So Hard kirjoitti:Jos menen ostamaan viiniä, ostan sellaista mikä sopii tilanteeseen ja maistuu hyvältä. Hinta on sivuseikka. Halvemmaksi perjantai-ilta tulee jos siitä viinipullolla tai kahdella selviää kuin vaikka pelkkä parilla käyminen töiden jälkeen.
Viinien hinnat kiipeävät yläpäässä ihan kivasti. Jos juo vaikka samppanjaa, niin onko mitään estettä olla juomatta lippulaivan vuosikertadomppaa, siis muuta estettä kuin lähes kuudensadan hinta?
Eli veikkaan lausahduksesi koskevan alle 50€ hintaluokkaan, jolloin varakkaan juristin viinin valitsemiseen käyttämän ajan vaihtoehtoiskustannus näyttelee isoa roolia siinä, että ei kannata yrittää pihistää viinin hinnasta sitä viimeistä euroa, vaan tarttua suosiolla hyväksi tiedettyyn hieman kalliimpaan pulloon.
Itsekin olen niin pihi, että sivuutin välittömästi eilen erään alkon neidin suositteleman 50€ jälkkäriviinin ja tarrasin hyväksi todettuun ja edullisen Lenz Moseriin.
Punkuissa ja valkkareissa olen jumittunut 10-20€ haarukkaan kun en tunnu ehtivän testaamaan tuosta välistä kaikkea kiinnostavaa. Tässä muutamia hyviksi havaittuja poimintoja tuosata hintaluokasta:
Punkkuja:
Hewitson Miss Harry
- kiva grilli- tai pihviviini
Leyda Las Brisas Pinot Noir
- pirun hyvä, tämän hetkinen suosikki. Sopii myös vaaleammalle lihalle. Tätä suositellaan myös joulupöytään ja veikkaan itsekin tämän toimivan, kunhan niitä ärjyimpiä ruokia välttelee. Pistäkää korvan taa kun joulu on jo ovella.
Jackson Estate Pinot Noir
- tämä on kanssa hyvä vaaleammalle lihalle.
Valkkareita:
Yalumba Y Series Riesling
- paistetuille kaloille
Jackson Estate Sauvignon Blanc
- raikas, hieman mineraalinen kiva valkkari
Santa Digna Sauvignon Blanc Reserve
- rehevä, vähän maustetummille kalaruuille