Maailman typerin keksintö

Yleinen lätinä jä kitinä
Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

AarneAnkka kirjoitti:No analogian kautta, toihan on nyt vähän sama kuin ihmettelisit että jos kerran kivelläkin saa naulat hakattua puuhun, miksi ostaa siihen ihan erillinen vehje nimeltä vasara?
Ei lainkaan. En ole nimittäin koskaan kokenut pakottavaa tarvetta tehdä kananmunan kuoreen reikää, mutta sitäkin useammin olen kokenut tarvetta lyödä nauloja jonnekin saadakseni jotakin kasattua.

Vaola kirjoitti:Mulla siis on parilagrilli. Tiedä sitten onko vain psykologista, mutta kyllä sillä laitettu ruoka maistuu enemmän grillatulta, kuin pannulla valmistettu. Ei kärytäkään juuri ollenkaan, joten menee tällaisen kerrostalokämpän grillinä loistavasti.
En kiistä sitä, etteikö parilagrilli olisi monikäyttöinen ja käytännöllinen vekotin, ja arvostettu tuote minunkin keittiössäni, mutta ymmärsithän nyt että tässä puhutaan verrokkeina parilapannuista, ei normaaleista paistinpannuista?

Se tavallista "grillaantuneempi" makuhan johtuu niistä paistotasossa olevista urista. Kuumuus keskittyy pienemmälle lihaan osuvalle pinta-alalle ja polttaa osan pinnasta antamaan grillaantunutta, muttei vielä palanutta makua. Jos halutaan pariloida oikein pehmeää lihaa (esim. naudan sisäfilettä), parilagrillin idea menee vähän hukkaan, koska pehmeä pihvi muokkaantuu painavan parilan kannen alla urien mukaisesti, ja alkaa paistumaan tasaisesti kuten paistinpannulla. Sen lisäksi parilan paino musertaa pehmeän lihan rakenteen helposti muusiksi ja päästää ne mehut karkuun.

Sen sijaan rakenteeltaan kovemmille paistille ja porsaalle ja jauhelihapihveille parilagrilli on ihan mainio. Pihvin paistaminen kaksipuoleisella parilagrillillä on huomattavasti nopeampaa kuin yksipuoleiselle pannulla/parilalla. Tämä nopeusetu olisi kullan arvoinen ravintoloissa. Silti kaksipuolisia pariloita ei juuri näe kuin pikaruokaravintoloissa. Pihviravintoloissa pihvit paistetaan aina puoli kerrallaan siitäkin huolimatta, että valmistaminen kestää jopa yli kaksi kertaa kauemmin. Onhan siihen varmasti järkisyynsä?

UnelmaSäleikkö kirjoitti:Ostakaa kunnollisia leikkureita, köyhät!
Tajusin just, että mulla ei ole sellaista laisinkaan. :-O

Voisitko suositella hyvää? :mrgreen:
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

Herra Manala kirjoitti:
Vaola kirjoitti:Mulla siis on parilagrilli. Tiedä sitten onko vain psykologista, mutta kyllä sillä laitettu ruoka maistuu enemmän grillatulta, kuin pannulla valmistettu. Ei kärytäkään juuri ollenkaan, joten menee tällaisen kerrostalokämpän grillinä loistavasti.
En kiistä sitä, etteikö parilagrilli olisi monikäyttöinen ja käytännöllinen vekotin, ja arvostettu tuote minunkin keittiössäni, mutta ymmärsithän nyt että tässä puhutaan verrokkeina parilapannuista, ei normaaleista paistinpannuista?
Jep, kyllä ymmärsin. :wink:

Mukava kun oot asiantunteva ruoanlaitossa, monet sun kirjoittamat analyysit ja vinkit ovat jääneet mulle pinnan alla kytemään.
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
Avatar
LillyMunster
Kitisijä
Viestit: 2007
Liittynyt: 15.08.2005 12:55

Viesti Kirjoittaja LillyMunster »

Maitotölkki jossa on se suljettava korkkijuttu, samanlainen joka löytyy joistain mehutölkeistä. Ei se suljinjuttu itsessään typerä keksintö ole, vaan sen liittäminen nimenomaam maitotölkkiin. Tuntuu turhalta, eikö riitä, että sen tölkin vain sulkee? Maitoa kuluu muutenkin niin nopeasti, että tuo suljinmekanismi on turha, ja jos maitoa ostaa vain kahvia varten ja ei käytä sitä niin paljon, on tarjolla puolen litrankin tölkkejä. Ja toisekseen maito ei säily edes niin monta päivää, että noin tiivis sulkeminen olisi tarpeellista.
Ennen jostain sai sellaisia vastaavia, jotka vain ruuvattiin tölkkiin kiinni ja ne olivat pestäviä ja näin ollen uusiokäytettäviä, niistä tykkäsin kovastikin.
Monesti sitä ajattelee leikkivänsä hengellään. Pitäisi aina pitää mielessä, että siinä touhussa saattaakin leikkiäkin terveydellään, ja se on jo ihan toinen juttu...
WanhaPervo

Viesti Kirjoittaja WanhaPervo »

AarneAnkka kirjoitti: Grilli ei myöskään räiski rasvaa (jopa roiskesuojan läpi), toisin kuin pannu.
Mielestäni paistinpannun päälle laitettava roiskesuojaverkko varsin hyvin pitää, minkä lupaa, eli roiskeet pannussa.

Pari vuotta sittenhän tuli kappoihin myös rasva, joka ei roisku. Kokeilin sitä joskus, vaikutti toimivan. Olen kuitenkin epäluuloinen ko. mömmön terveellisyydestä ja siksi palasin rypsiöljyyn, joka kyllä roiskuu iloisesti.
Yönmustaritari

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

Melnais kirjoitti: ei täytä funktiotaan vaan saa naisen tuntemaan itsensä likaiseksi, jynssättäväksi kipoksi.
????

Olettasin kaiken todeksi todistetun kanssa käyvän juuri suurinpiirtein näin tai sitä kohti.
Vastaa Viestiin