Ei lainkaan. En ole nimittäin koskaan kokenut pakottavaa tarvetta tehdä kananmunan kuoreen reikää, mutta sitäkin useammin olen kokenut tarvetta lyödä nauloja jonnekin saadakseni jotakin kasattua.AarneAnkka kirjoitti:No analogian kautta, toihan on nyt vähän sama kuin ihmettelisit että jos kerran kivelläkin saa naulat hakattua puuhun, miksi ostaa siihen ihan erillinen vehje nimeltä vasara?
En kiistä sitä, etteikö parilagrilli olisi monikäyttöinen ja käytännöllinen vekotin, ja arvostettu tuote minunkin keittiössäni, mutta ymmärsithän nyt että tässä puhutaan verrokkeina parilapannuista, ei normaaleista paistinpannuista?Vaola kirjoitti:Mulla siis on parilagrilli. Tiedä sitten onko vain psykologista, mutta kyllä sillä laitettu ruoka maistuu enemmän grillatulta, kuin pannulla valmistettu. Ei kärytäkään juuri ollenkaan, joten menee tällaisen kerrostalokämpän grillinä loistavasti.
Se tavallista "grillaantuneempi" makuhan johtuu niistä paistotasossa olevista urista. Kuumuus keskittyy pienemmälle lihaan osuvalle pinta-alalle ja polttaa osan pinnasta antamaan grillaantunutta, muttei vielä palanutta makua. Jos halutaan pariloida oikein pehmeää lihaa (esim. naudan sisäfilettä), parilagrillin idea menee vähän hukkaan, koska pehmeä pihvi muokkaantuu painavan parilan kannen alla urien mukaisesti, ja alkaa paistumaan tasaisesti kuten paistinpannulla. Sen lisäksi parilan paino musertaa pehmeän lihan rakenteen helposti muusiksi ja päästää ne mehut karkuun.
Sen sijaan rakenteeltaan kovemmille paistille ja porsaalle ja jauhelihapihveille parilagrilli on ihan mainio. Pihvin paistaminen kaksipuoleisella parilagrillillä on huomattavasti nopeampaa kuin yksipuoleiselle pannulla/parilalla. Tämä nopeusetu olisi kullan arvoinen ravintoloissa. Silti kaksipuolisia pariloita ei juuri näe kuin pikaruokaravintoloissa. Pihviravintoloissa pihvit paistetaan aina puoli kerrallaan siitäkin huolimatta, että valmistaminen kestää jopa yli kaksi kertaa kauemmin. Onhan siihen varmasti järkisyynsä?
Tajusin just, että mulla ei ole sellaista laisinkaan. :-OUnelmaSäleikkö kirjoitti:Ostakaa kunnollisia leikkureita, köyhät!
Voisitko suositella hyvää?