Olen tyytyväinen tulotasooni, joka varmasti on hyvinkin merkittävästi alhaisempi kuin nuo keskiarvot. Enkä sano, että sekään on hirveän helpolla tullut. Voin sitten vaan kuvitella millaista työmäärää nuo parhaaseen tulotasoon yltävät lääkärit ovat ahertaneet, ja jos jonkin sortin työnarkomaniaa olen ammattimme piirissä läheltä seurannutkin. Se tuskin ainakaan on tullut mitenkään helpolla, enkä väitä, että näin pitäisi ollakaan.NuoriDaavid kirjoitti:Kaikella kunnioituksella pyydän huomioimaan seuraavaa: aiempien kommentiesi perusteella on syntynyt käsitys, että Sinä et ole kovinkaan rahanahne, vaan jopa maailmanparantaja-idealisti. Minun on vaikea uskoa, että tienaisit kovinkaan paljoa millään alalla, koska rahaa harvoin väkisin kenellekään tyrkytetään, vaan se pitää haistaa ja sen perässä pitää juosta.
Voisi jopa sanoa, että jos raha ei kiihota, niin sitä ei saa.
Hesarissa oli joitain kuukausia sitten vertailu 4:n ammatin elämänaikaisista ansioista ja kyllä siinä lääkäri paljon puhutun putkimiehen hakkasi.
Jos keskiarvoista puhutaan, niin kyllä lääkärin tutkinto takaa parhaan tulotason. Tietenkään pelkkää lääkärin ammattia harjoittamalla ei voi tulla suomen rikkaimmaksi tai maailman rikkaimmaksi, mutta keskimäärin se tuottaa.
http://kitina.net/viewtopic.php?t=5699Zeb kirjoitti:
Uteliaisuudesta; mitä ammatinvalintaa sinä omille lapsillesi suosittelet?
Säästetään ND:n näppistä ja sovitaan, että golffari tienaa ammattiurheilijoista eniten ja helpoimmalla. Sitten vaan tiille, niin keskiansiot alkavat hahmottua.Tix kirjoitti:Ryhtymällä huippugolffariksi. Paljon vähemmän työläs laji kuin muut, reeniä tietty tarvii. Tämä jos helpolla tarkoitetaan sitä, mitä mukavaa tekemällä saa helposti ylettömästi rahaa.
Luulen että korispelaajat tienaavat eniten formulakuskien jälkeen. Mutta totesinhan, että täytyy ryhtyä HUIPPUgolffariksi. Ei miksi tahansa mikkoiloseksi.sivustahuutaja kirjoitti:Säästetään ND:n näppistä ja sovitaan, että golffari tienaa ammattiurheilijoista eniten ja helpoimmalla. Sitten vaan tiille, niin keskiansiot alkavat hahmottua.Tix kirjoitti:Ryhtymällä huippugolffariksi. Paljon vähemmän työläs laji kuin muut, reeniä tietty tarvii. Tämä jos helpolla tarkoitetaan sitä, mitä mukavaa tekemällä saa helposti ylettömästi rahaa.
Väittäisin myös, että moni universtaalta valmistunut jotenkin olettaa, että kun paperit on kädessä, niin nyt sitä rahaa alkaa tulemaan ja ihmetellään, kun niin ei tapahdu.sivustahuutaja kirjoitti:
Esim. moniin yliopistolta valmistuviin (ei lekureihin a juristeihin) on seitsemässä vuodessa istutettu firma- ja rahakammo. Liian moni jo valmiiksi paljon duunia kykyjensä eteen tehnyt hukkaa potentiaalinsa johonkin valtionlaitoksen syöväreihin. Näille ihmisille viikonlopun itsetutkiskelu ja keskustelu järkevän ihmisen kanssa tuopin ääressä voi tuoda saakelisti rahaa 'helpolla'.
Ei mennyt ihan putkeen työnantajien idea nostaa palkkoja työn tuottavuuden kasvun mukaisesti.NuoriDaavid kirjoitti:Mikään ei ole ikuista. Tuskin muutama vuosi sitten kukaan olisi uskonut, että paperimiehet saavat sopimuskierroksen huonoimmat korotukset:
Paperimiehille 1,9 prosenttia
Privaatin hoitajattarille 11,7 prosenttia.
Öö? Tarkoitatko, että paperimiesten työn tuottavuus on noussut tuota enemmän vai vähemmän? Vai viittaatko hoitajattariin?Chap kirjoitti:Ei mennyt ihan putkeen työnantajien idea nostaa palkkoja työn tuottavuuden kasvun mukaisesti.NuoriDaavid kirjoitti:Mikään ei ole ikuista. Tuskin muutama vuosi sitten kukaan olisi uskonut, että paperimiehet saavat sopimuskierroksen huonoimmat korotukset:
Paperimiehille 1,9 prosenttia
Privaatin hoitajattarille 11,7 prosenttia.
Tarkoitan sitä, että suurimmat palkankorotukset ovat suuntautuneet kuntasektorille missä työn tuottavuuden kasvu tuskin on kovinta (mutu). No ehkä se kasvaa vähän nopeammin näiden korotusten jälkeen kun kuntasektori on lirissä rajun kustannusten nousun takia.NuoriDaavid kirjoitti:Öö? Tarkoitatko, että paperimiesten työn tuottavuus on noussut tuota enemmän vai vähemmän? Vai viittaatko hoitajattariin?Chap kirjoitti:Ei mennyt ihan putkeen työnantajien idea nostaa palkkoja työn tuottavuuden kasvun mukaisesti.NuoriDaavid kirjoitti:Mikään ei ole ikuista. Tuskin muutama vuosi sitten kukaan olisi uskonut, että paperimiehet saavat sopimuskierroksen huonoimmat korotukset:
Paperimiehille 1,9 prosenttia
Privaatin hoitajattarille 11,7 prosenttia.
Kuntasektori = kunnassa asuvat veronmaksajat.Chap kirjoitti:Tarkoitan sitä, että suurimmat palkankorotukset ovat suuntautuneet kuntasektorille missä työn tuottavuuden kasvu tuskin on kovinta (mutu). No ehkä se kasvaa vähän nopeammin näiden korotusten jälkeen kun kuntasektori on lirissä rajun kustannusten nousun takia.
PerttiMakimaa kirjoitti:Kuntasektori = kunnassa asuvat veronmaksajat.Chap kirjoitti:Tarkoitan sitä, että suurimmat palkankorotukset ovat suuntautuneet kuntasektorille missä työn tuottavuuden kasvu tuskin on kovinta (mutu). No ehkä se kasvaa vähän nopeammin näiden korotusten jälkeen kun kuntasektori on lirissä rajun kustannusten nousun takia.
Mm. aamulehti uutisoi joku päivä sitten, että kymmenet kunnat pirkanmaalla suunnittelevat neuvottelukierroksen jälkeen korotuksia kunnallisveroon.
Luultavasti samanlaista dataa rupeaa pikkuhiljaa tippumaan muistakin paikallislehdistä.
Tämä kaikki on oikeastaan ollut tosi kätevää valtiolta. Järjestelmään tuodaan rahaa pakottamalla kuntalaiset suurempiin veroihin. Sitten se sama suurempi palkka voidaan vielä valtion toimesta verottaa reilusti ankarammin.
Jos jotakin niin veronkorotuskierros kunta-alalla pidettiin tänä syksynä. Vieläköhän tämän jälkeen Kelan kyselyssä toivotaan progression tiukentamista?
No, voin lohduttaa että pääset varmaan maksamaan sitä valtionveroakin ihan tarpeeksi korotuksistasikin. Tämä kunnallisvero, energiaverot yms. ovat ihan pientä bonusta vaan.NuoriDaavid kirjoitti:Mieluummin kuitenkin kunnallisveroa kuin valtionveroa. Kunnallisveron progressio on huomattavasti lievempi.
Sairaslomaa ei laskettane työn sisällöksi. Viime aikoina joutunut tekemään oikeitakin töitä, kesä on ohi :/Chap kirjoitti:Helpoiten pääsee kun ryhtyy lakimieheksi. Sillä tienaa enemmän kuin 97,3 % ekonomeista ja työtä tarvitsee tehdä vain 37,5 tuntia viikossa. Ylityöt korvataan. Työn pääasiallinen sisältö on roikkuminen chatissa ja kirjoittaminen netin keskustelupalstoille. Lääkäri pääsee aika lähelle tätä, mutta ei ihan.