huima kirjoitti:
Jos Lilon kaltaisia tyttöjä käy kylässä enemmänkin, kulutus voi olla hetkellisesti 800-900 euroa kuussa.

En mä sit enää uskalla tulla kylään ollenkaan.
Onneks et sentään shampanjaa mulle ja Nowalle juota...
Samoin. Pelkästään duunissa lounaalla käyminen maksaa sen 7-8e laaki eli n. 150e kuussa. En myöskään ole koskaan ruvennut erittelemään ruokakuluja tollein mutta arviolta voisi veikata jotain 300-400e haarukkaa keskimäärin.safi kirjoitti:Aika monella tuntuu olevan ruokakustannukset 100-200e paikkeilla kuukausittain. Kuulostaa ihan hirveän pieneltä summalta minusta.
Tekeekö jengi sitten kotona niin hienoa ja vaihtelevaa safkaa, ettei ulkona tarvitse käydä syömässä? Miten sitä esim. sinkut jaksavat pelkästään itselleen tehdä usein ruokaa? Sillä luulisin, että juuri ulkona syöminen työntää summan 300 yläpuolelle. Tulee ihan syyllinen olo - mässäilevä.ak kirjoitti:Samoin. Pelkästään duunissa lounaalla käyminen maksaa sen 7-8e laaki eli n. 150e kuussa. En myöskään ole koskaan ruvennut erittelemään ruokakuluja tollein mutta arviolta voisi veikata jotain 300-400e haarukkaa keskimäärin.safi kirjoitti:Aika monella tuntuu olevan ruokakustannukset 100-200e paikkeilla kuukausittain. Kuulostaa ihan hirveän pieneltä summalta minusta.
Ihan kiinnostaa, miksi teikäläisten työpaikkaruokailu maksaa noinkin paljon? Elin ilmeisesti väärässä luulossa että työpaikkaruokailu olisi verovaroin tuettua ja täten suunnilleen samanhintaista eri työpaikoissa, eli sen vähän vajaa viisi euroa mitä se maksaa ainakin meikäläisen työpaikalla (hintaan kuuluu jälkiruoka).ak kirjoitti:Samoin. Pelkästään duunissa lounaalla käyminen maksaa sen 7-8e laaki eli n. 150e kuussa.
Ei se niin hirveän vaikeaa ole. Itselleni ruokaa valmistaessani tunnun aika usein vuorottelevan broilerinlihan/sian/naudan/lohen (joko uunissa tai pannulla) välillä, ja niiden seuraksi keitän vaihtelevasti joko riisiä tai pastaa (joskus harvoin perunoita). Ja mukaan tuoretta vihannespuolta. Tilpehöörit eli kastikkeet teen vain jos jaksan, nuo lihat ja kalat ovat yleensä jo marinoituja ja menevät alas ilman kastikkeitakin. Einesaterioita en juurikaan syö kuin äärimmäisessä hädässä.silsakenraali™ kirjoitti:Tekeekö jengi sitten kotona niin hienoa ja vaihtelevaa safkaa, ettei ulkona tarvitse käydä syömässä? Miten sitä esim. sinkut jaksavat pelkästään itselleen tehdä usein ruokaa?
Esimerkkinä Sorin lounastoteutus. Vaikka saammekin noin kahden euron hyvityksen samassa puljussa ruokaileviin soneralaisiin nähden, maksaa (liha)lounas kaikkinensa noin 6 euroa. Tähän ei sisälly jälkiruoka. Tämä lounas on perus laitospöperöä eli varsin usein teollisen makuista ja lihan osuus turhan pieni. Siksipä käymme poikien kanssa esim. kinukissa, jossa 5 eurolla saa hinta-laatusuhteeltaan selvästi paremman setin.mustakikkeli kirjoitti:[ vähän vajaa viisi euroa mitä se maksaa ainakin meikäläisen työpaikalla (hintaan kuuluu jälkiruoka).
I consider myself lucky then. Käyttämässäni Sodexhossa saa sillä 4,80€ vai mitä se nykyisin on ihan maittavaa ruokaa ja yleensä riittävän annoksen, vaihtoehtoja on useita (myös kasvisvaihtoehto ja kalavaihtoehto, sekä yleensä myös leivinuunipizza- tms. vaihtoehto). Harvemmin mitään naudan kokolihapihvejä sentään paitsi ehkä joskus perjantaisin, mutta huonoimmillaankin esim. kaalikääryleitä + perunamuussia tai (ei eines-) Lindströmin pihvejä. Niin ja varsin hyvä ja monipuolinen salaattilautanen päälle, sekä jälkiruoka (esim. tänään vaihtoehtoisesti jokin hedelmärahka, hedelmä tai Eskimo-tikku).silsakenraali™ kirjoitti:Olen siinä käsityksessä, että 5 eurolla ei useimmista lounasruokaloista saa kuin keittoa ja leipää.
En mä kyllä joka päivä itselleni kokkaile mitään eri sapuskoja. Parin kolmen päivän satsin teen kerralla tai sitten joskus vielä enemmän ja laitan pakkaseen. Sieltä sitten otan, kun on sellaisia päiviä/viikkoja, ettei edes kaupassa käynti muistu mieleen.silsakenraali™ kirjoitti: Tekeekö jengi sitten kotona niin hienoa ja vaihtelevaa safkaa, ettei ulkona tarvitse käydä syömässä? Miten sitä esim. sinkut jaksavat pelkästään itselleen tehdä usein ruokaa?
Hitto, ja mä luulin että mä syön paljon ja halvalla!AarneAnkka kirjoitti:20 päivää viikossa syön Fazer-Amican lounasruokalassa firman järjestämillä ruokalipuilla (vähennetään palkasta, mutta niissä on verotuksellinen etu), tai käytän lounassetelin jossain lähellä olevassa ravintolassa. Siihen menee about €160 kuussa.
Muahaha.McJanne kirjoitti:Hitto, ja mä luulin että mä syön paljon ja halvalla!AarneAnkka kirjoitti:20 päivää viikossa syön Fazer-Amican lounasruokalassa firman järjestämillä ruokalipuilla (vähennetään palkasta, mutta niissä on verotuksellinen etu), tai käytän lounassetelin jossain lähellä olevassa ravintolassa. Siihen menee about €160 kuussa.
Toihan teetättää 2€/eväs...
Kun ei ole mitään firman ruokalaa tai muuta tukea tohon ruokailuun vaan aina sama ongelma etsiä joku ulkopuolinen ruokapaikka. Useimmissa paikoissa lounaan hinta on tuossa 8 euron tuntumassa nykypäivänä. Joitain halvempiakin löytyy välillä, mutta ei esim. mäkkärissä käyntikään paljoa tuosta jää, jos (/kun) aterian päälle esim. ottaa juustopurilaisen. (Esim BigMac 5,95 + juusto 1 = 6,95e)mustakikkeli kirjoitti:Ihan kiinnostaa, miksi teikäläisten työpaikkaruokailu maksaa noinkin paljon? Elin ilmeisesti väärässä luulossa että työpaikkaruokailu olisi verovaroin tuettua ja täten suunnilleen samanhintaista eri työpaikoissa, eli sen vähän vajaa viisi euroa mitä se maksaa ainakin meikäläisen työpaikalla (hintaan kuuluu jälkiruoka).ak kirjoitti:Samoin. Pelkästään duunissa lounaalla käyminen maksaa sen 7-8e laaki eli n. 150e kuussa.