Sivu 1/2
Suklaa
Lähetetty: 26.11.2008 23:24
Kirjoittaja bliss
Joulu tulee ja kohta jokaisella on röykkiöittän suklaata.
Vaan mikä on parasta?
Kerron oman kantani kun olen vähän miettinyt...

Re: Suklaa
Lähetetty: 26.11.2008 23:43
Kirjoittaja Stadinarska
bliss kirjoitti:Joulu tulee ja kohta jokaisella on röykkiöittän suklaata.
Vaan mikä on parasta?
Kerron oman kantani kun olen vähän miettinyt...

Niin...kyllä mulla tosiaan tässä on selkeä mielipide! Se on vissiin aika uusi maku, mutta se on
Toblerone, keltakultainen kolmiomallinen putki, jossa makuna "Honey and almond nougat". Aivan mahtava maku! Ja kyllä, sain sitä joululahjaksi ja myös äskettäin tuliaisiksi.
Suklaisin terveisin
Stadinarska
Lähetetty: 26.11.2008 23:51
Kirjoittaja Tix
Onneksi kaikki sukulaiset ja tutut ovat hiljalleen hiffanneet, että en syö suklaata kuin hätätilassa. Dajm on hyvää, mutta sekin johtuu mantelikrokantista, ei suklaasta. Fazerin sinistä voi syödä muutaman palasen ja After eight maistuu joskus.
Siinä se melkein sitten onkin. Onneks jouluna saa vihreitä kuulia, voi periyttää suklaat niille jotka osaavat arvostaa.
Lähetetty: 26.11.2008 23:52
Kirjoittaja Duck
Fredan varrella olevasta hippiyrttikaupasta löysin luomua tummaa cayenne-suklaata. Oli pirun hyvää.
Lähetetty: 27.11.2008 0:01
Kirjoittaja Xiberia
After Eight ja Juliat on mun lemppareita! Mut kaikki menee kyllä :D
EDIT: Paitsi Budapestit, ne on kamalia. Kaikki maut.
Lähetetty: 27.11.2008 0:10
Kirjoittaja SikaMika
Seksi on suklaan korvike. Juliat ja Geishat maistuvat. Puhun siis suklaasta.
Lähetetty: 27.11.2008 2:31
Kirjoittaja Bluntly
Belgialaiset irtotavarana myytävät valkosuklaan ja voimakkaan tumman suklaan seospallukat.
Lähetetty: 27.11.2008 9:33
Kirjoittaja nastamuumio
No, viime aikoina olen enimmäkseen syönyt Fazerin sinistä nappirullamuodossa, koska se muoto vaan on paras, vaikkakin kallein, ja lihonut kolme kiloa ja alkanut muistuttaa joukkueellista vanhojen tarujen DDR:läisiä kuulantyöntäjiä. Lindtin pallosia olen parina vuonna saanut jouluksi, koska äiti haluaa jotain suklaata ostaa, ja tietää, että ainakin noista tykkään. Erittäin epäonnistunut oli nimittäin se parin vuoden takainen joulu, kun äiti osti mulle Fazerin fiinejä käsintehtyjä konvehteja, jotka oli kaikki jotain alkoholitäytteisiä, ja sellaisista en tykkää yhtään. Myöskään Pandan juhlapöydän konvehteja tai mitään appelsiimausteista mulle on turha tarjota. Jostain naistenlehdestä luin jostain pikkufirmasta, joka tekee vihreällä teellä maustettua suklaata, ja sitä olis fantsua maistaa.
Lähetetty: 27.11.2008 9:40
Kirjoittaja exPertti
Fazermint ja Maraboulla on se mint-krokant.
Oli loistoidea tehdä Da Capoista ja varsinkin Salmiakki-suklaasta konvehtirasiat.
Tietty joulu ei ole joulu ilman Pandan rasiaa ja vaikka suklaaosaaminen IMHO on heillä aika ohutta levypuolella on se crisp-suklaa (keltainen levy) erittäin hyvä.
Juu, pidän suklaasta.

Lähetetty: 27.11.2008 9:46
Kirjoittaja bedlam
Daim, Geisha, Kismet, Da capo ym ovat mun makuun. Juhlapöydän rasiasta ne ruudulliset ananaskonvehdit on hyvejä. Fazerin perussininen maistuu eritoten maitokahvin kera, antaen sen sulaa suussa kahvin valuessa hitaasti kieltä pitkin jättäen hienoisen mokka-aromin sulavan suklaan pintarakenteeseen.
Lähetetty: 27.11.2008 10:17
Kirjoittaja swirl
En oo mikään suuri suklaanystävä. Parhaita on tummat suklaat ja minttusuklaat, kaikkein parasta ehkä Lindtin tumma appelsiinisuklaa.
Lähetetty: 27.11.2008 10:51
Kirjoittaja Lilo
Olen pyrkinyt kehittämään kahvielitismin rinnalle suklaaelitismiä: listalla Lindtin kirsikka-chilisuklaata, Godivan, Leonidaksen ja Neuhausin konvehteja sekä inkiväärillä maustettua tummaa luomusuklaata.
Valitettava totuus on kuitenkin, että kaikki paitsi Budapestit uppoavat.
Lähetetty: 27.11.2008 10:53
Kirjoittaja exPertti
Lilo kirjoitti:Valitettava totuus on kuitenkin, että kaikki paitsi Budapestit uppoavat.
Minulla uppoavat nekin.

Lähetetty: 27.11.2008 10:55
Kirjoittaja bliss
Lilo kirjoitti:
Valitettava totuus on kuitenkin, että kaikki paitsi Budapestit uppoavat.
Ne on hyvejä!
Asiasta meksikoon muuten - en ole nähnyt kaupoissa yhden ainutta Budapest-pakkausta tänä vuonna

Lähetetty: 27.11.2008 10:58
Kirjoittaja Stinky
^Jos niitä joulun aikana saan niin voinko lähettää ne eteenpäin sulle?
Kaikki muut paitsi nuo ja tumma suklaa uppoo tähän masuun.
Lähetetty: 27.11.2008 12:16
Kirjoittaja daddykillkill
Suklaata en ole palastakaan vetänyt AuK:n jälkeen. Silloin saattoi tosin mennä helposti 200g Fazerin Pähkinäsuklaalevy illassa

Lähetetty: 27.11.2008 12:21
Kirjoittaja bedlam
Paljonkohan Budapesteissä on kaloreita? Työkaveri kertoi napsineensa Daim-karkkeja parikymmentä yhtenä iltana ja tarkistaneensa sen jälkeen kalorit, reilusti päälle 100kcal per namu. Eli sellanen päivän energia-annos tuli naposteltua suklaana.
Lähetetty: 27.11.2008 12:27
Kirjoittaja exPertti
bedlam kirjoitti:Paljonkohan Budapesteissä on kaloreita? Työkaveri kertoi napsineensa Daim-karkkeja parikymmentä yhtenä iltana ja tarkistaneensa sen jälkeen kalorit, reilusti päälle 100kcal per namu. Eli sellanen päivän energia-annos tuli naposteltua suklaana.
No, Da Capossa on 113kcal 25 grammassa eli 13,56 kcal per konvehti (3g). Tuo sata kuulostaa todella kovalta.
Lähetetty: 27.11.2008 12:41
Kirjoittaja bedlam
exPertti kirjoitti:Tuo sata kuulostaa todella kovalta.
Niin mäkin aattelin. Mutta jos sellasessa ohkasessa Daim-levyssä on päälle 300 kaloria, niin kyllä kai se mahdollista on.
Lähetetty: 27.11.2008 12:43
Kirjoittaja exPertti
bedlam kirjoitti:exPertti kirjoitti:Tuo sata kuulostaa todella kovalta.
Niin mäkin aattelin. Mutta jos sellasessa ohkasessa Daim-levyssä on päälle 300 kaloria, niin kyllä kai se mahdollista on.
Meinaan, että yleensä kait ilmoittavat kalorit per vaikka juuri tuo 25g ja maraboulla on niin tosi hämäriä per 78g ynnä muita. Kaipa tähän jostakin vahvistus löytyisi.
Lähetetty: 27.11.2008 12:45
Kirjoittaja bedlam
exPertti kirjoitti:Meinaan, että yleensä kait ilmoittavat kalorit per vaikka juuri tuo 25g ja maraboulla on niin tosi hämäriä per 78g ynnä muita. Kaipa tähän jostakin vahvistus löytyisi.
Niin van kuulemma oli lukenut, että x kcal/makeinen.
Lähetetty: 27.11.2008 12:49
Kirjoittaja exPertti
bedlam kirjoitti:exPertti kirjoitti:Meinaan, että yleensä kait ilmoittavat kalorit per vaikka juuri tuo 25g ja maraboulla on niin tosi hämäriä per 78g ynnä muita. Kaipa tähän jostakin vahvistus löytyisi.
Niin van kuulemma oli lukenut, että x kcal/makeinen.
Uskotaan. Ketjuun sopivasti olen tähän asti luullut ettei Fazer osaa tehdä tummaa suklaata ja olen syönyt Lidlistä saatavaa sinietikettistä "J.D. Crossia" (taivaallista). Mutta se 70% cacao konvehti ei ollut hassumpi. Pitkä miellyttävä jälkimaku.
Lähetetty: 27.11.2008 12:51
Kirjoittaja Xiberia
bedlam kirjoitti:Juhlapöydän rasiasta ne ruudulliset ananaskonvehdit on hyvejä.
Joo, ne mä tuhoan aina ensimmäisenä. Ja sen sydämenmuotoisen marmeladijutun, minttusuklaat ja tumman suklaan. Muut saa jäädä muille.
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Lähetetty: 27.11.2008 14:24
Kirjoittaja Monsieur Manala
bedlam kirjoitti:exPertti kirjoitti:Tuo sata kuulostaa todella kovalta.
Niin mäkin aattelin. Mutta jos sellasessa ohkasessa Daim-levyssä on päälle 300 kaloria, niin kyllä kai se mahdollista on.
No ei kyllä ole, sanoohan sen järkikin. Puhdasta 100% rasvaakin tarvitset yli 11 gramman "palan" jotta siinä olisi yli 100kcal. Daimissa on energiaa suklaalle varsin tavalliset 545kcal/100g. Palan pitäisi siis painaa vähintään 19 grammaa jotta siinä olisi yli 100kcal.
Daim pikkupalat painavat 4,5g/kpl joten yhdessä sellaisessa on energiaa karvan vajaat 25 kilokaloria. Kahdessakymenessä tuollaisessa siis noin 500.
Lähetetty: 27.11.2008 14:50
Kirjoittaja -Superior-
En tykkää suklaasta, mutta syön silloin tällöin, kun saan tuliaisiksi. Ei maistu jostain syystä enää edes suklaakakku, mitä ihmettelen!
Tuli taas suklaasta jotenkin Dallas mieleen. Katsoin eilen viisi tuntia, ja jäi huippujännittävään kohtaan! Eli Mickey Trotter on Dallas Memorialissa, kun se yritti saada kännikaahailija Sue Ellenin pysähtymään! Sue Ellen taas voidaan pidättää taposta, jos toi Mickey kuolee! Iik!
Ajatella, että 80-luvulla ihmiset näki vain yhden jakson viikossa. En kestäis sellaista jännitystä!