Kityn keittokirja

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

Bluntly kirjoitti:- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla

mitä tarkoittaa syiden käristäminen umpeen?
tuleeko tästä sitten bloody vai medium?
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 14092
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Lihan syyt käristetään umpeen jotta mehut pysyy sisällä.

Aste riippuu kuin käsittää sanan hetki. Itse näyttäisin varovasti nurkan takaa.

Ja onhan noita superkokkejakin täällä, eiköhän he kerro oman versionsa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

^ ja ^^ tack tack..

:)
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.


TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!
Jenny Daa-aah! ling

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Kai Nalo kirjoitti:TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!


True!

Itsehän maustoin mitä erilaisin tavoin monet monet kerrat ja nimenomaan ennen paistoa. Nyt vasta pari kertaa osannut laittaa suolan valmiille pihville.
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!

Jotenkin noin mä visioinkin sen :P
milli

Viesti Kirjoittaja milli »

taivaallinen tuoksu, ostain jotain .. mitäköhän lihaa edes ostin.. ½ - ½ voita ja oliiviöljyä, paiston jälkeen suolaa ja mustapippuria ja loraus punaviiniä pannulle.. uunissa on steak house perunat, kastikkeeksi on sipulista ruskeaa kastiketta, lisukkeina on keitettyjä kasviksia ja väsään tuosta vielä hieman salaattia.. ja juomana on Trio Cabernet Sauvignon Shiraz Cabernet Franc Reserva.. tulis se yksi jo kotiin :)
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Vitun suikerosaparokiekurat

Ostaa kaupasta semmosen paketin valmista voitaikinaa
Ottaa leivinpaperia eteensä
Voitelee voitaikinan levyn munalla ja lättää voidellun puolen paperille
Sivelee päälle sulatejuustoa, ihan oman maun mukaan, itse käytän chili-paprikaa
Levittää päälle amerikan pekonia ja pepperonia tai salamia, ei pieninä siivuina vaan leveinä
Lättää toisen voitaikina levyn päälle ja sivelee sen munalla
Leikkaa leveyssuuntaan about sormen levysii viipaleita
Sitten kiertää ne suikerosaparokiekuroiksi
Laittaa uuniin 200-220 asteessa n. 6-10min.

Näitä voi tehdä vaikka vadillisen, koska näitä ei ole koskaan liikaa. Loppuvat aina. Pitää paistaa ja syödä heti, ei esim. seuraavana päivänä. Ei ole silleen hyviä enää.
Avatar
Vaola
Kitisijä
Viestit: 4494
Liittynyt: 15.08.2005 10:36
Paikkakunta: pois

Viesti Kirjoittaja Vaola »

^ Noita täytyy kokeilla! :)

Mun piti eilen taikoa joku pikainen ruoka, josta sitten riittäisi myös tälle päivälle lounasta. Tein tällaisen keiton:

Pari litraa vettä
3 pussia suikalejuureksia
1 iso pussi parsakaalia
1 pkt (150 gr) savuporo-rouhetta
1 pkt tummaa koskenlaskijaa
2 lihaliemikuutiota ja ripaus suolaa + pepparii (kun kasvisfondi oli näköjään päässyt loppumaan)

Keitin kasvit lihaliemessä liki kypsiksi, lisäsin rouheen ja juuston ja haudutin kannen alla jonkun aikaa. Tosi hyvää tällaiseksi pikakeitoksi. :)
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

^Mun oli puolestani pakko kokeilla tota, tosin n. puolikkaalla annoksella. Hyvää oli, kelpasi myös poikaselle :)
Asie Payton

Viesti Kirjoittaja Asie Payton »

Tonnikalapihviä duunasin:

1. Anna pihvin lämmetä huoneen lämpöön rauhassa ja sitten kuivaa pihvi huolella. Itse käytän ihan talouspaperia. Kuivaa monta kertaa molemmin puolin.
2. Raasta sitruunan kuorta molemmin puolin. Ja sitten vain sitä keltaista osaa, ei valkoista. Ja mitä hienompaa raastetta, sen parempi. Sen lisäksi voit maustaa oman maun mukaan ennen ja jälkeen paiston. Itse lisään ennen paistoa vähän sitruunapippuria ja joskus lautasella tuoretta tilliä. Tänään jätin tillin jääkaappiin.
3. Paistaminen on kaiken aa ja oo. Siis pihvin pitää olla lämmin mutta ei missään nimessä kypsä. Jos sen paistaa kypsäksi, niin voi saman tien lapioida tonnikalapaloja purkista lautaselle. Sopiva paistoaika löytyy vain kokeilemalla, mutta en ole löytänyt vielä komboa jossa se ylittäisi kolmen minuutin per puoli. Omilla vermeillä se on tasan kaksi ja puoli minuuttia per puoli.

Lisukkeeksi sitten mitä vaan oman maun mukaan. Itse suosin yleensä CousCousia valkosipulikastikkeella, mutta tänään pysyin vain perusteissa. Vähän kun ois syönyt grillimakkaran, paitsi että se oli tuhannesti parempaa.
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

^ Mitenkään reseptiä dissaamattta, en ole ikinä ymmärtänyt tonnikalapihvin päälle. Onhan se erikoinen koostumus juu, mutta niin olisi vileda-pihvikin. Not my cup of tea.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 5353
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Eilen vedin Janssoninkiusaus-eineksen "tuulensuojaan" kylmänä. Käy se niinkin... :wink:
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
swirl
Kitisijä
Viestit: 2468
Liittynyt: 12.06.2007 10:14

Viesti Kirjoittaja swirl »

Tein eilen ensimmäistä kertaa raakasuklaata. Tulos oli odotettua parempi, suklaa on mielettömän hyvää ja suorastaan sulaa suussa.

n. 3dl neitsytkookosöljyä, sulatetaan vesihauteessa, koska on huoneenlämmössä kiinteää. 1dl kaakaonibsejä, 1 dl cashewpähkinöitä ja 1 dl goji-marjoja blenderin kautta sekaan, lisäksi vähän kanelia ja raakaa kaakaojauhetta, makeutukseen käytin agavesiirappia ja raakaruokosokeria. Kunnolla sekaisin ja muotteihin tai laakeaan astiaan, josta voi sitten leikata sopivia palasia. Suklaa jähmettyi parvekkeella jotain puolisen tuntia. Tosi helppoa.
Kai Nalo

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Viikonlopun krapulaan valmistuessani tuli mieleen että silliherkkua pitää saada. Eli tässä siis Masan silliherkku:

Ainekset.

1 prk Ravintola sillifileitä maustekastikkeessa.
4 keitettyä kananmunaa, 7 minuuttia is enough.
1 sipuli.
1 prk ranskankermaa.

Oman maun mukaan, ota sillifileitä 5-7 kpl, huuhtele liemet veks ja kuutioi fileet noin puolen sentin kokoisiin paloihin.

Kuori mulkkuset ja murskaa haarukalla sopivaksi mössöksi

Kuutioi sipuli

Sotke kaikki ainekset siikinsokin ja laita pariksi tunniksi jääkaappin maustumaan.


Hanki krapula, levittele silliherkku voileivän päälle ja kisko koneeseen.

Ota olut.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Vaola kun kyseli niitä soijaruokia, niin tässä tältä päivältä:

TVP Curry(texturized vegetable protein eli mitkä tahansa soijamöykyt kulkevat tuolla nimellä, esim. soijasuikaleet)

Öljyä kattilaan, pilko sinne sipuli ja lisää vähän pippuria, paprikamaustetta ja mitä nyt haluat. Freesaa kevyesti. Lisää pari kourallista soijamöykkyjä/suikaleita, ja n. 3rkl currytahnaa, itse käytän Rajahin mietoa. Pyörittele tovi. Lisää nelisen kpl pilkottua perunaa, yksi porkkana, sellerinvarsi ja vaikka lanttua hieman. Karppaajat sitten muuta kuin juureksia, itse halusin käyttää nuo pois vanhenemasta..

Pari mukillista vettä, valkosipulia pari kynttä, tuoretta inkivääriä jonniin verran. Hauduttele, kunnes soijajuidat ovat pehmeitä. Juurekset lienevät kypsiä myös tässä vaiheessa. Lisää maustamatonta jogurttia pari kolme desiä( ja purkinhuuhteluvedet ;), tai desi pari lisää vettä). Pieni tölkki tomattipyrettä, puolikas omena palasina. Tarjoiluun basmatiriisiä tai mitä nyt kukin haluaa ja mangochutneyta.
Prepare for the worstest.
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

^Mä esitän nyt ihan tolkun tyhmän kysymyksen :oops:
Mistä tollasia soijajutskia voi ostaa? Siis soijajugurtteja (nom!) ja -maitoa ym. mä kyllä oon löytänyt mutta sit sitä lihankorviketta...
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Ihan peruskaupoissa on monesti joko luontaistuoteosastolla tai jossain kuivatarvikehyllyssä, jauhojen luona tms. Jos kokeilette eka kertaa, älkää ennen tärkeitä tilaisuuksia. Kannattaa keittää todella hyvin, nimittäin osa tuotteista saattaa niin sanotusti build up gas, jotkut vaikka keittäis tunnin. Tämä lienee riippuu henkilöstä tai tuotteesta. Hyvin duunatut vaaleat soijasuikaleet ja muut vaaleat jutut ei imo aiheuta ongelmia, ruskea soijarouhe on sitten asia erikseen..Niitäkin on tosin useita eri laatuja.

Kurvin ja Fredan Punnitse&Säästästä löytyy irtotavarana ja siten myös halvempana, Ruohonjuuresta(Kampin keskuksen vieressä) löytyy kaikkee muutakin feikkilihaa, jotka ovat paljon parempia kuin nuo kuivat. Protskua noissa kuivissa on kuitenkin enemmän, suikaleissa 64g/100g.

Ja vielä sanon, että jos alussa ne maistuu ihan paskalta, niin älkää luovuttako. PItää keittää erittäin hyvin maustetussa liemessä/kastikkeessa, niin tulee hyviä.
Prepare for the worstest.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Soijarouhe-pinaatti-makrulooda

-makruja puolisen pussia
-tuoretta pinaattia
-sipuli
-pari munaa
-(soija)maitoa
-mozzarellaa



1. Keitä makrut.

2. Kattilaan öljyä, paprikajauhetta, mustapippuria, välimerellistä tms. kuivattua yrttiseosta, pyörittele tovi. Lisää pari dl soijarouhetta ja hieman sekoita kauhalla. Perään iso loraus soijakastiketta ja vettä niin, että soijat peittyy. Pari kolme valkosipulin kynttä vielä. Annetaan kymmenisen minuuttia porista.

3. Sekoita makrut, sipulisilppu ja soijamössö. Vuoan pohjalla puolet makrumössöstä, väliin reipas kerros tuoretta pinaattia, pinnalle loput makrut.

4. Oman maun mukaan maustettu munamaito päälle, aika silmämääräisesti laitoin.. Vartti uunissa 200-asteeessa, sitten mozzarellat koko komeuden päälle ja takas uuniin kunnes juusto näyttää tarpeeksi kutsuvalta.
Prepare for the worstest.
Avatar
swirl
Kitisijä
Viestit: 2468
Liittynyt: 12.06.2007 10:14

Viesti Kirjoittaja swirl »

Tein viikonloppuna aivan sikahyvää leipää netistä bongattua ohjetta mukaillen. Hiivaa todellakin tarvitaan vain hyvin vähän, ohjeessa ei ole virhettä.

New York Times non-kneading-bread

7,2 dl vehnäjauhoja (korvasin osan jauhoista siemenillä ja leseillä, ½dl pellavansiemeniä, ½dl auringonkukansiemeniä, 1dl leseitä, 1dl sokerijuurikaskuitua)
1/4 tl kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
3,6 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoitetaan ainekset varovasti, ei saa vaivata. Tuloksena aika jäykkä möykky. Taikina peitetään kelmulla ja annetaan levätä tasalämpöisessä paikassa 12-20h. Sen jälkeen ilmakuplat painellaan jauhotetulla alustalla pois ja annetaan taikinan levätä 2h peiteltynä liinalla.

Uuni laitetaan lämpiämään 225 asteeseen ja kannellinen vuoka uuniin lämpenemään. Kun uuni on lämmin, taikina lyödään kuumaan vuokaan ja paistetaan ensin kannen kanssa 30 min ja sitten ilman kantta 15-30min.
SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

Hellou kaikki kokkaavat ja kohkaavat kakkavarpaat!

Heittäkääs vitun hyviä ruokareseptejä seuraavin reunaehdoin:

- valmistus onnistuttava ilman liesiuunia
- oltava terveellistä mutta täyttävää
- oltava lämmintä, eli ei mitään välipaloja tai muuta pikkupaskaa
- ei saa maksaa vitusti
- ei mitään valmispaskaa tai einestä (paitsi jos kaikki edellä mainitut ehdot täyttyvät).

Kiitti vitusti jo etukäteen vastauksistasi.
bliss

Viesti Kirjoittaja bliss »

^Lämmintä ilman liesiuunia?
Siistii... Onks mikro?

Puuro täyttää kaikki em. ehdot. Kiitos. Voit maksaa tilille.
Avatar
saira
Kitisijä
Viestit: 3365
Liittynyt: 14.08.2005 19:47
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saira »

Jos on hiukan varaa laittaa tarvikkeisiin ja on mikro käytössä, ni Tupperilla, ja varmasti halvempiakin versioita, löytyy mikrokulho, jossa voi vaikkapa paistaa jauhelihaa mikrossa, ja kaikki muukin ruoanlaitto onnistuu. Toimii loistavasti!
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
Vastaa Viestiin