Suvinen kirjoitti:Näin alkaneen vuoden kunniaksi otetaan vastaan sellaisia reseptejä, jotka ovat sekä kevyitä että hyviä ( melkoinen haaste, tiedän.. ) Meillä alkoi siis Laihdutuskuuri. Tänään. Molemmilla. Tavoite: molemmilta pois noin 10% elopainosta, itselläni siis 6-7 kiloa, miehellä 9-10. Näläntunnetta kammoksutaan ja kermajuustopastaa rakastetaan Jotain pitäisi keksiä. Kasvissosekeittoa ei jaksaisi koko kevättä syödä.
Total support! Minullekin kelpaisi parit reseptit.
Suvinen kirjoitti:Meillä alkoi siis Laihdutuskuuri. Tänään. Molemmilla. Tavoite: molemmilta pois noin 10% elopainosta, itselläni siis 6-7 kiloa, miehellä 9-10. Näläntunnetta kammoksutaan ja kermajuustopastaa rakastetaan Jotain pitäisi keksiä. Kasvissosekeittoa ei jaksaisi koko kevättä syödä.
Kermajuustopastaresepti laihduttajalle tuli keksittyä ihan vahingossa. Olin keittämässä makaronivelliä, ja maustaessani sitä laitoin sekaan n. ruokalusikallisen sitruunamehua. Yllättäen maito juoksettui, muutti keiton pastamaiseksi ja maku muuttui juustomaiseksi. Ensimmäisen kerran jälkeen on tuota "juustopastaa" tullut tehtyä myös tarkoituksella...
nojoojust kirjoitti:Kermajuustopastaresepti laihduttajalle tuli keksittyä ihan vahingossa..
Kuulostaa hiukan epäilyttävältä. Toki tätä voisi kokeilla.. Pasta noin ylipäätään vaihtuu kyllä monivilja- tai ruispastaan, ja kastike luultavasti tomaattiseksi.
Enemmän kuin epäilyttävältä, suorastaan käsittämättömältä.
Toinen outo ilmiö tapahtui, kun tässä eräänä päivänä yritin tehdä jugurttimargariinia. Sitä oli Keiju-merkkisenä muutama vuosi sitten tarjolla ja se sopi loistavasti yhteen tumman leivän kanssa. Tuote poistui melko nopeasti markkinoilta, joten ilmeisesti tarpeeksi moni muu ei siitä pitänyt, mutta itse olin aivan myyty. Joka tapauksessa siis yritin valmistaa sitä itse torppaamalla tehosekoittimeen margariinia ja jugurttia. Lopputulos oli erinomainen, mutta sekoitettaessa tapahtui erittäin omituinen kemiallinen ilmiö. Jugurtin hera irtaantui seoksesta, enkä vieläkään ole saanut selville mikä moisen aiheutti. Heran pystyi tietenkin kaatamaan pois, mutta ilmiö vaivaa edelleen.
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan.
Elkee hyvät ihmiset keitelkö niitä rapuloita liikaa, muuttuvat kumisiksi!! Itse suosittelisin samaista reseptiä niin, että vasta lopuksi lisäätte ravut joukkoon...
ninnithequeen kirjoitti:Mie edelleen suosittelen niitä Mama-nuudeleita. Niissä on hurjan vähän kaloreita. Sopivat niin keittoon, salaattiin kuin sellaisenaankin.
Onhan nuudelit ihan hyviä.. Mut ei ne oikeen maistu miltään ja niiden ravintoarvokin on lähinnä nolla. Sulla on ninni vaan joku nuudeli-addiktio -MYÖNNÄ
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan.
Elkee hyvät ihmiset keitelkö niitä rapuloita liikaa, muuttuvat kumisiksi!! Itse suosittelisin samaista reseptiä niin, että vasta lopuksi lisäätte ravut joukkoon...
t:FruttiDiMare
Hyvä lisäys. Sen takia ne onkin siinä listan viimeisenä.
Paista kasvissuikaleita teflonpannulla ilman rasvaa. Lisää muut ainekset ja vähennä lämpöä. Hauduta ruokaa n. 15 min, kunnes kasvissuikaleet ovat sopivan kypsiä.
Vietnamilainen kanapullakeitto Noin ½ kattilallista vettä
Laatikollinen (250g?) kanapyöryköitä
Pussillinen (500g?) Vietnamese -wokkisekoitusta
Kanaliemikuutio
Kasvisliemikuutio
n. 1 rkl currya
n. 1 rkl sitruunapippuria
(Muita mausteita maun mukaan)
Laita ainekset kattilaan ja kiehauta.
Helppoa & herkullista.
[edit]Muutenkin noilla wokkivihanneksilla ja sopivilla soppalihoilla (siskonmakkarat[1], karjalanpaistilihat, kanasuikaleet, ...) syntyy herkullista keittoa vähällä vaivalla.
[1]Siskonmakkarat vaan pitää muistaa keittää ensin erikseen ja "kuoria" ennen muiden aineiden lisäämistä. Keitinvesi kannattaa vaihtaa jahka maggarat on kypsyneet.[/edit]
Tähän kannattaa käyttää suht pientä paistinpannua. Paista sipulisilppua ja halkaistuja kirsikkatomaatteja hetki teflonpannulla ilman rasvaa. Riko kananmunan rakenne kupissa haarukalla. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Kaada paistinpannulle. Lisää päälle vielä 1 rkl juustoraastetta. Paista kunnes muna on hyytynyt. Halutessa käännä ja paista toiselta puolelta. Annos on yhdelle.
En oikein lämpene kiusauksille (perunasipulisekoitusta, jotain ja kermaa), mutta tästä tuli yllättävän hyvää vaivaan nähden. Helppoa kuin heinän teko.
Ruskista 500g jauhelihaa pannulla ja heitä mukaan lihaliemikuutio.
Laita joukkoon purkki tomaattimurskaa ja 1,5 desiä vettä.
Mausteeksi mustapippuria maun mukaan (oisinko laittanut puoli teelusikkaa...) ja 2 tl basilikaa (ehdoton, ei voi jättää pois tai ei maistu samalle). Anna porista sen aikaa, että voitelet uunivuoan.
Laakeaan, voideltuun vuokaan laitetaan noin 250g perunasipulisekoitusta pohjalle. Purkki fetakuutioita (200g) ja tuo pannun sisältö levitetään päälle ja kanneksi 500g perunasipulisekoitusta. Päälle purkki (2dl) kermaa (laitoin 7% ruoka"kermaa" ja tuli silti hyvää).
Tunti uunissa (200) folio päällä (ettei kuivu). Kiskaise folio pois ja anna olla (uunista riippuen) vielä puoli tuntia.
Testattu vauvasta vaariin.
Fetajuusto ja basilika tekee jännää makua. Suolaa (eikä muita mausteita) ei tarvii lisätä. Lihiskuution ja fetajuuston suola riittää hyvin.
Edit: Fetajuusto oli vielä kevyttä (oisko ollut 9%), eli aika kevyttä safkaa.
Reissumiehen toinen puolikas
2 rkl kinkkusuikaleita
silputtua sipulia maun mukaan
5 siivua juustoa
3-5 kpl kirsikkatomaatteja
oreganoa
margariinia sipaus halutessa
Asettele kinkkusuikaleet ja silputtu sipuli leivälle, ja lado päälle juustosiivut. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes juusto on hieman sulanut, tökkää sitten viipaloidut kirsikkatomaatit pehmenneeseen juustoon, päälle ripaus oreganoa. Paista uunissa yhteensä n. 10 minuuttia.
Kevyempään versioon vähennä kinkun ja juuston määrää, tietysti.
Sekoita vehnäjauhot puuhaarukalla kylmän maidon joukkoon teflonkattilassa. Kiehauta kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi vielä pakastekasvikset ja kuumenna.
Tätä voi juoda, syödä lusikalla, sekaan voi heittää mysliä yms. On kevyempi kuin kevyimmätkään jogurtit (mun tiedon mukaan) ja sisältää huomattavasti enemmän proteiineja.
"Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it. -George Bernard Shaw