Sivu 18/18

Lähetetty: 22.06.2011 10:53
Kirjoittaja annepa
Chilicoleslaw - ohje kaverilta.

annen kaveri kirjoitti:silppua 500g varhaiskaalia ja 3 kevätsipulinvartta, ja pistä sekaisin. Sekoita toisessa astiassa silputtua tuoretta chiliä maun mukaan (multa löytyi 1 vihreän habanero luokitus 1, ja punainen paprika luokitus 4 eikä ollut kauhean tulinen), 1dl kermaviiliä, 4rkl majoneesia, 2-3rkl mietoa etikkaa (esim. vakoinen balsamico sopii tosi hyvin), 1/2 tl suolaa, pikkasen mustaippuria ja maun mukaan n 1-3 rkl inkiväärisiirappia. Yhdistä kaikki, anna maustua viileässä 30-60 min. En tiedä paljonko sitä siirappia meni mutta tuo nyt on arvio. Sen voi varmasti korvata laittamalla kastikkeeseen aavistus inkivääriä ja sitten jotain vaikka fariinisokeria ihan vähän taittamaan salaatin makua. Tarkoitus ei ole että maistuu makealle, vaan että pyöristää maun."


Resepti oli hukassa vähän aikaa ja alettiin säätään ite, eli ensin tehään kastike: 1-1.5dl majoneesia ja 2-3rkl valkoviinietikkaa, silppua vähintään 1 chili joukkoon (oman maun mukaan toki), lisäksi chilijauhetta. Sekaan on laitettu myös suolaa ja pippuria "fiiliksellä". "Loraus" sitruunamehua.
Silppua 1 iso tai 2 pientä sipulia ja sekoita mössöön. Nyt kun kastike on valmis, siihen lisätään silputtua kaalia, raastettua porkkanaa ja ananasmurskaa niin että koostumus on sopiva.

Huono ohje, en tykkää. Pitäisi olla selkeät määrät!!!

Lähetetty: 22.06.2011 12:03
Kirjoittaja exsu
Kiitsa!

Lähetetty: 20.07.2011 0:39
Kirjoittaja Manaaja
Kokeilin elämäni ekaa kertaa karppityylistä pitsapohjaa parista eri ohjeesta löyhästi soveltaen. Pohjaan tuli:

1 prk kermaviiliä
2 isoa munaa
120g juustoraastetta
3 rkl sämpyläjauhoja
5 rkl lesesekoitusta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Kaikki käsivatkaimella sekaisin, ja levitin hetken imeytyneen, vellintapaisen mössön leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistoin 200 asteessa keskitasolla 10min, otin ulos, heitin täytteet päälle, ja paistoin sitten 225 asteessa 15min. Tuli ihan yllättävän toimiva. Bonuksena tuo pohja oli paljon helpompi ja nopeampi tehdä kuin normi taikinapohja nostatuksineen.

Lähetetty: 21.01.2012 16:59
Kirjoittaja Vesper
Vesperin viherkeitto

2 rkl avocadoöljyä (muukin toki käy)
500 g lehtiselleriä
pari salottisipulia
2 kynttä valkosipulia
purkki kookosmaitoa (4 dl)
4 dl hyvää kasvislientä
100 g pikkupinaattia
oksa timjamia
suolaa, pippuria, laakerinlehti
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
avocadoöljyä
pistaasipähkinöitä

Pilko sipulit ja varsisellerit palasiksi ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet ja kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna porista kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes sellerit ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti ja timjaminoksa (ellet ole riipinyt pelkät lehdet). Lisää pinaatit. Soseuta keitto ja siivilöi. Mausta sitruunamehulla. Rouhi päälle läjä pistaasipähkinöitä ja lorauta tilkka avocadoöljyä. Nauti.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 18:58
Kirjoittaja NuoriDaavid
Elämässäni merkittävä päivä: laitan ensimmäistä kertaa naudan sisäfilepaistia uunissa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 19:47
Kirjoittaja NuoriDaavid
Onnistui. Toki vaikea tossa olis varmaan epäonnistua.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 21:43
Kirjoittaja sivustahuutaja
^ Helppohan tuo olisi ollut ryssiä well donella.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 21:50
Kirjoittaja NuoriDaavid
sivustahuutaja kirjoitti:^ Helppohan tuo olisi ollut ryssiä well donella.

Maltoin ottaa pois, kun mittari näytti 60:a. Vaikka epäilytti kyllä kun tuli niin nopeasti, kun aiemmin kokemusta lähinnä joulukinkun paistosta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.04.2013 1:24
Kirjoittaja Niba
Vähän soppa-aineksia itämaisittein kaakkoisaasialaisttain, melkein lisäaineeton..

Kiehauta 2,5l vettä,..

raasta tai pilko sekaan sekaan tuoreet kasvikset ja juurekset:

60 g Inkivääri,
202 g Selleri,
153 g Palsternakka
147 g Purjosipuli
250 g Porkkana
390 g Lanttu
250g Grillattu punainen paprika

keitä tunti tai enemmän..

sekoita sekoitussauvalla tasaiseksi

mausta

5 g Sesamöljy,
5 g Maapähkinäöljy
20 g Kikkoman makea soijakastike vähäsuol. (250ml),
10 g Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka),
chilijauhe 2g
curry 5g

sekoita massaan

lisää Kookosmaito 400 ml

sekoita sauvalla..

Valmista oriental sosekeittoa n 2100g

Annostele tarjoiluastioihin..
ENJOY

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 01.11.2013 14:23
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
En löytänyt parempaakaan ketjua. Ostin Tampereelta keittiöelämästä Villa San Donnino balsamicoa. Mainio ja monikäyttöinen tuote salaateista jälkiruokiin.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.11.2013 23:18
Kirjoittaja Niba
Suvinen kirjoitti:Suosittele tuotetta- ketju, olikohan ikiliikkujissa.
Löytääköhän se rosmojakin yhtä hyvin, ehkä ne vapaaehtoisesti antautuu kuukausittain ja tunnustaa kruunun jalokivien katoamisen?
Tää kuuluu huumori topiikiin..

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.01.2015 11:43
Kirjoittaja Bluntly

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.02.2015 10:15
Kirjoittaja Bluntly
Pakko testata: