NiinQ missä kohtaa tässä on se salaatti? Onhan toi tilli tietty vihreetä... Vai onko tämä niitä kuuluisia "on se nyt kumma kun oon viikon syönyt pelkkää salaattia, mutta paino ei vaan tipu"-salaatteja?
Ja tässä kaikkien kaloripommien kuningatar:
Hovijälkiruoka
Kermaa
Vanilliinisokeria
Marenkeja
Mansikoita / banaaneja
Suklaakastiketta (kunnollista, ei mitään kaakkaovatkulia)
Kermat vaahdoksi, mausta sokerilla. Kulhoon kerroksittain kermavaahto, marengit ja mansikat. Päälle suklaakastiketta. Tautisen hyvää!
200 g margariinia
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai n. 25 g tuoretta)
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Täyte:
fetajuustoa (esim. Apetina, sellainen pala)
mozzarellaraastetta
oreganoa & basilikaa
-> murskaa feta ja sekoita kaikki ainekset yhteen
Pinnalle:
kananmunaa
mozzarellaraastetta
Sulata ja jäähdytä margariini. Lämmitä maito riittävän lämpimäksi (n. 42 astetta kuivahiivalle). Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää maitoon vuorotellen jauhot ja rasva hyvin sekoittaen. Jaa taikina kolmeen palaan ja kauli ohuiksi ympyröiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan lohkoon ja laita kunkin lohkon päälle reilusti fetatäytettä. Rullaa lohkot leveästä päästä alkaen sarviksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia ja SYÖ!
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
Ihanaa, idioottivarmaa ja addiktoivaa
x määrä vaniljakermajäätelöä
x määrä haluamaasi nektaria
Jäätelö klöntteinä lasiin, täytteeksi nektaria. Odota että jäätelö hieman sulaa ja sekoita. Voilá! Smoothie on syntynyt!
I raise my hands to heaven of curiosity, I don't know what to ask for, What has it got for me?
Tein tosi hyvää tomaattikeittoa nyt kun meillä on se Super Hyvä Magic Bullet!
(Tai siis mies sen teki mutta mä päätin miten se tehdään ja mistä eli tää on siis mun ohje!)
Tomaatteja ja sipulia mössöks
sekaan pari purkkia chilillä maustettua tomaattimurskaa, kana- tai kasvislientä, eri värisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa.
Ai niin ja sit yks purkki jotain ranskankermaa tai jotain, mää laitoin sitä valkosipulilla maustettua.
Tuoretta oreganoo ja chiliä, älkääkä kaivako nenää kun ootte pilkkonu chiliä, sattuu vieläkin.
Ja sit vaan annetaan muhia tosi kauan niin että paprikat sun muut on jo ihan löllöjä.
Ja parmesaania päälle.
Tosi hyvää!!
Mies oli kyllä ihan oikeessa sen Magic Bulletin suhteen, se on paska.
(Sille en tosin mitään myönnä vaan keksin aina jotain mitä se mukamas tekee väärin..)
Sopii se kyllä tollasten soseiden tekoon mutta turha yrittää mitään palasia saada aikaseks, sillä kun kerran hurauttaa niin lopputulos on aina vaahtoo.
Keitä perunat (kovamaltoisia) puolikypsiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä. Pilko pieniksi ja paista perunat hyvin kuumassa ja runsaassa voissa (savuamispisteessä, mutta ei sen yli) sellaisissa erissä ja sen kokoisina paloina, jotka hella kykenee käsittelemään. Siirrä perunat pois pannulta.
Laita pekoni kylmään pannuun ja kuumenna. Kun pekonista on irronnut rasvaa, heitä sipulisilppu joukkoon ja ruskista. Lisää makkarat. Yhdistä perunat, lisää kerma ja hauduta, kunnes perunat ovat pehmenneet ja kerma kokonaan imeytynyt perunoihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kananmunat paistetaan niin, että keltuaiset ovat puoliksi hyytyneitä. Annos kootaan lautaselle. Tarjoa etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kera.
300 g tuoretta lohifileetä
1 sipuli
3 dl valkoviiniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl kuohukermaa
3 dl voimakasta juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita tai pakastettuja pinaatinlehtiä
1 rkl voita
1 tölkki (n. 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
0,5 mm cayennenpippuria
200 g kuorittuja katkarapuja
12 lasagnelevyä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuutioi lohi. Kuori ja silppua sipuli. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi ne pois ja kaada liemi takaisin kattilaan.
Vatkaa jauhot ja vesi sekaisin ja lisää seos viiniin vatkaten. Lisää liemikuutio ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti ja lisää sen jälkeen suurin osa juustoa. Nosta syrjään liedeltä.
Huuhtele tuore pinaatti. Irrota lehdet ja silppua ne. Kuori ja silppua valkosipuli. Paista sitä ja pinaattia voissa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Sekoita kastikkeeseen varovasti lohi, sipuli ja katkaravut.
Lado voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain lohi-kasvisseosta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Sirottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.
Clay kirjoitti:Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.
Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.
EDIT: ohjeet sanoo muuta eli pienempi lämpö ja aika, mutta raaka kala on kohtuu etovaa, yleensä kypsennän yli ohjeen, jotka voivat olla aika nafteja
Viimeksi muokannut Dr.Diarrhea, 14.03.2007 11:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Dr.Diarrhea kirjoitti:Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.
Terveyskokki korvaa ton kerman foliolla. Ja jos et paistais noin pientä filettä noin kauaa, sekin jeesais aika fantsusti tohon kuivuuteen.
Aluksi ajattelin tästä tulevan tylsähköjä currykasviksia pakettinuudelien kera, tarkoituksena oli siis välttyä kauppareissulta. Yllätyksekseni sain kuitenkin maukkaan ja varsin yleiskelvollisen eli monikäyttöisen lisukkeen.
Pannussa kuumennetaan loraus öljyä. Sekaan yksi sipuli valitsemallanne tavalla pilkottuna, samoin pari porkkanaa jonkunlaisiksi tikuiksi pilkottuna. Muitakin kasviksia tai jopa lihaa tähän voinee käyttää, uson. Lisää inkiväärimurskaa teelusikallinen, samoin jotain currytahnaa ynnä valkosipulinkynsi.Hippunen sokeria makeutta antamaan. Hauduttele kunnes ovat al dente, siis napakoita, ei lötköjä. Makeus sopi nätisti inkiväärin ja porkkanan kanssa. Itse nautin tuota nudskujen, salaatinlehtien, kurkun ja juustokuutioiden kera.
P.s. Se ei ollutkaan pannu, vaan kasari. Ja kansi sai olla päällä.
kookoskermaa (kaivetaan sieltä purkin pohjalta vaan se köntti jos mahdollista)
sitruunan tai limen mehua
tilkka vettä
=>hämmennetään näistä sellainen sopivan jämäkkä tahna
vihreä curry-tahna
tuore inkivääri
punainen chili (tahnana tai purkista)
sokeria
mustapippuria
tuoretta valkosipulia
=> kookostahna maustetaan näillä maun mukkaan ja sivellään koko hoito kalan päälle runsain mitoin ilman pihistely. kala uuniin muhimaan ja syödään jonkun sopivan pähkinäisen ja melonisen salatin kera. nam.