Tein tänään pellillisen hyvää täytettyä leipää.
Sekoitin kolmeen desiin maustamatonta jogurttia pari desiä vettä ja lämmitin vähän. Sinne sekaan liuotin pari pussia kuivahiivaa, ripauksen suolaa ja lorauksen siirappia. Sitten lisäsin pari desiä grahamjauhoja (oli tarkoitus laittaa enemmän, mutta loppuivat penteleet), ison raastetun porkkanan ja keitettyä soijarouhetta (pari desiä kuivana). Ja vielä lopuksi vehnäjauhoja sen verran että tuloksena oli löysähkö leipätaikina ja kunnon loraus oliiviöljyä.
Em. jälkeen tietty normikohotus 1/2 tuntia. Painelin puolet taikinasta pellin pohjalle ja päälle ripottelin ronskin annoksen rucolaa, basilikaa, fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toisen puolikkaan kaulitsin päälle ja voitelin maidolla. Uuniin keskitasolle, kunnes pinta kypsän ruskea.
Melkein koko pellillinen jo mennyt...
Eikä tää ollut ku vasta kolmas kerta, kun tällä viikolla leivoin leipää.