Wilhelm. Parempaa ei toistaseks o tullut vastaan. Ikisuosikki valkosipuli-aurajuusto tarttu mukaan kaupasta sekä kokeiluna se aito chili. Saas nähä... ja A-makkaraa sen pitää olla, eikä mitään leivosmassaa pahvikuoressa.
^Kerropa sitten noista makukokeiluista. Pyysin eilen kaupasta tuota chiliä, mutta ei sitä kait ollut. Jollain A-luokan makkaralla sitten mentiin. Leikattiin paloiksi ja grillauskastikkeen ja muiden kylkiäisenä vartaisiin. Supernamia! Pieninä paloina oli ihan jees.
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Muistan kun ekan kerran maistoin Kabanossia, niin ihmettelin miksi se maistuu jotenkin omituiselta. En oikein pitänyt siitä ja palasin Campingin pariin. Myöhemmin keksin, että se oli se lihan maku, joka noissa makkaroissa häiritsi
En ees muista koska olisin viimeksi syönyt pahaa grillimaggaraa - enkä tosiaan ole makkaroideni suhteen ronkeli. Grilliin, sinappiketsuppi ja kaikki kyrsät maistuvat hyvältä. Poikkeuksena ne erittäin lihaisat, niiden makuun kestää vähän aikaa tottua.
PerttiMakimaa kirjoitti:LIDL:n "Nürnbergerit" ovat kyllä parhaita (eli ne pienet sormenkokoiset bratwurstit, maistuvat ihan esikuviltaan). Lihaa ja makua.
Kotimaisista makkaroista menevät Portin ukko-pekat ja kabanossi/wilhelmit. Mieluiten juustopainoksina.
En jaksanut käydä kahdessa kaupassa, joten päädyin kokeilemaan sittarin Jimbo Bratwurstia. Hieman kalliimpaa kuin Lidlin nu(<-umlaut)renbergiläiset, mutta miellyttävän yrttinen maku. Tykkäsin.
Samalla tuli mökin kiukaalla pussissa hauduttaen testattua Campingin uusi juhlalenkki. Aika mitäänsanomaton, jos Campingistä pitää pitää tästäkin.
Oon nyt parin viikon aikana syöny abouttista 20 erilaista makkaraa enkä ihan oikeasti osaa nimetä parasta. Tai huonointa. Piru et kyrpä siis kyrsä on hyvää!
Eilen oli mustamakkarapäivä mutta se oli myyty K-kaupasta loppuun jo viiden maissa! Olin ihan pettyny.
Kun en muuten syö lihaa olleskaa niin mustamakkara kerran parissa kuussa pitää anemian loitolla!
Paras makkara on siis Tapolan mustamakkara.
Jauhomakkarat maistuu paskalle. Lihapitoisuus korkeampi = parempaa, noin karkeasti vedellen. Aitochili (?) wilhelmiinalta ja joku missä oli kans hitosti lihaa oli hyvää, mutta sitä nähnyt ees tänä vuonna kaupoissa.
Muistan sellaisen dokumentin telkkarista (jota en nähnyt), jossa näytettiin miten ja mistä makkara tehtiin tehtaissa ja kaikki hyvät tyypit inhosivat makkaraa sen dokkarin jälkeen, paitsi minä. Aloin toivoa etten tykkäisi minäkään. Nykyään en tykkää ja harmiittaa,että pistin ilmoille sellaisen toiveen.
Oli ne kivoja aikoja kun makkara maistui.
Voin mä käännellä niitä makkaroita joita on grillissä mutten kovin paljoa syö. Yksi tai kaksi makkaraa jotain hyvää merkkiä voin syödä. Mieluummin syön broilerin-, kalkkunan-, porsaan- tai naudanlihaa grillattuna.
Kiva, että viimein pääsin kuittaamaan täällä!
Makkara on mitä mainioin eväs.
Kesän uutuuksista arvioitamakkara.info ssa, tietenkin hyvä muistaa näitten olevan makuasioita eli kukaan ei ole väärässä. Lisäksi valmistusmenetelmä vaikuttaa makkaran makuun, suosittelen tuoremakkaroiden kokeilua, joko esikeitettynä tai suoraan liekkeihin ojennettuna!
Suosittelen lämpöisesti Kivikylän Kotipalvaamon Huilun Tuhti -makkaraa! Ei saa joka kaupasta eikä joka kaupungista, mutta...kun osuu kohdalle, niin ohi ei kannata kävellä. Lupaus ja uhkaus
Lidlistä pekonijuustomaggaraa ja chillimaggaraa, kummatkin melko hyviä, mutta chilli meni ohi kyrsänmitalla. Kalkkunanakitkin oli yllättävän hyviä, taisin olla kännissä ja nälkäinen.
Tänään tarttee testata ekaa kertaa Lidlin makkaroita. Toistaseks en oo ketjun kaupoissa käynyt mutta nyt iski ihan hillitön uteliaisuus ja meen hypistelemään Tiksiin hyllyjen tarjontaa. Goglaan noit Clayn mainitsemii!