Sivu 1/5
Jos kahvia niin miten?
Lähetetty: 16.11.2010 8:33
Kirjoittaja Stadinarska
Kuinka paljon on niitä, jotka juo kahvia ja mitä siihen lisätään?
Itse juon kahvia maidolla ja sokerilla vähän
Lähetetty: 16.11.2010 8:35
Kirjoittaja Dumis
Maidolla ja makeutusaineella.
Lähetetty: 16.11.2010 8:42
Kirjoittaja exPertti
schwarz
Lähetetty: 16.11.2010 8:54
Kirjoittaja Stadinarska
Dumis kirjoitti:Maidolla ja makeutusaineella.
Laitatko vielä vaihtoehdon "..edelliset vaihtoehdot ei käy"
Tosiaan se makeutusaine...
Lähetetty: 16.11.2010 9:00
Kirjoittaja Vagabondo
Näin snobina joutuu toteamaan, ettei vaihtoehdot kelpaa, koska näin Suomessa kahvilla yleensä viitataan siihen vetiseen ja kitkerään nesteeseen jota kahvista suodatetaan. juu, en juo.
Sen sijaan vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso eri johdannaisineen tilanteen mukaan kelpaa mainiosti. Sokerilla, kiitos.
Lähetetty: 16.11.2010 9:13
Kirjoittaja Stadinarska
Vagabondo kirjoitti:Näin snobina joutuu toteamaan, ettei vaihtoehdot kelpaa, koska näin Suomessa kahvilla yleensä viitataan siihen vetiseen ja kitkerään nesteeseen jota kahvista suodatetaan. juu, en juo.
Sen sijaan vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso eri johdannaisineen tilanteen mukaan kelpaa mainiosti. Sokerilla, kiitos.
Niin nuo espressot ja nespressot... aivan.
Laitat sitten ehkä vaihtoehdon "En juo kahvia" TAI "edelliset vaihtoehdot ei käy" huhhuh. Saat itse valita!
Lähetetty: 16.11.2010 9:32
Kirjoittaja saira
Nykyään maidolla ilman sokeria. Mutta jos ei ole maitoa, niin sit mielellään hieman sokeria joukkoon.
Lähetetty: 16.11.2010 9:36
Kirjoittaja Niba
Ainoa josta tykkään MUSTANA!
Lähetetty: 16.11.2010 9:36
Kirjoittaja Bluntly
Maku muuttuu pikkuhiljaa. Lehmänhiki on jäänyt pois ja kahvikin tehdään kotona
tästä.
Vielä tippuu yksi hermesetas sekaan, ehkä kohta siitäkin pääsee eroon. Duunissa joutuu vetämään presidenttiä.
Lähetetty: 16.11.2010 9:41
Kirjoittaja Haemaeraemies
No niin, nyt ollaan perimmäisten kysymysten äärellä.
Tähän ei voi vastata helposti. Töissä juon automaattisotkua, lapissa perusplöröä mutta kotona en koskaan ikinä kuuna päivänä voisi tuollaisia sotkuja valmistaa tai juoda. Ei enää, ei ikinä.
Hörähdin " pareman kahvin maailmaan" tuossa jokuvuosi sitten. Sen jälkeen on kulutus laskenut ja laatu noussut.
Nyt kotona kahvit keitän mutteripannulla, johon lämmitän mukaan maitoa. Eli jonginlainen latten sukulainen tuo mun aamukahvi lienee, tosin mutteripannun kahvia ei voi espressoksi, koska se ei tule tarpeeksi paineella. Virallinen nimitys pannulle taitaa olla mocapot. No mut siis, tummapaahtoista kahvia, yleensä sekoitusta 2 - 3 eri lajista. Säilön pakastimessa isompia pusseja, joista sitten sekoittelen makuni mukaan käyttöreservin.
Uskomatonta kyllä miten paljon pelkkä suodatustekniikka vaikuttaa kahvin makuun.
Lähetetty: 16.11.2010 9:42
Kirjoittaja aasi
Maidolla ja sokerilla, kermakin käy maidon puutteessa.
Lähetetty: 16.11.2010 9:42
Kirjoittaja Elppis
Normaalia kahvia maidolla, erikoispaahto joko mustana tai kermalla, ei makeuttavia ainesosia.
Lähetetty: 16.11.2010 10:10
Kirjoittaja Homeboy65
Maidolla ja sokerilla.
Lähetetty: 16.11.2010 10:16
Kirjoittaja Vagabondo
Haemaeraemies kirjoitti:
Nyt kotona kahvit keitän mutteripannulla, johon lämmitän mukaan maitoa. Eli jonginlainen latten sukulainen tuo mun aamukahvi lienee, tosin mutteripannun kahvia ei voi espressoksi, koska se ei tule tarpeeksi paineella. Virallinen nimitys pannulle taitaa olla mocapot.
Italiassa kahvi ja espresso tarkoittaa samaa asiaa. Riippuu oikeastaan alueesta kumpi sana on käytössä. Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle. Mutterillakin jauhatuksen karkeus ja kuinka tiiviiksi sen painaa vaikuttaa paljon lopputulokseen.
Itsekin keittelin mutterilla ennen kuin hankin puoliautomaattisen espressokeittimen ja myllyn kotiin. Hyppäys kahvin laadussa oli huomattava, joskin hifistinä on laitteiden päivitys tullut ajankohtaiseksi.
Lähetetty: 16.11.2010 10:34
Kirjoittaja nowaysis
En oikeastaan juo kahvia. Joskus kuitenkin juon. Kyllä tässä nyt on Arskan ja oman sukupolveni välillä huikea kuilu kahvituntemuksessa, ei meille riitä enää vaihtoehdot sokeri ja maito
Itse valitsisin pienen soijalatten ja mieluusti decaffina, no sugar. Vaemo tai joku muu aisantuntija voisi laittaakin hieman moninaisemman kyselyn pystyyn.
Oikeastaan siis pidän kahvin mausta kovastikin, mutta se kofeiinin määrä on tottumattomalle aika horroria, ja vaikka suuni pitää kahvista, vatsani ei
Kahvinporoja/puruja tai miksi niitä nyt sanotaan, siis käyttämättömiä, käytän toisinaan jalkojen ihon kuorintaan, kofeiini ehkä vaikuttaa ihon verenkiertoon. Tuoksu on ainakin hyvä ja tulee kiva bruna

Lähetetty: 16.11.2010 10:35
Kirjoittaja swirl
Mustana ja mahdollisimman vahvana.
Vaihtoehtoisesti Baileys Mint Chocolate -liköörillä. Omnomnom.
Lähetetty: 16.11.2010 10:39
Kirjoittaja exsu
Juon kahvini maidolla. Töissä menee perus suodatinkahvia, kotona on juran täysautomaatti, josta siis espressoa. Mutta kaikki maidolla.
Lähetetty: 16.11.2010 10:41
Kirjoittaja Gat
Käytän kahvia lähinnä piristeenä, kun kerran amfetamiinia ei ole saatavilla. Toisarvoista, miltä se maistuu.
Aamukahvi on pakko saada, jotta heräisin, ja usein myös illalla jos pitää valvoa myöhään.
Murukahvi on nopeinta. Tunnustan, että sen verran makustelen, että suosin Nescafe Goldia tai Primaa. Not half bad. Siihen tottuneena tavallisessa suodatinkahvissa on minun suussani kitkerä sivumaku. Kahvin sekaan laitan maitoa ja sokeria.
Lähetetty: 16.11.2010 10:41
Kirjoittaja Lolita
Maitoa ja makeutusainetta. Pakon edessä myös mustana ja makeutusaineella. Kaikenlainen kahvi käy noilla ehdoilla, mieluiten kuitenkin iso saavi pehmeän makuista maitokahvia, cafe au lait on ihana.
Kotioloissa kahvi on tavallista suodatinkahvia, tosin lähes tuplaporoilla, siis VAHVAA koska mies sellaisesta jostain syystä tykkää. Olen ehdotellut mutteripannun käyttöönottoa, mutta neiteilyt eivät kahvin kanssa kuulemma kiinnosta. Tähän asti on juotu Meiran reilua kahvia (4,50/paketti), mutta nyt on taloudellinen tilanne sellainen että on pakko vaihtaa puolta halvempaan. Kulutus on aika kova, mies juo kaksi kertaa päivässä kaksi mukia ja minä kerran päivässä viikonloppuisin yhden mukin.
Sokeri on muuten aika kamalaa kahvissa, kun on tottunut makeutusaineeseen. Jotenkin tahmaista ja ällömakeaa. Ja kofeiinin vaikutusta en huomaa lainkaan yhden, kahden mukin/kupin jälkeen ja lopultakin se on vain käsien tärinää. Piristänyt kahvi ei ole koskaan.
Lähetetty: 16.11.2010 10:57
Kirjoittaja Gat
Lolita kirjoitti:VAHVAA
Minua kahvin kofeiini nimenomaan piristää. ja murukahvia annostelenkin kuppiin rennolla ranneliikeellä, enkä pikkulusikalla. Aamulla tarvitsen piristekahvin, ja äärimmäisessä kiireessä olen harvoin jopa käyttänyt kuumaa vettä suoraan kraanasta. Ei siihen kuole.
Lähetetty: 16.11.2010 10:59
Kirjoittaja Riemumieli
Juon, jos tarjolla on kermaa ja sokeria.
Lähetetty: 16.11.2010 11:03
Kirjoittaja Haemaeraemies
Vagabondo kirjoitti: Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle.
Niin, voiko sitä sanoa oikeaksi espressoksi kun sitä painetta ei ole tarpeeksi keittämisen yhteydessä. Kyllä se lähelle pääsee maitokahvina kun on hyvät tuotteet sisällä ja kunnolla tiivistetty, mutta jos tahtoo mustan lyhyen niin sitten kyllä kahvakone on only way to go. Ei sitä mutterituotosta kovin mieluusti raakana juo, sitten vaikka ihan perus presso-pannulla jos ihan mustaa tahtoo.
Lähetetty: 16.11.2010 11:28
Kirjoittaja Vagabondo
Haemaeraemies kirjoitti:Vagabondo kirjoitti: Koska mutteripannu on perinteinen italiainen tapa valmistaa kahvia kotioloissa, pitäisin sillä valmistettua kahvia espressona, joskaan se ei laadullisesti pääse varsinaisten espressokeittimien tasolle.
Niin, voiko sitä sanoa oikeaksi espressoksi kun sitä painetta ei ole tarpeeksi keittämisen yhteydessä. Kyllä se lähelle pääsee maitokahvina kun on hyvät tuotteet sisällä ja kunnolla tiivistetty, mutta jos tahtoo mustan lyhyen niin sitten kyllä kahvakone on only way to go. Ei sitä mutterituotosta kovin mieluusti raakana juo, sitten vaikka ihan perus presso-pannulla jos ihan mustaa tahtoo.
Kahvakone ehdottomasti hyvään kahviin, mutta miten "oikea espresso" määritellään on vaikeampi juttu. Itse katsoisin mitä sillä tarkoitetaan Italiassa.
Lähetetty: 16.11.2010 11:33
Kirjoittaja Haemaeraemies
Vagabondo kirjoitti:
Kahvakone ehdottomasti hyvään kahviin, mutta miten "oikea espresso" määritellään on vaikeampi juttu. Itse katsoisin mitä sillä tarkoitetaan Italiassa.
Mä katsoisin jauhatuksen karkeutta, kahvin tummuttaa, ja ennenkaikkea suodatustekniikka. Mutteripannun paineen puuttumisen suurin ongelma on, ettei siihen saa muodostettua cremaa, joka on _ehdoton_ edellytys jos juomaa meinaa espressoksi kutsua.
Eli en kyllä sanoisi mutterikahvia espressoksi, vaikka olisi kuinka italialaisten valinta kotipannuksi. Ei cremeä = Ei espressoa.
Lähetetty: 16.11.2010 11:48
Kirjoittaja Elppis
En muuten tiennyt tätä:
caffé machiatto = liattu espresso, eli maitoa lisätty.