Tulisiko kansanedustajien väliset suhteet sallia?
Tulisiko kansanedustajien väliset suhteet sallia?
Uutisista kuulimme istuvan vai pitäisikö pikemminkin sanoa seisovan pääministerimme omasta kuormasta syönnistä. Tapaus ei ole edes ensimmäinen, aikaisemminkin on tullut julki poliitikkojen välisiä kähmintöjä ja lähmintöjä, ja luoja tietää kuinka monta tapausta jää vuosittain tulematta päivänvaloon. Suurelta yleisöltä suljettuja orgioitako siellä pidetään veronmaksajien rahoilla?
Pitäisikö kansanedustajien väliset (sukupuoli)suhteet kuitenkin sallia, vai mennäänkö siinä epäsopivan tuolle puolen? Oletko mahdollisesti itse seurustellut kansanedustajan kanssa?
RAMpan mieliksi lisäsin myös viimeisen vaihtoehdon.
Pitäisikö kansanedustajien väliset (sukupuoli)suhteet kuitenkin sallia, vai mennäänkö siinä epäsopivan tuolle puolen? Oletko mahdollisesti itse seurustellut kansanedustajan kanssa?
RAMpan mieliksi lisäsin myös viimeisen vaihtoehdon.
Re: Tulisiko kansanedustajien väliset suhteet sallia?
CandyMan kirjoitti:Uutisista kuulimme istuvan vai pitäisikö pikemminkin sanoa seisovan pääministerimme omasta kuormasta syönnistä. Tapaus ei ole edes ensimmäinen, aikaisemminkin on tullut julki poliitikkojen välisiä kähmintöjä ja lähmintöjä, ja luoja tietää kuinka monta tapausta jää vuosittain tulematta päivänvaloon. Suurelta yleisöltä suljettuja orgioitako siellä pidetään veronmaksajien rahoilla?.

Pitäisikö tosiaan pyrkiä eduskuntaan. Palkka kyllä pienenesi, mutta luontaisedut vaikuttavat hyviltä.
- RolloTomasi
- Kitisijä
- Viestit: 2349
- Liittynyt: 06.09.2006 7:50
- Paikkakunta: Maa
Minulla meni muutama päivä pohtiessa mihin piikkisi viittasi, mutta vältän pilkan toteamalla että ovathan ministeritkin kansanedustajia. Tavallaan. Ja joutuvat kansanedustajatkin tekemään työhönsä liittyviä päätöksiä kuten meniskö kahvilaan vai täysistun... kahville!nexie kirjoitti:Vaikuta kansanedustajan päätöksentekokykyyn? Onko tämä kompakysymys?
Problematiikka liittyy yhtäältä siihen, että kysymyksenasettelussa implisiittisesti oletetaan kansanedustajilla olevan kykyä tehdä päätöksiä. Jos tämä kyky käsitetään laajemmalti kuin taitona valita valiokunnan kokouksissa vichyn ja jaffan välillä tai painaa täysistunnossa "jaa" tai "ei" nappulaa ryhmän sopiman kannan mukaisesti, mainittu ennakko-oletus saattaa olla liian korkealla tasolla. Keskustelunavauksessa myös ohitettiin käsitteen "vaikutus" kahteen suuntaan avautuva semanttinen merkityssisältö. En näkisi kovin huolestuttavana sitä, jos vihreä nainen vaikuttaisi jäyhään kepulaiseen opettamalla tälle kierrätyksen jalon taidon*. Sen sijaan suhtautuisin suurella varauksella siihen, että mainittu kepulainen surruttelisi yksityisautollaan viherneitonsa luo puhumaan hunajaisia sanoja broilereiden tehotuotannon välttämättömyydestä kansantalouden kannalta samalla kun pienmetalliin kääritty luonnontuote kypsyisi savuttavan takkatulen loimussa.CandyMan kirjoitti:Minulla meni muutama päivä pohtiessa mihin piikkisi viittasi, mutta vältän pilkan toteamalla että ovathan ministeritkin kansanedustajia. Tavallaan. Ja joutuvat kansanedustajatkin tekemään työhönsä liittyviä päätöksiä kuten meniskö kahvilaan vai täysistun... kahville!nexie kirjoitti:Vaikuta kansanedustajan päätöksentekokykyyn? Onko tämä kompakysymys?
*Tässä yhteydessä "kierrätyksellä" ei viitata siihen, että puolisokokelaat pistetään kiertoon ja valitaan uusi käytettyjen joukosta.
Don't Panic!
Rivien välistä luen, että Nexie pitäisi hyvän kansanedustajan ominaisuuksiin kuuluvana päätöksentekokykyä. Näinhän ei välttämättä ole.nexie kirjoitti:Problematiikka liittyy yhtäältä siihen, että kysymyksenasettelussa implisiittisesti oletetaan kansanedustajilla olevan kykyä tehdä päätöksiä.CandyMan kirjoitti:Minulla meni muutama päivä pohtiessa mihin piikkisi viittasi, mutta vältän pilkan toteamalla että ovathan ministeritkin kansanedustajia. Tavallaan. Ja joutuvat kansanedustajatkin tekemään työhönsä liittyviä päätöksiä kuten meniskö kahvilaan vai täysistun... kahville!nexie kirjoitti:Vaikuta kansanedustajan päätöksentekokykyyn? Onko tämä kompakysymys?
Kansanedustajahan edustaa äänestäjiään. Jos kyseistä edustajaa äänestäneet henkilöt eivät osaa tehdä päätöksiä, niin miksi heidän edustajansakaan tulisi?
Lisäksi on huomattava, että edustaja joka tapauksessa kuuluu johonkin puolueeseen. Ääni kansanedustajalle menee joka tapauksessa puolueelle, ja eduskuntaryhmän viisaammaat voivat sitten kertoa, mitä nappia pitää painaa. Kansanedustaja vaikuttaa pelkällä olemassaolollaan lisäämällä napinpainajien määrää. Tässä kohtaa joku huomauttaa, että eikö kansanedustajaa sitten voisi korvat jollain halvemmalla, teknisellä ratkaisulla? Ei voi.
Kansa tarvii sirkushuveja ja tietokoneet eivät osaa kuin kaatua. Kansanedustaja osaa kolaroida, rakastua, erota, saada lapsia jne ja jos kansanedustajalla on vielä puoliso, joka voi yrittää tehdä myymälävarkauksia tai veropetoksia, niin viihdearvo vielä kaksinkertaistuu.