Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Avatar
Kreitsu
Kitisijä
Viestit: 3775
Liittynyt: 09.05.2006 8:45
Paikkakunta: (juna)Kisko

Viesti Kirjoittaja Kreitsu »

Saha II. Kannattaa ykkönenkin katsoa. Oh, yes, there will be blood. Hyvä leffa pitkästä aikaa, vaikka onhan niitä parempiakin joskus tullut nähtyä - en vaan muista milloin.
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

Clay kirjoitti:Koyaanisqatsi
Minä taas pidin tästä, mutta ehkä lähinnä kiinnostavana oppituntina siitä miten tavallisista asioista saadaan kauniita kuvakokonaisuuksia, ilman sen kummempia erikoisefektejä.

Tänään katsoimme lasten kanssa:

Nanny McPhee

Ja tietysti suomeksi... Oli aika puuduttava kokemus, mutta kestin kuin miäs. (Eli en kovin pitkään)
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1233
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Viesti Kirjoittaja -Superior- »

Catherine Breillat: Himon anatomia (Anatomie d'enfer/2003)

Mies ja nainen kohtaavat homobaarissa. Nainen viiltää ranteensa vessassa. Mies vie hoidattamaan naisen ranteen. Nainen ottaa mieheltä suihin puistossa. Mies ja nainen tekevät sopimuksen: mies käy neljänä yönä naisen luona.

Nainen esittelee pilluaan. Mies värittää naisen ulkosynnyttimet huulipunalla tämän nukkuessa. Naisella alkavat kuukautiset. Mies kokeilee sormella, imee veristä sormeaan. Nainen asettaa tamponin sisäänsä miehen katsoessa. Mies hieroo dildolla naisen pillua. Nainen pyytää miestä vetämään tamponin sisältään. Nainen ottaa sen käteensä, upottaa vesilasiin ja juo lasin sisällön puoliksi miehen kanssa.

Siinä juoni, kesto oli 1h 14 min. Kuvasi vanhentuneen feministisestä näkökulmasta naisen seksuaalisuutta sekä miehen herkkyyttä ja heikkoutta tämän "voiman" edessä. En erityisemmin pitänyt. Pornonäyttelijämiespäähenkilö lausui huonosti ranskaa. :-/
I'm a psychoanalyst. This is my pipe.
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 3989
Liittynyt: 19.08.2005 14:09
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja annepa »

Katottiin eilen kaikki Star Warsit putkeen. Myös ne animaatiot. Olo sen jälkeen oli hiukan pöllähtänyt (no koitapa ite istua töllön ääressä 16h) mutta ymmärrän saagaa nyt eri lailla kuin ennen. En silti ole mikään SW fani vieläkään, mut tulipahan katottua. Seuraavaksi Matrix-maratoni, Indy Jones -maratoni ja vaikka Alien-maratoni. LOTRiakaan ei tietenkään sovi unohtaa.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Avatar
more
Kitinän uhri
Viestit: 565
Liittynyt: 26.08.2006 9:10
Paikkakunta: Tixi

Viesti Kirjoittaja more »

annepa kirjoitti:Katottiin eilen kaikki Star Warsit putkeen. Myös ne animaatiot. Olo sen jälkeen oli hiukan pöllähtänyt (no koitapa ite istua töllön ääressä 16h) mutta ymmärrän saagaa nyt eri lailla kuin ennen. En silti ole mikään SW fani vieläkään, mut tulipahan katottua. Seuraavaksi Matrix-maratoni, Indy Jones -maratoni ja vaikka Alien-maratoni. LOTRiakaan ei tietenkään sovi unohtaa.
Äläkä unohda Sniper 1-3-maratonia, jos kunnon äijäilyä kaipaat:D
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Tykitin Band Of Brothers:in v-lopun aikana lävitse. Pontevaa sotaa ja mielenkiintoisia henkilöitä. Suosittelen.
-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1233
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Viesti Kirjoittaja -Superior- »

Clay kirjoitti:Koyaanisqatsi

Niin uskomatonta tuubaa, että eilen katsomani The hills have eyes tuntuu näin jälkikäteen oikealta mestariteokselta.
Koyaanisqatsi vaikutti perustavalla tavalla elämänkatsomukseeni. Kuinka päälleliimattua tämä kaikki on... Kuinka keinotekoisia ongelmat ovat jos konteksti on tämä. Kuinka hilpeällä tavalla kaikkeen on mahdollista suhtautua, koska mikään täällä ei ole luonnollista... Kaikki on sairaan kiihottavalla tavalla tarkoituksetonta ja siksi niin onnellista.
Koyaanisqatsin äänimaailma sopii lähinnä päänsäryn ja pahoinvoinnin generoimiseen
Koyaanisqatsi ei ole helppo elokuva. Ahdistuksen generoiminen musiikin, kuvien ja tunnelman kautta oli itselleni mykistävimpiä kokemuksia ikinä. Hetken aikaa vain tuntuu, että tajuaa... kaiken.
kuvakollaasista ne muutamat positiiviset kohdat kyllä hukkuvat tehokkaasti turruttavaan tylsyyden virtaan.
Eikös elämä juuri sitä ole? Siksi elokuva niin järkyttävän ihanalla tavalla avartavalta tuntuikin. Se oli vain samaan aikaan niin uskomattoman puhdistava, järkyttävä ja nautinnollinen kokemus. Kokemus.
I'm a psychoanalyst. This is my pipe.
Sudenhenki

Viesti Kirjoittaja Sudenhenki »

Lilo kirjoitti:
No, vaan mun mielipide. Pelissä on kai olennaisempaa kuitenkin (oma) toiminta kuin juoni? Mikään ekspertti en tosin ole. Mutta siis, kun leffaa kuitenkin seurataan vaan passiivisena sivusta, niin silloin kai tarina on olennaisempi. Mut no joo, eihän monessakaan leffassakaan nykyisin kummoista stooria ole.

Ehkä leffa olis toiminut sitten paremmin jos olisin pelannut peliä...
Pahoittelen että kesti vastata näin kauan.

Luonnollisesti kyseessä on oma mielipiteesi, ihmettelisin jos jonkun muun mielipiteitä täällä esittäisit. ;)

Se mikä pelissä on olennaisempaa, riippuu sekä pelistä että pelaajasta. Itse pelaan harvemmin pelejä joissa on surkea juoni, tai ei juonta lainkaan. Sellaiset eivät vain yksinkertaisesti toimi minulle, vahva tarina ja vahva tunnelma ovat sellaisia asioita joita minä arvostan suuresti, ja sellaisia pelejä myös ostan, tosin joskus harvoin lainaan kaverilta jonkin toimintapläjäyksen jos siltä tuntuu. Ja kyllä, todella monissa elokuvissa on tätä nykyä aivan avuttoman surkeat stoorit, miksi en juurikaan kiinnostu elokuvista nykyisin.

Ehdottomasti olisi pitänyt pelata osat 1-3 läpi ennen Silent Hillin katsomista IMO.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2579
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay »

-Superior- kirjoitti:
kuvakollaasista ne muutamat positiiviset kohdat kyllä hukkuvat tehokkaasti turruttavaan tylsyyden virtaan.
Eikös elämä juuri sitä ole? Siksi elokuva niin järkyttävän ihanalla tavalla avartavalta tuntuikin.
En minä sentään elämän loppumista yhtä innokkaasti odota kuin tämän elokuvan loppua.
Nyt penikseni on fantastinen!
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Sudenhenki kirjoitti:Ehdottomasti olisi pitänyt pelata osat 1-3 läpi ennen Silent Hillin katsomista IMO.
Tätä on kompattava niinQ ihan kybällä.

Silent Hill oli minusta loistava, mm. sen takia miten hyvin hahmot ja maisemat oli saatu pidettyä juuri ominaan. En siis edelleenkään suosittele tätä elokuvaa kenellekään, joka ei ole sitä pelannut - ja paljon. Muuten eivät henkilöhahmot, maisemat ja tapahtumat avaudu ollenkaan.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

The Others

"Salaperäisyyttä tihkuva kummituselokuva naisesta, joka asettuu lapsineen Jerseyn saarelle isoon taloon odottamaan miehensä paluuta sodasta. Hänen palkkaamansa palvelusväki alkaa osoittaa mystisiä piirteitä."

Tätä kehuttiin, ja voin sanoa, että voi taivas kun olikin hyvä elokuva. Inhottavaa oli yksin katsoa, sen verran säikyttelyä oli, mutta loppuratkaisu oli vallan kutkuttava. Leffan aikana kelasin päässäni 3-4 erilaista loppua elokuvalle, mutta yksikään ei osunut oikeaan. Suosittelen.

:shock: :shock: :shock: :shock:
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

ninnithequeen kirjoitti:Muuten eivät henkilöhahmot, maisemat ja tapahtumat avaudu ollenkaan.
Siis häh?

Henkilöhahmot: Muija, kakara, paha kakara, kyttä ja läjä urpoja jotka jäpittää kirkossa. Jos nämä ei avaudu niin sitten kannattaa jo mennä avautuun apukouluun ja mennä opettelemaan ajattelun alkeet uudestaan.

Maisemat: Tuppukylä jossa sataa skeidaa ja on pimeä kuin zombien hanurissa. nähty miljoonaan kertaan ja vielä paremmin tehtynä.

Tapahtumat: Leffassa on juonen kannalta merkityksettömiä heittoja peleihin enemmmän kuin laki sallii. Se ovatko ne pelaajien rectumin nuolemista vai elokuvallisesti tärkeitä kohtauksia on sitten eri asia.

Normipätkä normijuonella, siinä koko piuha. Verta olis saanut olla enemmän. Ja tissejä!
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

1108 kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Muuten eivät henkilöhahmot, maisemat ja tapahtumat avaudu ollenkaan.
Siis häh?
Henkilöhahmot: Muija, kakara, paha kakara, kyttä ja läjä urpoja jotka jäpittää kirkossa. Jos nämä ei avaudu niin sitten kannattaa jo mennä avautuun apukouluun ja mennä opettelemaan ajattelun alkeet uudestaan.
Siis haloo. Ilman sen pelin fanaattista pelaamista mä en olisi pitänyt tuota elokuvaa yhtään minään. Mutta kun musiikki ja suurin osa "hirviöistä" ja kylän asukkaista oli pelistä poimittu, se vaan toimi. Hienointa pätkässä oli juurikin se, että se noudatti yllättävän hyvin pelin käänteitä, toisin kuin yleensä vastaavissa. Hyvin skeptisenä menin katsomaan leffaa, mutta olin iloisesti yllättynyt. Tietysti se olisi ollut vielä parempi, jos päähenkilötkin olisi poimittu itse pelistä eikä keksitty vain ko. leffaa varten. Ja loppuratkaisu oli niin Silent Hilliä niin Silent Hilliä että.
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

ninnithequeen kirjoitti:Ja loppuratkaisu oli niin Silent Hilliä niin Silent Hilliä että.
Siis funtsaas nyt hetki. Jookostakookosta?

Pelinä Silent Hill on kokoelma vanhoja kauhu kliseitä jotka on yhdistetty heppoiseen juoneen. Onhan se nyt sitten vissiin jännä, joo-o, mutta onko se jotenkin maailmaa mullistava juoneltaan tai henkilöhahmoiltaan?

No ei ole.

Samaa huttua mitä kauhugenre on suoltanut ulos jo vuosia ennen Silent Hillejä ja suoltaa edelleenkin.

Loppuratkaisu: Sankarin luullaan kuolleen, paha papitar meinaa voittaa, lapsi meinataan uhrata, paha lapsi tulee ja syö kaikilta päät, sankari hortoilee väsyneenä pois.

Ei niiQ kuulosta yhtään tutulta?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!?!?
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

1108 kirjoitti:Loppuratkaisu: Sankarin luullaan kuolleen, paha papitar meinaa voittaa, lapsi meinataan uhrata, paha lapsi tulee ja syö kaikilta päät, sankari hortoilee väsyneenä pois.
Ei niiQ kuulosta yhtään tutulta?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!?!?
Mä en tarkoittanut tota.

Vaan sitä, kun ne palaa kotiin siinä ihan lopussa.
Vai menikö se kohta sulle liian monimutkaiseksi?
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

ninnithequeen kirjoitti:Vaan sitä, kun ne palaa kotiin siinä ihan lopussa.
Vai menikö se kohta sulle liian monimutkaiseksi?
Tämä saattaa tulla sinulle yllätyksenä, muttaa... Sitä kutsutaan elokuvan lopuksi. Niin ymmärrän että tämä oli uusi asia sinulle mutta näin se vaan on.
Loppuratkaisu tapahtuu sitä ennen!
Iiiik!!!!! Kamala asia, tiedän mutta ihan oikeesti se on näin!

Ei mennyt liian monimutkaiseksi.
ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

1108 kirjoitti:
ninnithequeen kirjoitti:Vaan sitä, kun ne palaa kotiin siinä ihan lopussa.
Vai menikö se kohta sulle liian monimutkaiseksi?
Tämä saattaa tulla sinulle yllätyksenä, muttaa... Sitä kutsutaan elokuvan lopuksi. Niin ymmärrän että tämä oli uusi asia sinulle mutta näin se vaan on.
No juu, sana loppuratkaisu oli kyllä väärä.
Elukka

Viesti Kirjoittaja Elukka »

1108 kirjoitti:Tykitin Band Of Brothers:in v-lopun aikana lävitse. Pontevaa sotaa ja mielenkiintoisia henkilöitä. Suosittelen.
Perhana, mä en ole vieläkään saanut varattua riittävästi aikaa tuon möllöttämiseen läpi. :?

Taistelijatoverit-miitti? :miittiin:
1108

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Elukka kirjoitti:Taistelijatoverit-miitti? :miittiin:
No perskules, miksipä ei!!! Siinä menee vaan koko v-loppu, tai sitten joutuu kyllä katsoon yhden vuorokauden läpeensä. Mutta on se sen arvoista.
CandyMan

Viesti Kirjoittaja CandyMan »

Sudenhenki kirjoitti:Ehdottomasti olisi pitänyt pelata osat 1-3 läpi ennen Silent Hillin katsomista IMO.
Jos noin on, onpas huonosti käsikirjoitettu leffa, ellei se sitten todellakin ollut kohdistettu vain SH-faneille (en usko). Olen pelannut hieman SH1:sen ja SH2:sen alkua, ilmeisesti minun ei kannata kyseistä elokuvaa vaivautua katsomaan?

Niin, Miami Vice tuli katsottua. Pidennetty Miami Vice-jakso, eipä paljon muuta. Tunnelma ja musiikki toi kyllä mieleen vanhan sarjan, siitä puolikas plussa (eli miinus?). Juonenkäänteet jne. olivat kyllä niin perinteistä Miami Vicea, nähty sarjassa varmaan muutamaan kymmeneen kertaan. Aika tyhjänpäiväistä tuubaa, mutta mikäs ei olisi?
Sudenhenki

Viesti Kirjoittaja Sudenhenki »

CandyMan kirjoitti: Jos noin on, onpas huonosti käsikirjoitettu leffa, ellei se sitten todellakin ollut kohdistettu vain SH-faneille (en usko). Olen pelannut hieman SH1:sen ja SH2:sen alkua, ilmeisesti minun ei kannata kyseistä elokuvaa vaivautua katsomaan?
Leffan lähtökohtana on kuitenkin peli, käsikirjoitus on sorvattu noista kolmesta ensimmäisestä osasta. Fanit saavat eniten irti, mutta on siitä muutama ei-fanikin pitänyt.

Jos SH1&2 ei napannut millään tasolla niin en usko etä tuosta leffastakaan sinulle mitään iloa olisi.
Sutenööri

Viesti Kirjoittaja Sutenööri »

Ziiisas! Nyt pitää äkkiä päästä reenaan. Onko vapaaehtosia?

Näyte
CandyMan

Viesti Kirjoittaja CandyMan »

Eilen tuli kai Kolmoselta se Munchen-dokumentti, joka sivusi samaa aihetta kuin elokuva Munich. Oliko elokuvassa mitään dokumentissa mainitusta Lillehammerin tapauksesta, jossa Mossadin miehet mossauttivat pyssyillään viattoman marokkolaisperäisen tarjoilijan kuoliaaksi luultuaan häntä Mustan Syyskuun johtajaksi, ja kaksi Mossadin miehistä jäi kiinni Norjan poliisille? Minulla ei ole muistikuvaa tuollaisesta elokuvassa, mutta ehkä nukuin tai muisti vain pätkii. Tuskin noin merkittävää käännettä jätettiin pois?
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 5993
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Viesti Kirjoittaja aasi »

V for Vendetta

Tykkäsin. Hauska, monella tapaa ajankohtainen, näyttävä, koskettavakin.

Immortel

Ranskalainen scifi-raina, ei herättänyt suurempia tunteita. Naispääosan esittäjä aika hottis.
Tasan ei mene muumit kanootissa.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2579
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay »

American history X

Minusta taisi tulla juuri skinhead. Norton kyllä ylitti itsensä ja asiaa leffassa oli enemmän kuin Kitinän somalikeskustelussa.
Nyt penikseni on fantastinen!
Vastaa Viestiin