Kityurpot kysyvät ja kityurpot vastaavat
Värjäsin hiukseni ruskeaksi (oma väri keskiruskea, värjäsin tummanruskeaksi vaaleine raitoineen) tammikuussa. Nyt hiukset ovat auringon takia vaihtaneet väriä, ja eilen miehen kanssa parvekkeella huomattiin, että hiuksissa on punaista, violettia ja ruskeaa (+ raidat). Voiko aurinko polttaa hiukset näin? Kannattaako hiuksia nyt värjätä, vai ensin hoitaa kosteuttavilla aineilla kuntoon, ja sitten vasta värjätä. Ei tää pää nyt ihan kirjava ole, mutta auringonvalon osuessa siinä näkee montaa eri väriä, ärsyttävää.
Tänään luultavasti hiustenleikkuuseen, ja ajattelin värjätä kotioloissa.
Tänään luultavasti hiustenleikkuuseen, ja ajattelin värjätä kotioloissa.
The great club outshines the individual, always and forever.
Kuvassa varoittava esimerkki liian kovaksi keitetystä munastaPatz kirjoitti:Käyttäisin perinteistä keinoa jos se olisi mahdollista. Mutta kun käytössä on vain mikro ja munia pitäisi saada, ei auta kun sädettää!Sinkkumatti kirjoitti:Pah. Vanha konsti paras, ja hiljaisempi. Mun munianihan ei sädetetä.Herra Manala kirjoitti: Parhaaseen tulokseen pääsee
No onhan se ihan håmåa, siksi kypsytänkin omani puoliteholla ja rei'ittämättä! Ja mikromunankeitin ei ole håmå sen vuoksi että se maksaa murto-osan, on kätevämpi eikä vie tiskikaapissa käytännössä mitään tilaa. Munankeittoon tarkoitettu erillinen sähkökoje taas on, noh, ihan håmå!AarneAnkka kirjoitti:Eikö munien rei'ittäminen sitten olekaan håmåa kuten aiemmin olit sanonut? Vai oliko ainoastaan munien reikäämiseen tarkoitettu vempele håmå? Ja miksi munankeitin on håmå mutta mikromunankeitin ei?Herra Manala kirjoitti:(auttaa jos viitsii tökätä reiän muniin)
Tuon käyttämisen jälkeen tuskin edes harkitsisit enää kattilatiskin tekemistä ja hidasta veden kiehuttamista.Patz kirjoitti:Käyttäisin perinteistä keinoa jos se olisi mahdollista. Mutta kun käytössä on vain mikro ja munia pitäisi saada, ei auta kun sädettää!Sinkkumatti kirjoitti:Pah. Vanha konsti paras, ja hiljaisempi. Mun munianihan ei sädetetä.Herra Manala kirjoitti: Parhaaseen tulokseen pääsee
Täytyy vetää sähkömittarit esiin ja mitata kumpi vie enemmän sähköä. Luulisi että mikro vie, kun kaikki mikroaallot eivät kohdistu veteen vaan heijastuvat munainsuojakuvusta. Munankeitin taas kohdistaa kaiken sähköenergian veden kiehuttamiseen ja kiehuttaa alle 0.5 dl vettä per keittokerta (en tosin usko että mikromunakaan kaikkea siihen laitettua vettä kiehuttaa?).Herra Manala kirjoitti:Munankeittoon tarkoitettu erillinen sähkökoje taas on, noh, ihan håmå!
No millaiseksi hukkaenergiaksi ne "muualle" kimpoavat mikroaallot sitten mielestäsi muuttuvat?AarneAnkka kirjoitti:Täytyy vetää sähkömittarit esiin ja mitata kumpi vie enemmän sähköä. Luulisi että mikro vie, kun kaikki mikroaallot eivät kohdistu veteen vaan heijastuvat munainsuojakuvusta.
Veden keittämisestä ei tulekaan. Kananmunien pinnassa taas on monesti paskaa ihan kirjaimellisesti.Sinkkumatti kirjoitti:Mitäs tiskiä veden keittämisestä tulee? Huuhtasulla selvä.
Kun vielä laittaa hieman suolaa munien keitinveteen, etteivät pursuile pitkin kattilaa, kun aina joku hieman halkeaa, niin kattila on kyllä pienen tiskauksen tarpeessa.Herra Manala kirjoitti:Veden keittämisestä ei tulekaan. Kananmunien pinnassa taas on monesti paskaa ihan kirjaimellisesti.Sinkkumatti kirjoitti:Mitäs tiskiä veden keittämisestä tulee? Huuhtasulla selvä.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Taidat olla aika guru munankeitossa tai sitten munasi ovat parasta A-luokkaa. Minun munat hajoilevat jos ne esim. kopsahtavat liian kovasti kattilan pohjalle tai kiehuvat oikein innokkaasti. Joskus munissa vain on huono kuori, ja se on kanan vika.Sinkkumatti kirjoitti:Miten te saatte ne munat halki? Mä en kyllä siinä onnistu koskaan.
Laitat munat käsin kattilaan ja sitten lasket veden päälle. Miten ne voi kopsahtaa liian kovaa? Kova kiehuttaminen sitten taas onkin jo ihan jokapäiväinen dilemma ruoanlaitossa. Toinen osaa, toinen ei.Leila kirjoitti: Minun munat hajoilevat jos ne esim. kopsahtavat liian kovasti kattilan pohjalle tai kiehuvat oikein innokkaasti.
Yleensä munat laitetaan kiehuvaan veteen jolloin niiden kypsyysaste on helpompi arvioida. Ne voi laskea sinne lusikalla jolloin ne eivät kopsahda kattilan pohjalle. Silti mun keittämät munat halkeilevat joskus. Mä ostan vain ja ainoastaan vapaan kanan munia, ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa?Sinkkumatti kirjoitti:Laitat munat käsin kattilaan ja sitten lasket veden päälle. Miten ne voi kopsahtaa liian kovaa? Kova kiehuttaminen sitten taas onkin jo ihan jokapäiväinen dilemma ruoanlaitossa. Toinen osaa, toinen ei.Leila kirjoitti: Minun munat hajoilevat jos ne esim. kopsahtavat liian kovasti kattilan pohjalle tai kiehuvat oikein innokkaasti.
When my baby is good she is good, but when she is bad she's even better
Omien havaintojeni mukaan muna menee rikki nimen omaan kovan kiehumisen aiheuttaman pomppimisen seurauksena. Miten tämän voisi ehkäistä?Sinkkumatti kirjoitti:Laitat munat käsin kattilaan ja sitten lasket veden päälle. Miten ne voi kopsahtaa liian kovaa? Kova kiehuttaminen sitten taas onkin jo ihan jokapäiväinen dilemma ruoanlaitossa. Toinen osaa, toinen ei.Leila kirjoitti: Minun munat hajoilevat jos ne esim. kopsahtavat liian kovasti kattilan pohjalle tai kiehuvat oikein innokkaasti.
Joka on väärä tapa, ja sen takia ne yleensä halkeavatkin. Jääkaapin lämpötila on.. öh? No, anyway, äkillinen noin 100C lämpötilan heitto ei tee kenenkään munille hyvää.Georgina kirjoitti: Yleensä munat laitetaan kiehuvaan veteen jolloin niiden kypsyysaste on helpompi arvioida. ?
Munat kylmään veteen, kattila hellalle ja kiehumaan. Kiehumisen alkamisesta 4 minuuttia löysään ja 7 minuuttia kovaan. Helppoa kuin lapsen lyöminen.
Mun munat halkeilevat melkein joka kerta ja todennäköisesti sen liian kovan kiehumisen takia. Munat ovat toki vapaiden kanojen tai luomumunia, sillä ei siis ole vaikutusta. Eipä se halkeileminen haittaa enää, kun laitan sitä suolaa. Keitinveteen ei tule munaklönttejä ja jäähtyessään halkeamat kutistuvat umpeen.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Minulla ei ole mielipidettä asiasta, koska en tiedä. Kerro.Herra Manala kirjoitti:No millaiseksi hukkaenergiaksi ne "muualle" kimpoavat mikroaallot sitten mielestäsi muuttuvat?
*penkoo nettiä*
Once in the chamber, the microwaves are reflected by the metal walls until they are absorbed, (usually by water-containing food), their energy being converted to heat. Should absorption not take place - if, for example, the oven is activated when empty, some energy will re-enter the waveguide and cause over-heating of the magnetron.
Minne se loppu sitten menee? En tiedä.
Kaikki muuttuu lopulta lämmöksi, joka vapautuu huonetilaan. Koska suomessa asunnot vaativat suurimman osan vuodesta lämmitystä, niin tämä "hukkaan" menevä energia ei siis todellisuudessa mene hukkaan.AarneAnkka kirjoitti:Minulla ei ole mielipidettä asiasta, koska en tiedä. Kerro.Herra Manala kirjoitti:No millaiseksi hukkaenergiaksi ne "muualle" kimpoavat mikroaallot sitten mielestäsi muuttuvat?
*penkoo nettiä*
Once in the chamber, the microwaves are reflected by the metal walls until they are absorbed, (usually by water-containing food), their energy being converted to heat. Should absorption not take place - if, for example, the oven is activated when empty, some energy will re-enter the waveguide and cause over-heating of the magnetron.
Minne se loppu sitten menee? En tiedä.
Asuntojen lämmitystarpeen unohtaminen koskee monia energiatehokkuuslaskelmia. Kun esimerkiksi todetaan, että hehkulampun energiasta 99% vapautuu lämpönä ja vain 1% valona, niin samalla annetaan ymmärtää, että 99% menee hukkaan. Todellisuudessa tuo hehkulampusta vapautuva lämpö tulee käytettyä hyödyksi asunnon lämmityksessä.
Viimeksi muokannut WanhaPervo, 17.08.2006 13:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.