Kityn ruoka-ohjeet

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
ninnithequeen

Kityn ruoka-ohjeet

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Mielestäni tämä puuttuu täältä uudesta Kitystä joten aloitanpas.
Olkaa niin ystävällisiä ja postatkaa parhaat reseptinne tänne kiitos.
Jään kieli pitkällä odottamaan Manalan ohjeita, samoin kuin Patzin lohisoppa-reseptiä, kiitos :)
Feiz

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Feizzin Kanaa riisipedillä:

Paista hunajamarinoidut kanasuikaleet
Keitä riisi
Leikkaa lautasen reunalle kurkkua ja tomaattia paljon.

Syö.

Ei mitään turhia kastikkeita.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Feiz kirjoitti: Keitä riisi
Niin, ja riisiä tai pastaahan ei voi keittää ilman lihaliemikuutiota, eihän?
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

- Avaa tonnikalapurkki
- Syö sisältö
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Feiz

Viesti Kirjoittaja Feiz »

ninnithequeen kirjoitti:
Feiz kirjoitti: Keitä riisi
Niin, ja riisiä tai pastaahan ei voi keittää ilman lihaliemikuutiota, eihän?
Kanaliemikuutio riisin sekaan on ihan hyvä lisä.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Feiz kirjoitti: Kanaliemikuutio riisin sekaan on ihan hyvä lisä.
Juu toki, sekin käy, tai kasvisliemikuutio, riippuu tietysti mitä muuta sen riisin kanssa tekee.
Joskus olen paistanut sipulia voissa, ja iskenyt siihen sekaan currya. Sopii älyttömän hyvin riisin ja kanan kanssa.
Hunis
Kitinä paheena
Viestit: 37
Liittynyt: 10.10.2005 13:15
Paikkakunta: Helsinki

halpaa ja hyvää

Viesti Kirjoittaja Hunis »

lihaliemi makaroniin, pilko paketti nakkeja ja heitä yksi herne-maissi-paprika ja mausta... keitä ja syö ketsupin kanssa...
Pohjalta on helppo ponnistaa ylöspäin.
Mida

Viesti Kirjoittaja Mida »

keitä makaronia ihan ilman kuutioita ja syö ketsupin kera. Näin neuvoo opiskelija. :-P
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Koska tänään on valkosipuliperuna-päivä, niin kerron teille miten mie teen valkosipuliperunat.

Kuori perunat, pilko ne. Pyöritä kuumassa wokkipannussa voin kera hetken aikaa, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Tökkää voideltuun vuokaan, ja lisää vielä valkosipulimurskaa (itse käytän Valkoliekki-merkkistä, löytyy säilykehyllystä) sekä suolaa.
200 asteiseen uuniin n. 45 minuuttia, lopuksi lisää juustoraastetta roimasti päälle.

Joskus toki laitan kermaakin, mutta yleensä teen näin niin tyttärellekin maistuu paremmin, tiedä sitten miksi se kermainen vaihtoehto ei neidille maistu.
Faghag

Viesti Kirjoittaja Faghag »

Otetaan yksi mies.

Valitetaan, että ei jakseta tehdä ruokaa, mutta olisi nälkä.

Mies tilaa take-a-waytä tai vie syömään.

Mies maksaa.
Avatar
Mojo
Kitisijä
Viestit: 1417
Liittynyt: 14.08.2005 19:00

Viesti Kirjoittaja Mojo »

Faghag kirjoitti:Otetaan yksi mies.
Mitä jos tuosta nimenomaisesta ainesosasta ei tykkää... siinähän menee koko resepti piloille. :laatta:


:on:

Otetaan mäyräkoirallinen olutta.
Juodaan oluet ja mennään baariin.

Kyllä siinä illan mittaan sit varmaan snägärillä tulee käytyä joten nou hätä!
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
KGrilli

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

kreikkalainen pasta

keitä penne-pastaa al dente 300 gr (kuivapaino)

kuullota reilusti sipulia pannulla oliiviöljyssä
leikkaa rasiallinen kirsikkatomaatteja kahtia
poista purkillisesta HYVIÄ vihreitä oliiveja kivet
leikkaa kuutioiksi yksi pkt hyvää fetaa

sekoita keitetyn penne-pastan joukkoon 1/2 - 1 prk vihreää pestoa
lisää sekaan kuullotettu sipuli, kirsikkatomaatit, vihreät oliivit ja fetakuutiot. mausta vielä hiukan mustapippurilla ja hyppysellisellä sokeria. halukkaille myös tuoretta valkosipulia jooukkoon.

sitten vain kaikki varovasti sekoitetaan ja tarjoillaan koristeltuna tuoreella basilikalla.
Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3484
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies »

Kermainen kanapekoni pasta.

En tiedä validia ohjetta tähän vielä,mutta eilen söin toverni luona kyseistä
luomusta ja kyllä oli aivan loistava ateria.

Sama kaveri kehtteli aivan tajuttoman hyvän fetariisiä kanalla repsan jonka jaan kanssanne kun saan sen selville.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10700
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: halpaa ja hyvää

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Hunis kirjoitti:lihaliemi makaroniin, pilko paketti nakkeja ja heitä yksi herne-maissi-paprika ja mausta... keitä ja syö ketsupin kanssa...
Ähähä, Kokki III vauhdissa :P
The great club outshines the individual, always and forever.
AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Salsa

Tarvitset:
  • Kaksi keskikokoista sipulia
  • Kaksi purkkia tomaattimurskaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • Cayennepippuri ja/tai chili
  • Paprikajauhetta / -tahnaa
  • Mustapippuria
  • Sokeria (myös fruktoosi käy hyvin)
  • Yrttisuolaa
Suositeltavaa: iso kannellinen paistinpannu. Annos on kohtalaisen suuri.

Paloittele paprikat ja sipulit pieniksi paloiksi - niin pieniksi, kuinka pienipalaisena salsastasi pidät. Paista niitä pannulla oliiviöljyssä sen verran että ne pehmenevät hieman. Lisää mustapippuria ja yrttisuolaa.

Kaada tomaattimurskat joukkoon. Sekoita. Lisää sitten chiliä / cayennepippuria maun mukaan, kunnes tulisuus on sopiva. Lopuksi sirota joukkoon teelusikallinen sokeria. Sokerin sijaan voit myös kokeilla sulattaa joukkoon palan tummaa suklaata. Paprikajauheella, ja varsinkin tulisella paprikatahnalla (saa Budapestistä) saa mukavasti lisäaromia. Myös ketsuppia voi tarvittaessa töräyttää sekaan.

Anna hautua hetkinen välillä sekoittaen, sitten sammuta levy ja anna salsan hautua ja jäähtyä tarjoiltavaan lämpötilaan. Tai jos on kiire niin vie se parvekkeelle jäähtymään.

Tarjoile salsa nachojen kera. Varmista että dippauspaikan lähistöllä ei ole valkoisia huonekaluja.
killkill

Viesti Kirjoittaja killkill »

- tuoreita suppilovahveroita
- lihasuikaleita
- kermaa
- 7% ruokakermaa
- pari sipulia

- Siivotaan sienet, hakataan pieniksi
- ruskistetaan sipulihake, lisätään sienet
- maustetaan suolalla ja mustapippurilla
- nesteeksi kermaa ja kevytversiota 50:50
- tarjoile mieleistesi lisukkeiden kanssa. Myös muut sienet käyvät
Avatar
Camilla
Kitisijä
Viestit: 1314
Liittynyt: 14.08.2005 23:08

Viesti Kirjoittaja Camilla »

Kasviskeitto

Keitä porkkanoita ja parsakaalia kanaliemessä, soseuta ja lisää ruokakermaa, mustapippuria ja suolaa. Ai että on herkkua!
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Viesti Kirjoittaja Ann »

AarneAnkka kirjoitti:Salsa
NOOOOOOOOOOOooooUUUUUUUuuuuuuuUUUUUUUuuu!

En syönyt viikonloppuna salsaa kuin yhden kerran.

Yhtiömme suosittelee: http://tavaratalot.stockmann.fi/portal/ ... tilasagne/
Rotan aivot valtasivat pääni.
Faghag

Viesti Kirjoittaja Faghag »

Camilla kirjoitti:Kasviskeitto

Keitä porkkanoita ja parsakaalia kanaliemessä, soseuta ja lisää ruokakermaa, mustapippuria ja suolaa. Ai että on herkkua!
Tästä vielä muunnelma:

Unohda ruokakerma. Korvaa parsakaali perunalla ja kuulotetulla sipulilla. Lisää mausteeksi kahden appelsiinin vastapuristettu mehu. Korostaa ihanasti porkkanan makua.

Lisää lautaselle lusikallinen raejuustoa ja syö hyvän ruisleivän tai näkkärin kera.
SingleMalt

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

Faghag kirjoitti:
Camilla kirjoitti:
Keitä porkkanoita ja parsakaalia kanaliemessä, soseuta ja lisää ruokakermaa, mustapippuria ja suolaa.
Korvaa parsakaali perunalla ja kuulotetulla sipulilla. Lisää mausteeksi kahden appelsiinin vastapuristettu mehu.
Kuva
Faghag

Viesti Kirjoittaja Faghag »

Heh, SM, se on taas Halloween tulossa, kotoisasti pyhäinpäivä. Olemme ystävien kanssa ajatelleet järjestää Halloween-pippalot kyseisen päivän sekä lähellä olevien syntymäpäivien kunniaksi. Olen miettinyt, miksi pukeutuisin... ehkä paras tapa naamioida itsensä olisi jättää olemus luonnontilaan ja esitellä itsensä Uuno Turhapurona.

--------------------------------------------------------------------------

Ai niin, tää on ruokaketju, tähän vaan jäin unelmoimaan naamiaisjuhlista, eli ohjetta kehiin:

Otetaan pastaa, keitetään se kypsäksi eli al dente. Otetaan purkki valmista pestoa, heitetään lusikallinen sekaan. Sekoitetaan. Jos on parmesan-juustoa jääkaapissa, raastetaan sitä annoksen päälle. Nautitaan Dr. Philiä telkasta katsoen ja punaviiniä siemaillen.
Patz

Re: Kityn ruoka-ohjeet

Viesti Kirjoittaja Patz »

ninnithequeen kirjoitti: Jään kieli pitkällä odottamaan Patzin lohisoppa-reseptiä, kiitos :)
Nakkaa kattilaan oman maun mukaan kuullotettua, pilkottua sipulia ja kaada kalalientä (tee itse tai käytä fondia/kuutiota) niskaan. Kuori ja kuutioi potut, lisää kiehuvan keittoliemen joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan, jos käytät kuivattua tilliä, voit lisätä senkin jo nyt. Perunoiden kypsyttyä, lisää kermaa/jotain-paskaa-wannabe-kermaa/voita (ja tuore tilli). Poista kattila tulelta ja lisää sopivina suupaloina graavia lohta. Älä enää keitä!

Nauti kunnollisen ruisleivän ja maitolasillisen kera.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Meksikolaisen passipoliisin kivekset
n. 200 g ranskalaisia perunoita

Paista ainekset paistinpannulla. Mausta suolalla. Bon appetit! :yo:
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Faghag

Viesti Kirjoittaja Faghag »

Äipän hyväksi koeteltu ja erittäin HELPPO ohje:

Suppilovahvero-kastike

Sipulia
Voita
Suppilovahveroita (tai muita sieniä)
Ruokakermaa
Suolaa
Mustapippuria

Sulatetaan voi pannulla ja kuullotetaan pilkotut sipulit. Lisätään sekaan sienet, sekoitellaan kunnes sienistä ovat nesteet haihtuneet. Lisätään ruokakerma. Annetaan kiehahtaa. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Nautitaan joko perunoiden tai pastan kanssa. Juodaan lisäksi punaviiniä, kunnes sammutaan kotisohvalle.
Patz

Viesti Kirjoittaja Patz »

Vastaveto sååsille

Seksikäs suppilovahverokeitto a´la Patz

Kuullota sipulia (shalotti parasta) reippaassa voissa kattilassa.
Tuuppaa reilu satsi suppilovahveroita kuumaan paistinpannuun, haihduttele ylimääräiset nesteet pois ja lisää ripaus suolaa ja nokare voita.
Heitä paistetut sienet sipulien joukkoon. Lorauta kattilaan pari desiä kasvislientä, reilulla kädellä tuorejuustoa (oma suosikki on savuporo) ja kermaa. Keittele kunnes keitto hieman saostuu. Makua korostamaan sopii tilkka Madeiraa. Nauti mieluisassa seurassa takkatulen äärellä, punaviiniä nauttien. Saanti varmaa.
Vastaa Viestiin