Hmmh joo. Mie testaan, kiitsa. En oo kyllä makeahkojen juttujen ystävä normisti. Ehkä loraus balsamicoa toimis?Vesper kirjoitti:Saman sarjan äyriäiskeittokin menee välillä, sinne pussillinen katkarapuja sekaan ja reippaasti chiliä ja loraus tomaattipyrettä. Pikkasen keitossa hämää makeahko maku, mutta kyllä sillä nälkä lähtee.
Kityn keittokirja
Manaaja kirjoitti:Niitä pahvisia tötsiä? Mistä niitä saa? Oon nyt yrittänyt KKK ja KKKK -kaupoista etsiä akselilla espoonlahti-iso omena, ja tuloksena oli ainoastaan Campbellin tomaattikeitto metallipurkissa.Vesper kirjoitti:Campbelliä myy kyllä kaikki isommat marketit.
Ainakin cittareissa, valintataloissa, prismoissa ja tarjoustalossa noita on näkynyt?
Voihan video, olis ollut just sopiva pihvipäiväkin sunnuntaina. Tietty laita vastaan jos myöhemminkin palvelu pelaabliss kirjoitti:Mulla on mun puolivuosittainen vapaa vasta seuraavana viikonloppuna.Dumis kirjoitti:Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla"bliss kirjoitti: Tää ei oo huono.

Tein tänään pellillisen hyvää täytettyä leipää.
Sekoitin kolmeen desiin maustamatonta jogurttia pari desiä vettä ja lämmitin vähän. Sinne sekaan liuotin pari pussia kuivahiivaa, ripauksen suolaa ja lorauksen siirappia. Sitten lisäsin pari desiä grahamjauhoja (oli tarkoitus laittaa enemmän, mutta loppuivat penteleet), ison raastetun porkkanan ja keitettyä soijarouhetta (pari desiä kuivana). Ja vielä lopuksi vehnäjauhoja sen verran että tuloksena oli löysähkö leipätaikina ja kunnon loraus oliiviöljyä.
Em. jälkeen tietty normikohotus 1/2 tuntia. Painelin puolet taikinasta pellin pohjalle ja päälle ripottelin ronskin annoksen rucolaa, basilikaa, fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toisen puolikkaan kaulitsin päälle ja voitelin maidolla. Uuniin keskitasolle, kunnes pinta kypsän ruskea.
Melkein koko pellillinen jo mennyt...
Eikä tää ollut ku vasta kolmas kerta, kun tällä viikolla leivoin leipää.
Sekoitin kolmeen desiin maustamatonta jogurttia pari desiä vettä ja lämmitin vähän. Sinne sekaan liuotin pari pussia kuivahiivaa, ripauksen suolaa ja lorauksen siirappia. Sitten lisäsin pari desiä grahamjauhoja (oli tarkoitus laittaa enemmän, mutta loppuivat penteleet), ison raastetun porkkanan ja keitettyä soijarouhetta (pari desiä kuivana). Ja vielä lopuksi vehnäjauhoja sen verran että tuloksena oli löysähkö leipätaikina ja kunnon loraus oliiviöljyä.
Em. jälkeen tietty normikohotus 1/2 tuntia. Painelin puolet taikinasta pellin pohjalle ja päälle ripottelin ronskin annoksen rucolaa, basilikaa, fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toisen puolikkaan kaulitsin päälle ja voitelin maidolla. Uuniin keskitasolle, kunnes pinta kypsän ruskea.
Melkein koko pellillinen jo mennyt...

"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw
^Houkuttais kokeilla! Slurps.
Xiben mukaeltu bami goreng
n. 300-400 g marinoituja broiskusuikaleita
2 pkt (tai n. 150 g) nuudeleita
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 iso paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl ruokaöljyä
½ dl ketjap manis -kastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1-2 tl chilitahnaa
Keitä & valuta nuudelit. Pilko paprikat ja sipulit, viipaloi herkkusienet. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja siirrä pois pannulta. Paista öljyssä myös sienet + vihannekset. Lisää broilerit takaisin pannuun, mausta ketjap manis -kastikkeella, inkivääritahnalla ja chilitahnalla. Sekoita nuudelit joukkoon ja nauti :)
Xiben mukaeltu bami goreng
n. 300-400 g marinoituja broiskusuikaleita
2 pkt (tai n. 150 g) nuudeleita
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 iso paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl ruokaöljyä
½ dl ketjap manis -kastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1-2 tl chilitahnaa
Keitä & valuta nuudelit. Pilko paprikat ja sipulit, viipaloi herkkusienet. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja siirrä pois pannulta. Paista öljyssä myös sienet + vihannekset. Lisää broilerit takaisin pannuun, mausta ketjap manis -kastikkeella, inkivääritahnalla ja chilitahnalla. Sekoita nuudelit joukkoon ja nauti :)
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
Hyvin pikainen ja semikulinaristinen versio tunamakaronsta:
Osta paketti tuorepastaa. Laita vesi kiehumaan ja tökkää pastat kiehumaan sen kolmen minuutin ajaksi joka tarvitaan.
Tällä välin laita 1-2 purkkia tunahiutaletta paistinpannulle, käristä hieman. Öljyä ei tartte jos tunassa on omat, jos on vettä niin kaada se vittuun ennen paistamista. Sotke purkki Creme bonjour cuisinea, yrtti & valkosipulit -versio toiminut parhaiten.
Kun pasta on keitetty ja siivilöity vedestä, on tunamössökin valmista. Yhtä nopeaa ja yksinkertaista, mutta vain 10 x paremman makuista.
Osta paketti tuorepastaa. Laita vesi kiehumaan ja tökkää pastat kiehumaan sen kolmen minuutin ajaksi joka tarvitaan.
Tällä välin laita 1-2 purkkia tunahiutaletta paistinpannulle, käristä hieman. Öljyä ei tartte jos tunassa on omat, jos on vettä niin kaada se vittuun ennen paistamista. Sotke purkki Creme bonjour cuisinea, yrtti & valkosipulit -versio toiminut parhaiten.
Kun pasta on keitetty ja siivilöity vedestä, on tunamössökin valmista. Yhtä nopeaa ja yksinkertaista, mutta vain 10 x paremman makuista.
Aika toimiva lihapullataikina:
1,4kg jauhelihaa
300g chilimaustettua rotwurstia (aka. verimakkara/veripalttu)
5 kananmunaa
200g ruiskorppujauhoja
1 sipulikeittopussi
1rkl kuivattua sipulia jauhettuna
1rkl kuivattua valkosipulia jauhettuna
200g fetajuustoa
2dl fetajuuston lientä
2tl bbq-maustetta
½tl valkopippuria
1tl rouhittua mustapippuria
1tl chipotlejauhetta
Valmistus: kananmunat, fetaliemi, sipulikeittopussi ja ruiskorppujauhot toosaan. Sekoitetaan toosassa tasaiseksi ja annetaan vetäytyä hetki. Lisätään kaikki muu paska toosaan, niin ettei toosaan enää tunnu mahtuvan mitään. Sekoitetaan toosassa kunnes töhnää. Otetaan töhnät pois toosasta ja muotoillaan lihapulliksi. Annoksesta tulee noin 12 lihapullaa. Laitetaan pellille ja paistetaan uunissa noin 200 asteessa pauttiarallaa 40min.
1,4kg jauhelihaa
300g chilimaustettua rotwurstia (aka. verimakkara/veripalttu)
5 kananmunaa
200g ruiskorppujauhoja
1 sipulikeittopussi
1rkl kuivattua sipulia jauhettuna
1rkl kuivattua valkosipulia jauhettuna
200g fetajuustoa
2dl fetajuuston lientä
2tl bbq-maustetta
½tl valkopippuria
1tl rouhittua mustapippuria
1tl chipotlejauhetta
Valmistus: kananmunat, fetaliemi, sipulikeittopussi ja ruiskorppujauhot toosaan. Sekoitetaan toosassa tasaiseksi ja annetaan vetäytyä hetki. Lisätään kaikki muu paska toosaan, niin ettei toosaan enää tunnu mahtuvan mitään. Sekoitetaan toosassa kunnes töhnää. Otetaan töhnät pois toosasta ja muotoillaan lihapulliksi. Annoksesta tulee noin 12 lihapullaa. Laitetaan pellille ja paistetaan uunissa noin 200 asteessa pauttiarallaa 40min.
Siis.. eikös se oo ihan vakkari, että munia, sokeria ja jauhoja kaikki samassa suhteessa.. vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi, sitten loppujen lopuksi vaan jauhot siivillöidää joukoon ja käännellään rauhallisesti.Suvinen kirjoitti:Hei, onko kellään ehdottaa helppoa, toimivaa ja kuohkean ilmavaa kakkupohjareseptiä? Äitini ohjeella tuppaa tulemaan vähän jähmeä kakku, jota pitää sitten kastella litimäräksi että saa syötyä. Haluaisin tehdä korkean kakun kevyillä (siis rakenteellisesti, ei kaloreissa laskettuna!) täytteillä tytön 1-vuotispäiville. Ruokaa osaan laittaa vaan en leipoa. Auttakaa!
Puuttuux tuosta jotain vielä?
Tuolleen sitä on kait itse tullut tehtyä

edit: 175 astetta.. öh.. 30 min ?
esim 4 munaa esim juomalasiin ja sitten sokeria ja vastaavia "samaan rajaan asti".
Ja tietty kantsii voidella vuoka
