Sivu 12/18

Lähetetty: 22.07.2009 20:19
Kirjoittaja milli
Yeah *röyh* Hyvää tuo lasagne on ilman sitä itkettämistä, ei ole lainkaan liian löysää, oikein sopivaa. Ja jämäkkyys on huomattavasti parempi jos verrataan löysyydessä esim saarioisten tavalliseen lasagneen (sehän on melkein puuroa kyl).

*RÖYH!*

Lähetetty: 24.07.2009 6:29
Kirjoittaja McJanne
Suvinen kirjoitti:
milli kirjoitti:Didzillan karppilasagne
Hetken aikaa etsin tästä ohjeesta mielenkiinnolla sitä karppia :dumb:
*reps*

Lähetetty: 31.07.2009 19:08
Kirjoittaja Stinky
milli kirjoitti:Didzillan karppilasagne
Tein tätä vihdoinkin tänään ja tästä tuli nyt mun lempiruoka :h:

Lähetetty: 31.07.2009 19:32
Kirjoittaja milli
Stinky kirjoitti:Tein tätä vihdoinkin tänään ja tästä tuli nyt mun lempiruoka :h:
Hienoa :] Mä olen kans ihan hulluna siihen. Teen usein alkuviikosta ison annoksen sitä, ja sitä sitten onkin töissä loppuviikon ruokana.

Lähetetty: 31.07.2009 19:50
Kirjoittaja Stinky
^Mitenkä maku muuttuu pakkasen kautta? Tuli aika iso satsi yhelle ihmiselle :]
Tota sun muussia teen sunnuntaina ja kalaa sen seuraks löytyy pakkasesta. Mä oon näköjään innostunut puuhaileen tuolla keittiössä kun eilenkin tein töihin viemisiks lomapullaa. Tarttee varmaan toi kuume mitata..

Lähetetty: 31.07.2009 19:59
Kirjoittaja milli
Stinky kirjoitti:^Mitenkä maku muuttuu pakkasen kautta? Tuli aika iso satsi yhelle ihmiselle :]
Tota sun muussia teen sunnuntaina ja kalaa sen seuraks löytyy pakkasesta. Mä oon näköjään innostunut puuhaileen tuolla keittiössä kun eilenkin tein töihin viemisiks lomapullaa. Tarttee varmaan toi kuume mitata..
Ei mitään hajua miten se reagoi pakastamiseen. Kyllä sä saat sen syötyä :D

Tee töihin karppimutakakku :D Tai suklaisia kookoskeksejä. Kaikkea ihanaa ilman jauhoja.

Kukkakaaligratiini on kans sit ihan pop. ( sitähän voi kans tuunailla laittamalla vähän parsakaalia ja sitten vaikka kanaa sinne sekaan)

Lähetetty: 29.08.2009 18:33
Kirjoittaja Stinky
Taivaallisen hyvä kukkakaalisoppa.

Kukkakaali
Purjo
Iso sipuli
Voimakasta koskenlaskijaa
Kasvisliemikuutio

Keitä kukkakaali, sipuli ja purjo pehmeäksi. Ota keitinlientä talteen. Soseuta kamat ja lisää itsellesi sopiva määrä keitinlientä soseeseen. Mä tykkään paksusta keitosta.
Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja reilu puolet koskenlaskijasta. Anna kiehua hiljalleen niin että juusto ja liemikuutio on sulanut. Sekoittele välillä.
Nauti :h:

Lähetetty: 29.09.2009 8:42
Kirjoittaja martza
Tässä hyvä sienipiirakkaohje

SIENIPIIRAKKA


75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää maitoa

Täyte:
400-500 g sekasieniä, kanttarelleja tai herkkusieniä tai suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1dl kermaa tai smetanaa
suolaa, valko-tai viherpippuria

1. Sekoita käsin pehmeä voi ja kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä kylmässä.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sienet ja sipuli. Ruskista ne kevyesti voissa.
4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kerma ja mausteet. Anna seoksen kiehahtaa.
5. Voitele matala mieluiten irtopohjavuoka voilla.
6. Kaaviloi puolet taikinasta piirakan pohjalevyksi ja levitä sille täyte.
7. Kaaviloi toinen puoli kanneksi. Jos haluat piiraan pintaan kuvioita, tee ne pienellä muotilla tai veitsellä.
8. Nosta kansilevy täytteen päälle ja sulje piirakan reunat haarukan avulla.
9. Voitele pinta munalla ja paista piirakka 225 asteen lämmössä uunin alatasolla pellin päällä 20-25 minuuttia.

Lähetetty: 29.09.2009 13:28
Kirjoittaja Niba
Sain kunnolla munan täydennystä joten tein muna-pekoni piiirakan

täyte:

7 munaa
200g pekonikuutioita
ISO sipuli
3 keskikokoista tomaattia
mustapippuria teespoon tai maun mukaan..
150g juustoraastetta (emmental)

pohja:

5dl vehnäjauhoa
2dl kämmenlämpöistä vodaa
hiivaa kuivaa tai tavallista
suolaa 1 teedspoon
sokeria 2 teespoon
<30g rasvaa (voita/kissanrasvaa)

Ohjelma..

lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä (microsoft asteikko)
sulata rasva
heitä käenlämpöiseen hiivat, sokeri ja suola
sekota
lisää 2dl jauhoa ja vatkaa hetki hurumycket!
lisää loput jauhot ja rasva viimeksi, alusta taikina..
Anna kohota n. 30 minsaa

(sillä välin toisaalla keittiössä!):shock:

paista hakattu sipula ja pekonikuutiot pannulla kypsäksi..
jäähdytä..
sekoita munat rikki, lisää jäähtyny pekonisipula..
viipaloi tomaatit ja sotke joukkoon, lisää myös pippuri ja juusto..

Tasoita taikinapohja hiukan uunipeltiä suuremmaksi, lopsauta täyte pohjan toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli kaneksi päälle, sulje HUOLELLA, mutta ei haittaa vaikka täytettä pussuisikin jostain taikinan reiästä ja voitele lopulla munalla tai paistamisen loppuvaiheessa vedellä..


lykkää pelti uuniin n. 40 minuutiksi, ota jäähtymään ja viipaloi jäähtyneenä sopivan kokoisiin paloihin, 3x3 tai 4x4 tai 5x5..

Sitten voit joko syödä paistoksen tai pistät siitä osan tekeytymään yön yli jääkaappiin..

Vaihtele mm. juustolaatuja mielesi mukaan, aurajuustokin sopinee mainiosti..
Näin jännää voi olla piirakan teko!

Lähetetty: 29.09.2009 13:47
Kirjoittaja sipsi
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?

Lähetetty: 29.09.2009 13:53
Kirjoittaja bliss
sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
350 °K on noin 75 °C.
Ei siinä juur mitään paisteta...

Lähetetty: 29.09.2009 13:54
Kirjoittaja Frederik Krueger
sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
Ääää-ä! Niba kiusaa taas pienempiään!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kelvin

350 kelviniä = 76,85 astetta Celsiusta.

Siksi toisekseen niba, ei ole olemassa miinuskelvineitä, joten se plussamerkki sieltä edestä hittoon.

Lähetetty: 29.09.2009 14:03
Kirjoittaja Niba
NUUH!
Haistan palaneen käryä!
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Invalid input for funktion!


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lähetetty: 29.09.2009 14:26
Kirjoittaja sipsi
No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.

Lähetetty: 29.09.2009 14:56
Kirjoittaja Niba
sipsi kirjoitti:No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.
Voisin sinulle paistaa mutta kun on nuita muita syöjiä liikaa niin sovitaan joku paikka jonne voin sinulle palasen piirakkaa tipauttaa? Ilman mitään vastapalvelusvaatimuksia.

Lähetetty: 07.10.2009 22:12
Kirjoittaja Vesper
Vesperin vaniljaiset (n. 24kpl)

50g hiivaa (= 1pkt)
100g voita
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
n. 9dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½dl maitoa

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun:
50g voita
1½dl sokeria

Valmistus:
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin seos hiivan sekaan ja hämmennä niin että hiiva liukenee.

Lisää suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Mittaa jahot joukkoon ja vaivaa taikinaa vajaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla kaksikertaiseksi eli reilu 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja.

Jaa taikina kahteen osaan. Veivaa osista pötkylät ja jaa kumpikin 12 yhtä suureen palaa. Pyörittele palasista kauniita pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni vähemmän, ehkä 225 astetta).

Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vain 2½dl maitoa. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat. Jätä kuitenkin kuopat voitelematta! Täytä pullat vaniljatäytteellä.

Paista pullia uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kierittele sokerissa. Nauti kylmän maidon kera :]

Lähetetty: 07.10.2009 22:37
Kirjoittaja Fcuk
Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.

Lähetetty: 07.10.2009 22:39
Kirjoittaja tuulenpuiska
Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.

Lähetetty: 07.10.2009 22:42
Kirjoittaja bliss
Vesper kirjoitti:Vesperin vaniljaiset
*kuolaa*
Tiedänpähän mitä teen lauantaina :]

Ongelma on vain se mistä saan riittävästi syöjiä... :roll:

Lähetetty: 07.10.2009 22:43
Kirjoittaja Fcuk
tuulenpuiska kirjoitti:
Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.

Lähetetty: 07.10.2009 22:46
Kirjoittaja tuulenpuiska
Fcuk kirjoitti:
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.
Testaa mulla niin ei perhe pety :D

Lähetetty: 07.10.2009 22:49
Kirjoittaja Bluntly
Tapan teidän himot tämänpäivän reseptillä.

Bluntlyn nakkikeitto

Pistä vesi kiehumaan ja hilloa sekaan valkosipuli. Tuuttaa kunnolla tomattipyrettä. Sitten heitä sekaan chili siinä muodossa kuin tykkäät, reilusti.

Paiskaa sekaan nakit ja soijapallerot. Jos olet ituhippi niin joku vihreä parantaa ulkonäköä, tälläkertaa meni herneitä.

Hauduta.

Lähetetty: 26.10.2009 18:37
Kirjoittaja Vesper
Suvinen kirjoitti:Minkä kokoinen kuoppa, paljonko täytettä per pulla? Kannattaako kuoppa tehdä sormella vaiko jollain järeämmällä aseella? Saako täyte tulla kuopan reunan yli, vai leviääkö se sitten paistettaessa (kun pulla kuitenkin kohoaa)? Onko kastikejauheen merkillä väliä, kestääkö ne kaikki paistamista kun ainakin koulussa paistokreemit oli erikseen?

Oon tosi käsi leipomisessa.
:h:

Sellanen sopiva kolo, itse teen sen koukuistetulla sormella. Viinipullon korkki, taikinapyörän kahvaosan pyöreä pää... En ole tursottanut täytettä pullan reunojen yli, ei ole valunut. Viimeksi taisi olla DrOetkeriä.

Lähetetty: 04.12.2009 13:49
Kirjoittaja milli
Hei, nyt kaipais vinkkejä kunnon biffin paistamiseen, ja jotain lihasta.. tänään on Steak&BJ -päivä.. jälkimmäisen handlaan kyllä .. mutta pihveistä en tajuu mitään.

Eli nyt tarttis lihanrakastajilta neuvoa, thx.

Lähetetty: 04.12.2009 14:29
Kirjoittaja Bluntly
- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla