Puuroutumattomia nuudeleita?
Puuroutumattomia nuudeleita?
Sarjassamme päivänpolttavia, elintärkeitä aiheita.
Olen kokeillut ja maistellut jo aika montaa valmisnuudelimerkkiä (mm. Roka, Blue Dragon, Lidlin King Li), mutta ne kaikki maistuvat keittämisen jälkeen makaronivelliltä kun nuudelit puuroutuvat ja suurustavat keiton lyhyilläkin keittoajoilla.
Lempimerkkini taannoin oli "Mama", jonka nuudelit eivät ikinä puuroutuneet, salaisuutena ilmeisesti kiinteyttämisaineet E500 (natriumkarbonaatti), E501 (kaliumkarbonaatti) ja E452 (natrium/kalium/natriumkalium/kalsiumpolyfosfaatti).
Sattuisiko kukaan tietämään valmis/pussinuudelimerkkiä joka ei puuroutuisi, jotta pääsisin taas nuudelien makuun? Mamaa kun ei enää saa lähikaupasta...
Olen kokeillut ja maistellut jo aika montaa valmisnuudelimerkkiä (mm. Roka, Blue Dragon, Lidlin King Li), mutta ne kaikki maistuvat keittämisen jälkeen makaronivelliltä kun nuudelit puuroutuvat ja suurustavat keiton lyhyilläkin keittoajoilla.
Lempimerkkini taannoin oli "Mama", jonka nuudelit eivät ikinä puuroutuneet, salaisuutena ilmeisesti kiinteyttämisaineet E500 (natriumkarbonaatti), E501 (kaliumkarbonaatti) ja E452 (natrium/kalium/natriumkalium/kalsiumpolyfosfaatti).
Sattuisiko kukaan tietämään valmis/pussinuudelimerkkiä joka ei puuroutuisi, jotta pääsisin taas nuudelien makuun? Mamaa kun ei enää saa lähikaupasta...
Oiskohan noi euroshoppereita mitä Bliss tarkoitit? Ne on muistaakseni aika kiinteitä. Mielenkiintoisinta noissa mun mielestä on, että kananuudeleissa ei ole mitään kanaan viittaavaakaan (tai ainakaan joskus muinoin ollut). Niissä ei edes ole mitään selittämätöntä aromia joka voisi olla kana-aromi, jotain ihan tavallisia mausteita kuten currya ja sipulia vain.
Muita merkkejä maisteltuani ja petyttyäni täytyy sanoa samaa.ninnithequeen kirjoitti:Ainoa nuudelimerkki, jota suostun syömään.
Joskus terästän nuudeleita pienellä purkilla herkkusieniä. Ja niiden keityttyä sekoitan samaan syssyyn vielä purkillisen bulgarian jogurttia. Maistuu paremmalta kuin kuulostaa.

No joo, minäkin tein ennen aina tuon virheen ja tunsin sen persiissä asti. Nykyään en lisää chilijauhetta ollenkaan.ninnithequeen kirjoitti:No en mie aina, kippaan sen keiton sekaan tms. Vähän on tulista miun makkuun, kun se chilijauhe aina lorahtaa kokonaan mukaan.
Ja mä söin niitä just. Slurpnam.Ja nyt on muuten pakko saada nuudeleita
- mustaenkeli
- Kitisijä
- Viestit: 2872
- Liittynyt: 09.09.2005 12:08
- Paikkakunta: Hell-sinki
- Viesti:
Kyllä ne maman nuudelit on just parhautta.
Erityisesti katkaravun ja kanan makuset.
Niitä vois syyä ihan roppa kaupalla....
Ja kyllä vain meiän Siwa ja kaikki maailman Alepat mamaa myy.
Mä syön nuudelini keittona tai pienessä määrässä vettä nuudelit joko kokonaisina tai rikottuna siihen keittoon. Siihen vielä sekaan tonnikalaa tai raejuustoa, jos tykkää ja kaikilla mausteilla tietty!
Erityisesti katkaravun ja kanan makuset.
Niitä vois syyä ihan roppa kaupalla....
Ja kyllä vain meiän Siwa ja kaikki maailman Alepat mamaa myy.
Mä syön nuudelini keittona tai pienessä määrässä vettä nuudelit joko kokonaisina tai rikottuna siihen keittoon. Siihen vielä sekaan tonnikalaa tai raejuustoa, jos tykkää ja kaikilla mausteilla tietty!

Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat.
-muumimamma
-muumimamma
Ai niitä ohuita valkoisia tekeleitä? On ku söisi hiuksia...Exsat kirjoitti:riisinuudeleita

Ns. pikanuudeleista komparoin lähes kaikkia vastanneita. Maman nuudelit on ainoat syötävät. Omani syön kai keittona, vaikka osan vedestä kaadan pois... eli sellaista vellintapaista siitä tulee

Ja jos lisää niihin jotain niin joko herkkusieniviipaleita, tonnikalaa tai oikeita katkarapuja.
Nams!
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
Maailman parhaita nuudeleita on Tampereella Punnitse ja säästä -kaupassa myytävät Sawadeet, erityisesti Spicy Tomato. Kyseisessä liikkeessä myytin joskus myöskin mm. hotdogin, pizzan ja muiden pikaruokien makuisia nuudeleita...Ihan älyttömän hyvää tulee kun paistaa öljyssä vähän aikaa ohueksi viipaloidun porkkanan, pari rkl seesaminsiemeniä ja sit lisää vettä ja kiehumaan pussillisen Sawadeen Indian Curry-nuudeleita.
On melkeinpä käsittämätöntä, miten hirveitä nuo Rokanuudelit ovat. Itsellä on vielä neljä pakettia "hätävarana" kaapin perällä, mutta nälkäkuolemakin tuntuu melkoisen houkuttelevalta kun ajattelee noita.AarneAnkka kirjoitti:Vielä oli yksi pussi Roka-nuudeleita kaapin perällä. Rohkea rokan syö. Vaan ei perskuta, on se vaan aivan makaronivellin makusta. Sopiihan tuo silloin kun mieli tekee makaronivelliä, mutta mun yleensä ei tee.
Koitin lisätä siihen sitruunapippuria makua piristämään. Auttoi hieman, muttei paljoa...
Hyviä nuudeleita minusta ovat Mamat, YumYumit (Saako näitä enää mistään?) sekä Yeo's nuudelit.