Sivu 1/3

Grillaus

Lähetetty: 15.05.2010 19:51
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
Eilen korkattu tämä kesä. Aloitin maltillisesti Wilhelm + maissilla. Tänään paahdoin sit ripsejä.

Joko teillä on grillailtu? Onx suosikkeja?

Lähetetty: 15.05.2010 20:16
Kirjoittaja Niba
e€n ole yleensä aloitan grillauskauden suopmenmestaruuskisoista, tulin viimeksi seitsämänneksi, mut se onkin kutsukilpailu, tänä vuonna ei ole kutsuja tullut eikä kisojakaan järjestetä todennäköisesti..
Joten lienen vapaa grillaamaan olen parvekkeella sähköparilagrillissa jo piffia sian ja naudan grillaillut mutta ainoa oikea grillaus on pallogrillaus, olen jo pyyhkinyt molemmista palkintogrilleista pölyt, koska useat odottavat jo Tpsan päivän grillausbileitä..
Ajattelin kyllä pistää saksalaista sian ukofiletta marinoitumaan tuore ananasmarinaadiin..

Lähetetty: 15.05.2010 20:21
Kirjoittaja Pulkannaru
Parasta aikaa parvekkeella ilta-aurinkoa ottavassa grillissä kypsyy broiskua lisukkeineen. Huomenna karitsan filettä.

Lähetetty: 15.05.2010 20:46
Kirjoittaja Manaaja
Onhan tässä jo pariin otteeseen.

Lähetetty: 15.05.2010 20:55
Kirjoittaja Zeb
Broileria, mausteissa uitettuja perunalohkoja, kesäkurpitsaa, paprikaa ja herkkusieniä tuli viimeksi grillattua. Pestoa olis vähän ikävä.

Lähetetty: 15.05.2010 22:02
Kirjoittaja nowaysis
Tänään toista kertaa, alotus vappupäivänä väkisin ulkona syöden vaikka oli aika hyytävää.

Suokkareita kyllä on kuumat maissit, herkkusienet ja paprikat erilaisilla täytteillä ja sipulit. Lihaosastoa menee vaihtelevasti, tänään meni osittain.

Lähetetty: 15.05.2010 22:05
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Sienet, paprikat ja kaikki mahdolliset rehut njams! Tänään kanaa karamellisoidulla valkosipulilla, ehkä parasta ikinä. Pakko jatkaa huomenna. Kyllä meillä grilli on vapusta asti lämmenny päivittäin, vähintään siskon pihassa. Ehkä kyllästyn juhannukseen mennessä, ehkä en. :]

Lähetetty: 15.05.2010 22:05
Kirjoittaja RP
Mä haluan semmosen grillin, jotta JIMin grilli-Bobkin on kateellinen.

Lähetetty: 15.05.2010 22:06
Kirjoittaja nowaysis
Mä en oo syöny muuten yhtään parsaa vielä tälle vuodelle. Pelottavaa. Viime vuonna tuli ehkä yliannostus. Tuli vaan kaudesta mieleen.

Lähetetty: 15.05.2010 22:16
Kirjoittaja Manaaja
Alotetaaks jo tappelu? Mun mielestä kaasugrillillä grillaaminen on huono imitaatio oikeasti grillaamisesta joka ei tuo grilliruokaan vaadittua grillatun ruoan makua. Eikä sähkögrillillä grillaamista voi kutsua grillaamiseksi ollenkaan, se on pikemminkin lämpösäteilyllä kypsentämistä!

Lähetetty: 15.05.2010 22:21
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
Meillä on muuten markkinoiden lähes halvin kaksi polttimoinen kaasumylly. Vaimo laski ylärajaksi sata juuroo, joten näillä mennään. Paha olla kovin pettynytkään grilliruokaani, koska mun makuaisti ei liene kovin aatelinen. Hifi is not my middle name.

Lähetetty: 15.05.2010 22:22
Kirjoittaja RP
No se on kyllä totta, ettei näillä kotigrilleillä saa samaa helvetin maukasta pöperöä mitä möksän toisella grillillä. Tiilikasa ja ritilä, siinä sitten puut palamaan ja odottelemaan kunnon hiillosta.

Nams.

Lähetetty: 15.05.2010 22:24
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Mä en "oikeenmakusta" grilliruokaa kaipaa ku mökillä, kotioloissa kaasulla tuunattu saa riittävän ihanan makunsa fiiliksestä.

Lähetetty: 15.05.2010 22:29
Kirjoittaja Stinky
Parvekkeella grillaaminen taitaa olla kielletty? Just nyt tekis mieli täytettyjä herkkusieniä joissa on pekoni käärästy ympärille. Ne on mun makuun :h:

Lähetetty: 23.06.2010 11:20
Kirjoittaja Vaola
Voiko tässä ketjussa myös kysyä grillauksesta?

Mä ajateltiin juhannuksena grillata lohta foliokääreessä, mutta marinadikastike ja lisukkeet uupuvat täysin. Oon normisti laittanut aavistuksen suolaa ja pippuria, hunajaa, vuohenjuustoa ja jotain yrttejä, mutta nyt lisukkeeksi tulee vuohenjuustosalaatti, joten pitäisi keksiä kalan seuraksi jotain muuta.

Varmaan uusien pottujen kanssa olisi tarkoitus kala herkutella.

Lähetetty: 23.06.2010 11:28
Kirjoittaja Pulkannaru
^
Erillisiin nyytteihin porkkanaa, sipulia, paprikoita, kesäkurpitsaa. Porkkanan ja sipulin kanssa sopii hunaja. Muut mausteet makujen mukaan. Tolla tavalla sipulikin on kelvannut jopa 3- ja 6-vuotiaille vieraille.

Lähetetty: 23.06.2010 11:32
Kirjoittaja exPertti
Ukko Pekka eri variaatioineen.

Sitten porsaan ulkopaistia tykkään grillailla tuon ylläolevan kaveriksi.

Yleensä teen ceasar-salaattityyppisen hässäkän kyytipojaksi.

Lähetetty: 23.06.2010 11:37
Kirjoittaja Bluntly
Baby ribbsejä voisi hakea viikonlopuksi satsin.

Kuva

Lähetetty: 23.06.2010 11:49
Kirjoittaja exPertti
Manaaja kirjoitti:Alotetaaks jo tappelu? Mun mielestä kaasugrillillä grillaaminen on huono imitaatio oikeasti grillaamisesta joka ei tuo grilliruokaan vaadittua grillatun ruoan makua. Eikä sähkögrillillä grillaamista voi kutsua grillaamiseksi ollenkaan, se on pikemminkin lämpösäteilyllä kypsentämistä!


En nyt tiedä mitä tappelua siitä syntyy, kun totean että kaasugrilli on ehdottamasti järkevin valinta normaalikäyttöön.

Kuka sellaista hiilien kanssa pelailua jaksaa? Niin siis nämä sinkut erikseen joilla on aikaa keskittyä elämän suuriin nautintoihin (jota siis ilmentää kai hiilien käryytys).

Lähetetty: 23.06.2010 13:22
Kirjoittaja Manaaja
exPertti kirjoitti:En nyt tiedä mitä tappelua siitä syntyy, kun totean että kaasugrilli on ehdottamasti järkevin valinta normaalikäyttöön.

Totean että olet väärässä. Mikroaaltouuni on ehdottomasti järkevin valinta normaalikäyttöön noilla sun kiirekriteereilläsi!

Jos ei oo aikaa sytyttää hiiliä, ei oo kunnolla aikaa juoda kaljaakaan - kaikki on pilalla.

Lähetetty: 23.06.2010 13:24
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
exPertti kirjoitti:En nyt tiedä mitä tappelua siitä syntyy, kun totean että kaasugrilli on ehdottamasti järkevin valinta normaalikäyttöön.

Normi jantterille parhaan ohjeen antaa usein toinen normi jantteri. Hifistelijälle tämä on tosin kova pala, vuosien työ valuu ikään kuin hukkaan.

Lähetetty: 23.06.2010 13:27
Kirjoittaja exPertti
Manaaja kirjoitti:Mikroaaltouuni on ehdottomasti järkevin valinta normaalikäyttöön noilla sun kiirekriteereilläsi!

Jos ei oo aikaa sytyttää hiiliä, ei oo kunnolla aikaa juoda kaljaakaan - kaikki on pilalla.


Mikrossa ei makkarankuori kovetu niinkuin pitää eikä tummenekaan.

No sitten kaikki on pilalla. Mikä muu on uutta. :)

Lähetetty: 23.06.2010 13:30
Kirjoittaja Manaaja
Normijantteri ostaa 15-20 euron pallogrillin. Ei 150-200 euron kaasugrilliä.

Kysykää vaikka nibalta.

Edit: Just eilen tein pekoniin käärittyjä minibratwursteja mun mikrossa. Hyviä tuli. Ihan kuin kaasugrillistä tulleita!

Lähetetty: 23.06.2010 13:49
Kirjoittaja Dumis
Nelipolttimoinen kaasurilli löytyy mökiltä, samoin kuin muurinpohja nuotiopaikalla, vittu rupee enää mitään pallogrillejä hommaamaan. Savut otan wiskistä 8)

Lähetetty: 23.06.2010 13:56
Kirjoittaja Bluntly
Ostin muuten pallogrillin juurikin.