Sivu 15/18

Lähetetty: 19.02.2010 22:50
Kirjoittaja Manaaja
Vesper kirjoitti:Saman sarjan äyriäiskeittokin menee välillä, sinne pussillinen katkarapuja sekaan ja reippaasti chiliä ja loraus tomaattipyrettä. Pikkasen keitossa hämää makeahko maku, mutta kyllä sillä nälkä lähtee.

Hmmh joo. Mie testaan, kiitsa. En oo kyllä makeahkojen juttujen ystävä normisti. Ehkä loraus balsamicoa toimis?

Lähetetty: 20.02.2010 10:25
Kirjoittaja nastamuumio
Mä tykkään Knorrin mehupakkaustyyppisesti pakatuista keitoista.

Lähetetty: 20.02.2010 22:22
Kirjoittaja Manaaja
Knorrin kana-köriänder-currykeitto testattu katkaravuilla ryyditettynä. Ei pahaa, mutta rakenteeltaan vähän turhankin litkua mun makuun, olkoonkin keitto.

Lähetetty: 26.02.2010 0:36
Kirjoittaja Manaaja
Vesper kirjoitti:Campbelliä myy kyllä kaikki isommat marketit.

Niitä pahvisia tötsiä? Mistä niitä saa? Oon nyt yrittänyt KKK ja KKKK -kaupoista etsiä akselilla espoonlahti-iso omena, ja tuloksena oli ainoastaan Campbellin tomaattikeitto metallipurkissa.

Lähetetty: 26.02.2010 9:45
Kirjoittaja Kai Nalo
Manaaja kirjoitti:
Vesper kirjoitti:Campbelliä myy kyllä kaikki isommat marketit.

Niitä pahvisia tötsiä? Mistä niitä saa? Oon nyt yrittänyt KKK ja KKKK -kaupoista etsiä akselilla espoonlahti-iso omena, ja tuloksena oli ainoastaan Campbellin tomaattikeitto metallipurkissa.



Ainakin cittareissa, valintataloissa, prismoissa ja tarjoustalossa noita on näkynyt?

Lähetetty: 26.02.2010 15:00
Kirjoittaja Manaaja
^ Omenan cittari ei ainakaan palvellut niiden osalta. Täytyy kokeilla Prismaa ens kerralla. Tarjoustalossa vois kanssa kävästä.

Lähetetty: 26.02.2010 15:15
Kirjoittaja Kai Nalo
Manaaja kirjoitti: Tarjoustalossa vois kanssa kävästä.



Niin siis jäkessä on tarjoustalossa myös ruokapuoli. En tiedä kuin tavan tarjoustaloissa sit on elintarvikkeita..

Lähetetty: 26.02.2010 15:40
Kirjoittaja Manaaja
Kai Nalo kirjoitti:
Manaaja kirjoitti: Tarjoustalossa vois kanssa kävästä.


Niin siis jäkessä on tarjoustalossa myös ruokapuoli. En tiedä kuin tavan tarjoustaloissa sit on elintarvikkeita..

On tuolla suomenojallakin säilykkeitä, limuja, makeisia ym. ei-tuoretuotteita joiden säilyvyysaika on pitkä.

Lähetetty: 02.03.2010 0:31
Kirjoittaja Manaaja
Nyt on käyty läpi:

- K-Supermarket Seilori, Lippulaiva
- K-Citymarket, Iso-Omena
- Prisma, Iso-Omena
- Tarjoustalo, Suomenoja
- S-Market, Espoonlahti

Edelleen, pelkkä tomaattikeitto metallipurkissa on löytynyt Campbellin "valikoimasta". Kiusaatte minnuu perkele!

Lähetetty: 11.03.2010 15:53
Kirjoittaja Dumis
Mitä mä voin tehdä kilosta lampaan ulkofilettä? Jotain mitä tumpelo poikamieskin osaa? Ja mitä tarviin siihen ja miten teen sen?

Kiitos vastauksistanne 8)

Lähetetty: 11.03.2010 15:55
Kirjoittaja Manaaja
Kebabia. Lihamyllyllä.

Lähetetty: 11.03.2010 15:58
Kirjoittaja sipsi
Manaaja kirjoitti:Kebabia. Lihamyllyllä.

Samaa mieltä. Ei siitä muuten mitään hyvää tule!

Oon kyl NIIN siinä kolmenkybän kriisissä ku komppailen tääl ihan fiilareissa Davea ja Manaajaa.. 8)

Lähetetty: 11.03.2010 16:00
Kirjoittaja Dumis
Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!

Lähetetty: 11.03.2010 16:09
Kirjoittaja bliss
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!


Tää ei oo huono.

Lähetetty: 11.03.2010 16:53
Kirjoittaja Dumis
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!


Tää ei oo huono.

Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)

Lähetetty: 11.03.2010 17:07
Kirjoittaja bliss
Dumis kirjoitti:
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!


Tää ei oo huono.

Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)


Mulla on mun puolivuosittainen vapaa vasta seuraavana viikonloppuna.

Lähetetty: 11.03.2010 19:30
Kirjoittaja Dumis
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!


Tää ei oo huono.

Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)


Mulla on mun puolivuosittainen vapaa vasta seuraavana viikonloppuna.

Voihan video, olis ollut just sopiva pihvipäiväkin sunnuntaina. Tietty laita vastaan jos myöhemminkin palvelu pelaa :wink:

Lähetetty: 23.03.2010 21:58
Kirjoittaja Vaola
Tein tänään pellillisen hyvää täytettyä leipää.

Sekoitin kolmeen desiin maustamatonta jogurttia pari desiä vettä ja lämmitin vähän. Sinne sekaan liuotin pari pussia kuivahiivaa, ripauksen suolaa ja lorauksen siirappia. Sitten lisäsin pari desiä grahamjauhoja (oli tarkoitus laittaa enemmän, mutta loppuivat penteleet), ison raastetun porkkanan ja keitettyä soijarouhetta (pari desiä kuivana). Ja vielä lopuksi vehnäjauhoja sen verran että tuloksena oli löysähkö leipätaikina ja kunnon loraus oliiviöljyä.

Em. jälkeen tietty normikohotus 1/2 tuntia. Painelin puolet taikinasta pellin pohjalle ja päälle ripottelin ronskin annoksen rucolaa, basilikaa, fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toisen puolikkaan kaulitsin päälle ja voitelin maidolla. Uuniin keskitasolle, kunnes pinta kypsän ruskea.

Melkein koko pellillinen jo mennyt... :roll: Eikä tää ollut ku vasta kolmas kerta, kun tällä viikolla leivoin leipää.

Lähetetty: 27.03.2010 20:14
Kirjoittaja Xiberia
^Houkuttais kokeilla! Slurps.

Xiben mukaeltu bami goreng

n. 300-400 g marinoituja broiskusuikaleita
2 pkt (tai n. 150 g) nuudeleita
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 iso paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl ruokaöljyä
½ dl ketjap manis -kastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1-2 tl chilitahnaa

Keitä & valuta nuudelit. Pilko paprikat ja sipulit, viipaloi herkkusienet. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja siirrä pois pannulta. Paista öljyssä myös sienet + vihannekset. Lisää broilerit takaisin pannuun, mausta ketjap manis -kastikkeella, inkivääritahnalla ja chilitahnalla. Sekoita nuudelit joukkoon ja nauti :)

Lähetetty: 30.03.2010 22:50
Kirjoittaja Toimistorotta
Hyvin pikainen ja semikulinaristinen versio tunamakaronsta:

Osta paketti tuorepastaa. Laita vesi kiehumaan ja tökkää pastat kiehumaan sen kolmen minuutin ajaksi joka tarvitaan.

Tällä välin laita 1-2 purkkia tunahiutaletta paistinpannulle, käristä hieman. Öljyä ei tartte jos tunassa on omat, jos on vettä niin kaada se vittuun ennen paistamista. Sotke purkki Creme bonjour cuisinea, yrtti & valkosipulit -versio toiminut parhaiten.

Kun pasta on keitetty ja siivilöity vedestä, on tunamössökin valmista. Yhtä nopeaa ja yksinkertaista, mutta vain 10 x paremman makuista.

Lähetetty: 02.04.2010 19:38
Kirjoittaja Elppis
Toimistorotta, lisää tohon vielä 1/2 purkkia chilimaustettua tomaattimurskaa, et pety :) (vaihtoehtoisesti omatekoista chilisoosia/tmv. jalapenomurskaa).

Lähetetty: 02.04.2010 19:40
Kirjoittaja ninnithequeen
Pitikin avaa tää ketju. Mul on NÄLKÄÄÄÄÄ! :D

Lähetetty: 02.04.2010 20:49
Kirjoittaja Manaaja
Aika toimiva lihapullataikina:

1,4kg jauhelihaa
300g chilimaustettua rotwurstia (aka. verimakkara/veripalttu)
5 kananmunaa
200g ruiskorppujauhoja
1 sipulikeittopussi
1rkl kuivattua sipulia jauhettuna
1rkl kuivattua valkosipulia jauhettuna
200g fetajuustoa
2dl fetajuuston lientä
2tl bbq-maustetta
½tl valkopippuria
1tl rouhittua mustapippuria
1tl chipotlejauhetta

Valmistus: kananmunat, fetaliemi, sipulikeittopussi ja ruiskorppujauhot toosaan. Sekoitetaan toosassa tasaiseksi ja annetaan vetäytyä hetki. Lisätään kaikki muu paska toosaan, niin ettei toosaan enää tunnu mahtuvan mitään. Sekoitetaan toosassa kunnes töhnää. Otetaan töhnät pois toosasta ja muotoillaan lihapulliksi. Annoksesta tulee noin 12 lihapullaa. Laitetaan pellille ja paistetaan uunissa noin 200 asteessa pauttiarallaa 40min.

Lähetetty: 07.04.2010 15:49
Kirjoittaja Bluntly
Bluntlyn kokeellinen simaresepti

24l vettä
2kg hunajaa
2kg sokeria
ripaus tummaa siirappia
viinihiiva

Lähetetty: 05.05.2010 12:55
Kirjoittaja milli
Suvinen kirjoitti:Hei, onko kellään ehdottaa helppoa, toimivaa ja kuohkean ilmavaa kakkupohjareseptiä? Äitini ohjeella tuppaa tulemaan vähän jähmeä kakku, jota pitää sitten kastella litimäräksi että saa syötyä. Haluaisin tehdä korkean kakun kevyillä (siis rakenteellisesti, ei kaloreissa laskettuna!) täytteillä tytön 1-vuotispäiville. Ruokaa osaan laittaa vaan en leipoa. Auttakaa!


Siis.. eikös se oo ihan vakkari, että munia, sokeria ja jauhoja kaikki samassa suhteessa.. vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi, sitten loppujen lopuksi vaan jauhot siivillöidää joukoon ja käännellään rauhallisesti.

Puuttuux tuosta jotain vielä?

Tuolleen sitä on kait itse tullut tehtyä :)
edit: 175 astetta.. öh.. 30 min ?
esim 4 munaa esim juomalasiin ja sitten sokeria ja vastaavia "samaan rajaan asti".
Ja tietty kantsii voidella vuoka :)