Plussamaito
Plussamaito
Oottexte maistanu tätä uutta plussamaitoa? Onkohan tää ihan ihmisille tarkoitetun maidon makuista?
Pisti silmään yllättävän korkea energiapitoisuus rasvattomaksi maidoksi: 40 kcal verrattuna normaalin rasvattoman 33:een. Pakkohan tän on sit maistuakin vähän erilaiselta? Alatko ostamaan tätä, vai pidättäydytkö normaalissa mölössä?
Pisti silmään yllättävän korkea energiapitoisuus rasvattomaksi maidoksi: 40 kcal verrattuna normaalin rasvattoman 33:een. Pakkohan tän on sit maistuakin vähän erilaiselta? Alatko ostamaan tätä, vai pidättäydytkö normaalissa mölössä?
Olen maistanut ja ostanut litrakaupalla jääkkäriin. Ainakin mun suussa maistuu ihan normaalilta rasvattomalta maidolta! Lisäproteiini, -vitamiinit ja -kalsium ovat ihan superia, kun en juo maitoa ihan niin paljon kuin pitäisi.
Vielä lisää plussaa tähän maitoon tekee se, että säilyvyysaika on huomattavasti tavallista maitoa pidempi.
Vielä lisää plussaa tähän maitoon tekee se, että säilyvyysaika on huomattavasti tavallista maitoa pidempi.
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
Mikäs ton hinta on verrattuna normimaitoon? Jos tosiaan säilyy paremmin kuin normimaito, niin tohon taidan siirtyä aika altayksikön. Mäkään kun en oikein osaa juoda tarpeeksi maitoa. Avaamaton tölkki on jääkaapissa monesti viikkokausia.Xiberia kirjoitti:Olen maistanut ja ostanut litrakaupalla jääkkäriin. Ainakin mun suussa maistuu ihan normaalilta rasvattomalta maidolta! Lisäproteiini, -vitamiinit ja -kalsium ovat ihan superia, kun en juo maitoa ihan niin paljon kuin pitäisi.
Vielä lisää plussaa tähän maitoon tekee se, että säilyvyysaika on huomattavasti tavallista maitoa pidempi.
-
- Kitisijä
- Viestit: 7640
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Maitoa menee lähes litra päivässä, joten en taida kokeilla. Sinänsä mukavaa että tällaisia doupattuja tuotteita tulee markkinoille. Muistelen jossain uutisoidun että jos (kun) virallisia D-vitamiinin saantisuosituksia nostetaan, myös elintarvikkeiden D-vitamiinilisää nostetaan. Etuotto markkinoille, hyvä veto.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Mun mielestä tossa lähi-Prismassa se on 1,39 €, eli onhan se vähän tavallista maitoa arvokkaampaa... Mutta tällä kulutuksella se on toissijainen seikka.Manaaja kirjoitti:Mikäs ton hinta on verrattuna normimaitoon?
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
-
- Kitisijä
- Viestit: 5729
- Liittynyt: 15.08.2005 21:45
En oo maistanut, en juo enää lehmänmaitoa. Soijamaito on
- paremman makuista,
- terveellisempää jos pitää eläinrasvoja, laktoosia ja näiden teollista poistamista terveydelle haitallisina jutskina,
- ympäristöystävällisempää,
- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
En kyllä juo maitoa sellaisenaan, joten mausta sillä tavoin käytettynä en osaa sanoa. Suurimmaksi osaksi mun maidot menee myslin joukkoon ja kahviin.
- paremman makuista,
- terveellisempää jos pitää eläinrasvoja, laktoosia ja näiden teollista poistamista terveydelle haitallisina jutskina,
- ympäristöystävällisempää,
- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
En kyllä juo maitoa sellaisenaan, joten mausta sillä tavoin käytettynä en osaa sanoa. Suurimmaksi osaksi mun maidot menee myslin joukkoon ja kahviin.
Ei edes huonona vitsinä ole.EveryWoman kirjoitti:Soijamaito on
- paremman makuista
Terveellisyys ei ole mikään mutuun ja kuviteltuun eettisyyteen perustuva muuttuva mielipidearvo. Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi. Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito? Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".- terveellisempää jos pitää eläinrasvoja, laktoosia ja näiden teollista poistamista terveydelle haitallisina jutskina
Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.- ympäristöystävällisempää,
On todella epäystävällistä lehmää kohtaan olla lypsämättä sitä. Itse asiassa se on eläinrääkkäystä.- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
-
- Kitisijä
- Viestit: 5729
- Liittynyt: 15.08.2005 21:45
Makuasia. Mä ihastuin heti.Manaaja kirjoitti:Ei edes huonona vitsinä ole.EveryWoman kirjoitti:Soijamaito on
- paremman makuista
Kuka puhui mutusta/eettisyydestä? Sisällöllisesti muuttuva käsite terveellisyys sen sijaan kyllä on. Tietoa tulee koko ajan lisää, ja käsitteen sisältö muuttuu sen mukaan. Meidäthän on kaikki lapsina aivopesty uskomaan, kuinka olennaista lehmänmaidon juominen on terveydelle. Muistan kuinka Valion lähetyssaarnajat vierailivat koululla vuosittain. Mitäköhän mieltä olisimme asioista, jos meille olisikin markkinoitu soijamaitoa?Terveellisyys ei ole mikään mutuun ja kuviteltuun eettisyyteen perustuva muuttuva mielipidearvo.
Ainakaan Alpro-soijatuotteita ei valmisteta geenimuunnellusta soijasta. Tuosta luonnonestrogeenista ja sen vaikutuksista mulla ei ole tietoa.Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi.
Ei niin. Tosin maidon kohdalla rasvan poistaminen ei ole yhtä paha kuin rakenteeltaan kiinteämmissä tuotteissa, joihin lisätään sitten tilalle jotain paskaa. Mutta pastöroinnista en oikein tykkää, enkä muustakaan maidon prosessoinnista ihmiselle sopivaksi, ihan siksi että en tykkää tuhlauksesta. Jos maito on prosessoimattomana täydellistä johonkin tarkoitukseen (vasikalle), se kannattaa jättää prosessoimatta ja prosessoida jotakin muuta ainetta, joka sopii ihmisen käyttöön paremmin ja jonka tuotanto on luontoystävällisempää.Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito?
Mitä valkuaisaineita muuten tarkoitat?
Todennäköisesti, mutta en pidä tätä ratkaisevana sen kannalta, käytänkö tuotetta vai en. Ratkaisevaa on se, mitä, mistä aineista ja miten tehdään, ja mitä tällä saavutetaan - ei yksinomaan se kuinka monta vaihetta tekeminen vaatii.Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".
No kun ei raahata. Lisäksi soijatuotteiden valmistukseen kuluu 5 kertaa vähemmän maa-alaa kuin maitotuotteiden. Ja 10 kertaa vähemmän vettä. Hiilidioksidipäästöjä tulee vähemmän. Ei pitäisi olla kovin vaikea päätellä, kumpi on ympäristöystävällisempää.Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.- ympäristöystävällisempää,
On eläinrääkkäystä antaa vasikan juoda sille tarkoitettu maito? Eri asia on sitten se, että maitotaloutta varten jalostetut lehmät tuottavat maitoa enemmän kuin vasikka juo. Tästä tulee lehmille terveysongelmia, samoin kuin koirien jalostamisesta hengitys-, nivel-, tai kallo-ongelmaisiksi. Tämäkö sitten ei ole eläinrääkkäystä?On todella epäystävällistä lehmää kohtaan olla lypsämättä sitä. Itse asiassa se on eläinrääkkäystä.- lehmäystävällisempää ja vasikkaystävällisempää.
Onko sulla minkälaista faktatietoa tästä? Minkälaiset instanssit valvovat jossain Brasilian hakatun sademetsän keskellä sitä, viljelläänkö siellä minkälaista soijaa ja minkälaisia myrkkyjä sen viljelemisessä käytetään torjunta-aineina? Mä sanoisin että sä olet äärimmäisen hyväuskoinen tollo, jos kuvittelet noissa kehitysmaissa kaiken bisneksen menevän pykälien mukaan.EveryWoman kirjoitti:Ainakaan Alpro-soijatuotteita ei valmisteta geenimuunnellusta soijasta. Tuosta luonnonestrogeenista ja sen vaikutuksista mulla ei ole tietoa.Manaaja kirjoitti:Soijan tehotuotannon mahdolliset geenimuuntelut, sekä torjunta-aineiden käyttö viljelyssä ja mahdollisesti korkea luonnonestrogeenipitoisuus eivät ole välttämättä lopputuotteen terveellisyydelle ihan hirveän hyväksi.
Aivan käsittämätöntä logiikkaa jota ei voi ymmärtää. Luuletko ettei ihmisten juomaksi paljon enemmän prosessointia vaativalle soijalle löydy tukuttain käyttöä johon se soveltuu paremmin luontoystävällisemmällä ja lyhyemmällä prosessilinjalla? Eikö liikatuotetun maidon hukkaanheitto olisi pikemminkin tuhlausta?EveryWoman kirjoitti:Ei niin. Tosin maidon kohdalla rasvan poistaminen ei ole yhtä paha kuin rakenteeltaan kiinteämmissä tuotteissa, joihin lisätään sitten tilalle jotain paskaa. Mutta pastöroinnista en oikein tykkää, enkä muustakaan maidon prosessoinnista ihmiselle sopivaksi, ihan siksi että en tykkää tuhlauksesta. Jos maito on prosessoimattomana täydellistä johonkin tarkoitukseen (vasikalle), se kannattaa jättää prosessoimatta ja prosessoida jotakin muuta ainetta, joka sopii ihmisen käyttöön paremmin ja jonka tuotanto on luontoystävällisempää.Manaaja kirjoitti:Lehmänmaidossa on tukuittain ihmisille(kin) tärkeitä valkuaisaineita ja kalsiumia luonnostaan joita ei soijamaidoista löydy muuten kuin muokkaamalla soijatuotteita teollisesti ja lisäämällä niihin juttuja. Näitä ei ilmeisesti ole kuitenkaan syytä pitää terveydelle haitallisina prosesseina toisin kuin vaikkapa rasvan poistamista tai pastörointia silloin kun kyseessä on lehmänmaito?
Lähinnä kaseiinia ja heraa.Manaaja kirjoitti:Mitä valkuaisaineita muuten tarkoitat?
Ratkaisevaa on se, että sä haluat tuntea olevasi Eettisesti Paremman Ratkaisun tekevä ihminen. Loppu on - anteeksi vain - hevonpaskaa. Mitä enemmän vaiheita jonkun tuotteen prosessoinnissa on, sitä enemmän aiheutetaan hiilidioksidipäästöjä joilta on mukava sulkea silmänsä ja valita vain ne osat totuudesta gramofoniinsa jotka ajavat oman etiikan kuviteltuja hyveitä.EveryWoman kirjoitti:Todennäköisesti, mutta en pidä tätä ratkaisevana sen kannalta, käytänkö tuotetta vai en. Ratkaisevaa on se, mitä, mistä aineista ja miten tehdään, ja mitä tällä saavutetaan - ei yksinomaan se kuinka monta vaihetta tekeminen vaatii.Manaaja kirjoitti:Soijamaidot käyvät läpi kympillä kovemman teollisen jalostus- ja prosessointielinkaaren, ennenkuin päätyvät kaupan hyllylle asti "maitotuotteeksi".
Lempituotemerkkisi sivuilta: "Alpro® soya hankkii soijapavut pääasiassa Brasiliasta, Kanadasta ja Kiinasta. Sieltä pavut kuljetetaan tuotantolaitoksiimme Belgiassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa."EveryWoman kirjoitti:No kun ei raahata.Manaaja kirjoitti:Vaikea uskoa jos raaka-aineet sun soijamaitoosi raahataan keskeltä Brasilian tasaiseksi hakattua sademetsää.EveryWoman kirjoitti:- ympäristöystävällisempää,
Onneksi meillä täällä Suomessa ei ole vielä toistaiseksi pulaa sen koommin vedestä kuin maa-alastakaan. Jossain muualla maailmassa, missä sademetsiä raivataan pois monikansallisten korporaatioiden tarvitsemien plantaasien tieltä, voi ollakin. Arvaas kaksi kertaa onko hippiäispropagandahiilidioksidipäästölaskelmissa otettu huomioon niiden soijapapujen rahtaaminen fossiilisilla polttoaineilla toiselta puolelta maailmaa prosessoitaviksi? No eipä olekaan. Tai että otetaanko niissä huomioon kaikki ne hiilidioksidipäästöt, mitä maitoon verrattuna monimutkaisempi jälkiprosessointi erillisissä tehtaissa toisella puolella maailmaa aiheuttaa? No eipä otetakaan.EveryWoman kirjoitti:Lisäksi soijatuotteiden valmistukseen kuluu 5 kertaa vähemmän maa-alaa kuin maitotuotteiden. Ja 10 kertaa vähemmän vettä. Hiilidioksidipäästöjä tulee vähemmän. Ei pitäisi olla kovin vaikea päätellä, kumpi on ympäristöystävällisempää.
Ei ole kovin vaikea päätellä tuottaako soijan rahtaaminen ensin fossiilisilla polttoaneilla ilma- tai meriteitse Brasiliasta, Kiinasta tai Kanadasta ja sen jälkeen niiden prosessointi erillisissä tehtaissa toisella puolella maailmaa enemmän vai vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin pastöroinnin ja kermanerottelun läpi käyneen lehmänmaidon kuskaaminen naapurikunnan meijeristä.
Mikä olkiukko.On eläinrääkkäystä antaa vasikan juoda sille tarkoitettu maito?
Alpro-soijajuoman ainesosat:
vesi, kuoritut soijapavut, raakaruokosokeri, trikalsiumfosfaatti, happamuudensäätöaine (monokaliumfosfaatti), merisuola, aromi, stabilointiaine (gellaanikumi), vitamiinit (riboflaviini, B12, D2)
Rasvattoman maidon ainesosat:
maito, D-vitamiini
Aika äkkiä sitä voi päätellä kumpi yllämainituista on luonnollisempaa ja vähemmän prosessoitua ravintoa. Oletko muuten tutustunut millä tavoin soijajuoman ainesosat kovetetaan niin että vesipohjaisesta litkusta saadaan koostumukseltaan sellainen tasaisen maitomainen, jopa kermainen?
Jos nyt hiukan liputtaisin jonkun ituhippituotteen puolesta niin sehän olisi:
Oatlyn kaurajuoma
AINEET: Kaurapohja (vettä, kauraa* 10%), merisuolaa.
* = ekologisesti viljelty, KRAV-hyväksyntä.
RAVINTOARVOT
per 100 ml
Energiaa 150 kJ/35 kcal
Proteiineja 1 g
Hiilihydraatteja 6,5 g
joista sokereita 4 g
Rasvaa 0,7 g
josta tyydyttynyttä 0,1 g
kolesterolia 0 mg
Ravintokuitua 0,8 g
josta beetaglukaania 0,4 g
Natriumia 0,05 g
Ja en välitä vaikka kaura viljeltäisiin saksalaisissa ydinjätesuolakaivoksissa tai pienten neekeripoikien välilihassa, tuote maistuu meikäläiselle. Ei kelpaa protskun tai minkään muunkaan lähteeksi.
Oatlyn kaurajuoma
AINEET: Kaurapohja (vettä, kauraa* 10%), merisuolaa.
* = ekologisesti viljelty, KRAV-hyväksyntä.
RAVINTOARVOT
per 100 ml
Energiaa 150 kJ/35 kcal
Proteiineja 1 g
Hiilihydraatteja 6,5 g
joista sokereita 4 g
Rasvaa 0,7 g
josta tyydyttynyttä 0,1 g
kolesterolia 0 mg
Ravintokuitua 0,8 g
josta beetaglukaania 0,4 g
Natriumia 0,05 g
Ja en välitä vaikka kaura viljeltäisiin saksalaisissa ydinjätesuolakaivoksissa tai pienten neekeripoikien välilihassa, tuote maistuu meikäläiselle. Ei kelpaa protskun tai minkään muunkaan lähteeksi.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
No, jos se auttaa niin todettakoon, että oikeasti pidän myös paljon calvadosista, konjakista ja kivennäisvesistä. Mutta toisaalta en ollut ihan tosissani jumalasta.masa kirjoitti:Kerrankin voinen todeta, että olemme täsmälleen samaa mieltä! Paitsi jumalasta.urpiainen kirjoitti:Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Ei ei, ei vaan meistä taaskaan tullut sydänystäviä. Jostain kumman syystä calvados maistuu suussani perin kitkerältä. Ehkä olen maistellut vain laadutonta kuraa..urpiainen kirjoitti:No, jos se auttaa niin todettakoon, että oikeasti pidän myös paljon calvadosista, konjakista ja kivennäisvesistä. Mutta toisaalta en ollut ihan tosissani jumalasta.masa kirjoitti:Kerrankin voinen todeta, että olemme täsmälleen samaa mieltä! Paitsi jumalasta.urpiainen kirjoitti:Jumala tarkoitti ihmisen juomaan vettä, olutta, viiniä ja single malt -viskejä. Maito on lehmille ja soijamaito, niin, en tiedä.
Mutta vastaavasti diggailen kovasti vermuteista. Mitä siihen sanot?