AUTS!! Firmalla on pikkujouluristeily Galaxyllä joulukuun alussa, ja mä tietysti ilmoittauduin.CandyMan kirjoitti:Yhdyn Galaxyn haukkujiin toteamalla että sen buffa (myös aamiainen) vaikutti valikoimiltaan ja muutenkin aika paljon köyhemmältä kuin, ööh, Silja Symphony yli puoli vuotta sitten. Vitun virolaiset! En valittanut koska työpaikka maksoi.swirl kirjoitti:Offtopic, mutta voi perkele sillä laivalla on paskaa palvelua.SikaMika kirjoitti:Tallinkin Galaxy-paatin
Samat ruuat viikosta toiseen
Meillä oli muuten melkein joka päivä ruokana perunaa, kun mä olin muksu. Keitettyä perunaa ja kastiketta, paistettua perunaa, perunamuussia, keittoja, joissa perunaa...Olin totaalisen kypsä muksuna potturuokiin, huh. Tai sitten kun mutsi halusi vaihtelua, se teki saman jauhelihakastikkeen kuin potuille, mutta tarjosi sen spagetin kanssa. Voi äly. Mutsin jauhelihakastikkeeseen ei kuulu eikä ole koskaan kuulunut tomaatti. Edes spagetin kanssa..
No, ei mulla mitään suurempia traumoja jäänyt, mutta keitettyä perunaa ja kastiketta meillä harvoin on.
No, ei mulla mitään suurempia traumoja jäänyt, mutta keitettyä perunaa ja kastiketta meillä harvoin on.
- mustaenkeli
- Kitisijä
- Viestit: 2872
- Liittynyt: 09.09.2005 12:08
- Paikkakunta: Hell-sinki
- Viesti:
Sama vika Rahikaisella! Tämän vuoksi on erttäin harvinaista, että kaupassa ostoskoriini pompsahtais yhtäkään perunaa. Vaikka peruna on halpaa, terveellistä ja kaikkea... monipuolisesti käytettävä kasvi. Pitäs opetella.ninnithequeen kirjoitti:Meillä oli muuten melkein joka päivä ruokana perunaa, kun mä olin muksu.
Meillä ei pyöri kotona ollenkaan samat ruuat... joskus tein vuosia sitte kokoaika kanaa, mutta siitäki opin pois. Niin se kyllä äitiniki vaihteli hyvin monipuolisesti viikkojen mittaan ruokiaan, että liekö häneltä peritty.
Huomenna meillä syödään hampurilaisia! Mä teen sämpylät ja jälkkärin, raksu hoitakoon jauhelihapiffit. Niin, meillä kun se lähin Hese tai Mäkki on tuolla reilun 60kilsan päässä Kuopiossa... Joten on paljon terveellisempi ja parempi vaihtoehto tehä koko lysti ite!

Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat.
-muumimamma
-muumimamma
Re: Samat ruuat viikosta toiseen
Niinkö? Toista se on vetää patterin päältä maksalaatikkoa päivästä toiseen.Sannnu kirjoitti:Mä oon kyllä tosi fakkintunut ruokien suhteen.
Hiisi tuli nälkä tätä ketjua lukiessa. Paan perunat tulille.
Olen aiheesta käynyt keskusteluja vanhempien työkavereiden kanssa. Heistä moni on maatalon poikia ja maataloissahan ei juuri muuta syödäkään kuin perunaa, vieläkään kaiketi? Ehkä asia on niin, että kun johonkin tottuu kunnolla, kuten perunaan, niin ei sitä opi pitämään pastoista tai riisistä samalla tavalla.Suvinen kirjoitti: Eiköhän meidän ikäluokka kokonaisuudessaan ole perunaa lapsena syönyt ihan liikaa.
Lapsena meilläkin oli oikeastaan pelkästään perunaa, mutta en kyllä muista siihen kyllästyneeni. Pikemminkin mulle on käynyt niin, että uusien vaihtoehtojen myötä hiljalleen olen siirtynyt lähes perunattomaan diettiin, vaikka perunasta edelleenkin suuresti pidän.
Perunassa on kyllä se iso heikkous, että sen laatu vaihtelee suuresti. Lounaspaikoissa ne saavat kumisen peitteen ja vetisen maun säilytysastioissa. Lisäksi perunan loppuvalmistus on työläämpää ja hitaampaa kuin pastojen. Itsestään selvyyksiä nämäkin, mutta painavat ainakin mulla yllättävän paljon.
Kyllä mäkin perunasta paljon ruokia teen, valkosipuliperunat ja lihaperunalaatikko ovat bravuureitani. Mutta tosiaan, keitetyt perunat ja kastike ovat harvinaisempi näky meitin ruokapöydässä. Olikohan meillä muksuna sitä kaikista eniten?
Ja pakko kertoa vielä, miksi ällösin paistettuja perunoita lapsena yli kaiken. Vanhemmiten opin syömään niitä ja herkkuahan ne olivat, mutta miksi äidin tekemät olivat niin pahaa? Yksinkertainen vastaus: äitini laittoi paistinperunoihin SOIJAA.
Äitini vaan ei osaa tehdä ruokaa. Tosin kiireinen yrittäjä ostikin usein valmisruokia pöytään, kun olin penska. Siksipä meillä niitä ei syödä, mutta minäpä en olekaan kiireinen yrittäjä, vaan SAAN tehdä perheelleni ruoan alusta asti itse.
Ja pakko kertoa vielä, miksi ällösin paistettuja perunoita lapsena yli kaiken. Vanhemmiten opin syömään niitä ja herkkuahan ne olivat, mutta miksi äidin tekemät olivat niin pahaa? Yksinkertainen vastaus: äitini laittoi paistinperunoihin SOIJAA.

Äitini vaan ei osaa tehdä ruokaa. Tosin kiireinen yrittäjä ostikin usein valmisruokia pöytään, kun olin penska. Siksipä meillä niitä ei syödä, mutta minäpä en olekaan kiireinen yrittäjä, vaan SAAN tehdä perheelleni ruoan alusta asti itse.
Soraääni! Minä keitän paljon useammin perunaa kuin pastaa.Suvinen kirjoitti:
Eiköhän meidän ikäluokka kokonaisuudessaan ole perunaa lapsena syönyt ihan liikaa. Mistä johtuukin, että itsenäistyttyä ollaan syöty suurinpiirtein vain pastaa.
(Johtuu osittain siitä, että saan ilmaiset perunat "omalta" perunamaalta, vanhempien mökiltä. Olen ehkä Punavuoren ainoa citysinkku, jolla on jääkaappi täynnä itse viljeltyä perunaa

Ehkä Punavuoren, ja sinkku; mutta kyllä meilläkin on itseviljeltyä perunaa säkkitolkulla.Aito_Johanna kirjoitti:Olen ehkä Punavuoren ainoa citysinkku, jolla on jääkaappi täynnä itse viljeltyä perunaa)
Harmittaa muuten, ettei kerrostaloihin rakenneta enää kylmäkellareita. -71 rakennetussa semmoinen oli. Ei olisi onkelmaa valtavien perunasäkkien kanssa.
Olen ihmetellyt vasta rakennetuissa kerrostaloissa tätä varastotilojen puutetta. Kotietsinnöillä on tullut vastaan uusia kerrostaloja, joissa ainoa varastotila on pieni pyörä/ulkovälinevarasto. Ei siis henkilökohtaista kylmä- tai lämminvarastoa ollenkaan.ninnithequeen kirjoitti:Harmittaa muuten, ettei kerrostaloihin rakenneta enää kylmäkellareita. -71 rakennetussa semmoinen oli. Ei olisi onkelmaa valtavien perunasäkkien kanssa.
No meillä on sentään valtava varastokellari ja ihan lämpimässä. Mutta aikoinaan rakennettiin vielä erikseen kylmäkellarit, joissa oli helppo pitää tallessa itsetehdyt mehut, hillot ja tietysti nuo juurekset. Mutsin oli pakko hankkia KOLMAS jääkaappi, koska heidän taloyhtiössään ei myöskään ole kylmäkellaria. Landelta kun tulee sitä tavaraa omilta viljelyksiltä niin perhanasti.silsis kirjoitti:Olen ihmetellyt vasta rakennetuissa kerrostaloissa tätä varastotilojen puutetta. Kotietsinnöillä on tullut vastaan uusia kerrostaloja, joissa ainoa varastotila on pieni pyörä/ulkovälinevarasto. Ei siis henkilökohtaista kylmä- tai lämminvarastoa ollenkaan.ninnithequeen kirjoitti:Harmittaa muuten, ettei kerrostaloihin rakenneta enää kylmäkellareita. -71 rakennetussa semmoinen oli. Ei olisi onkelmaa valtavien perunasäkkien kanssa.
Meillä on sellainen systeemi, että landetuotteet varastoidaan landella isoon vanhaan maakellariin. Isä käy siellä pitkin talvea silloin tällöin hakemassa ruokia pienissä erissä ja tuo mulle Helsinkiin.ninnithequeen kirjoitti: No meillä on sentään valtava varastokellari ja ihan lämpimässä. Mutta aikoinaan rakennettiin vielä erikseen kylmäkellarit, joissa oli helppo pitää tallessa itsetehdyt mehut, hillot ja tietysti nuo juurekset. Mutsin oli pakko hankkia KOLMAS jääkaappi, koska heidän taloyhtiössään ei myöskään ole kylmäkellaria. Landelta kun tulee sitä tavaraa omilta viljelyksiltä niin perhanasti.
Systeemi tietysti toimii vain, koska mökki on melko lähellä.
Mulla on kylmäkellari, mutten käytä sitä. Perunaa uppoaa vuodessa alta kilo itse ostettuna ja porkkanat mahtuu jääkaappiin. Mehuja jos tekis niin sitten, mutta marjat pitäisi ostaa ja se on vähän hölmön tuntuista, kun on tottunut omista pensaista poimittaviin marjoihin.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
kyllä mä mieluummin perunaa syön kuin pastaa. voipi johtua siitä että jossain vaiheessa sitä pastaa oli kaikkialla ja äiti innostui tekemään sitä. lopulta se oli vaan niin kamalaa, että ei pystynyt syömään. siinä vaiheessa suomessa ei pastat ollut vielä edes kovin laadukkaita, joten sitten syötiin sitä ei-paljon-minkään makuista luirua.
kamalinta lapsuudessa/nuoruudessa oli mutsin gourmet-kokeilut. ruoka näytti ja välillä maistui kertaalleen syödylle. onneksi myöskään faija ei pitänyt niistä ja antoi luvan syödä mitä tahtoi (leipää, salaattia yms.). yleensä kun piti syödä mitä tarjottiin ja lautanen tyhjäksi.
kamalinta lapsuudessa/nuoruudessa oli mutsin gourmet-kokeilut. ruoka näytti ja välillä maistui kertaalleen syödylle. onneksi myöskään faija ei pitänyt niistä ja antoi luvan syödä mitä tahtoi (leipää, salaattia yms.). yleensä kun piti syödä mitä tarjottiin ja lautanen tyhjäksi.
Me transmitte sursum, Caledoni!