Kityn keittokirja
Single-Malt kanaa
Otetaan vaikka pari Lidlin tarjouskoipireisiallasta protskua, pyyhitään kaupan marinadi pois laitetaan kahteen kerrokseen paistopussiin, väliin ja päälle ripotellaan runsaati curryä ja ranskalaisensipulikeiton aineksia, lopuksi kaadetaan päälle single-Malt viskiä vaikka Lagavulinia. suljetaan pussi ja laitetaan uuniin 225 asteeseen ja lasketaan lämpö puolen tunnin jälkeen 175. kypsennetään reilu tunti..
Syödään riisin tai bataatti-perunamuussin kanssa, paistoliemestä voi tehdä todella maukasta katiketta, voita 50g ruskistetaan 50g vehnäjauhoa kaadetaan 100ml vettä ja sopivan sakeusasteen saavuttamiseksi paistolientä riittävästi, lisätään tuoretta valkopippurijauhetta ja musstapippurirouhetta maun mukaan!
n. 2,4kg broileria
20g curryjauhetta
puoli pussia ranskalaista sipulikettoa
50ml Single-Malt viskiä (Lagavulin, Labroigh etc.)
Syödään riisin tai bataatti-perunamuussin kanssa, paistoliemestä voi tehdä todella maukasta katiketta, voita 50g ruskistetaan 50g vehnäjauhoa kaadetaan 100ml vettä ja sopivan sakeusasteen saavuttamiseksi paistolientä riittävästi, lisätään tuoretta valkopippurijauhetta ja musstapippurirouhetta maun mukaan!
n. 2,4kg broileria
20g curryjauhetta
puoli pussia ranskalaista sipulikettoa
50ml Single-Malt viskiä (Lagavulin, Labroigh etc.)
Pyyhin Netikettiin..
- mustaenkeli
- Kitisijä
- Viestit: 2872
- Liittynyt: 09.09.2005 12:08
- Paikkakunta: Hell-sinki
- Viesti:
Meillä syödään tänää BURRITOJA:
1 paketti valkosipulilla maustettuja tortilloita
1/2 prk fajitas salsaa (hot)
1 paprika
3 tomaattia
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
pakastealtaan maissia
broilerin fileesuikaleita tai jauhelihaa tms.
jalopenoja oman maun mukaan
katkarapuja, jos tykkää
purkki cream fraichèa
juustoraastetta (cheddar)
aurajuusto murua
suolaa, pippuria + muita mausteita miten nyt tykkää käyttää...
Paista broilerin fileepalat kypsiksi pannulla. Kaada sekaan fajitas salsa kastike ja cream fraichè. Anna hautua hetki.
Pilko sen jälkeen kaikki vihannekset pieniksi viipaleiksi ja kuullota kevyesti pannulla, tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon maissi, ja nosta vihannesseos pois liedeltä.
Nostele jokaisen tortillan sisälle broilerkastiketta, vihannesseosta ja juustoraastetta ja kääri tortillat rullalle vierekkäin laakeaan vuokaan. Sirottelle lopuksi tortillarullien päälle juustoraastetta ja aurajuustomurua.
Paista 200 C, n. 20 min.
Koristele valmiit burritot lopulla kasvisseoksella ja cream fraichèlla.
1 paketti valkosipulilla maustettuja tortilloita
1/2 prk fajitas salsaa (hot)
1 paprika
3 tomaattia
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
pakastealtaan maissia
broilerin fileesuikaleita tai jauhelihaa tms.
jalopenoja oman maun mukaan
katkarapuja, jos tykkää
purkki cream fraichèa
juustoraastetta (cheddar)
aurajuusto murua
suolaa, pippuria + muita mausteita miten nyt tykkää käyttää...
Paista broilerin fileepalat kypsiksi pannulla. Kaada sekaan fajitas salsa kastike ja cream fraichè. Anna hautua hetki.
Pilko sen jälkeen kaikki vihannekset pieniksi viipaleiksi ja kuullota kevyesti pannulla, tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon maissi, ja nosta vihannesseos pois liedeltä.
Nostele jokaisen tortillan sisälle broilerkastiketta, vihannesseosta ja juustoraastetta ja kääri tortillat rullalle vierekkäin laakeaan vuokaan. Sirottelle lopuksi tortillarullien päälle juustoraastetta ja aurajuustomurua.
Paista 200 C, n. 20 min.
Koristele valmiit burritot lopulla kasvisseoksella ja cream fraichèlla.
Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat.
-muumimamma
-muumimamma
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/mr_manala/30315/masa kirjoitti:Tekee mieli kotitekoista kebabia. Onko hyviä kebab-taikinareseptilöitä ilmaantunut jonnennin?
Siinä yksi, toivottavasti ei ole yhtä besserwisserin makuinen kuin jerkylihat.
- mustaenkeli
- Kitisijä
- Viestit: 2872
- Liittynyt: 09.09.2005 12:08
- Paikkakunta: Hell-sinki
- Viesti:
Parhaillaan liedellä hautuu LINSSIKEITTO:
punasia linssejä 3 - 5dl
porkkanaa 2 - 4
kukkakaalia
perunaa
bataatti
lanttu
purkki tomaattimurskaa
valkosipulia
kookoskermaa/kookosmaitoa
punasta chiliä
kurkumaa, curryä tms.
Keitä ensin noi kasvikset ja pistä sauvasekottimella soseeksi. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja linssit. Sekottele hetki ja lorauta kookoskermat tai -maidot joukkoon. Anna hautua hetki ja syö!
(Noi lantut, bataatit ja perunat voi koko keitoksesta jättää pois, jos ei maistu ja toimi muutenki enempi mielesi mukaan!).
punasia linssejä 3 - 5dl
porkkanaa 2 - 4
kukkakaalia
perunaa
bataatti
lanttu
purkki tomaattimurskaa
valkosipulia
kookoskermaa/kookosmaitoa
punasta chiliä
kurkumaa, curryä tms.
Keitä ensin noi kasvikset ja pistä sauvasekottimella soseeksi. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja linssit. Sekottele hetki ja lorauta kookoskermat tai -maidot joukkoon. Anna hautua hetki ja syö!
(Noi lantut, bataatit ja perunat voi koko keitoksesta jättää pois, jos ei maistu ja toimi muutenki enempi mielesi mukaan!).
Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat.
-muumimamma
-muumimamma
Daadaa. Täytyy ostaa lihamylly.Herra Manala kirjoitti:http://www.city.fi/yhteisot/blogi/mr_manala/30315/masa kirjoitti:Tekee mieli kotitekoista kebabia. Onko hyviä kebab-taikinareseptilöitä ilmaantunut jonnennin?
Siinä yksi, toivottavasti ei ole yhtä besserwisserin makuinen kuin jerkylihat.
Joo siks ei ole ollut jo aiemmin, et ei mahu ku on niin ahasta.
Taas on syksy ja omenoita tullut paljon. Alkaa ideat olla vähissä kun hilloa on tullut tehtyä aika monesti ja pakasteeseenkin tullut laitettua paloiteltuna.
Kaivataan jotain vaihtelua tähän omenashown sisältöön.
Siideri ja viini kävi mielessä mutta ne taitaa jäädä tekemättä.
Onko ehdotuksia, reseptejä mitä vielä voisi tehdä omenoista?
Kaivataan jotain vaihtelua tähän omenashown sisältöön.
Siideri ja viini kävi mielessä mutta ne taitaa jäädä tekemättä.
Onko ehdotuksia, reseptejä mitä vielä voisi tehdä omenoista?
-
- Kitisijä
- Viestit: 1233
- Liittynyt: 07.04.2006 0:01
Älä tee näin-pasta
Paista 400 g sika-nautajauhelihaa sekä kaksi silputtua sipulia. Lisää mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä suolaa. Keitä pussillinen (400g) makaroonia lihaliemikuution kanssa, sekoita sekaan purkki (400g) tomaattimurskaa sekä jauhelihat. Huomaa, että tabasco on loppu ja avaa chilijauhe-purkki. Pudota sekä purkin kansi että aivan liikaa jauhetta sekaan, kilju hetki. Kaiva korkki kattilasta, sekoittele. Lisää 200 g jäätynyttä mozzarellaa, pyörittele kunnes juusto sulaa kunnolla tasaisesti. Avaa kilon homejuustopussi. Kaada varovasti suoraan kattilaan kunnes saa taas kiljua koska juustoa lösähti sen puol kiloo liikaa. Lisää naama punaisena tujusti oreganoa ja tarjoile. Uskomatonta kyllä, tämä oli taivaallista ja kaikki otti lisää.
Vaikka se on älä tee näin.
Ai niin. Osta kunnon mitat ja käytä niitä.
Paista 400 g sika-nautajauhelihaa sekä kaksi silputtua sipulia. Lisää mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä suolaa. Keitä pussillinen (400g) makaroonia lihaliemikuution kanssa, sekoita sekaan purkki (400g) tomaattimurskaa sekä jauhelihat. Huomaa, että tabasco on loppu ja avaa chilijauhe-purkki. Pudota sekä purkin kansi että aivan liikaa jauhetta sekaan, kilju hetki. Kaiva korkki kattilasta, sekoittele. Lisää 200 g jäätynyttä mozzarellaa, pyörittele kunnes juusto sulaa kunnolla tasaisesti. Avaa kilon homejuustopussi. Kaada varovasti suoraan kattilaan kunnes saa taas kiljua koska juustoa lösähti sen puol kiloo liikaa. Lisää naama punaisena tujusti oreganoa ja tarjoile. Uskomatonta kyllä, tämä oli taivaallista ja kaikki otti lisää.
Vaikka se on älä tee näin.
Ai niin. Osta kunnon mitat ja käytä niitä.
Meinasin aluks kirjottaa huvikseni paperille, mutta sitten tuli mieleen, että samantein voi sen tänne kirjottaa..
Saksalaistyylinen tomaattinen kesäkurpitsa-porsaspaistos
ruskista possusuikaleet pannulla voissa, suolassa ja kuminoissa. Lisää pippuria.
Lado vuokaan vapaassa järjestyksessä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja valkosipulia.
Lataa possut vihanneksien päälle.
Kiehauta pannussa vettä ja tomaattisosetta. Kaada liemi kasvisten päälle. Seuraavaksi kermaa. Lopuksi saksalaista olutta (esim. Köstritzer schwarzbier) kunnes vuoka on täynnä.
Ripottele oreganoa päälle. Työnnä uuniin. Säästä loppu olut ruokajuomaksi!
Saksalaistyylinen tomaattinen kesäkurpitsa-porsaspaistos
ruskista possusuikaleet pannulla voissa, suolassa ja kuminoissa. Lisää pippuria.
Lado vuokaan vapaassa järjestyksessä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja valkosipulia.
Lataa possut vihanneksien päälle.
Kiehauta pannussa vettä ja tomaattisosetta. Kaada liemi kasvisten päälle. Seuraavaksi kermaa. Lopuksi saksalaista olutta (esim. Köstritzer schwarzbier) kunnes vuoka on täynnä.
Ripottele oreganoa päälle. Työnnä uuniin. Säästä loppu olut ruokajuomaksi!
Nyt penikseni on fantastinen!
Punajuureksinen sinihomejuusto-broilervuoka
Keitä kattilassa punajuuria, perunoita ja porkkanoita, itse käytin suhteita 3:2:1, ja maustoin keitinveden valkopippurilla sekä yrttisuolalla. Kun juuret ovat pehmeitä kaada vesi helvettiin, tai säilöön, ja mössää ne juuret. Lisäile kermaa maun ja silmän mukaan, sekä meiramia. Pane uunivuokaan alimmaiseksi broilerinfileet, niiden päälle sinihomejuustoa, ja lopuksi juuresmössö -> uuniin kunnes on kypsää.
Keitä kattilassa punajuuria, perunoita ja porkkanoita, itse käytin suhteita 3:2:1, ja maustoin keitinveden valkopippurilla sekä yrttisuolalla. Kun juuret ovat pehmeitä kaada vesi helvettiin, tai säilöön, ja mössää ne juuret. Lisäile kermaa maun ja silmän mukaan, sekä meiramia. Pane uunivuokaan alimmaiseksi broilerinfileet, niiden päälle sinihomejuustoa, ja lopuksi juuresmössö -> uuniin kunnes on kypsää.
Nyt penikseni on fantastinen!
Didzillan karppilasagne
kastike:
400g jauhelihaa
500-600g tomaattimurskaa
1 pussi ranskalaista sipuleikeittoa
sit voi laittaa vaikka pari valkosipulinkynttä jos haluaa ja vaikka pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.. ja vaikka hieman herkkusieniä jos haluaa (herkkusienet ovat jääneet minulta joka kerta vielä kauppaan, joku kerta muistan ne)
(eli ruskista liha+sipulit+sienet, kaada tomaattimurska ja viimoiseksi sipulikeitto)
kastike:
2 purkkia ruokakermaa (jos masu kestää niin suosittelen tähän kolmen juusto ruokakermaa tai sitä kipparikermaa.. tai tomaattivuohenjuusto)
300-400g juustoraatetta
kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
tee kastike
tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja (mulla on tätä varten jokin mandoliini tms raastin)
avaa kermapurkki ja juustopussi
kastiketta uunivuoan pohjalle
yksi kerros kesäkurpitsaa
1/3 juustosta tähän väliin
yksi kerros kesäkurpitsaa
taas jauhelihakastiketta .. jne..
viimoinen kerros: kesäkurpitsan päälle loput raasteet ja sitten päälle valutellaan kerma
Olisinkohan laittanut 200 asteeseen ja silleen, että ehdin katsella dr.philin nauhalta.. tuntikin voi olla hyvä aika.
Tää on tällainen mutkat suoriksi -ohje.
kastike:
400g jauhelihaa
500-600g tomaattimurskaa
1 pussi ranskalaista sipuleikeittoa
sit voi laittaa vaikka pari valkosipulinkynttä jos haluaa ja vaikka pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.. ja vaikka hieman herkkusieniä jos haluaa (herkkusienet ovat jääneet minulta joka kerta vielä kauppaan, joku kerta muistan ne)
(eli ruskista liha+sipulit+sienet, kaada tomaattimurska ja viimoiseksi sipulikeitto)
kastike:
2 purkkia ruokakermaa (jos masu kestää niin suosittelen tähän kolmen juusto ruokakermaa tai sitä kipparikermaa.. tai tomaattivuohenjuusto)
300-400g juustoraatetta
kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
tee kastike
tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja (mulla on tätä varten jokin mandoliini tms raastin)
avaa kermapurkki ja juustopussi
kastiketta uunivuoan pohjalle
yksi kerros kesäkurpitsaa
1/3 juustosta tähän väliin
yksi kerros kesäkurpitsaa
taas jauhelihakastiketta .. jne..
viimoinen kerros: kesäkurpitsan päälle loput raasteet ja sitten päälle valutellaan kerma
Olisinkohan laittanut 200 asteeseen ja silleen, että ehdin katsella dr.philin nauhalta.. tuntikin voi olla hyvä aika.
Tää on tällainen mutkat suoriksi -ohje.
Nope, en oo tullut edes ajatelleeksi moista. Lähtiskö silleen vai liika neste pois? Ei se ole mielestäni mitenkään häiritsevän vetistä.Vesper kirjoitti:^ Etkö itkettänyt kesäkurpitsaa? Tuleeko löllöä?
Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...
Parasta tuo "lasagne" on seuraavana päivänä, kertaalleen lämmitettynä.
No worries, onnistuu ilmankin Se on vain turhan nesteen saamista pois suolan avulla, eli ripotellaan slicejen pintaan suolaa ja sitten pyyhkitään turhat nesteet pois.. eli kesäkurpitsa "itkee".Stinky kirjoitti:Hjälp! Mitä tarkottaa itkettäminen. Taidan olla aika surkee keittiössä. Siis ruuanlaitossa..
Mutta huomaa toi mun helppo "valkoinen kastike"