Sivu 1/4
Plussamaito
Lähetetty: 09.09.2010 13:26
Kirjoittaja Manaaja
Oottexte maistanu tätä
uutta plussamaitoa? Onkohan tää ihan ihmisille tarkoitetun maidon makuista?
Pisti silmään yllättävän korkea energiapitoisuus rasvattomaksi maidoksi: 40 kcal verrattuna normaalin rasvattoman 33:een. Pakkohan tän on sit maistuakin vähän erilaiselta? Alatko ostamaan tätä, vai pidättäydytkö normaalissa mölössä?
Lähetetty: 09.09.2010 13:29
Kirjoittaja Gaia
Laktoosia 4.9 g. Ei pysty maistamaan.
Mä en ole edes nähnyt tuommosta ennen

edit. Vois harkita poikaselle tuota, kun on aika huono juomaan maitoa.
Lähetetty: 09.09.2010 13:30
Kirjoittaja ak
En ole maistanut, mutta tossahan on siis mainosten (ja tuoteselosteen) mukaan lisätty proteiinia ja D-vitamiinia. Kai siinä nyt sitten pitää olla enemmän kaloreitakin.
Lähetetty: 09.09.2010 13:55
Kirjoittaja Xiberia
Olen maistanut ja ostanut litrakaupalla jääkkäriin. Ainakin mun suussa maistuu ihan normaalilta rasvattomalta maidolta! Lisäproteiini, -vitamiinit ja -kalsium ovat ihan superia, kun en juo maitoa ihan niin paljon kuin pitäisi.
Vielä lisää plussaa tähän maitoon tekee se, että säilyvyysaika on huomattavasti tavallista maitoa pidempi.
Lähetetty: 09.09.2010 14:08
Kirjoittaja Bluntly
Joo, ei kiitos.
Vitamiinimäärät niin naurettavia, ettei kannata niistä puhua. Protskua nyt jonkunverran, muttei syrjäytä silläkään saralla perinteisiä lähteitä.
Lähetetty: 09.09.2010 14:09
Kirjoittaja McJanne
Kysyn edelleen, että kuinka monen aikuisen lehmän olette nähneet juovan maitoa, 'nuff said.
Lähetetty: 09.09.2010 19:21
Kirjoittaja Manaaja
McJanne kirjoitti:Kysyn edelleen, että kuinka monen aikuisen lehmän olette nähneet juovan maitoa, 'nuff said.
I just made your statement 'nuffer.
Lähetetty: 09.09.2010 19:23
Kirjoittaja Manaaja
Xiberia kirjoitti:Olen maistanut ja ostanut litrakaupalla jääkkäriin. Ainakin mun suussa maistuu ihan normaalilta rasvattomalta maidolta! Lisäproteiini, -vitamiinit ja -kalsium ovat ihan superia, kun en juo maitoa ihan niin paljon kuin pitäisi.
Vielä lisää plussaa tähän maitoon tekee se, että säilyvyysaika on huomattavasti tavallista maitoa pidempi.
Mikäs ton hinta on verrattuna normimaitoon? Jos tosiaan säilyy paremmin kuin normimaito, niin tohon taidan siirtyä aika altayksikön. Mäkään kun en oikein osaa juoda tarpeeksi maitoa. Avaamaton tölkki on jääkaapissa monesti viikkokausia.
Lähetetty: 10.09.2010 0:44
Kirjoittaja RP
En olekaan kuullut. Itse en juo maitoa laisinkaan, tytsä juo rasvatonta maitoa ja mies kevytmaitoa. Pitää testata, jos tykkäisivät. Tytsä juo maitoa päivässä aika lailla (pääsääntöisesti litran), joten sinänsä tuolle ei kai tarvetta olisi.
Lähetetty: 10.09.2010 8:37
Kirjoittaja masa
Suvinen kirjoitti:Muksu juo laktoositonta
Why?
Lähetetty: 10.09.2010 15:04
Kirjoittaja sivustahuutaja
Manaaja kirjoitti:Mikäs ton hinta on verrattuna normimaitoon?
Eli mitä tulee proteiinin hinnaksi?
Lähetetty: 11.09.2010 21:39
Kirjoittaja Melnais
Maitoa menee lähes litra päivässä, joten en taida kokeilla. Sinänsä mukavaa että tällaisia doupattuja tuotteita tulee markkinoille. Muistelen jossain uutisoidun että jos (kun) virallisia D-vitamiinin saantisuosituksia nostetaan, myös elintarvikkeiden D-vitamiinilisää nostetaan. Etuotto markkinoille, hyvä veto.
Lähetetty: 11.09.2010 21:51
Kirjoittaja RP
Ostettiin tänään yksi purkki plussamaitoa, tytsä veti purkin yhdessä illassa. Eli maussa ei varmaan valittamista, vaikea sano, en itse maistanut. Maito on pahaa, yh.
Lähetetty: 12.09.2010 4:06
Kirjoittaja Kreitsu
Saax siitä plussapisteitä? Plop.
Lähetetty: 12.09.2010 6:23
Kirjoittaja Xiberia
Manaaja kirjoitti:Mikäs ton hinta on verrattuna normimaitoon?
Mun mielestä tossa lähi-Prismassa se on 1,39 €, eli onhan se vähän tavallista maitoa arvokkaampaa... Mutta tällä kulutuksella se on toissijainen seikka.
Lähetetty: 12.09.2010 12:05
Kirjoittaja Manaaja
Joo, 1,4 euroa oli täälläkin K-kaupassa. Eihän se nyt halpaa ole, tosin ei niitä merkittävän paljon halvempiakaan proteiininlähteitä ole.
Lähetetty: 15.09.2010 23:53
Kirjoittaja EveryWoman
En oo maistanut, en juo enää lehmänmaitoa. Soijamaito on
- paremman makuista,
- terveellisempää jos pitää eläinrasvoja, laktoosia ja näiden teollista poistamista terveydelle haitallisina jutskina,
- ympäristöystävällisempää,
- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
En kyllä juo maitoa sellaisenaan, joten mausta sillä tavoin käytettynä en osaa sanoa. Suurimmaksi osaksi mun maidot menee myslin joukkoon ja kahviin.
Lähetetty: 16.09.2010 4:16
Kirjoittaja Manaaja
EveryWoman kirjoitti:Soijamaito on
- paremman makuista
Ei edes huonona vitsinä ole.
- terveellisempää jos pitää eläinrasvoja, laktoosia ja näiden teollista poistamista terveydelle haitallisina jutskina
Terveellisyys ei ole mikään mutuun ja kuviteltuun eettisyyteen perustuva muuttuva mielipidearvo. Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi. Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito? Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".
- ympäristöystävällisempää,
Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.
- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
On todella epäystävällistä lehmää kohtaan olla lypsämättä sitä. Itse asiassa se on eläinrääkkäystä.
Lähetetty: 16.09.2010 12:10
Kirjoittaja EveryWoman
Manaaja kirjoitti:EveryWoman kirjoitti:Soijamaito on
- paremman makuista
Ei edes huonona vitsinä ole.
Makuasia. Mä ihastuin heti.
Terveellisyys ei ole mikään mutuun ja kuviteltuun eettisyyteen perustuva muuttuva mielipidearvo.
Kuka puhui mutusta/eettisyydestä? Sisällöllisesti muuttuva käsite terveellisyys sen sijaan kyllä on. Tietoa tulee koko ajan lisää, ja käsitteen sisältö muuttuu sen mukaan. Meidäthän on kaikki lapsina aivopesty uskomaan, kuinka olennaista lehmänmaidon juominen on terveydelle. Muistan kuinka Valion lähetyssaarnajat vierailivat koululla vuosittain. Mitäköhän mieltä olisimme asioista, jos meille olisikin markkinoitu soijamaitoa?
Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi.
Ainakaan Alpro-soijatuotteita ei valmisteta geenimuunnellusta soijasta. Tuosta luonnonestrogeenista ja sen vaikutuksista mulla ei ole tietoa.
Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito?
Ei niin. Tosin maidon kohdalla rasvan poistaminen ei ole yhtä paha kuin rakenteeltaan kiinteämmissä tuotteissa, joihin lisätään sitten tilalle jotain paskaa. Mutta pastöroinnista en oikein tykkää, enkä muustakaan maidon prosessoinnista ihmiselle sopivaksi, ihan siksi että en tykkää tuhlauksesta. Jos maito on prosessoimattomana täydellistä johonkin tarkoitukseen (vasikalle), se kannattaa jättää prosessoimatta ja prosessoida jotakin muuta ainetta, joka sopii ihmisen käyttöön paremmin ja jonka tuotanto on luontoystävällisempää.
Mitä valkuaisaineita muuten tarkoitat?
Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".
Todennäköisesti, mutta en pidä tätä ratkaisevana sen kannalta, käytänkö tuotetta vai en. Ratkaisevaa on se, mitä, mistä aineista ja miten tehdään, ja mitä tällä saavutetaan - ei yksinomaan se kuinka monta vaihetta tekeminen vaatii.
- ympäristöystävällisempää,
Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.
No kun ei raahata. Lisäksi soijatuotteiden valmistukseen kuluu 5 kertaa vähemmän maa-alaa kuin maitotuotteiden. Ja 10 kertaa vähemmän vettä. Hiilidioksidipäästöjä tulee vähemmän. Ei pitäisi olla kovin vaikea päätellä, kumpi on ympäristöystävällisempää.
- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
On todella epäystävällistä lehmää kohtaan olla lypsämättä sitä. Itse asiassa se on eläinrääkkäystä.
On eläinrääkkäystä antaa vasikan juoda sille tarkoitettu maito? Eri asia on sitten se, että maitotaloutta varten jalostetut lehmät tuottavat maitoa enemmän kuin vasikka juo. Tästä tulee lehmille terveysongelmia, samoin kuin koirien jalostamisesta hengitys-, nivel-, tai kallo-ongelmaisiksi. Tämäkö sitten ei ole eläinrääkkäystä?
Lähetetty: 16.09.2010 14:48
Kirjoittaja Manaaja
EveryWoman kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi.
Ainakaan Alpro-soijatuotteita ei valmisteta geenimuunnellusta soijasta. Tuosta luonnonestrogeenista ja sen vaikutuksista mulla ei ole tietoa.
Onko sulla minkälaista faktatietoa tästä? Minkälaiset instanssit valvovat jossain Brasilian hakatun sademetsän keskellä sitä, viljelläänkö siellä minkälaista soijaa ja minkälaisia myrkkyjä sen viljelemisessä käytetään torjunta-aineina? Mä sanoisin että sä olet äärimmäisen hyväuskoinen tollo, jos kuvittelet noissa kehitysmaissa kaiken bisneksen menevän pykälien mukaan.
EveryWoman kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito?
Ei niin. Tosin maidon kohdalla rasvan poistaminen ei ole yhtä paha kuin rakenteeltaan kiinteämmissä tuotteissa, joihin lisätään sitten tilalle jotain paskaa. Mutta pastöroinnista en oikein tykkää, enkä muustakaan maidon prosessoinnista ihmiselle sopivaksi, ihan siksi että en tykkää tuhlauksesta. Jos maito on prosessoimattomana täydellistä johonkin tarkoitukseen (vasikalle), se kannattaa jättää prosessoimatta ja prosessoida jotakin muuta ainetta, joka sopii ihmisen käyttöön paremmin ja jonka tuotanto on luontoystävällisempää.
Aivan käsittämätöntä logiikkaa jota ei voi ymmärtää. Luuletko ettei ihmisten juomaksi paljon enemmän prosessointia vaativalle soijalle löydy tukuttain käyttöä johon se soveltuu paremmin luontoystävällisemmällä ja lyhyemmällä prosessilinjalla? Eikö liikatuotetun maidon hukkaanheitto olisi pikemminkin tuhlausta?
Manaaja kirjoitti:Mitä valkuaisaineita muuten tarkoitat?
Lähinnä kaseiinia ja heraa.
EveryWoman kirjoitti:Manaaja kirjoitti:Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".
Todennäköisesti, mutta en pidä tätä ratkaisevana sen kannalta, käytänkö tuotetta vai en. Ratkaisevaa on se, mitä, mistä aineista ja miten tehdään, ja mitä tällä saavutetaan - ei yksinomaan se kuinka monta vaihetta tekeminen vaatii.
Ratkaisevaa on se, että sä haluat tuntea olevasi Eettisesti Paremman Ratkaisun tekevä ihminen. Loppu on - anteeksi vain - hevonpaskaa. Mitä enemmän vaiheita jonkun tuotteen prosessoinnissa on, sitä enemmän aiheutetaan hiilidioksidipäästöjä joilta on mukava sulkea silmänsä ja valita vain ne osat totuudesta gramofoniinsa jotka ajavat oman etiikan kuviteltuja hyveitä.
EveryWoman kirjoitti:Manaaja kirjoitti:EveryWoman kirjoitti:- ympäristöystävällisempää,
Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.
No kun ei raahata.
Lempituotemerkkisi sivuilta: "Alpro® soya hankkii soijapavut pääasiassa
Brasiliasta, Kanadasta ja Kiinasta. Sieltä pavut kuljetetaan tuotantolaitoksiimme
Belgiassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa."
EveryWoman kirjoitti:Lisäksi soijatuotteiden valmistukseen kuluu 5 kertaa vähemmän maa-alaa kuin maitotuotteiden. Ja 10 kertaa vähemmän vettä. Hiilidioksidipäästöjä tulee vähemmän. Ei pitäisi olla kovin vaikea päätellä, kumpi on ympäristöystävällisempää.
Onneksi meillä täällä Suomessa ei ole vielä toistaiseksi pulaa sen koommin vedestä kuin maa-alastakaan. Jossain muualla maailmassa, missä sademetsiä raivataan pois monikansallisten korporaatioiden tarvitsemien plantaasien tieltä, voi ollakin. Arvaas kaksi kertaa onko hippiäispropagandahiilidioksidipäästölaskelmissa otettu huomioon niiden soijapapujen rahtaaminen fossiilisilla polttoaineilla toiselta puolelta maailmaa prosessoitaviksi? No eipä olekaan. Tai että otetaanko niissä huomioon kaikki ne hiilidioksidipäästöt, mitä maitoon verrattuna monimutkaisempi jälkiprosessointi erillisissä tehtaissa toisella puolella maailmaa aiheuttaa? No eipä otetakaan.
Ei ole kovin vaikea päätellä tuottaako soijan rahtaaminen ensin fossiilisilla polttoaneilla ilma- tai meriteitse Brasiliasta, Kiinasta tai Kanadasta ja sen jälkeen niiden prosessointi erillisissä tehtaissa toisella puolella maailmaa enemmän vai vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin pastöroinnin ja kermanerottelun läpi käyneen lehmänmaidon kuskaaminen naapurikunnan meijeristä.
On eläinrääkkäystä antaa vasikan juoda sille tarkoitettu maito?

Mikä olkiukko.
Alpro-soijajuoman ainesosat:
vesi, kuoritut soijapavut, raakaruokosokeri, trikalsiumfosfaatti, happamuudensäätöaine (monokaliumfosfaatti), merisuola, aromi, stabilointiaine (gellaanikumi), vitamiinit (riboflaviini, B12, D2)
Rasvattoman maidon ainesosat:
maito, D-vitamiini
Aika äkkiä sitä voi päätellä kumpi yllämainituista on luonnollisempaa ja vähemmän prosessoitua ravintoa. Oletko muuten tutustunut millä tavoin soijajuoman ainesosat kovetetaan niin että vesipohjaisesta litkusta saadaan koostumukseltaan sellainen tasaisen maitomainen, jopa kermainen?
Lähetetty: 16.09.2010 14:57
Kirjoittaja urpiainen
Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
Lähetetty: 16.09.2010 15:02
Kirjoittaja Bluntly
Jos nyt hiukan liputtaisin jonkun ituhippituotteen puolesta niin sehän olisi:
Oatlyn kaurajuoma
AINEET: Kaurapohja (vettä, kauraa* 10%), merisuolaa.
* = ekologisesti viljelty, KRAV-hyväksyntä.
RAVINTOARVOT
per 100 ml
Energiaa 150 kJ/35 kcal
Proteiineja 1 g
Hiilihydraatteja 6,5 g
joista sokereita 4 g
Rasvaa 0,7 g
josta tyydyttynyttä 0,1 g
kolesterolia 0 mg
Ravintokuitua 0,8 g
josta beetaglukaania 0,4 g
Natriumia 0,05 g
Ja en välitä vaikka kaura viljeltäisiin saksalaisissa ydinjätesuolakaivoksissa tai pienten neekeripoikien välilihassa, tuote maistuu meikäläiselle. Ei kelpaa protskun tai minkään muunkaan lähteeksi.
Lähetetty: 16.09.2010 15:06
Kirjoittaja masa
urpiainen kirjoitti:Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
Kerrankin voinen todeta, että olemme täsmälleen samaa mieltä! Paitsi jumalasta.
Lähetetty: 16.09.2010 15:25
Kirjoittaja urpiainen
masa kirjoitti:urpiainen kirjoitti:Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
Kerrankin voinen todeta, että olemme täsmälleen samaa mieltä! Paitsi jumalasta.
No, jos se auttaa niin todettakoon, että oikeasti pidän myös paljon calvadosista, konjakista ja kivennäisvesistä. Mutta toisaalta en ollut ihan tosissani jumalasta.
Lähetetty: 16.09.2010 15:32
Kirjoittaja masa
urpiainen kirjoitti:masa kirjoitti:urpiainen kirjoitti:Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
Kerrankin voinen todeta, että olemme täsmälleen samaa mieltä! Paitsi jumalasta.
No, jos se auttaa niin todettakoon, että oikeasti pidän myös paljon calvadosista, konjakista ja kivennäisvesistä. Mutta toisaalta en ollut ihan tosissani jumalasta.
Ei ei, ei vaan meistä taaskaan tullut sydänystäviä. Jostain kumman syystä calvados maistuu suussani perin kitkerältä. Ehkä olen maistellut vain laadutonta kuraa..
Mutta vastaavasti diggailen kovasti vermuteista. Mitä siihen sanot?